Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jíra

Recommended Posts

tak jsem se zamiloval do této myšky... na oficiálních stránkách apple mají uvedenou popdporu pro win xp... tak máte někdo tuto myš na xp? jaká je funkčnost? zkušenosti?

samozdřejmě že mám bluetooth usb "klíč"(nevím jak se to menuje)

http://www.alza.cz/apple-wireless-mighty-mouse-d92136.htm

edit: tuto myš ještě nemám ale zvažuji koupi

indextop20060707.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja teda Apple mysi nemusim a ze jsou nic moc ti potvrdi i Apple fanda narliza, ktery se nedavno jedne originalni Apple mysi zbavoval. Nebyla to bezdratovka, ale ta klasicka s timhle tvarem etc. Me se blbe scrolluje s tou kulickou, tlacitka citliva na dotek? Takze behem pohybu mysi nesmis mit prsty na "tlacitkach"? Napajeni z baterii? Trochu prezitek, nesnasim nabijeni AA/AAA baterii, trva dlouho, je to opruz.

Odkaz ke komentáři

me se designove teda vubec nelibi, ale funkcne muze byt zajimava.

Taky sem pridam jeden koncept "mlecneho stylu" s revolucnim ovladanim...

Počítačové myši nejsou zrovna typem zařízení, která zažívají změnu každý den. O to jsou nové nápady cennější a více sledované veřejností. Jeden nový nápad představila společnost Cyber E Sport. Změní dnešní počítačové hlodavce či skončí v zapomnění?

Poslední léta mnoho inovace do oblasti počítačových myší nevnesla a za poslední revoluci se snad dá považovat jen kolečko myši. Od té doby se koncept myší nijak zvláště nezměnil. Za změnu se samozřejmě dá považovat vývoj ergonomie a technických parametrů, ale to jsou změny jen minimální. Fungující systém levého a pravého tlačítka tak zůstává bez inovace.

Čerstvý vánek přináší společnost Cyber E Sport, která představila zařízení, které se klasické myši příliš nepodobá. Klasická tlačítka bychom na myši hledali jen marně a přitom funguje myš stejně jako ty dnešní.

Myš připomíná ve skutečnosti malý zakulacený váleček, s jehož horní částí lze otáčet. Toto otáčení je velmi plynulé a jemné a dokonale tak nahrazuje kolečko u myši. Výhoda spočívá v přesné a přitom rychlé rotaci, kterou lze provádět jedním prstem. Jako levé tlačítko slouží horní strana myši. Dialog pravého tlačítka lze vyvolat stisknutím myši kdekoliv po jejím obvodu. Aby bylo ovládání dokonalé, lze pomocí vrchního tlačítka nastavit, který směr bude pro myš brán jako pohyb vzhůru.

K čemu lze tuto myš použít? Ke všemu a efektivněji než obyčejnou myš. Orbita Mouse je vhodná především pro aplikace, ve kterých využijeme možnost otáčení myši. Jako příklad uvádějí autoři rolování webových stránek, ovládání multimediálního přehrávače, Google Earth, modelování ve 3D či hraní her.

Myš je vybavena snímačem s rozlišením 800 DPI. S počítačem komunikuje bezdrátově na vysoké frekvenci 2,4GHz, která zajišťuje okamžitou odezvu. Energii získává z integrované baterie, kterou je třeba dobíjet. Její cena je stanovena na 100$ a na trhu je očekávána v lednu.

mys-cyber-e-sport-orbita--c460xc287.png

mys-ve-stojanku--c460xc431.png

baleni--410x.png

Odkaz ke komentáři

Ja teda Apple mysi nemusim a ze jsou nic moc ti potvrdi i Apple fanda narliza, ktery se nedavno jedne originalni Apple mysi zbavoval. Nebyla to bezdratovka, ale ta klasicka s timhle tvarem etc. Me se blbe scrolluje s tou kulickou, tlacitka citliva na dotek? Takze behem pohybu mysi nesmis mit prsty na "tlacitkach"? Napajeni z baterii? Trochu prezitek, nesnasim nabijeni AA/AAA baterii, trva dlouho, je to opruz.

diky anonymousi asi koupim nejakou "obyčejnou" nedotykovou...

ale uvažuju jestli drátovou nebo bezdrátovou...

mam starou logitech ktera dosluhuje tahže sáhnu po nějaké nové

[;475888']me se designove teda vubec nelibi' date=' ale funkcne muze byt zajimava.

Taky sem pridam jeden koncept "mlecneho stylu" s revolucnim ovladanim...[/quote']

ta vypada dobre ale asi to toceni nebude moc prakticke...

Odkaz ke komentáři

Vsechno bych ti vyvratil......

Tvar: super padne do ruky

Scrollovani: naprosto presne a vyborne fungujici

Citliva na dotek: ano pokud to zmacnes na stranach tak se to teprv spusti, ale urcite to neni tim, ze se toho jen dotknes.

Pokud si nezkusil nevis o cem mluvis, ja ji mam a jsem na 100% spokojeny.

Odkaz ke komentáři

Vsechno bych ti vyvratil......

Tvar: super padne do ruky

Scrollovani: naprosto presne a vyborne fungujici

Citliva na dotek: ano pokud to zmacnes na stranach tak se to teprv spusti, ale urcite to neni tim, ze se toho jen dotknes.

Pokud si nezkusil nevis o cem mluvis, ja ji mam a jsem na 100% spokojeny.

Zkusil jsem klasickou (dratovou, tlacitka nejsou dotykova), jak jsem jiz psal.

Tvar: me proste nepadne, mam ted doma nejakou Genius obyc., tvar mam rad klasicky, typu ( http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.cir.com/pc/msmouse/msmouse.jpg&imgrefurl=http://www.cir.com/pc/msmouse/msmouse.htm&usg=__f7sydxX3T2Gy8OI3uDBeDfhdgmo=&h=387&w=300&sz=13&hl=cs&start=20&sig2=TpAB2rOWg-gyulivlAkSuA&um=1&tbnid=nOgkB6-m3PvKsM:&tbnh=123&tbnw=95&ei=kiNMSfL7GZf40QWYn62QDg&prev=/images%3Fq%3Dmicrosoft%2Bmouse%26um%3D1%26hl%3Dcs%26client%3Dopera%26rls%3Den%26sa%3DN ) .. jak jsem psal vyse, ta klasicka, co se pouzivala pred touto bezdratovkou, ma stejny tvar - me absolutne nesedi, je to jak kus dreva v ruce.

Scrollovani: nerikam, ze nepresne, ale rikam, ze mne nepohodlne. Scrollovani do stran nepotrebuji, potrebuji jen nahoru a dolu - a to proste lepe resi klasicky scroll, ne kulicka, kde jsem obcas smatnul a jak je mala, tak jsem hybnul do strany a scrollovani prestalo.

Citliva na dotek: nevim, to jsem jen tipoval ;-)

Vim, ze odpovidam fanatickemu Apple privrzenci (nemusis to vyvracet, co si budeme nalhavat), sam premyslim o MacBooku, udrzuji si vsak chladny a zdravy rozum a vim, s cim se mi dela dobre a s cim spatne. Jak rikam, at se vyjadri napr. sam narliza, majitel iPhone, nejnovejsiho MacBooku.. no proste pravy Apple fanda. Ja mu tu mys vyvracel, pochopitelne na mne jako AppFan nedal a stejnak ji prodal ;-)

Nema cenu se tu hadat, tobe proste sedne, ja jen rikam, ze je dost netradicni a nekomu, kdo je zvykly na klasickou mys, dost mozna nemusi sednout ;)

Odkaz ke komentáři

Zkusil jsem klasickou (dratovou, tlacitka nejsou dotykova), jak jsem jiz psal.

Tvar: me proste nepadne, mam ted doma nejakou Genius obyc., tvar mam rad klasicky, typu ( http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.cir.com/pc/msmouse/msmouse.jpg&imgrefurl=http://www.cir.com/pc/msmouse/msmouse.htm&usg=__f7sydxX3T2Gy8OI3uDBeDfhdgmo=&h=387&w=300&sz=13&hl=cs&start=20&sig2=TpAB2rOWg-gyulivlAkSuA&um=1&tbnid=nOgkB6-m3PvKsM:&tbnh=123&tbnw=95&ei=kiNMSfL7GZf40QWYn62QDg&prev=/images%3Fq%3Dmicrosoft%2Bmouse%26um%3D1%26hl%3Dcs%26client%3Dopera%26rls%3Den%26sa%3DN ) .. jak jsem psal vyse, ta klasicka, co se pouzivala pred touto bezdratovkou, ma stejny tvar - me absolutne nesedi, je to jak kus dreva v ruce.

Scrollovani: nerikam, ze nepresne, ale rikam, ze mne nepohodlne. Scrollovani do stran nepotrebuji, potrebuji jen nahoru a dolu - a to proste lepe resi klasicky scroll, ne kulicka, kde jsem obcas smatnul a jak je mala, tak jsem hybnul do strany a scrollovani prestalo.

Citliva na dotek: nevim, to jsem jen tipoval ;-)

Vim, ze odpovidam fanatickemu Apple privrzenci (nemusis to vyvracet, co si budeme nalhavat), sam premyslim o MacBooku, udrzuji si vsak chladny a zdravy rozum a vim, s cim se mi dela dobre a s cim spatne. Jak rikam, at se vyjadri napr. sam narliza, majitel iPhone, nejnovejsiho MacBooku.. no proste pravy Apple fanda. Ja mu tu mys vyvracel, pochopitelne na mne jako AppFan nedal a stejnak ji prodal ;-)

Nema cenu se tu hadat, tobe proste sedne, ja jen rikam, ze je dost netradicni a nekomu, kdo je zvykly na klasickou mys, dost mozna nemusi sednout ;)

Vsak v pohode, take se nerad hadam. Kazdy ma rad svoje. Ja mel u sveho IBM klitoris a k tomu obycejnou genius mys a tohle je pro me fakt uzasna mys. Take JapkoFan nejsem (az na macbook pro a prislusenstvi pro nej), ale Macbook od te doby co ho mam miluju. A to jen diky systemu a hlavne rychlosti pri moji praci s fotkami. Takze tu rozhodne nechci vyvolavat flame, ale pro me je to super mys, ktera mi padne super do ruky a prace s ni ve PS je naprosto skvela, takze vic jsem ji netestoval, samozrejmne na hry je asi nepouzitelna jen diky sve vaze.

Odkaz ke komentáři

Ja ji mam a jsem s ni na 100% spokojeny, je prijemne tezka do ruky, presna na praci ve photoshopu a na aukru jsem ji koupil za 1000 bezdratovou uplne novou. Takze doporucuji......ale nevim jak to pojede na winech.

mám pro tebe pár otázek:

Jak často mušíš měnit baterky při běžném používání?

Zůstávají na ní otisky a šmouhy?(jako na psp slim pianoblack)

Je k tomu i ten sw a je kompatibilni pro win? (http://www.bazhar.cz/wp-content/uploads/migty_settings.png)

Odkaz ke komentáři

mám pro tebe pár otázek:

Jak často mušíš měnit baterky při běžném používání?

Zůstávají na ní otisky a šmouhy?(jako na psp slim pianoblack)

Je k tomu i ten sw a je kompatibilni pro win? (http://www.bazhar.cz/wp-content/uploads/migty_settings.png)

Jeste jsem nemenil a to ji mam 2 mesice, a mam tam nabijeci baterky ktere ve svem fotaku uz ani nerozjedu......takze jsou skoro vytriskane i kdyz se nabijou plne, takze s plnyma asi hodne dlouho.

Otisky na ni nevidim, jen kdyz se ti prasi vice v pokoji tak tam uvidis kousky prachu.

Zadny sw jsem u toho nemel.....proste jsem na macbooku nastavil bluetooth a naslo mi to myghty mouse a jelo to.

Ne winech nevim jestli to funguje mam MAC OS X

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu