Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Re-instalace Windows XP


ellemenT

Otázka

Zdar, mam veliky problem. Z neznameho duvodu mi prestal fungovat PC tak jsem se rozhodl pro re-instalaci operacniho systemu.

A nyni k memu problemu:

V BIOSu jsem nastavil Bootovani z CD/DVD (viz. instruktazni obrazek)

23516446.jpg

Dále se spustilo načítání souborů z CD (viz. instruktazni obrazek)

23516447.jpg

Ted nastáva zlomový okamžik mého problému, místo aby se zobrazilo toto:

23516449.jpg

Se mi zobrazí černá obrazovka s kurzorem (viz. instruktazni obrazek)

errorjw2.jpg

Prosím tedy všechny znalce, máte s tím někdo zkušenost? :cry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

22 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

jo, ma to co delat se SATA driverama a u kamose pomohlo vypnuti/zapnuti RAIDu na instalaci.. myslim, ze bylo treba ho pro instalaci zapnout, nebo tak neco ;) Je to zajimave, kdyz by s tim RAID nemel mit nic spol, ale presne tohle se nam stalo a vim, ze to pomohlo ;)

Kazdopadne hledej chybu v nastaveni disku v BIOSu, jakmile tam uvidis nejake nastaveni, zkus ho zmenit (moc jich tam neni a zadna kriticka by tam byt nemela, takze se neboj, ze by jsi tim neco odpalil :D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Dekuji za vsechny rady, moc si toho cenim... ted zkousim vyndat baterii, aby se BIOS vratil do tovarniho nastaveni. Pokud to nepomuze, hned jde na radu jiz zmineny RAID. :)

Zkousel jsem vyndat baterku - nepomohlo, dale jsem zkusil ten RAID - nepomohlo.

v obou pripadech to zobrazilo cernou obrazovku s kurzorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
Někde ve fázi zachycené na druhém screenu by se ti ta možnost měla nabídnout, tuším že přes F6..tam se ti to dole napíše

Zkusil jsem, bohužel stisknutím tlačítka S (jako Specifikovat další zařízení) je možné načíst data pouze s diskety. K mé smůle v bedně nemám zabudovanou disketovou mechaniku. :(

edit: CD jsem zkusil nabootovat hned ze zacatku, a objevilo se tzv. XpressRecovery2, kde je backup a reboot. obojí jsem zkusil, k hovnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

taky sem měl tenhle bios ale kdyz sem formatoval tak sem měl 1ni cd-romku a 2hdd ale treti boot device sem měl vypnutou (disable skus to vypnout)ted ale nevim určitě uz si to nepamatuju (ja ted mam bios ze pri zapinani zmačknu F12 a mam tam tabulku a dam aby to jelo cd-romky) určitě bych vypnul tu třeti boot device

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tohle není můj BIOS, ani můj počítač. Jsou to pouze ilustrativní obrázky, abyste věděli ,,vo co go'' :) Mohu nafotit a poslat sem můj pravý BIOS.

Jam3ss: Zkoušel jsem Windows XP Home Edition, Windows XP Proffesional a ještě jeden se Service Pack 2.

Zkusím ještě ostatní, co tu říkali David7090 a Kapr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak se nakonec ukázalo, že odešla základní deska. Mrcha jedna! :D Ted už jen zbývá čekat na novou, co mě docela uklidnilo je to, že v HDD o nic nepřijdu. Takže to znamená jediné, popadnout krabičku s 50ks dvd a zálohovat :) Ještě by bodl externí disk mno, ale nějak se mi pořád vyhýbá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu