Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Bezpecne Windows i bez antiviru -> Sandboxie


Anonymous_

Recommended Posts

sandboxie-logo.png

Jak si udrzet bezpecne PC i bez antiviru, zpomalujiciho PC (CPU, HDD, RAM..)?

Resenim je freewarovy program Sandboxie, ktery umi spustit zadany program a vsechny jeho a jim vytvorene prodprocesy spustit v tzv. sandboxu..

DOWNLOAD 32bit: [HERE] // Windows 2000/2003/XP/Vista - 32 bit

DOWNLOAD 64bit: [HERE] // Windows XP/2003/Vista - 64 bit

Homepage: http://www.sandboxie.com/

Co to je sandbox a jak to funguje?

Predstavte si, ze spustite program, ten dostane veskera prava ke cteni (takze vsechny knihovny/kodeky etc., potrebne pro jeho spusteni, si muze precist z disku, ale pokud bude chtit cokoliv zapsat, nebo provest jakekoliv zmeny (vytvorit/upravit soubor/registr..), tak se zmeny provedou pouze v RAMce/ve swapovacim souboru, ktery se po ukonceni programu v sandboxie maze, tudiz na disku se zadne zmeny nekonaji (pokud si to ale budete prat, budete je moci samozrejme nechat pred ukoncenim programu zapsat.).

Krasne to vystihuje tento obrazek:

sandboxie-virtual-storage.png

FrontPageAnimation.gif

Co to znamena v praxi?

Nejcastejsi uziti a tedy infekce systemu je z ruznych infikovanych keygenu nebo radboby cracku. Predstavte si tedy, ze stahnete nejaky infikovany crack (a treba i muzete mit antivir, ale ten ho nemusi detekovat, asi nebudu jediny, komu se nekdy nakazily widle nejakym exacem, ktery AV nedetekoval, jako infikovany). Nyni vsak stahnete crack/keygen/etc podezreleho a jak asi vite - dokud program nespustite, nenakazite se (tudiz pouhym stazenim se nakazit nelze). Nyni jen spustite program v sandboxu, viz nize a program nemuze vasemu PC nic udelat, pritom ho muzete uplne normalne pouzivat. A pokud jste hodne paranoidni, spoustejte v sandboxie take vas prohlizec a pak se neni treba obavat ani zadnych adware, ci bugu ve vasem prohlizeci (pokud nekdo bug pouzije a vykona nejake prikaz, provede se pod sandboxie, takze si bude moci vase data leda precist, nebude vam moci do pc nic nainstalovat, ani nic smazat apd..).

Jak spustit program pod Sandboxie?

sandboxiedl8.png

Program bezici pod Sandboxie..

Vsimnete si cervene ohranicenych veci, dle [#] PROGRAM [#] poznate, ze dany program jede pod Sandboxie. Po double-clicku na tray ikonu Sanboxie ziskate prehled vsech prave spustenych programu pod Sandboxie, muzete je zde nasilne ukoncit, vice/mene jim omezit pristup atp.

sandboxie2av9.png

Poznamky: Tento program ma samozrejme hodne moznosti, je to pomerne mocny nastroj, popisovat vse zde neni ucel, na uz si kazdy muze prijit sam. Nejdulezitejsi featury jsem zde ale shrnul ;-)

Nekdo muze namitat, ze je to tutorial k nicemu - muze mit pravdu, slo zde hlavne o to, seznamit vas s timto programem.

Any Fuckin' Questionz? Ptejte se.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 9 months later...

Udelej si kopii zastupce "Sandboxed web browser" a misto default_browser dej "C:\... cesta k programu, ktery chces spustit" .. a pojede ti to. Pokud zastupce na sandbox browser nemas, tak udelej zastupce na Start.exe, kterej je ve instalacni slozce SandBoxie (Program Files\SandBoxie..). Ikonu samozrejme muzes zmenit, jako u kazdeho zastupce.

Viz.:

sand.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...
já s tím měl problém, když sem nco stahoval tak se mě to nestáhlo... jako stahování normálně jelo ale data po stažení byli 0KB

to je jasný, že se ti to nestáhlo, když ti ten program brání v zápisu na disk..někde v nastavení nejspíš půjde nastavit výjimka pro tvuj download manager (asi...sám jsem to ještě nezkoušel)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžu to mít s antivirem, do té doby než se mi to osvětší? A neměl si s virem žádný problém teda.:)

Klidne muzes, ale ten AV ti bude k nicemu..

:wohow:Fíha tak to koukám celkem mě to překvapilo...toto je hodně dobrá vychytávka...thks

np :)

já s tím měl problém, když sem nco stahoval tak se mě to nestáhlo... jako stahování normálně jelo ale data po stažení byli 0KB

Treba u firefoxu to nabidne pri ukoncovani moznost ulozeni relace - tzn. stazenych souboru. I v nastaveni to jde natrvalo nebo vyjimky.

to je jasný, že se ti to nestáhlo, když ti ten program brání v zápisu na disk..někde v nastavení nejspíš půjde nastavit výjimka pro tvuj download manager (asi...sám jsem to ještě nezkoušel)

Presne tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

tady mas link na 64 bit verzi z archivu http://www.sandboxie.com/attic/SandboxieInstall64-301.exe .. nejede ale na win 7

64bit verzi stahli, protoze pry nedava takove bezpeci, jako 32bit verze

Pokud chces sandboxie pro 64 bit Windows 7 ultimate, tak muzes pouzit 32bit verzi + XP compatibility mode

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu