Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jaký router

conter

Recommended Posts

Potřebuju poradit vybrat nějaký router :D

Chci to mít takhle:

router ► kabelem PC a druhym kabelem Xbox + jeste aspon jedna zdirka volna treba na ntb...a potom wi-fi AP na PSP,PDA atd ...;)

Mám internet od UPC, modem je jeste od Karnevalu... nwm co to je xD

jo a pouze ty co mají v nabídce na www.czc.cz :D

a prosím ty, co "se jim líbí tenhle" a "od kámoše slyšeli, že je to šmejd" a nic o tom newí ať radši nepíšou xD cena tak kolem 1400

jo a moc toho o routerech atd newim tak díky za každou doboru radu a zkušenosti :D;)

EDIT: Jo díky, má to být UPC , sem zblbej z ebay :lol::lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mam doma Asus WL-520gC, a spokojenost. Čtyři počítače (1x Kabel PC 2x WIFI NB 1x Kabel IPTV).

Ale v tvém připadě bych možná kouknul po Asus WL-500gP s USB (např. pro externí disk). Tyhle věcičky s neoficialnim FW umí neskutečný věci (Original FW je děsně tupej).

Taky pozor aby ten router uměl překladat MAC adresy, jelikož UPC (přepokladam že to 'S' je překlik) má omezení na dvě zařízení. (Takže musí mit funkci 'Router') (Což oba Asusy samozřejmě maj)

Asus WL-500gP

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38571

Asus WL-520gC

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46093

Pro ten 500g neni problem (s 'CFW') tahat net z usb, stahovat z torrentů přímo na externí disk (popř. flashku). Vyděl sem připady kdy mněly lidi napichlej internet do tohodle routeru klasicky přes kabel a když vypadnul, tak router začal brát internet z USB (CDMA, GPRS,EDGE...). Záleží na tobě, ale tady vydim jasný využití USB pro externí disk jakožto 'Multimedialní rodiný uložiště' i pro Xbox.

Čest a sílu :) Najdeš v pívu

Odkaz ke komentáři

Mám Asus WL-500gP a mohu jen doporučit. Žadný problémy, jednoduchý nastavení, můžeš tahat torrenty na připojenej hdd bez zapnutýho pc, do druhýho usb připojit tiskárnu.

Existuje taky dost velká komunita, která na tyto routery dělá open firmware (wl500g.info). Když budeš chtít, nahraješ open firmware, kterej je postavenej na linuxu a ještě tím rozšíříš možnosti routeru. I když to už chce něco načíst.

Edit: Ještě jsem si všimnul, že máš Xbox360, tak by tě mohla zajímat funkce:

- Media Server pro přenos multimediálních souborů v reálném čase s kompatibilním media přehrávačem dle specifikace UPnP AV (např. Xbox 360)

Já Xbox nemám, takže nevím jak moc cool to je, ale dokážu si představit, že filmy, hudbu atd. co máš na hdd připojeným k routeru můžeš přehrávat na Xboxu.

Odkaz ke komentáři

Tak ja se s vama taky shodnu. Asus WL-500gP je vybornej router instaloval jsem ho uz na hodne mistech a nikdy nebyl zadnej problem (na internetu od upc taky fungoval bez problemu). Ma hodne moznosti nastaveni a i ruzny doplnkovy funkce jako treba pripojeni tiskarny, usb disku nebo taky umi download z torrentu a FTP.

Odkaz ke komentáři

Ješte jsem našel tenhle:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47287

tak sem se chtěl zeptat co na to řeknete :D

Přijde mi to jako levnější varianta toho vámi doporučovaného ... je sice pěkný ale 1800 mi přijde dost...:D;) tenhle je za 1400...

tak co teda tenhle? je v něčem horší/lepší atp :D díky :)

Odkaz ke komentáři

S tim Asusem WL-520gU nemam zkusenosti nejspis to bude podobny asus dela obecne dobry routery ale ten Asus WL-500gP muzu doporucit mam s nim zkusenosti na hodne mistech a nikdy nebyl zadnej problem nikdy jsem nenarazil na zarizeni se kterym by se nespojil (a to se muze stat vzhledem k rozdilnosti cipu u zarizeni). Takze moje rada: WL-520gU bude asi taky dobrej ale kdyz stoji 1400 a WL-500gP stoji 1800 tak si myslim ze ty 400 stovky takovej rozdil nejsou kdyz zato dostanes jedno z nejlepsich zarizeni (ja bych urcite vzal WL-500gP kupoval jsem ho kdyz byl jeste drazsi nez ted a je to urcite dobra volba).

Odkaz ke komentáři

Podle srovnání parametrů s WL-500gP to vypadá, jen že nemá druhé USB. Takže pokud by jsi chtěl mít připojenu tiskárnu a externí hdd zároveň tak by byl vhodnější 500gP. Ale pokud ti stačí jen jedno USB tak běž klidně do WL-520gU. Tady jsem našel českou recenzi.

Odkaz ke komentáři

Podle srovnání parametrů s WL-500gP to vypadá, jen že nemá druhé USB. Takže pokud by jsi chtěl mít připojenu tiskárnu a externí hdd zároveň tak by byl vhodnější 500gP. Ale pokud ti stačí jen jedno USB tak běž klidně do WL-520gU. Tady jsem našel českou recenzi.

Taky jsem viděl jen jedno USB, ale jestli jde jen o toto (šlo mi jestli třeba nepostrádá funkce "velkého brášky" xD ) , že chybí jedno USB tak radši bych ten levnější ... :Dvystačím si s jedním USB... :D a díky za recenzi;)

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Mám řipojení upc na pc+notebook+tiskarna a chtěl bych tento router ASUS WL-520gU chci se zeptat jestli mi to bude fungovat...Prosím nejakého odborníka nebo kdo tomu rozumí aby my poradil ...popřípadě nějaký doporučíl...odpověď mi pls pošlete na mail martinek.nem@seznam.cz ...

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

Zdravim,

koupil sem WL-500gP vse jede jak ma, jen nejsem schopen dostat se na nej s psp. Preblikavaji mi infa o tom ze se psp pripojuje na adresu a ze overuje klic, a pak se objevi info o tom ze vyprsel cas pro pripojeni, nemel nekdo podobny problem ??

zapomel sem napsat ze na linksys v praci se pripojim bez problemu

Odkaz ke komentáři

Zdravim,

koupil sem WL-500gP vse jede jak ma, jen nejsem schopen dostat se na nej s psp. Preblikavaji mi infa o tom ze se psp pripojuje na adresu a ze overuje klic, a pak se objevi info o tom ze vyprsel cas pro pripojeni, nemel nekdo podobny problem ??

zapomel sem napsat ze na linksys v praci se pripojim bez problemu

Přenastav kanál a změň zabezpečení PSP zvládá WPA-PSK TKIP nebo AES pokud máš WPA2 tak to PSP nepodporuje.

EDIT: hlavně jsi v ve špatné sekci

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu