Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Yakuza: Kenzan! (Ryuu Ga Gotoku: Kenzan!)


.Den

Recommended Posts

Pribehove neco jako nulty, v poradi vsak treti dil vyborne serie Yakuza, v Japonsku zname pod nazvem Ryuu Ga Gotoku ("Like a Dragon"). Narozdil od dilu 1-3 se neodehrava v soucasnosti, ale okolo roku 1600 ve stredovekem Kyotu v Japonsku. Hra, vcetne pribehu, vypada naprosto uzasne a dlouhou dobu byla druhou, posleze treti nejvyse hodnocenou hrou na PlayStation 3 podle Famitsu (37/40), dokonce se prodavala v setu s PS3 jako tady napr. Little Big Planet. Prekonana, resp. spis vyrovnana byla nejnovejsim dilem Yakuza 3 (Ryuu Ga Gotoku 3), ktery dostal 38/40 a je v soucasnosti treti nejvyse hodnocenou hrou.

Jedine minus - nikdy nevysla anglicky... :? A bohuzel asi ani nevyjde.

After escaping from the political intrigue behind the battle of Sekigahara, Miyamoto Musashi, the strongest swordsman of Japan gave up his sword and identity and hid himself under the facade of Kiryuu Kazumanosuke, a hit man who owned an establishment called Tatsuya in Kyoto, Gion. Gion is an entertainment district where the rich and powerful buy sexual favors from the poor and powerless.

One day a girl, Haruka, came to Kiryuu with the job request “please kill Miyamoto Musashi for me.” and at her request Kiryuu journeyed to find his impostor and to reveal the secrets behind the battle of Sekigahara.

From Sekigahara, Gion to Funajima, bridging the gap between the legendary swordsman Miyamoto Musashi and the current hit man Kiryuu, the game takes its players through an epic plot filled with action, rivalry, sexual desire and political intrigue.

Kdybych si to nechal poslat z Japonska, koupil byste ji nekdo, az bych ji dohral? Hry si nenechavam (nemam na to), ale tuto hru bych si velice rad zahral, je vsak prave problem v jeji prodejnosti v CR/SK...

Story trailer: http://www.gametrailers.com/player/29957.html

Japanese HD trailer: http://www.gametrailers.com/player/29245.html ^^

Gameplay trailer: http://www.gametrailers.com/player/25977.html

Gameplay trailer 2: http://www.gametrailers.com/player/29953.html

Game intro: http://www.gametrailers.com/player/31747.html

Official website (i s dalsimi trailery): http://ryu-ga-gotoku.com/kenzan/index.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, v Japonsku to vyslo uz tak pred rokem, tady to vsak nevyjde nejspis nikdy... :(

Za kolik... No zjistim si potom za kolik bych se k te hre vubec dostal (musel bych nejak zaplatit japonskym znamym vydaje za postu, nejakou malou provizi a hlavne vyresit jak jim to zaplatit + samozrejme koupit hru na jejich adresu) a pak bych nejak dal vedet...ale zatim na to vubec nespecham, jelikoz mam co hrat, jen me zajimalo, jestli by byl alespon nejaky zajem. ;) Kdyztak, za kolik bys to teda, jak rikas "zhruba", bral? Ja ti bohuzel cenu zatim zadnou nenabidnu. =(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, zkusim to spis sehnat pres zname nejak bazarove, v Japonsku to pujde teoreticky pomerne hodne levne. Resim vsak problem jak jim to zaplatit, jak jsem jiz psal. ;)

Kazdopadne diky za reakci, kdybych se mel ke koupi te hry, tak ti urcite dam vedet. ^^

Abych nebyl uplne mimo tema... Opravdu me stve, ze hodne, a to dokonce tech uplne nejlepsich her, se vubec nedostane mimo Japonsko, pripadne mimo Ameriku (tam to teda je uz lepe resitelne). Neni to jen u PS3, stejne se deje uz od dob NESu... Ale u PS3 zrovna dve hry, co byly hned v TOP 3, to me dost mrzi.

EDIT: Zrovna jsem narazil na zajimavy komentar k dalsimu duvodu, proc tato hra nejspis nikdy nebude mimo JP... Kdyz se pomine, ze se vse odehrava ve stredovekem Japonsku s vazbami na historicke udalosti, osobnosti a opravdu hodne japonskych realii, je tam uz z traileru patrne tema detske prostituce... A to je pro Amiky na 99% prilis, z toho by jim muselo hrabnout. :dozey:

EDIT 2: Uz je na ceste. ^^

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Naprosto bozi vec. ^^ Spolu s MGS 4, Valkyria Chronicles, Burnout Paradise a Flower asi jedine, co pro me neni na current-genu odpad. Az dohraju (mam asi 23 hodin a jsem v podstate uplne na zacatku), tak hned prechazim na Yakuza 2 na PS2 a pak kupuju z Japonska Ryuu Ga Gotoku (Yakuza) 3. ^^

Jinak pokud znate Yakuza na PS2, tak je to vicemene ve stejnem stylu. Jen je tu mnohem vice moznosti (asi 200 sidequestu, tuny skillu, predmetu, miniher atd.), nadherna (!) grafika, prostredi a atmosfera (ale pro uplne vychutnani to chce znat dost japonskych realii a nejlepe i rozumet vetsine dialogu...ale i bez znalosti JP to s navodem od The Patricka pochopi kazdy, kdo umi alespon anglicky) a dokonce i opravdu existujici lokace, napr. Kiyomizudera v Kyotu vypada tak, jak ji muzete i ted videt v Japonsku.

Navic pribeh vypada hodne zajimave, sice jsem na zacatku, ale hned me to vtahlo do deje.

Rozhodne spolu s vyse zminenymi tituly the best of PlayStation 3 (i doslova, je to napsane na krabicce :lol: ).

Ale bude trvat jeste asi hodne dlouho nez to dohraju (na forech se mluvi tak o 80-90 hodinach a tomu cislo docela verim) a nez to jeste budu chtit prodat. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu