Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PS3 na prostorovém 3D dipleji


tekken90

Recommended Posts

Prostorové Gran Turismo

Výstava CES se konečně rozběhla, a tak z ní přicházejí celkem zajímavé informace. Spoustu novinek předvedla na výstavě i Sony, a rozhodně bylo na co se koukat. Asi nejvíce na výstavě zaujaly hry Wipeout HD a Gran Turismo 5: Prologue, které běžely na prostorovém 3D displeji. Sice zatím nevíme, jak tohoto efektu Sony dosáhla, ale pravděpodobně začněte šetřit na novou televizi, protože podle redaktora serveru arstechnica, byl prostorový efekt naprosto dokonalý. Sony jen oznámila, že tato technologie je stále ve vývoji a může se do budoucna ještě změnit.

http://www.konzolista.cz/novinky/prostorove-gran-turismo_585.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 8 months later...

Sony na nedavne Consumer Electronics Show predvedla na (prozatim) neprodejnych kouscich sve nove televize dve technicka dema PS3 - hry Gran Turismo 5: Prologue a MotorStorm - ve 3D uprave. Mozna jste to nekteri i zaznamenali.

Na CES sice tvrdili, ze se jedna pouze o technicka dema, nyni vsak udajne oznamili, ze 3D technologii pro hry opravdu hodlaji pustit do prodeje a podporovat, a to mozna jiz v roce 2010.

Vyhody? Asi to bude vypadat hezky. :) Alespon na papire. Ale trochu se bojim, jestli to jeste vice nezabije (uz tak dost mizernou) kvalitu soucasnych her.

Nevyhody (v zavislosti na vasi penezence)? Pokud budete chtit hrat ve 3D okamzite, jak bude tato technologie dostupna, nezbyde vam, nez si koupit novou 3D Bravia TV od Sony. 3D technologie totiz bude implementovana v televizi samotne, coz ma udajne zarucit kompatibilitu se vsemi dosud prodanymi PS3 a hrami. Pokud si vsak pockate do roku 2011 - 2012, bude se pry 3D podpora instalovat i do novych kusu PS3. To ovsem (nejspis) znamena, ze se soucasnymi PS3 si stejne neskrtnete, pokud to Sony nevyresi nejak nijak, napr. moznosti rozsireni i pro stavajici PS3. A budete vypadat jako E.T. s 3D brylemi pri hrani. ^^

Uvidime, co se z toho nakonec vyklube...ale obcas vseho moc skodi.

Cela zprava: http://www.gamespot.com/news/6217068.html?part=rss&tag=gs_news&subj=6217068

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 months later...
Většina výrobců věří, že 3D filmům patří budoucnost. Zážitek z takového filmu opravu může být špičkový i doma v obýváku. Nemusíte si přitom hned kupovat nový 3D Blu-ray přehrávač. Stačí vám Playstation 3. Bez speciální 3D televize a 3D brýlí se však neobejdete.

Více na: technet.idnes.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja sem tohle 3D nikdy moc nemusel... bohuzel to vypada, ze to nebude jen takovy modni vystrelek, ale ze se nas 3D uz nepusti. Nicmene nevim co je na tom super, sedet doma v obyvaku a mit na xichte 3D bryle, protoze to je zatim stale nejlevnejsi mozne reseni..., i v kine si clovek prijde jak lama s brylema. Doufam, ze brzo vyrazi do sveta alespon neco co bude stat par stovek a bude to mit lepsi kvalitu nez soucastne vlastovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no už ta technologie použitá v kině u avatara mi příjde hodně pokročilejší oproti těm červeno modrejm. U těch si s tím 3D u hodně lidí neporadila optika :D. Navíc šíleně zkreslovali barvy. Budoucnost to má, ale chce to levný řešení, jinak se to nikdy nerozšíří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

osobne pochybuju, ze na 32" a i mozna 40" TV bude 3D bez bryli uplne o nicem, vzhledem k tomu, ze nikdo nesedi primo u TV ale 2 metry a vice o ni... v tom pripade by to melo smysl pouze na projektoru nebo alespon TV o uhlopricce 3m. Cely tohle 3D na doma je nafoukla bublina, kdyz i v kine kde je platno o uhlopricce 20m musi clovek mit bryle aby z 3D neco mel... (zkusil si nekdo na AVATAROVI v 3D ty bryle sundat? Hruza...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono i na doma budete muset mit bryle a to synchronizovane s televizi . tzv aktvni technologie. ta v rychlosti stridave "zakryva" leve a prave oko.

ale princip je v podstate stejny jako v kine ( treba v imaxu je pasivni 3d).

film je na platne videt jakoby 2x , pro leve a prave oko. proto to bez bryly vypada tak "hrozne".

takze ta technologie, ktera se k nam letos chysta do obyvaku ( panasonic, sony, ps3,...) je prave ta zalozena na tomto principu (aktivni).

mozna nekdy v budoucnu bude jina, nicmene ta soucasna (prave prichazejici) se bez bryly zatim neobejde.

vymyslen je uz i system , pro ktery nejsou potreba bryle, nicmene ten je zalozen na tom, ze ty bryle da jakoby pred zobrazovaci panel (hodne zjednodusene receno) . to je ale vzdalena budoucnost, oproti principu aktivnich bryly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tekken90: to vubec neni o tom jaka je nebo neni pouzita technologie, "3D efekt obrazu" mam mit vlastnost "zhmotneni" a pochybuju, ze u TV doma ta vlastnost bude prekvapiva, ne-li vubec pouzitelna... Nepotrebuju o tom ani nic cist, napsat umi kazdej cokoliv... az to bude stat zato, ma cenu se o tom bavit, jak pise xDante1986.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebyl sem v imaxu byl sem tady v cinestaru na 3d, ale ja to myslel ten muj prispevek tak, ze bez bryli to 3D je hnus, a o tom sem tu mluvil, ze sedet doma u TV a mit bryle neni to pravy orechovy co by si clovek pral...

Sam premyslim o koupi nove LCD TV vc funkce 3D, ale aby to melo smysl neco porizovat, to jeste potrva radu let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je jasny, ze s tema brejlema to neni uplne pohodlny.

nicmene ja osobne bych to bral.

predstava ze hraju killzone s 3d efektem mi vynahradi to nepohodli brejli...:shock:

osobne jsem odlozil nakup televize (panasonic plazma) az potom, co ma v breznu panasonic uvest nove modely s podporou 3d. behem roku ma sony udelat firmware s podporou 3d pro ps3 a pak uz nic nebrani tomu, aby udelal nekdo i 3d hry pripadne 3d filmy na bd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebude vadit kdyz reknu ze me cela tahle vec okolo 3-D vubec, ale vubec nebere..?

A.. jak vidim tak nejsem sam :D:D me ty hry staci takove jake jsou... koneckoncu si myslim ze nektere hry budou ve 3D nehratelne a hrac by musel sedet v idealni vzdalenosti v presnem rozmezi uhlu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

panove jasne ze nevadi ze vas to nebere...to je prece kazdyho vec...me to trebe bere. doufam, ze to taky nevadi.:cheesygrin:

kazda nova vec to ma tezky a ne kazdymu sedne.

kdyz zacinaly barevny televize, taky z toho asi nebyl uplne nedsenej. kdo vi.

ja videl parkrat 3D v kine, docela dobre si dovedu predstavit nektere hry v 3d.

jasne, kdybych pred rokem treba koupil tv, ktera by nesplnovala specifikace 3d, taky bych byl asi pekne nastvanej. nicmene jsme to nastesti neudelal. a kdyz me to bude vicemene stat stejne jako jina televize, tak nevidim duvod to neudelat. dobre, mozna se zjisti, ze to neni uplne ono, ze je to slepa vyvojova kolej. kdo vi. nicmene aspon to zkusim, a za to nic nedam. a verim tomu, ze se to ujme a za par let si nikdo ani nevzpomene, ze se nasli pochybovaci...:cheesygrin:

OT - pamatuju si, kdyz se objevily prvni mobily s barevnym displejem. to bylo recenzi, odhadu a dohadu, ze je to k nicemu, ze se to neujme, ze staci cernobila,atd, atd.

no a dneska ? ma nekdo cernobilej mobil ? dost pochybuju....:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud hra nebude dělaná na 3D televize, tak ti to bude na nic. Jinak myslím ze stačilo napsat ze chceš 3D tv.

ale to je jasny, ze ta hra musi byt udelana pro 3d. ale vzhledem k tomu, ze se spousta filmu ma predelavat na 3d, predpokladam, ze i udelat 3d verzi hry nebude nejaky zasadni problem.

kdo bude chtit (treba ja) , pousti si to 3d, kde nebude chtit 3d (treba Primator3) , pusti si to normalne. zadnej problem...

chci 3d tv...:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no mozna by to slo po uprave firmware, nicmene nejake technicke parametry ta televize mit musi. minimum je 120Hz obnovovaci frekvence, coz je ale asi platne pro US (mozna asii) a pro evropu by stacilo 100 hz.

mam taky dojem, ze je potreba full hd.

aspon tak byl nejak stanoven standard.

nehlede na to, ze vetsina vyrobcu zvolila tzv "aktivni" system, ktery vyzaduje synchronizaci bryli s tv, coz je potreba aby vyresil vyrobce tv se temi "svymi" brylemi.

no, proste uplne kazda televize si s tim neporadi...:cry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu