ellemenT Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Zdar, mam veliky problem. Z neznameho duvodu mi prestal fungovat PC tak jsem se rozhodl pro re-instalaci operacniho systemu. A nyni k memu problemu: V BIOSu jsem nastavil Bootovani z CD/DVD (viz. instruktazni obrazek) Dále se spustilo načítání souborů z CD (viz. instruktazni obrazek) Ted nastáva zlomový okamžik mého problému, místo aby se zobrazilo toto: Se mi zobrazí černá obrazovka s kurzorem (viz. instruktazni obrazek) Prosím tedy všechny znalce, máte s tím někdo zkušenost? :cry: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 †mefistos† Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 jak dlouho ti to blika? ono to totiz ma tohle udelat.. me to taky tohle dela a po chvilce se to prepne na ten vyber...:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Prosinec 29, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 No, prave ze to trva dlouho.... min. 10 minut. ted to nevim presne, ale ta modra obrazovka s vyberem se nenacte. Jak dlouho mam priblizne cekat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 †mefistos† Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 no zkus to (zni to srandovne :D) ale zkus to pul hodky treba.. pokud nic.. podivej na cd jestli neni poskrabany.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Prosinec 29, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 CD mam originalni, jednou pouzite... temer nove. Zkusim to tech pul hodiny, a pak se ozvu zda-li to pomohlo. Diky za radu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kravitch Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Zkušenost s tím mám na ntb mé přítelkyně. A sice při snaze nainstalovat XP Pro SP1. Řešením bylo předem načíst SATA driver. Co ty máš stolní/ntb? edit: ajo, mohl jsem to poznat podle screenu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Prosinec 29, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Mám stolní počítač. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Moderators romeno Odesláno Prosinec 29, 2008 Moderators Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Jestli mas v PC vic harddisku tak bych nechal zapojeny jen ten primarni master... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Prosinec 29, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Mam tam jen jeden HDD. Znacku, ted nevzpomenu, ale je to 320GB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kravitch Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Tak zkusil bych obnovit nastavení biosu do továru a pak asi instalaci z jiného média Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 jo, ma to co delat se SATA driverama a u kamose pomohlo vypnuti/zapnuti RAIDu na instalaci.. myslim, ze bylo treba ho pro instalaci zapnout, nebo tak neco ;) Je to zajimave, kdyz by s tim RAID nemel mit nic spol, ale presne tohle se nam stalo a vim, ze to pomohlo ;) Kazdopadne hledej chybu v nastaveni disku v BIOSu, jakmile tam uvidis nejake nastaveni, zkus ho zmenit (moc jich tam neni a zadna kriticka by tam byt nemela, takze se neboj, ze by jsi tim neco odpalil :D ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Prosinec 29, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Dekuji za vsechny rady, moc si toho cenim... ted zkousim vyndat baterii, aby se BIOS vratil do tovarniho nastaveni. Pokud to nepomuze, hned jde na radu jiz zmineny RAID. :) Zkousel jsem vyndat baterku - nepomohlo, dale jsem zkusil ten RAID - nepomohlo. v obou pripadech to zobrazilo cernou obrazovku s kurzorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 uunek Odesláno Prosinec 29, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2008 Jestli je disk SATA, mel bys mit k desce CD s ovladaci. Ty tam pri instalaci musis nacpat. Nekde mi pomohlo instalovat z CD WXP SP2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Leden 4, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 4, 2009 A kdy je tam mam presne vlozit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kravitch Odesláno Leden 4, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 4, 2009 A kdy je tam mam presne vlozit? Někde ve fázi zachycené na druhém screenu by se ti ta možnost měla nabídnout, tuším že přes F6..tam se ti to dole napíše Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Leden 4, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 4, 2009 Někde ve fázi zachycené na druhém screenu by se ti ta možnost měla nabídnout, tuším že přes F6..tam se ti to dole napíše Zkusil jsem, bohužel stisknutím tlačítka S (jako Specifikovat další zařízení) je možné načíst data pouze s diskety. K mé smůle v bedně nemám zabudovanou disketovou mechaniku. :( edit: CD jsem zkusil nabootovat hned ze zacatku, a objevilo se tzv. XpressRecovery2, kde je backup a reboot. obojí jsem zkusil, k hovnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Jam3ss Odesláno Leden 4, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 4, 2009 Skus si ještě sehnat jiné CD winXP a jestli to bude dělat. Aj když máš skoro nepoužité origi CD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kapr Odesláno Leden 4, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 4, 2009 hele vsim sem si ze na screenu ms dat R opravit?ty to opravujes nebo mas naformatovanej disk?protoze to muze delat kdyz se to *radoby*opravuje...protoze je to moc zasekany...me tohle delalo taky....tak sem to naformatil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 david7090 Odesláno Leden 4, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 4, 2009 taky sem měl tenhle bios ale kdyz sem formatoval tak sem měl 1ni cd-romku a 2hdd ale treti boot device sem měl vypnutou (disable skus to vypnout)ted ale nevim určitě uz si to nepamatuju (ja ted mam bios ze pri zapinani zmačknu F12 a mam tam tabulku a dam aby to jelo cd-romky) určitě bych vypnul tu třeti boot device Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Leden 5, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 5, 2009 Tohle není můj BIOS, ani můj počítač. Jsou to pouze ilustrativní obrázky, abyste věděli ,,vo co go'' :) Mohu nafotit a poslat sem můj pravý BIOS. Jam3ss: Zkoušel jsem Windows XP Home Edition, Windows XP Proffesional a ještě jeden se Service Pack 2. Zkusím ještě ostatní, co tu říkali David7090 a Kapr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kravitch Odesláno Leden 5, 2009 Nahlásit Share Odesláno Leden 5, 2009 Pokud v biosu nemáš možnost disablovat SATA Native Mode, zbývá už jen sehnat si disketovku, nebo si vytvoř třeba přes nlite novou instalaci windows už s integrovanýma SATA driverama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Leden 6, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 6, 2009 Nebudu to resit... odnesl jsem PC do prodejny na reklamaci. Osobně si myslím, že odešel HDD.Uvidíme, co se z toho nakonec vyklube. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 ellemenT Odesláno Leden 17, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 17, 2009 Tak se nakonec ukázalo, že odešla základní deska. Mrcha jedna! :D Ted už jen zbývá čekat na novou, co mě docela uklidnilo je to, že v HDD o nic nepřijdu. Takže to znamená jediné, popadnout krabičku s 50ks dvd a zálohovat :) Ještě by bodl externí disk mno, ale nějak se mi pořád vyhýbá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
ellemenT
Zdar, mam veliky problem. Z neznameho duvodu mi prestal fungovat PC tak jsem se rozhodl pro re-instalaci operacniho systemu.
A nyni k memu problemu:
V BIOSu jsem nastavil Bootovani z CD/DVD (viz. instruktazni obrazek)
Dále se spustilo načítání souborů z CD (viz. instruktazni obrazek)
Ted nastáva zlomový okamžik mého problému, místo aby se zobrazilo toto:
Se mi zobrazí černá obrazovka s kurzorem (viz. instruktazni obrazek)
Prosím tedy všechny znalce, máte s tím někdo zkušenost? :cry:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
22 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts