caesar Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Teď mě napadlo něco o urychlovači částic... Když tam zkouší simulovat Velký třesk, tak co když to taky někdo simoloval, a náš vesmír je tam někde jinde?:lol: hey ty woe to je doost zajimava myslenka...co kdyz to fakt tak bylo...treba v roce 2012 kdy konci majsky kalendar prijdou na to jak ho vytvorit a cely ten cyklus se bude opakovat...vzniknou souhvezdi planety planeta Zeme..dinosauri..a secko proste..co kdyz je totakovy uzavreny cyklus kery se furt opakuje:Daa hrubeeee..to bych nevymyslel ani zhuleny:D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raven Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Hezky.. Vi se proc slunce vydava tolik energie, to je asi logicke, ale kde se vubec vesmir, celkove jakakoliv energie - ze ktere vzniklo slunce (tzn. velky tresk) - vubec vzala? To pokud vim znamo neni.Navic, vse co jsi psal je dokazano maximalne teoreticky a vse co neni dokazano prakticky muze byt chybne a spatne. Navic - to ti snad nemusim pripominat - filosofie do jiste miry fyziku aj. vedy ignoruje. Takze ze mne nedelej laskave dementa - kdyz jsi za celou tu dobu nepochopil, o co tu jde - zde nejde o encyklopedie a vedecke poznatky. Kdybychom to tak meli brat, mohli bychom vsechny verici odsoudit, jako blazny, jelikoz je preci dokazano (opet jen teoreticky), ze zivot tu vznikl diky meteoritu, ktery sem donesl vodu, ze ktere nasledne zacal vznikat zivot - a ne z Adama a Evy. Takze priste mene cist encyklopedie a delat chytrosti a vice pochopit o co zde bezi - jsem rad, ze jsi vytahl tato vseobecne znama moudra, ale myslim, ze vetsina to tady zna - ne, vazne to neni podstata topicu :-) Presne tak-kde se to ubec vsechno vzalo-ta super hustá mlhovina ze ktery vznikl vesmir atd.atd.....dycky kdyz o tom dlouho premyslim tak mam pak zamotanou palici:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 Teď mě napadlo něco o urychlovači částic... Když tam zkouší simulovat Velký třesk, tak co když to taky někdo simoloval, a náš vesmír je tam někde jinde?:lol: Dobre ty :D Fakt ze jo, treba se to vse opakuje dokola, anebo proste vytvorime novou galaxii :D Vsak ja rikam, ze muzeme zit proste v nejakem dalsim svete, vubec nevis.. nekonecna smycka.. a chtel bych vedet, jak tohle nejake vedecke poznatky zpochybnej, to nemuze zpochybnit nikdo, protoze to nelze dokazat/vyvratit. Teoreticky je mozne vse, co prakticky? Jen to, co jsme schopni nasimulovat a predstavit si? Urcite ne. Bylo by to, jak kdyby nas nekdo uzavrel do chrootu, z toho se take neda dostat ven a za jistych okolnosti by ani nebylo mozne zjistit, zda v nem jsme :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojta69 Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 treba je taky zajimavy se zamyslet...zazili ste nekdy ve snu deja vu? proste okamzik kterej se vam zda a pak ho zazijete(obraz,sekvence)... ..pokud ste to zazili a vyte ocem mluvim....tak osud existovat musi... ale deja vu je biochemický jev v mozku, kdy dochází k špatnému lokalizování vjemů (sluch, zrak)....take to bych sem moc nepletl :D Je zajímavé přemýšlet, kde a proč se tu vzal život, člověk a Vesmír vůbec. Zatím mi přijde nejzajímavější teorie milionů paralelních Vesmírů, kde naše druhé já udělali své rozhodnutí jinak a jejich životní směry se zcela změnili (knížka červený trpaslík). Třeba když se rozhodujete přejít obyčejnou silnici. Je červená a čekáte. Přejdete ulici, přejede vás auto a jste nadosmrti na vozíčku. Ve chvíli rozhodování se vytvoří další vesmír, který je totožný s tím minulým, kde se rozhodnete ulici nepřejít a počkat na zelenou. A dopadnete úplně jinak. Ale jestli je to jinak, jestli existuje nějaký osud, potom je vše dopředu naplánováno. Což znamená, že je tu nějaký plán. No a když je někde plán, tak Plánovač je nedaleko...existuje Plánovač ? Jestli ano, tak se vlastně nemusíme o nic snažit a nemusíme se pokoušet o nic v životě dosáhnout. Jen sedět na zadku a čekat, co na nás přijde, protože přijde - osud je nezvratný. Což je moc nudné a nezábavné. A nebo je vše tak, jak říká většina vědců. Z ničeho byl velký třesk, galaxie, Galaxie, Země a náhodně se stvořil život komplikovanými jevy, kterým doteď nikdo pořádně nerozumí. A potom byla evoluce života, nové druhy a přes náhodnou sekvenci je tu...člověk. Zdánlivě inteligentní tvor, který je chytrý dostatečně na to, aby mohl přemýšlet o své vlastní existenci. A celý svět a vesmír, tak jak ho známe, je založen na chemicko-fyzických jevech, které jsou většinou zcela náhodné a nepochopitelné. Prostě a jednoduše příšerný chaos, který nikdy nepochopíme zcela úplně. A možná se to daleko vysoko nad náma hemží superinteligentními šneky, kteří vytvořili tento vesmír jako pokus v nějaké laboratoři. Během našich životů to pravděpodobně nezjistíme, takže nám nezbývá nic jiného, než žít a čekat, jestli se to náhodou nějak nevyvrbí. Jediné jisté je to, že umřeme, a že ze zítřejší písemky z Fyziky dostanu za pět. (thx jestli jste to někdo celý přečetl) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lachtan Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 ...censored... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 10, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 10, 2009 bio-kybernetika, respektive implantaty uz se testuji nyni a jsou funkcni a uzitecne. Jakmile to pujde a bude cas, asi budu dalsi dobrovolnik na otestovani nejakeho implantatu do mozku :-) Naposledy jsem cetl o nejakem vysokofrekvencnim zarizeni, pomoci ktereho se mohli dva lide dorozumivat neverbalne, respektive pouze "myslenkama" - vazne to pry fungovalo, jen se mozek musel zprvu s novym prvkem naucit pracovat (tak jako se v detstvi ucime chodim, mluvit/chybat, atd..) @ vojta69, moc pekny post, me se nejvice pravdepodobna zda teorie o "superinteligentnich tvorech", kde jsme jako pokus. Kazdopadne mas pravdu jinak :-) @ Lachtan, ano, je to k nicemu, ale ja jsem v takovem veku, respektive citim se tak, ze si chci a muzu si dovolit delat, co me bavi. Bavi me filosofie a toto rozhodne zalezitost fildy je, takze o tom hodlam diskutovat, ackoliv to nic nikomu neprinese, me to prinese zajimave poznatky a teorie, zabavu a moznost o vecech premyslet. Uprimne je mi jedno, ze to vedcum nic neda, me je naproti tomu jedno, co oni vypocitali, verit tomu v jistych ohledech nemusim. A pokud to prenesu sem do topicu - pokud to nekomu nic nedava, nebavi ho to a nezajima ho filda, at to necte a nepise sem :-) Cele tohle forum je o zabave, PSP je o zabave, PSP nic nedava, vsechno je prakticky k nicemu. Proc vydelavas, proc makas, aby tenhle svet fungoval - co je ti do nej, proc by mel fungovat, kdyz ti jde stejne jen o to prezit, respektive uzivat si sam za sebe, protoze k nicemu jinemu to tu neni a pro tebe je jen dulezite to co te zajima a bavi - z tohoto hlediska je jinak vse ostatni (krom nutneho udrzovani zivotnich funkci prisunem energie etc.) k nicemu a nemusi te vubec zajimat. Ze by tu byl chaoz a vsichni by zemreli? No a co, vzdyt ti to muze byt jedno, vse je jedno, vse je k nicemu. Jestli chapes, co tim chci rici.. Jestli ne, radeji to neres - pochopim, kdyz me nepoberes, blbe se to v textu vysvetluje, proto jsem to tu vubec nechtel resit, ale budiz.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lachtan Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 ...censored... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
togregor Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 Miluju tyhle temata,nejlip se premysli nad timhle na houbach,udelat si setting,pustit nejakou relax hudbu,lehnout si na zem a pockat kam te mysl zanese,na vsechny otazky existuje odpoved ale jen pro danneho jednotlivce,kazdy dostane jine odpovedi,kazdy ma svou pravdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ogami Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 Hezky.. Vi se proc slunce vydava tolik energie, to je asi logicke, ale kde se vubec vesmir, celkove jakakoliv energie - ze ktere vzniklo slunce (tzn. velky tresk) - vubec vzala? To pokud vim znamo neni.Navic, vse co jsi psal je dokazano maximalne teoreticky a vse co neni dokazano prakticky muze byt chybne a spatne. Navic - to ti snad nemusim pripominat - filosofie do jiste miry fyziku aj. vedy ignoruje. Takze ze mne nedelej laskave dementa - kdyz jsi za celou tu dobu nepochopil, o co tu jde - zde nejde o encyklopedie a vedecke poznatky. Kdybychom to tak meli brat, mohli bychom vsechny verici odsoudit, jako blazny, jelikoz je preci dokazano (opet jen teoreticky), ze zivot tu vznikl diky meteoritu, ktery sem donesl vodu, ze ktere nasledne zacal vznikat zivot - a ne z Adama a Evy. Takze priste mene cist encyklopedie a delat chytrosti a vice pochopit o co zde bezi - jsem rad, ze jsi vytahl tato vseobecne znama moudra, ale myslim, ze vetsina to tady zna - ne, vazne to neni podstata topicu :-) nikdo z tebe dementa nedela, to je mozna tvuj osobni pocit. pouze sem okomentoval to, co ty povazujes za zahady ... pro me to sou davno objevene jevy. encyklopedie nectu ;) fylozofovat tu muzes o cem chces, ale fakta nepopres. klidne si ver v adama a evu, ja to ti neberu. btw vse co sem napsal neni dokazanou pouze teoreticky, staci si precist neco jineho nez encyklopedii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TwiCe Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 for: lachtan já sem mimoň .. :D ty si to nikdy nezažil? já to zažíval dřív..naposledy tak před půl rokem..po dlouhé době ..ale bude to asi nějakej error no :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nalim Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 treba je taky zajimavy se zamyslet...zazili ste nekdy ve snu deja vu? proste okamzik kterej se vam zda a pak ho zazijete(obraz,sekvence)... ..pokud ste to zazili a vyte ocem mluvim....tak osud existovat musi... jo tuto se mi uz nekdy stalo proste kdyz jsem byl malej tak se mi zdal sen o tom jak jsem sel na pout a ze jsem este skocil na nakou bednu no a kdyz se to stalo a ja jsem skocil na tu bednu tak jsem si na tenm sen vzpomnel .............................. mam taky takovou otazku jak to vsechno zacalo :) nekonecna otazka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 nikdo z tebe dementa nedela, to je mozna tvuj osobni pocit. pouze sem okomentoval to, co ty povazujes za zahady ... pro me to sou davno objevene jevy. encyklopedie nectu ;) fylozofovat tu muzes o cem chces, ale fakta nepopres. klidne si ver v adama a evu, ja to ti neberu.btw vse co sem napsal neni dokazanou pouze teoreticky, staci si precist neco jineho nez encyklopedii. Stale jsi nepochopil smysl topicu a filosofie. Z hlediska filosofie to budou zahady stale. Prosimte, jak byl prakticky dokazany vznik zivota a velky tresk a nekonecnost vesmiru? Jestli myslis Darwinovu teorii, tak ta neni dokazana prakticky, je to pouze teorie a i spousta vazenych vedcu ji neveri. V Adama a Evu neverim - tim, ze jsi to napsal, jsi jen dokazal, ze jsi nejen nepochopil smysl topicu, smysl filosofie, ale ze ignorujes ostatni prispevky a ctes jen jednim okem. btw, fylosofie nic neni. Filosofovat muzu o cem chci, zatim jsem ale nefilosofoval o zadnych faktech typu "proc stojim na Zemi, ale nelitam", ale o vecech nepodlozenych a nejistych. NENI NIJAK ZJISTENO, PROC VELKY TRESK BYL. NENI NIJAK ZJISTENO, PROC VYUZIVAME JEN MALICKOU CAST MOZKU. Takze asi tak - kde jsou ty Tvoje fakta o tomto; kde jsou fakta, ktera popiraji, to, o cem jsem filosofoval? Zadna nejsou. Jsou maximalne teorie - coz nejsou zadna fakta, dokud to neni dokazane teoreticky a tyto veci teoreticky dokazane nejsou a ani byt nemohou. Nasimulovat presny vznik sveta nelze nijak. Velky tresk, dle oci a teorii vedcu lze. Nikdo nevi a nemuze vedet, jak to tu bylo doopravdy a presne. Muzes nasimulovat chovani latky ve vakuu (prakticky), vznik sveta a chod sveta ne. Vim, ze opet nedokazes pochopit moji zpravu - proto zkus vice myslet, nez pouze cist (neco jineho nez) encyklopedie. Pak treba prijdes na to, ze jsi tu napsal uplne hovadiny, ktere se netykaji tematu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ogami Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 2Anonymous: no vidim, ze ani ty si me nepochopil. nevim proc sem tahas cast mozku a dalsi veci, na ktere sem vubec nereagoval. opravil sem te pouze ve vecech, ktere ty povazujes za zahady (proc slunce vydava takovou energii, proc jsme nenasli konec vesmiru), ale pro me to sou jasna fakta (chces dukazy na neco, co sem nekomentoval ... precti si, co sem napsal o velkem tresku). odkazal bych te na odbornou literaturu, ale to asi nema cenu ... ty vsude vidis jen encyklopedie. reagovat na tebe uz nebudu, pokud mi chces opravit nejake chyby, nebo doporucit nejakou peknou encyklopedii, ucin tak pres pm ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest rey5757 Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 Víte všechno na zemi ma nějakej smysl. tahle diskuze je sice zajimava ale k ničemu lidi se tady jenom hadaj a jeden druheho dojebavaj a vyvadej z omylu. Každy ma j jiny nazor a to nikdo nezmění. :roll: :idea: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojta69 Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 Víte všechno na zemi ma nějakej smysl. tahle diskuze je sice zajimava ale k ničemu lidi se tady jenom hadaj a jeden druheho dojebavaj a vyvadej z omylu.Každy ma j jiny nazor a to nikdo nezmění. :roll: :idea: Dívej, my se tady chceme bavit o tom, co může být, co si myslíme že je, věci ohledně vesmíru a vůbec...To že se s náma o tom nechceš bavit, budiž, já to klidně přežiju. Bavíme a polemizujeme o tom z důvodu, že v poznání vesmíru a všeho kolem něj, jsme neskutečně nevědomí, vždyť se ani pořádně neví, jestli měl Einstein pravdu s tím, že se vesmír neustále roztahuje...vše jsou to jen teorie, sice většino podložené, ale pořád jsou to jen teorie. K ničemu tato diskuze není, můžem se však vzájemně poučit, nebo pobavit. Tahle diskuze mě osobně přinese mnohem víc, než například "mega topic o tetrahydrocanabiolu enjoy :love: " A k tomu :"každý má j jiný názor a nikdo to nezmění" To je úplně normální, proto tuto diskuzi vedeme, abychom zjistili, jaké to máme vlastě názory, k tomu diskuze vlastně slouží, víš ? Nebyla by trošku nuda, kdyby měli všichni stejný názor ? chm ? btw: nic na zemi nemusí dávat ani trošku smysl, to taky neni nějak dokázaný...:cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 2Anonymous: no vidim, ze ani ty si me nepochopil. nevim proc sem tahas cast mozku a dalsi veci, na ktere sem vubec nereagoval. opravil sem te pouze ve vecech, ktere ty povazujes za zahady (proc slunce vydava takovou energii, proc jsme nenasli konec vesmiru), ale pro me to sou jasna fakta (chces dukazy na neco, co sem nekomentoval ... precti si, co sem napsal o velkem tresku). odkazal bych te na odbornou literaturu, ale to asi nema cenu ... ty vsude vidis jen encyklopedie. reagovat na tebe uz nebudu, pokud mi chces opravit nejake chyby, nebo doporucit nejakou peknou encyklopedii, ucin tak pres pm ;) S mozkem etc. jsem to hazel jako priklad, ze veda neni vsemocna a ze rozhodne odborna literatura (= encyklopedie v tomto pripade.. asi te bavi slovickareni :roll: ) a jeji teorie neznamenaji nic. S tim sluncem jsi mi to nijak nevysvetlil, hledal jsem v odborne literature a nemuzu nikde najit, proc se udelal velky tresk a co bylo pred tim, proc to bylo, co bylo vlastne pocatek, pred velkym treskem a kdo sem tu energii dopravil (energii pro velky tresk, material, co zde kolem nas je, pripadne kde se vzala energie pro jeho vytvoreni, na to zadne odpovedi nejsou a dokonce ani fakticke teorie, natoz prakticky dokazane veci). A ne, vazne ti nebudu odpovidat na PM, kdyz diskutejeme zde, tyka se to topicu, tak nevim, proc bych ti mel nechavat posledni slovo, kde si obhajujes svoje slova. Zrovna tak to ted udelam ja a pozadam te, o dalsi veci po PM. Anebo vis co, nereaguj vubec - jak jsi sam napsal, stejne to nema cenu - svet neni o "odborne literature" a uz vubec ne o tom, co nejaky vedec dokazal ve svych teoriich a vzoreckach, popr. simuloval a provadel nejake pokusy v laboratornich podminkach (ackoliv nevim, jak by nekdo mohl nasimulovat veci, o kterych se tu bavime - ale to uz jsem psal a ty se stale nemas k tomu to/me pochopit; tebe chapu moc dobre, veskere moudro je v "odborne literature" a co tam je "dokazane", tak je fakt a pravda a neni to tedy zahada.. super :-) ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lachtan Odesláno Únor 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 11, 2009 ...censored... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest rey5757 Odesláno Únor 12, 2009 Nahlásit Share Odesláno Únor 12, 2009 Dívej, my se tady chceme bavit o tom, co může být, co si myslíme že je, věci ohledně vesmíru a vůbec...To že se s náma o tom nechceš bavit, budiž, já to klidně přežiju.Bavíme a polemizujeme o tom z důvodu, že v poznání vesmíru a všeho kolem něj, jsme neskutečně nevědomí, vždyť se ani pořádně neví, jestli měl Einstein pravdu s tím, že se vesmír neustále roztahuje...vše jsou to jen teorie, sice většino podložené, ale pořád jsou to jen teorie. K ničemu tato diskuze není, můžem se však vzájemně poučit, nebo pobavit. Tahle diskuze mě osobně přinese mnohem víc, než například "mega topic o tetrahydrocanabiolu enjoy :love: " A k tomu :"každý má j jiný názor a nikdo to nezmění" To je úplně normální, proto tuto diskuzi vedeme, abychom zjistili, jaké to máme vlastě názory, k tomu diskuze vlastně slouží, víš ? Nebyla by trošku nuda, kdyby měli všichni stejný názor ? chm ? btw: nic na zemi nemusí dávat ani trošku smysl, to taky neni nějak dokázaný...:cheesygrin: no a vidiš zase jsme u toho furt se tady někdo chce hadat "ja mam takovej nazor"-"ale ty tomu nerozumiš" atd........:ziped: jasně ja chapu že je to zajimava diskuze a taky se tady hodně dozvim ale přesně z toho vznikaj hadky a vzajemna nenavist :bash: Každy by tady měl vijadřit svuj pohled na věc ale potom by měl respektovat nazory jinych. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.