Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

? Jaka kamera ?


tuananhcz

Recommended Posts

Záleží na jaké účely chceš kameru používat. Pokud jen tak prostě něco natočit na dovolený, s kámošema atd, tak bych ti doporučila kameru na paměťové karty třeba SD (sou hodně levné už dnes) např. http://www.alza.cz/digitalni-videokamera-panasonic-sdr-s7ep-b-d94809.htm

Osobně ji mám a nemůžu si ji celkem vynachválit, je to malinká kamerka a i má celkem kvalitní video, rozhodně v této cenové relaci si troufám říct, že nejlepší. Velice dlouho jsem vybírala jakou pořídit, nutno říct, že ji prostě používám jenom na nějaké momentky, zážitky apod. Ne na žádné moc vážné točení celovečerních filmů. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomu se nelze jinak, než smát......

Já kamerám rozumím hodně na to, abych dokázala říct, že jsem několik let měla miniDV kameru asi za 20litrů a stříhat Sony Vegas apod umím taktéž. A opravdu mi není 40+ a s PC a podobnými elektro věcmi umím zacházet opravdu na vysoké úrovni.

Nicméně, proč přejít na SD, či HDD? Protože je to naprosto uživatelsky nejlepší řešení. Bavíme se tu pouze o natáčení pro zábavu... nikoliv pro profi natáčení celovečerních filmů. Takže ti to povím tak, že jsem kvůli naprosto zdlouhavému převádění do PC a neuvěřitelně velkému množství dat téměř přestala kameru používat až jsem ji prodala a koupila si super malou kameru, kde hodina záznamu trvá přehrát v řádech minut. Chápeš ten rozdíl?? Pro člověka, který se tady na fóru ptá jakou si má koupit kameru není rozhodující 1stupěň kvality navíc a hlavně ty hodiny u převodů... A navíc podívej se na spoustu fór o kamerách, dneska už je to půl na půl - půl lidí říká, že pásky už nikdy, že je to zastaralé, ale druhá půlka stále si vychvaluje to své - staré, nudné a zastaralé pásky.

Tuhle debatu fakt dále rozvíjet ani sledovat nebudu, protože se toto téma nikdy na žádném fóru nevyřešilo a prostě nevyřeší...

Každý má svou pravdu a já jen můžu říct, že z vlastní zkušenosti už bych si nikdy starou mechanickou kameru na miniDV nekoupila. Ať si dotyčný tuananhcz vyzkouší a zváží, co je pro něj lepší... Jen bych dost nerada, aby kvůli nějakému tvému výkřiku o 1stupěň kvality navíc oproti naprosto neuživatelské přívětivosti pak litoval..

BTW lachtane viděl si někdy neupravený záznam z nějaké SD či HDD kamery, nebo je tohle jen plná pusa keců z "profi" fór?

Omlouvám se modům za trochu offtopic, ale na toto se fakt reagovat musí. Navíc se spíše snažím, aby si dotyčný vybral správně a měl více úhlů pohledu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu