caesar Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 ja verim jedine v osud..zadny buh..zadny satan..budha nebo naky dalsi takovy..proste OSUD..vsechno ma svuj smysl a vsechno je uz davno dopredu dane..at udelas cokoliv..dycky se stane to co ma..treba pred 2 rokama sem se seznamil s mega peknou holkou ale nejak sem tomu nevenoval pozornost protoze sem si frcel do jine..pul roku na to sme se potkali na skolnim vylete v zoo..ona chodi do luhacovic na skoli..ja do zlina..byli sme tam spolu cely den a pak sme se dali dohromady..a sme ted uz spoolu rok a naky mesic..tady musel zapracovat osud..jinak to nechapu..nebo treba ve u nas zabil 2male kluky v naprostem centru mesta na nejfrekventovanejsi zastavce MHD strom..nikdo nechape jakto ale prosste je to tak..a takovych veci je spousta..proste OSUD je nas pan lery nezna slovo NE.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamikaze211 Odesláno Únor 10, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 osud je jen pouhá shoda náhod :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Ale to nemuze rict nikdo s jistotou, dokud to nemas podlozene, nemuzes to tvrdit. Resp. muzes, ale ja muzu tvrdit opak a jsme tam, kde jsme byli. Nad timto umim premyslet a ne pouze lehkomyslne rici, ze je zivot nahoda, za ho ridim sam, ze vse ridim sam, ze vse tu vzniklo uplne logicky, pripadne nahodou a ze smyslem zivota je smrt. Je to na kazdem cemu veri, ja tomuhle neverim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MasterMIND Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Nad tímhle jsem se zamýšlel hodně dlouho. Před nedávnem jsem chtěl taky založit tenhle topic.Můj názor - Takový kecy jako "jsme tu z boží vůle" jsou naprosto od cesty, podle mě život nemá smysl a kdybysme všichni vymřeli (což se stejně někdy za X let stane) tak se tím nic neovlivní. Přesně jak říkal metuj, mnoho lidí svoji existenci nadceňuje, myslí se že je něco víc, ale všichni máme stejnou hodnotu.....všichni za X let zemřeme a pro svět nepřineseme nic dobrého, v podstatě myslíme jenom na sebe. A když se zamyslíme nad tím "pro svět nepřineseme nic dobrého", tak co to znamená? Co je svět a jak mu můžeme pomoci? Proč tu jsme? - Protože jsme se narodili, budeme X let žít a pak umřeme.....takhle neustále dokola.....:dozey: (pro mě teda bezvýznamné) :dozey: tzn. ---> smyslem života je umřít? Vypadá to tak... No, spíš bych řekl, že když zemřeme, tak se PROZATÍM nic neovlivní, anebo možná ano... Jak se tomu říká? Butterfly effect? Vem si to tak, že třeba auto přejede člověka... Kdyby toho člověka nepřejelo, tak by třeba za X let přišel na nějaký gen, který zabraňuje stárnutí člověka, a tak by šlo pokračovat dlouho... Za takových tisíc let, kdy budeme kolonizovat vesmír už nebudeme jenom NIKDO... //mimochodem pochopil jsem až potom, co jsem napsal tento příspěvek, že kamikaze nemyslel tím úvodním příspěvkem co dělá tadyk na fóru :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Negto Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Kamikaze Podle mně není moc věcí,co je náhoda a taktéž nevěřím na osud....... Za vše si totiž co se v našem životě stane můžeme sami. Jaký člověk bude a co se mu stane nerozhoduje osud ani náhoda,ale jeho rozhodnutí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doommaster01 Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 V budoucnosti jsem si pustil virtuální hru která přehraje celý můj život ůplně od začátku s tím že do něj můžu zasahovat. Jinak si neumím vysvětlit moje předtuchy , sny které se pak staly i ve skutečnosti atd... Vím že to budete brát jako úplnou kravinu ale je to moje teorie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kingondra007 Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 já si myslím že jsme tu potože můžeme není potrební žádný důvod pro exsistenci ale když se podíváte na zvířata tak každé zvíře má svůj smysl treba komár nás lidi sere ale pro jiné živočichy je potravou a takhle bysme mohli pokračovat a když se nad tím zamyslíte poradne pridete na to že jsme tu navíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Negto Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Dá se doopravdy řícz,že bez nás by svět existoval a možná by byl dá se říct lepší,ale ke všemu jsou vědecké důkazy jak se kdo vyvinul atd....... Já něvěřím tomu,že svět je vůli boha atd..... Nechci tím nikoho urazit!!!!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kingondra007 Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 tak to jsme 2 proč by nebyl potom v bibly ani nikde jinde jen náznak že byli někdy dinosauři kteří se stále nacházejí bůch sice stvoril adama a avu ale žádneho tiranosaura tak kde se vzali ti?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Negto Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 A nebo 2 sv. válka...... Když bůh je všemocný tak proč byla? Podvýživa v somalsku........ A tak by to šlo do nekonečna Podle mně si lidé vymysleli bohy,protože si neumněli vysvětli některé věci....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Jezis, to je vazne strasny kdyz se tu o tom bavej uplne nefilosoficky uvazujici lide... To neni jenom o tom, proc bylo, proc se stalo.. Proc napriklad kolisa teplota v prubehu tisicu let (tudiz imho je globalni oteplovani mytus - lide ho zpusobuji, ale jen z minimalni miry)? Proc k nam spadl meteorit s vodou? Proc vse funguje, jak funguje, to je tak strasna nahoda vse? To mame ale stesti ze.. Jenze ona to takova nahoda byt nemusi, meteority s vodou padali normalne, je klidne moznost, ze mohl dopadnout kamkoliv jinam. Proc je tu vesmir? Proc byl velky tresk? Proc slunce vydava tolik energie? Odkud se tu najednou vzala? Proc jsme nenarazili na okraj vesmiru? Jak muze byt neco nekonecneho? Jak muze vesmir fungovat jako hologram? ... je tu takovych otazek, nejsem verici, verim ale, ze to nevzniklo nahodou. Nerikam, ze Buh to tu udelal, rikam, ze jsme tak okrajovy pro cely vesmir a mozna i cely vesmir, jako je pro nas okrajovy nejaky hmyz. Jak si muzeme byt tak jisti, ze je vesmir tak velky a ze uz neni nic nad nim? Ze neni neco nad nama? Zkuste se nad tim zamyslet. Verim, ze ne kazdy na to ma, nekdo zvlada premyslet jen o jeho zivote a aktualnich vecech a v teto "rovine" premyslet neumi a tak ho to ani nezajima a hledi si jen sveho zivota ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doommaster01 Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Dinosauři jsou pouze zkouška naší víry. To bůh je sem dal aby nás vyzkoušel !!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
caesar Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Jezis, to je vazne strasny kdyz se tu o tom bavej uplne nefilosoficky uvazujici lide...To neni jenom o tom, proc bylo, proc se stalo.. Proc napriklad kolisa teplota v prubehu tisicu let (tudiz imho je globalni oteplovani mytus - lide ho zpusobuji, ale jen z minimalni miry)? Proc k nam spadl meteorit s vodou? Proc vse funguje, jak funguje, to je tak strasna nahoda vse? To mame ale stesti ze.. Jenze ona to takova nahoda byt nemusi, meteority s vodou padali normalne, je klidne moznost, ze mohl dopadnout kamkoliv jinam. Proc je tu vesmir? Proc byl velky tresk? Proc slunce vydava tolik energie? Odkud se tu najednou vzala? Proc jsme nenarazili na okraj vesmiru? Jak muze byt neco nekonecneho? Jak muze vesmir fungovat jako hologram? ... je tu takovych otazek, nejsem verici, verim ale, ze to nevzniklo nahodou. Nerikam, ze Buh to tu udelal, rikam, ze jsme tak okrajovy pro cely vesmir a mozna i cely vesmir, jako je pro nas okrajovy nejaky hmyz. Jak si muzeme byt tak jisti, ze je vesmir tak velky a ze uz neni nic nad nim? Ze neni neco nad nama? Zkuste se nad tim zamyslet. Verim, ze ne kazdy na to ma, nekdo zvlada premyslet jen o jeho zivote a aktualnich vecech a v teto "rovine" premyslet neumi a tak ho to ani nezajima a hledi si jen sveho zivota ... naky chytry ne:D:Dani ty ani nikdo tuto otazku nezodpovi..treba je to prave ten udel cloveka nad tim premyslet:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukardo Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Moj teória vesmíru je ako lopta,mi sme napr.-loptička velkosti atómu v Guly na skákanie s priemerom 100Cm-ten pomer je prakticky nekonečný:D no a čierne diery sú prechody medzi dalšími skákacími gulami,no a potom aký význam má naša zem pre vesmíř-asi žiadny a my pre zem-to isté,ale my pre seba svojich blízkych-mno to už si odpovedzte sami:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 naky chytry ne:D:Dani ty ani nikdo tuto otazku nezodpovi..treba je to prave ten udel cloveka nad tim premyslet:D Ja jsem nerekl, ze mam pravdu, jen jsem rekl, ze neni treba ihned neco takoveho odsuzovat a ze je dost mozne, ze to takto je.. A hlavne jsem reagoval na blbosti typu: "Kdyz je tu Buh, tak proc byla 2. sv?" atp.. To jsou uplne hlouposti a jak uz jsem rikal, je to uplne nefilosoficke. Pokud tu chcete jen rikat - smysl zivota neni zadny, tak je ten topic trosku o houne ne? O tom filosofie neni. A proc o tom tak zvanim? Protoze mne filosofie zajima. @ Lukardo: ano, tak nejak to vidim i ja, zhruba tak si to predstavuji.. Proste nemame zadny vyznam, anebo mame vyznam, ale pro uplne jinou civilizaci, jinou formu. Jako pro nas je jeden atom nic, tak my muzeme byt zkoumanym predmetem (kulturou) uplne jine, rozmanitejsi civilizace. Smutne je, ze se toto nikdy nejspis nedozvime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raven Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 A nebo 2 sv. válka......Když bůh je všemocný tak proč byla? Podvýživa v somalsku........ A tak by to šlo do nekonečna Podle mně si lidé vymysleli bohy,protože si neumněli vysvětli některé věci....... Druha svetova taky mela svuj ucel,snižování stavů-bylo by tady o moc vic lidi kdyby nebyla......Nerikam ze se mi libila ale měla účel..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pigi96 Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 dalsi ucel valek je vivoj veci zbrani kdyby nebyli valky nemusely by byt ani pc radary atd... valky maj sve + i - Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zlatokop.zas Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 ja verim jedine v osud..zadny buh..zadny satan..budha nebo naky dalsi takovy..proste OSUD..vsechno ma svuj smysl a vsechno je uz davno dopredu dane..at udelas cokoliv..dycky se stane to co ma..treba pred 2 rokama sem se seznamil s mega peknou holkou ale nejak sem tomu nevenoval pozornost protoze sem si frcel do jine..pul roku na to sme se potkali na skolnim vylete v zoo..ona chodi do luhacovic na skoli..ja do zlina..byli sme tam spolu cely den a pak sme se dali dohromady..a sme ted uz spoolu rok a naky mesic..tady musel zapracovat osud..jinak to nechapu..nebo treba ve u nas zabil 2male kluky v naprostem centru mesta na nejfrekventovanejsi zastavce MHD strom..nikdo nechape jakto ale prosste je to tak..a takovych veci je spousta..proste OSUD je nas pan lery nezna slovo NE.. Stejne je to upe divny tam jde lastne jen o sekundy ne-li milisekundy vem si třeba kddyby se o pár sekund zdržel doma nemuselo se to stát nebo ten strom kdyby spadl o pár sekund později taky by se nic nestalo nebo by ja nvm treba odvoasly hodinu nebo neco tak . Taky mslim ze kzady clovek má svoje Poselství který když doručí předá život dál a má GAME OVEr(aby tomu rozumely pařani)já nvm ale prssotě věřim na OSUD ,osudu se nedá vyhnoutr protože tvoje cesta už je dávno před tebou určena a každej jií má iinou někdo zemře v 10 někdo ve 100 jo to je rozdíl hold ale takle se tu můžeme hádat do nekonečna nikdo niky nic nedokazal a takze jestli je to osud,buh ci nic takoveho a kazdej hraje sam za sebe nikdo nevi muzeme jenom kazdej verit na to svy a tim to pro me konci..8)8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Han3 Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 zlatokop.zas: dobře, když bych věřil že každý má osud a ten je předem určený, takže půjdu, zabiju tě a vymluvím se na to, že to bylo předem určený a že jsem tomu nemohl zabránit.....;) ale zajímavá myšlenka :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 zlatokop.zas: dobře, když bych věřil že každý má osud a ten je předem určený, takže půjdu, zabiju tě a vymluvím se na to, že to bylo předem určený a že jsem tomu nemohl zabránit.....;)ale zajímavá myšlenka :lol: Co ty vis, treba bylo predem dane, ze tohle napises, treba je to vse predem "predprogramovane". Zni to silene, pro fyziky a lidi, co o tomhle vubec nepremysli, ale jak to nekdo muze vyvratit? Jenom tak, ze v sobe nemame antenky a tudiz nemuzeme komunikovat jinak, nez verbalne/neverbalne? Blbost. Klidne to je mozne. Muzeme se tu jen dohadovat a bavit se o zajimavych teoriich, neprijdeme na to, jak to je, musime to brat jako: "Tak to je" a maximalne si o tom povidat. :) .. stejne jako jsou nektere lidske vlastnosti v genech, uz od narozeni a nedaji se zmenit, tak verim, ze stejne predprogramovane muze byt cokoliv jineho. Vzdyt se prislo i na to, ze v DNA je informace o rakovine, muzete tedy vedet, kdy cca zemrete (samozrejme za predpokladu, ze to nebude neprirozene - srazeni autem atp. - to v DNA vazne neni) :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TwiCe Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 treba je taky zajimavy se zamyslet...zazili ste nekdy ve snu deja vu? proste okamzik kterej se vam zda a pak ho zazijete(obraz,sekvence)... ..pokud ste to zazili a vyte ocem mluvim....tak osud existovat musi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MasterMIND Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Teď mě napadlo něco o urychlovači částic... Když tam zkouší simulovat Velký třesk, tak co když to taky někdo simoloval, a náš vesmír je tam někde jinde?:lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ogami Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Proc slunce vydava tolik energie? Odkud se tu najednou vzala? Proc jsme nenarazili na okraj vesmiru? Jak muze byt neco nekonecneho? Jak muze vesmir fungovat jako hologram? nic proti, ale todle nejsou zadne zahady ... jak funguje slunce a proc vydava tolik energie se moc dobre vi, okraj vesmiru nemusi nutne byt, stejne jako zeme neni placata a odkud vyjdes tam se taky vratis, bez nalezeni okraje. i kdyby nejaky okraj byl, kvuli rozpinani a velikosti vesmiru na nej nedohlednes, urcite ne s dnesni technikou. a neni to z me hlavy, ale z odborne literatury ;) i velky tresk se mozna velmi brzy podari aspon trochu vysvetlit, diky m-teorii, ktera konecne sjednocuje kvantovou mechaniku a obecnou teorii relativity a dava velmi zajimave odpovedi na "zahady" kolem nas. k meteoritum ... na tom taky neni nic zahadneho, staci si precist jak se slunce a planety kolem nej rodi ... bombardovani meteority byla naprosto bezna vec, kdyz zeme vznikala ... planety kolem nas sou toho jasnym dukazem. sme v jedne z miliard galaxii, ktere sme schopny videt. v kazde galaxii mas miliony slunci, kolem kterych obihaji dalsi milirdy planet ... miliardy moznosti na vznik jakehokoli zivota, vcetne toho naseho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
caesar Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Stejne je to upe divny tam jde lastne jen o sekundy ne-li milisekundy vem si třeba kddyby se o pár sekund zdržel doma nemuselo se to stát nebo ten strom kdyby spadl o pár sekund později taky by se nic nestalo nebo by ja nvm treba odvoasly hodinu nebo neco tak . Taky mslim ze kzady clovek má svoje Poselství který když doručí předá život dál a má GAME OVEr(aby tomu rozumely pařani)já nvm ale prssotě věřim na OSUD ,osudu se nedá vyhnoutr protože tvoje cesta už je dávno před tebou určena a každej jií má iinou někdo zemře v 10 někdo ve 100 jo to je rozdíl hold ale takle se tu můžeme hádat do nekonečna nikdo niky nic nedokazal a takze jestli je to osud,buh ci nic takoveho a kazdej hraje sam za sebe nikdo nevi muzeme jenom kazdej verit na to svy a tim to pro me konci..8)8) mohl se spozdit..treba se uz nekdy spozdil..podle me mu uz nekdy o zivot slo..at uz pri porodu nebo kdykoliv jindy..takho osud proste dostihl..oba dva..aa este abych dodal..na takove tema je nejlepsi se zhulit...to pak vymyslite upe secko:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 nic proti, ale todle nejsou zadne zahady ... jak funguje slunce a proc vydava tolik energie se moc dobre vi, okraj vesmiru nemusi nutne byt, stejne jako zeme neni placata a odkud vyjdes tam se taky vratis, bez nalezeni okraje. i kdyby nejaky okraj byl, kvuli rozpinani a velikosti vesmiru na nej nedohlednes, urcite ne s dnesni technikou. a neni to z me hlavy, ale z odborne literatury ;)i velky tresk se mozna velmi brzy podari aspon trochu vysvetlit, diky m-teorii, ktera konecne sjednocuje kvantovou mechaniku a obecnou teorii relativity a dava velmi zajimave odpovedi na "zahady" kolem nas. k meteoritum ... na tom taky neni nic zahadneho, staci si precist jak se slunce a planety kolem nej rodi ... bombardovani meteority byla naprosto bezna vec, kdyz zeme vznikala ... planety kolem nas sou toho jasnym dukazem. sme v jedne z miliard galaxii, ktere sme schopny videt. v kazde galaxii mas miliony slunci, kolem kterych obihaji dalsi milirdy planet ... miliardy moznosti na vznik jakehokoli zivota, vcetne toho naseho. Hezky.. Vi se proc slunce vydava tolik energie, to je asi logicke, ale kde se vubec vesmir, celkove jakakoliv energie - ze ktere vzniklo slunce (tzn. velky tresk) - vubec vzala? To pokud vim znamo neni. Navic, vse co jsi psal je dokazano maximalne teoreticky a vse co neni dokazano prakticky muze byt chybne a spatne. Navic - to ti snad nemusim pripominat - filosofie do jiste miry fyziku aj. vedy ignoruje. Takze ze mne nedelej laskave dementa - kdyz jsi za celou tu dobu nepochopil, o co tu jde - zde nejde o encyklopedie a vedecke poznatky. Kdybychom to tak meli brat, mohli bychom vsechny verici odsoudit, jako blazny, jelikoz je preci dokazano (opet jen teoreticky), ze zivot tu vznikl diky meteoritu, ktery sem donesl vodu, ze ktere nasledne zacal vznikat zivot - a ne z Adama a Evy. Takze priste mene cist encyklopedie a delat chytrosti a vice pochopit o co zde bezi - jsem rad, ze jsi vytahl tato vseobecne znama moudra, ale myslim, ze vetsina to tady zna - ne, vazne to neni podstata topicu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.