sk8ers Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 Ahoj chci se zeptat,koupil sem si notebook HP Compaq 6730s s Operačním systémem Vista Home Basic a moc se mne nelíběj no ale jelikož bych chtěl občas hrát nějakou tu hru tak by mne zajímalo jeslti si mám nechat visty nebo předělat na Linuxy.diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zavorka Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 xp teda pokud ti to vezme jinak ti nic jinýho na hry nebude zbývat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 GameEs Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 Podle mě, jestli chceš hrát hry tak tam normálně nech Visty. XP určitě jen tak nepojedou protože jestli máš na notesu defaultně Visty tak je z 90% jistý že s XPčkama bdueš mít šílený problémy než je rozjedeš ohledně ovladačů.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 uunek Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 Podle me se prvne podivej, jake mas ovladace na CD, ktere je prilozene u NB. Pokud tam mas jak ovladace na Visty, tak na Windows XP, tak si tam ty XP muzes bez obav dat. A nebo se jeste po ovladacich podivej primo na strankach HP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kousalik Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 tento notebook nemá problém s ovladači pro Win XP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 Jestli chces hrat tak muzes nechat visty tam si taky zahrajes nektery hry nejsou s vistou kompatibilni ale tech snad neni tolik (nevim visty nemam). Linux tam nedavej pokud ho nejak dobre neovladas hrat se tam da taky i hry pro win ale muzou s tim byt problemy a reseni je nekdy slozity a navic jeste nejde spustit taky vsechno co na win. Nakonec jsem si nechal XP to bude nejspis nejlepsi volba vzhledem k tomu ze visty se ti nelibi (ja je taky nemam rad) a nemel by byt problem s tim je tam dostat na strankach HP mas presne k tomu notebooku ovladace http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=cs&cc=cz&prodNameId=3687786&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687778&swLang=5&taskId=135&swEnvOID=1093 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 sk8ers Odesláno Prosinec 5, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 A nevíte jak bych notebook mohl vylepšit???diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Cloud.M@-T€R Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 Podívej se jestli máš volná slaty RAM nebo ty RAMky klidně vyměň za vyšší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 sk8ers Odesláno Prosinec 5, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 Podívej se jestli máš volná slaty RAM nebo ty RAMky klidně vyměň za vyšší Jěště můžu rozšířit na 4G ze 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 WoKo_O Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 to je ti v podstate k nicemu 4GB RAM jestli tam das XPcka..;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2008 Ja bych uz nic nerozsiroval jestli tam budes mit ty xp tak 3GB ram je dost a kvuli hram to nema cenu protoze u tech nejnovejsich te stejne bude brzdit grafika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 west-- Odesláno Prosinec 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2008 Jestli tvuj pocitac nema problemy s drivery pro XP, urcite si tam hod 64bit XP (na hry). Ja mam visty a mam chut je ukrizovat, bohuzel na pocitaci bez podpory XP driveru a nemam cas ani naladu na jejich schaneni. Visty jsou neoptimalizovany OS a graficky vykon v porovnani s XP snizuji az o 30 %. Opravdu me potom stve, kdyz kamosovi se slabsim PC jednou nektere hry na XP lepe nez me. Visty maji sice oficialni podporu DX10, ale ten je snad jen pro crytech hry. Me osobne prijde DX10 nehotovy a casto se setkavam s kostenim stinu ve spouste her a dalsimi grafickymi defekty. Navic pokud mas Vista Home Basic nevahej a zbav se toho co nejdriv :). Pokud si chcec ponechat visty tak jadine 64 bit Vista ultimate. Linux bohuzel zatim na hry moc neni, ale urcite nic nezkazis, kdyz si ho tam das. Snad se jednou povede wine dovest k dokonalosti a hry na linuxu pojedou jak ve windowsech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dutch Odesláno Prosinec 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2008 64bitový OSka jsou dle mýho názoru k hovnu. Na bežné věci se ve velmi drtivé většině používají jen 32bit. Navíc výkonnostní rozdíly se pohybují v řádu pár %. A teď největší špína co mě na 64bit winy napadá, je spuštění obou krenelů (32 a 64) najednou. Takže jenom čisté Visty 64 zabírají kolem gigo ramek zatimco 32 jsou o polovinu lehčí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 west-- Odesláno Prosinec 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2008 OS vyuzivajici 64 bitove registry jsou urcite lepsi, ale pravda, v dnesni dobe skoro na nic, protoze 64 bitovych aplikaci je malo :( Ale pokud chce OS pro hry, je lepsi vyuzivat 64 bitove windows, ktere zrychluji renderovani obrazu (v mym pripade o % 5) ...cim vyssi takt procesoru, tim vice procent navic 32 bitovy OS umi adresovat max 3GB ram (pokud je pameti vice, vyuziva ji graficka karta v ramci svych parametru) na pouzivani win programu je zatim o trochu lepsi 32 bit OS, ale pro hry se precejen vyplati 64bit i kdyz take ne o moc. proste vyuzivani 64 bit windows prinasi male - pro aplikace a male + pro hry... a do budoucna spousta plusu pro oboji. Ja windows pouzivam z 90 % na hry a zbytek pro komercni aplikace, ktere nerozjedu na linuxu. Na praci pouzivam linux, kde je podpora 64 bitovych aplikaci daleko vetsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 WoKo_O Odesláno Prosinec 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2008 bohuzel pokud mas 32bit OS a 4GB RAM tak 32bitovy system ti dokaze adresovat pouze 3GB RAM..stejne tak 64bit procesor pracuje pouze v 32bit prostredi...to se mi nelibi a mam nejaky Vista premium 64bit.. EDIT:nez sem to napsal uz to napsal west.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
sk8ers
Ahoj chci se zeptat,koupil sem si notebook HP Compaq 6730s s Operačním systémem Vista Home Basic a moc se mne nelíběj no ale jelikož bych chtěl občas hrát nějakou tu hru tak by mne zajímalo jeslti si mám nechat visty nebo předělat na Linuxy.diky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
14 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts