Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Ps3-ps4


Relaxo

Recommended Posts

Co na to řikáte ?

Konzole Playstation 3 od Sony je na trhu teprve tři roky, ale už se objevují informace o jejím nástupci. Ten by se měl nést v evolučním, nikoliv revolučním duchu a bude znamenat především snížení výrobních nákladů.

S herní konzoli Playstation 3 to má Sony velmi složité. Narozdíl od svých nesmírně úspěšných předchůdců je v současné generaci až tím třetím vzadu - za Nintendo Wii a Xbox 360. Sony navíc musí každý kus konzole stále dotovat. Na počátku to bylo zhruba 250 dolarů, dnes už jen asi 50. Manažeři firmy tak musí řešit dilema, zda konzoli nechat na trhu déle, aby se přece jen chytla, nebo zda ji odsunout co nejdříve a nahradit ji Playstation 4. Zdá se, že druhá verze zvítězí. Ostatně, Sony potřebuje dát značce nový impulz, k čemuž by byl čerstvý přístroj ideální.

ps3--c425xc423.jpg

Z logiky věci se nebude jednat o žádnou technologickou revoluci. Jednoduše proto, že už Playstation 3 je dostatečně na výši a nepotřebuje přílišné zásahy do své struktury. Jistě, komponenty budou výkonnější, ale typově prakticky stejné. Takže novátorský Cell procesor zůstane zachován. Není však jisté, kolik bude mít jader. Pravděpodobně ale více než současných osm. Bude navíc produkován 45nm výrobním procesem, což sníží náklady.

Ostatně, to by měl být jeden z hlavních cílů Sony, které Playstationem 4 sleduje. Nechce už konzoli dotovat tak horentními částkami. Podle všeho se nové Playstation dočkáme již v roce 2011. Tím by byl dodržen pětiletý cyklus jedné generace a pravděpodobně se spustí nová bitva. Nintendo a Microsoft totiž také budou mít nějaký ten trumf v rukávu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu