white Odesláno Prosinec 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 2, 2008 ZDROJ : http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana/Nokia-N97-vlajkova-lod-zive-z-Barcelony/sc-21-sr-1-a-1120936/default.aspx Nokia N97: vlajková loď (živě z Barcelony) Autor: Filip Kůžel | formát pro tisk | textová verze | Nokia právě představila vrcholný model pro příští rok. Má dotykový Symbian, QWERTY, elektromagnetický komaps, obří displej a paměť. Ve světě Windows Mobile je to stará známá koncepce, ale pro finského výrobce je to novinka: v Barceloně byl právě představen model Nokia N97, první dotyková Nokia s QWERTY klávesnicí. Abychom si dokázali představit, jak významný tento model pro Nokii je, stačí pohled na displej a typové označení. Na rozměrném displeji vidíme stejný dotykový Symbian, který měl nedávno premiéru v Nokii 5800 XpressMusic „Tube“. Že jde o další článek řady N95, N96, N97 naznačuje, že máme co dočinění s novou vlajkovou lodí značky! Nokia N97: nový špičkový model finského výrobce Největší lákadla novinky? Kromě kombinace ovládání přes displej a klávesnici je to obzvláště 3,5 palcový širokoúhlý displej, dosud nevídaná vnitřní paměť 32 GB se slotem na paměťovky v záloze a 5Mpx fotoaparát Carl Zeiss. Po modelu 6210 Navigator je N97 teprve druhou Nokií, která k integrované aGPS přidává také elektromagnetický kompas. Co taková drobnost znamená v praxi si můžete přečíst v tomto článku. Zajímavé bylo, jak na prezentační ploše „proběhl vývoj novinky“. Na začátku byla N95 8GB (tedy pozor, nikoliv N96), došlo k roztažení jejího displeje, grafika postupně měnila detail za detailem, zmizela numerická klávesnice, objevila se výsuvná QWERTY, od té se v úhlu odklonil displej a na konci byla N97 Co se týče další výbavy, snad bych ani nemusel psát, že zde nechybí žádná z moderních technologií . Možnosti datových přenosů jsou vyčerpávající, je zde vše od GPRS přes HSDPA až po Wi-Fi, nablízko se spojíme přes Bluetooth a microUSB. Fotoaparát má 5Mpx, pochopitelně autofokus, dvojitý LED-blesk, zvládá také ozvučené video v rozlišení 640 × 480 bodů, tedy VGA se 30 snímky za sekundu. Že půjde o špičku mezi mobilními fotoaparáty můžeme zatím jen hádat, ale předpoklady tu jsou, vždyť Nokia N82 (tedy jeden z předchůdců N97) získala titul fotomobil roku. Tak trochu jsem čekal, že se Nokia s tímto modelem pustí do megapixelové války s ostatními výrobci. Na internetu se už delší dobu objevují zprávy o tom, že i finové chystají 8Mpx fotoaparát, ale v tomto modelu je stále jen 5Mpx, což je pro miniaturní čip fotomobilu rozumnější hodnota. Na výsuvné konstrukci telefonu je zajímavé, že se displej vyklopí směrem k uživateli, jde tedy o něco velmi podobného, co už v létě 2007 předvedl HTC TyTN II. Konstrukce kloubu bohužel není na oficiálních snímcích vidět a v prezentačním videu se mihla jen na zlomek sekundy. Jak to celé funguje nám snad již brzy popíše náš šéfredaktor Tomáš Doseděl, který je přímo v Barceloně. Čekáme také na první dojmy z použitých materiálů. Podle dostupných obrázků to vypadá na kovový rámeček kolem displeje, ale zdání může klamat... Nokii to tentokrát trochu trvalo, ale tady jsou produktové fotografie konečně ve slušném rozlišení. Škoda, že nám Nokia neukázala také záda... (Na pohled) kovový rámeček kolem displeje připomíná iPhone, Samsung Omnia a další Z těchto obrázků vyplývá, že Nokia N97 se bude nabízet v bílé a černé Ze sejmutých displejů je jasné, že se bude s přístrojem pracovat jak na výšku, tak i na šířku. Orientace obsahu se bude v zavřeném stavu řídit akcelerometrem (tedy podle toho jak telefon natočíte), po vysunutí klávesnice to bude logicky na šířku Jak vidíte výše, na displeji N97 se to bude hemžit těmi nejpopulárnějšími službami současnosti: sociální sítě s Facebookem v čele, RSS, Nokia Ovi a podobně jako u TouchFLO přibyl i widget s aktuálním počasím. Současně s telefonem bylo představeno také cosi jménem Nokia Messaging, mělo by jít o komunikační centrum sdružující několik e-mailových služeb a kecálků, tedy instantních messengerů (ICQ ve výčtu chybí). A tohle je hlavní menu přístroje. Poměr stran displeje a dotykové plošky na pravé straně připomínají způsob ovládání starších Nokií Communicator (tam to ale byla skutečná tlačítka vedle displeje) Novinka by měla na trh dostat na jaře 2009, jak to bude s Českou republikou bude zřejmě upřesněno dnes odpoledne v tiskové zprávě české Nokie. V Barceloně rovněž zazněla cena přístroje: 550 euro. Jedná se však o cenu bez daně. Když ji přičteme a vše převedeme na koruny, dostáváme se někam k hodnotě 16 500 Kč, což rozhodně není málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jajapápá Odesláno Prosinec 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 2, 2008 Nokii us bych si nikdy nekoupil je na nic, hlavne Nseries seka se jako svi**. Ale co, mozna to na tomhle founu zlepsili a vypada celkem i pekne ale stejne bych si ho nekoupil :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Prosinec 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 2, 2008 nejlepší mobil? mg za ten název topicu bych vraždil ... vzhled podobný HTC mobilům ale žádnej WM? tak to nejlepší mobil nebude ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
white Odesláno Prosinec 2, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 2, 2008 nejlepší mobil? mg za ten název topicu bych vraždil ... vzhled podobný HTC mobilům ale žádnej WM? tak to nejlepší mobil nebude ... Klidně kopej nohama, ale na nejnavštěvovanější mobilní stránce mobilmania.cz má první místo z 900 mobilů. To se nepodařilo ani N95, jen HTC Touch HD a N97, oba dva mobily mají pořád stejnou pozici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Prosinec 2, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 2, 2008 Klidně kopej nohama, ale na nejnavštěvovanější mobilní stránce mobilmania.cz má první místo z 900 mobilů. To se nepodařilo ani N95, jen HTC Touch HD a N97, oba dva mobily mají pořád stejnou pozici. iphone je taky jeden z nejprodávanějších mobilů a chybí mu asi 23 základních funkcí ... většina lidí kouká jenom na značku místo funkcí(asi čekaj že to bude mít nějaký zkryté funkce :lol) p.s: takže je to nejnavštěvovanější jo? aha už chápu proč si to tu kopnul:lol: trapný :dozey: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mootoo Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 nokia=shit tak to vidim ja :) som zvedavy na G1 mam v plane lunex je lunex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LOPO_X Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 vim ze nokia od dob 3310 zhorsila kvalitu svych mobilu ( poruchovost, zere baterie atd. ) ale nektere kousky jsou fajn ja treba mam N72 kterou jsem dvakrat utopil a porad facha a ma dost funkci co se hodi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yankee Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 chytraci, kupite si inu znacku ako Nokiu a ked nahodne rozslapnete nabijacku pridete do obchodu a tam vym povedia ze nabijacky na HTC, Samsung, LG a iné, proste shity tam nevedu....a zaujimave ked je nokia najhorsia tak ju vsetci kupuju...:D robil som nejaky piatok u operatora tak viem o com hovorim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SEMRY Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 WM mi nesmí do domu, symbian je stále silnější, aby taky ne když ho Nokia vlastní, iphone je uplně někde jinde to je modní záležitost, kdo potřebuje živtaschponej telefon nekoupí si iphone. Tady bude překážkou cena, časem bych šel maximálně do E90. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 no já měl symbian i WM ... a musím říct že symbian na WM nemá ... na wm je hodně možností ... nevyhovuje ti malá dotyková klávesnice? nainstaluj větší :wohow: pak je tam obrazovka dnes(něco jako u symbian - nokie) ale u WM si tam můžeš hodit téměř cokoliv , měl jsem tam i přehrávač MP3 coý bylo super ... ve wm si můžeš nastavit(jako v normálním winu) jakej typ souboru v jakém programu spouštět :wohow: ne jak u symbian první spustit program a pak teprv hledat soubor jo win má pár nevýhod(někdy se sekne , někdy nereaguje prostě windows , ale aspon je tam to tlačítko reset :lol:[wm jsem měl na variu/htc wizard tak to nebylo moc extra rychlý ale stačilo to bohatě) symbian mě vůbec nechytl ... je to jak obyčejný software ... windows mobile to je už operační systém ... možností kolik máš v tom je prostě užasný ... pracovat s tím je uplně jednoduchý(když umí používat nornál Windows) stačí si nastavit HWtlačítka a dostanete se kdekoliv rychle(v mobilu xD) a třeba jsem měl jeden užásnej program ... call firewall , blokoval mi některý telefonní čísla na volání nebo i sms ... je tam blacklist a white list ... prostě vám okamžitě zrušil příchozí hovor :lol: někdy se mi to fakt hodilo :lol: takže pokud bych si měl vybrat jestli wm nebo symbian tak jedině WM ;) dokud nebude mít nokie WM tak to pro mě není mobil kterej bych si koupil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yankee Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 ps: na symbian je takych programov desiatky ako call firewall... ale to asi uz vies :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
white Odesláno Prosinec 3, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 chytraci, kupite si inu znacku ako Nokiu a ked nahodne rozslapnete nabijacku pridete do obchodu a tam vym povedia ze nabijacky na HTC, Samsung, LG a iné, proste shity tam nevedu....a zaujimave ked je nokia najhorsia tak ju vsetci kupuju...:Drobil som nejaky piatok u operatora tak viem o com hovorim Přesně tak :D Nokia má celosvětový podíl prodaných mobilů 40% a Sonny Ericsson cca 18% ... Hlavně že nikdo Nokii nechce. Pro mě je Nokia číslo jedna a vždycky byla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 Nove Nokie jsou shity na N-tou. ^^ Kdo chce funkce, tak je uz davno u WM. Stare jsou super (sam mam 5 let N-Gage), ale z posledni doby bych ji bral snad jedine zadarmo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yankee Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 no to asi preto ze si ziadnu nedrzal :D sam mam N82 a neviem si ju vynachvalit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 Přesně tak :D Nokia má celosvětový podíl prodaných mobilů 40% a Sonny Ericsson cca 18% ... Hlavně že nikdo Nokii nechce. Pro mě je Nokia číslo jedna a vždycky byla. ale vůbec lidi jsou jenom blbý a kupují to co maj ostatní ... a ti co neví co maj ostatní berou to co je nejznámější no to asi preto ze si ziadnu nedrzal :Dsam mam N82 a neviem si ju vynachvalit já měl E50 , kamarád má E51 to jsou možná nejlepší nokie ale furt tam ten symbian trčí je to jak trn v oku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ment0skA Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 mit na nej penize beru ho hned ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
white Odesláno Prosinec 3, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 ale vůbec lidi jsou jenom blbý a kupují to co maj ostatní ... a ti co neví co maj ostatní berou to co je nejznámější Hloupá výmluva zaslepeného WMkáře... Podle čeho zjistit jaký telefon vede? Podle statistik... (všude ve světě se vše měří v statistikách) a? :D Haha Nokia vítězí... Ano anoo určitě se nikdo o mobily nezajímá, jen pár lidí co ZROVNA protlačují Winows Mobile... Heh... Statistiky kluku! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexXx Odesláno Prosinec 3, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 3, 2008 Strapas:blink:.Vůbec to nevipadá jak na zábavu atd... HUmus vůbec se mi nelíbí.Rači bych si koupil n86:roll:. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Červenec 16, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2009 Omlouvám se že oživuji staré téma, ale docela mě pobavil Zavorka svým názorem na symbian. Je vidět že ho neznáš i když jsi ho měl :idea: To co popisuješ u WM totiž symbian umí jen se s ním musí umět :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fenix1468622475 Odesláno Červenec 16, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2009 nejlepsi znacka je HTC diamond nemenil bych za nic proste 1 :D a kam se hrabe nejakaka nokie se kterou sou jenom problemy ... mel sem 6288 (kupovanou pred 2.5 roku skoro za 12K takze zadnej lowend to nebyl )a 4krat za 2 roky menenej display ne kvuli tomu ze by prasknul ale odesly v nem nejaky filtry a zobrazoval hovadiny... po oprave sel z domu ... mrdky od nokie uz nikdy vic nejhorsi vyrobce mobilnich telefonu !!!!! :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Červenec 16, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2009 iphone je taky jeden z nejprodávanějších mobilů a chybí mu asi 23 základních funkcí ... většina lidí kouká jenom na značku místo funkcí(asi čekaj že to bude mít nějaký zkryté funkce :lol)p.s: takže je to nejnavštěvovanější jo? aha už chápu proč si to tu kopnul:lol: trapný :dozey: Konečeně někdo kdo má stejný názor jako já..... :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Červenec 16, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2009 Omlouvám se že oživuji staré téma, ale docela mě pobavil Zavorka svým názorem na symbian. Je vidět že ho neznáš i když jsi ho měl :idea: To co popisuješ u WM totiž symbian umí jen se s ním musí umět :cheesygrin: mluvil jsem o s60 (ta je totální nula) ale prej od s80 je to lepší ... ale furt to není jak WM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kruta Odesláno Červenec 16, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2009 mluvil jsem o s60 (ta je totální nula) ale prej od s80 je to lepší ... ale furt to není jak WM Musím se přidat...momentálně jedu na WM a nemůžu si ho vynachválit:).Měl jsem Nokii se symbianem a to je hrůza:D.Taková N73 je pomalá jako šnek...sestra má taky Symbian a pořád nadává:lol:...nevím co je v Sony Ericsonu (K300i, K750i, W810i), ale to je lepší systém jak symbian ikdyž nenabízí tolik funkcí:roll:... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Červenec 16, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 16, 2009 WM mam na PDA, kamos ma na MDA.. vetsi shit jsem nevidel. Casto pada, je to pomaly, kazdy mesic je treba reset do tovaru, jak je to zasekany.. Mel jsem s60 - NGage :love: .. kdyby mi ho fa. mobilpohotovost nerozbila, mel bych ho do ted.. Za nejake 4k, co jsem ho kupoval, nabizel to, co maloktery telefon - stereo mp3, pametove karty, OS.. Dodnes jsem nenasel telefon s line in.. Nic mi nechybelo, system byl rychly, vse co jsem potreboval a diky koncepci - klavesnice, displej, klavesnice - se na nem rychle psalo. Ted mam s80 - 9500.. Fakt bozi mobil.. koncepce uplne nejlepsi - na predni strane objektiv k fotaku + zvedani/vytaceni hovoru + cteni sms a par dalsich fci.. Uvnitr super displej, Office... atp atp. Proste bomba. Da se to ovladat skvele za chuze, jednou rukou.. v metru atp.. Coz proste u MDA (WM) nejde.. Drzte stylus a mobil v jedne ruce a ovladejte to.. Ze na neco je upravene touch prostredi? To nereaguje pekne na poprve (nedavno jsem zkousel na omnii :) ) a navic spousta fci (predevsim konfigurace) WM je stale malicka a neovladatelna pazourou.. Proste WM na organizer/PDA? Mozna. Na mobil? Nikdy! SE ted mam tez.. Jsou to stale stejna zarizeni, pouze lehce jiny kryt a obcas Sony prida/ubere nejaky kus HW.. Jinak stejne chipy atp - to dokazuje i trapnost, ze jdou prehravat na ruzne modely "cizi" FW.. (to jen dokazuje, jak jsou SE vsechny stejne.. jak je za leta Sony prakticky nijak nezmenila.. jak je to vse stejne, jen v blede modrem.. jiny kryt..). Ale SE fw na OS nikdy mit nebude - natoz na Symbian.. Ale musim rici, ze symbian, co je na teto Nokii mi k srdci take moc neprirostl.. nevim jestli je to designem nebo cim.. proste subjektivni.. ale moc se mi nelibi :| Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shai_tan Odesláno Červenec 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Červenec 17, 2009 WM je sice pěkné na pohled, ale pod super ohozem je schovaný už pár roků stejný systém, který je pro mobilní zařízení otřesný. Když zajedu o pár úrovní v menu níž, je to pořád to stejné jako u mda III, musel bych mít prsty jak špejle a tři ruce, abych s WM pracoval aspoň z půlky tak jistě jako s jakoukoliv s40 nokií. Iphone - tak to je tragédie. Když jsem si asi po 10 minutách vyhrál s prstovými zkratkami, neměl jsem na něm kromě poslouchání hudby co dělat. To hafo her, co na něj jsou, stojí za velké prd, a za ty prachy? To už budu víc stylový, když budu na pásku nosit nokii 5110. Ta mě navíc i déle zabaví a zbyde mi pěkných pár tisíc na chlast. Nokia a nejnovější symbian - jo, je trochu pomalá, na mojí n78 si někdy pár sekund počkám, ale jinak podělá většinu mobilů, co jsou v současnosti k dostání.. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.