Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak hrát na NDSku?


Moki

Recommended Posts

Zdravím,

přemýšlím, že bych za peníze k Vánocům koupil Nintendo DS, a tak mám ohledně něj několik otázek. Jsem absolutní začátečník a vím o něm jenom to, co jsem vyčetl z netu, nikdy jsem na něm nehrál.

1) Jak ho hodnotíte jako "kapesní" herní konzoli? (baterie, výkon atd.)

2) Mám počkat než do ČR dorazí DSi (pravděpodobně v červnu)?

3) V čem jsou lepší hry pro PSP a v čem pro NDS?

4) Kde je nejlepší NDS kupovat, jaké kupovat flash karty apod.?

5) Co všechno k němu dostanu již v "balíčku" a co musím dokoupit, abych

mohl "plnohodnotně" hrát? Tím myslím věci jako karty (jsou údajně dvě?) a tak? Podle toho co jsem našel, se dělí na FLASH a klasičké paměťovky. Potřebuji dokupovat obojí?

Díky moc,

Moki

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď :bash:

5) k NDS Lite mas dva stylusy, navody, nabijecku.. musis koupit flash kartu do slotu 1, z dealextreme.com to vyjde za nejakych 300Kc.. a k tomu nejakou microSD kartu.. velikost zalezi na tobe.. Cena od 100Kc vice.. 2GB bohate staci na dost her. A ano, potrebujes i microSD i flash kartu.. microSD se dava do flash karty, ktera ma prakticky nulovou vnitrni pamet.

Tak jsem si vybral kartu EDGE (SDHC Support, kdoví co to znamená). To je, pokud to správně chápu, flashová karta. Teď ještě potřebuju paměťovku, jsem ochotnej investovat do ní tak kolem 500 Kč. Mohl bych se zeptat, jakou máš třeba ty? (ne že bych žádnou nezvládnul najít, ale lepší rada profíka :roll:.

Dík,

Moki

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, EDGE, nebo ACEKARD 2 jsou tak srovnatelny karty do slot1 - koupit na dealerextreme.com - to bude tak 200-300 na nase

a k tomu microsdhc kartu na hry, ci videa ci mp3.. samo cim vetsi tim lepsi, to uz si musis rozhodnout, kolik tam toho budes chtit dostat. Ja jen hry bez filmu a mp3jek, takze idealne 8GB za necelejch 600,- a jses spokojenej.

ale muzes i 4GB za tech 300,- bo kolik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

do EDGE karty se strkaj pametovy karty na kery ukladas hry... SDHC support znamena ze podporuje SD karty(to snad znas) HC=High Capacity -> SDHC... protoze bezne SD karty jsou jen do velikosti 2GB :D;)

pozor, jedna se o MICROSD(HC) karty, ne SD(HC) karty. to jen tak pro uplnost a nemateni ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pozor, jedna se o MICROSD(HC) karty, ne SD(HC) karty. to jen tak pro uplnost a nemateni ;)

ovšem já vysvětloval pojem SD"HC" micro jakozto velikost karty je enco jineho:D...ale vim jak to myslis...samozrejme ze do EDGE flash karty nenarve SDHC karty ale musi mit microSDHC (microSD) :D;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky. Takže koupim EDGE (flash) a 4/8GB Kingstona (paměťovka), seženu si hry a můžu jet. Nevím, jak moc jste tady pirátsky laděný, ale stejně se zeptám:

Na http://www.nds-roms.com/ si najdu nějaký ROMky, ale od Mario Karts tam najdu třeba čtyři kopie.

Jsou označený třeba takhle:

ID | Name | Region | Size

168 Mario Kart U 18.4 MB

201 Mario Kart E 18.4 MB

228 Mario Kart J 17.2 MB

990 Mario Kart K 18.2 MB

Jakej vliv má na "funkčnost" hry ID a Region? ID je pouze "očíslování" ROMky, nebo třeba verze? A region, to je jazyk hry, nebo na Evropským DSku nespoustím japonskou ROMku?

Potřetí díky všem, kdo odpovídaj na moje newbácký dotazy.

Moki

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ID je pouze ocislovani, kolikata ta hra je .. takhle poznas nejnovejsi a nejstarsi hru. Region.. u J mas i japonsky jazyk, u K taky, takze te zajima prakticky jen E a U.. a je celkem jedno jake budes stahovat. Zalezi na tom jen pokud by jsi chtel hrat s nekym pres WFC po netu.. Jinak se vyplati stahovat tu s vyssim poradovym cislem, protoze obsahuje treba nejake updaty (tohle je pripad treba Metroid Primo Pinball)..

Proste staci jedna kopie a je jedno jestli U nebo E, pokud chces hrat po netu, tak s tim druhym musis mit stejnou verzi.. jinak je to jedno prakticky.

Jeste abych doplnil.. sezenes si firmware na gbatemp.net, nebo na strankach edge, nahrajes na kartu, stahnes a nahrajes hru/y a muzes jet ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ID je pouze očíslování hry v pořadí všech ofic. her. Region je jedno jakej použiješ. Nejlepší je ale používat vždy tu nejnovější (ale aby byla evropská nebo americká, protože J nebo K bys asi nerozuměl ani slovo), protože novější verze bývají méně zabugované. A jestli můžu poradit, romky stahuj z www.romulation.net Stačí se zaregistrovat a pak je stahování kolem 300kB/s

EDIT: Anonym rychlejší :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu