Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Takt cpu

azumaninja

Otázka

24 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Tenhle program jsem zkousel,ale objevili se mi tam jen nejaky hodiny a nic se snima nedalo delat.jinak ma to 2400mhz a chtel bych to tak na tech 2500.

není to zbytečný? :roll:jinak já bejt tebou....neumíš to ,nemáš s tim žádný skušenosti...dal bych to nějakýmu známímu co s tim umí.... já osobně bych se fakt bál...je to an tobě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 0

co je to za zakladni desku? .. to mi nerikej, ze tam neni moznost zvednou FSB....

jinak pokud uvazujes o zvyseni o 100mhz, tak to rovnou zabal ... tento cpu de uplne bezna na 3.0Ghz ... pokud mas dost dobry chladic (tzn box v zadnem pripade) tak se muze podarit i okolo 3.5Ghz ....

a jak tu nekdo psal o "zniceni procesoru", tak to v pri normalnim taktovani rozhodne nehrozi ... zvysenim FSB nic nepokazis, maximalne pri nestabilite jej das o neco nize, ... co se teploty tyce, tak "prehrati" taky nehrozi ... staci jen v BOISU nastavit nejakou rozumnou hranici teploty, pri ktere se cpu (cely pc) vypne .... coz by se ti ovsem stat nemelo, znamenalo by to, ze je neco v neporadku .... jedine nebezpeci hrozi pri zvysovani napeti jadra (pri vetsim zvyseni FBS je vetsi napeti na jadru nutnost pro stabilitu cpu).

Odkaz ke komentáři

• 0

Normal v biosu zvedni fsb jen dej pozor na voltage cpu se zacne zahrivat atd.. pc muze byt nestabilni...proto bych pak vyzkousel i nejakej zatezovej test.Ty ses blazen zvedat o tolik dyt ti ten cpu muze odejit xD kdyz nemas dostatecny chalze doporucuju otevrit kejs.A bacha na tu volatge.A na co je ti dobry taktovat quad core :) dyt tam je nevyuzityho vykonu :)

Odkaz ke komentáři

• 0
No tak klidne bych to dal na 3gh.ale mam 4 jadrak takze kdyz to zvednu o 600mh takze tim padem o 2,4gh.jinak deska tam je nejaka od asusu.

prosimte... dve nebo ctyri jadra, to je jedno ... ty takty, co sem uvadel sou primo pro tvuj Q6600 !! tzn 4 jadro... bezne ho lidi maj na 3ghz ...;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Jsou desky na kterych CPU nepretaktujes,tak treba intel ma desky proti pretaktovani zablokovane.Pises,ze mas Asus,tak to snad nebude problem.Zkus nTune je to docela dobrej programek,mrkni sem:http://www.pegasoft.cz/cz/nVidia-nTune-5.05.54.00/.

Taky zkus mrknout na youtube, jsou tam docela dobre videonavody.Napis tam do vyhledavace pretaktovani core na deskach asus ,a urcite tam neco najdes .

Odkaz ke komentáři

• 0

K cemu tohle vsechno?jinak az to zjistim tak ti to se napisu.

Jsou desky na kterych CPU nepretaktujes,tak treba intel ma desky proti pretaktovani zablokovane.Pises,ze mas Asus,tak to snad nebude problem.Zkus nTune je to docela dobrej programek,mrkni sem:http://www.pegasoft.cz/cz/nVidia-nTune-5.05.54.00/.

Taky zkus mrknout na youtube, jsou tam docela dobre videonavody.Napis tam do vyhledavace pretaktovani core na deskach asus ,a urcite tam neco najdes .

j ale mam vistu,a tam to je pro xp.

Takze:ram 4*1gb ddr2 sdram 666mh,zakladka:asus ipibl-lb(benicia),cipova sada-intel bearlake g33.

Odkaz ke komentáři

• 0

To,ze mas OS Vistu vubec nevadi,jestli mluvis o tom programku ? Jde to dobre na Windows Vista tak i na Windows XP , klidne to tam nainstaluj.Samotna instalace pro Visty neni.

Taky jsem trochu patral na zahranicnich forech,a nasel jsem tam,ze deska co mas kdyz ma HP BIOS tak je bloknutej v BIOSu proti pretaktovani !!! Ze nekecam muzes mrknout sem :http://www.overclock.net/intel-bios/431629-asus-ipibl-lb-e2180.html.

Jeste se mrknu ,ale vypada to ,ze pres BIOS to neudelas.Zkus ten programek nic tim nepokazis .

Jsem tu zase mozna mame vyhrano na tomto linku je navod jak to nekdo udelal pres ClockGen !!! Dam Ti sem ten postup co popisuje,a na konci si klikni na link.

Here are the steps:

1) Simply search the net to download and run a freeware called ClockGen.

2) Choose PLL clock generator IDT CV107C. As this is not the native clock generator for the motherboard (correct one is CV190BPAG but not available in ClockGen), the PCIE and PCI bus speeds are not reported correctly. Anyway, ignore these as you are not going to alter these since there is no advantage to do so.

3) Crank up the FSB bus speed, and the CPU speed will increase proportionally.

link:http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1977976

Tak jsem tu jeste jednou,at jsem patral kde se dalo,tak vsude pisou ,ze jedine reseni pro blokle BIOSy na tve desce je CLOCKGEN nebo nTune.

Tak Ti drzim palce,a pisni jestli Ti to pomohlo.

Odkaz ke komentáři

• 0

Ok vyzkousim.ja si to prave taky myslel,ze kdyz tam jsou origo zakladky uz ze sestavy,tak to bude blokly.hle jsi moc hodnej,ja to vyzkousim,a pak pisknu.jinak dik

Tak jsem to zkusil,ale pres setfsb.no ale taktnout to jde,ale vzdycky to zamrzne,takze to musim vypojit a zase zapojit.jinak dal jsem ti thanks.

Odkaz ke komentáři

• 0
To,ze mas OS Vistu vubec nevadi,jestli mluvis o tom programku ? Jde to dobre na Windows Vista tak i na Windows XP , klidne to tam nainstaluj.Samotna instalace pro Visty neni.

Taky jsem trochu patral na zahranicnich forech,a nasel jsem tam,ze deska co mas kdyz ma HP BIOS tak je bloknutej v BIOSu proti pretaktovani !!! Ze nekecam muzes mrknout sem :http://www.overclock.net/intel-bios/431629-asus-ipibl-lb-e2180.html.

Jeste se mrknu ,ale vypada to ,ze pres BIOS to neudelas.Zkus ten programek nic tim nepokazis .

Jsem tu zase mozna mame vyhrano na tomto linku je navod jak to nekdo udelal pres ClockGen !!! Dam Ti sem ten postup co popisuje,a na konci si klikni na link.

Here are the steps:

1) Simply search the net to download and run a freeware called ClockGen.

2) Choose PLL clock generator IDT CV107C. As this is not the native clock generator for the motherboard (correct one is CV190BPAG but not available in ClockGen), the PCIE and PCI bus speeds are not reported correctly. Anyway, ignore these as you are not going to alter these since there is no advantage to do so.

3) Crank up the FSB bus speed, and the CPU speed will increase proportionally.

link:http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1977976

Tak jsem tu jeste jednou,at jsem patral kde se dalo,tak vsude pisou ,ze jedine reseni pro blokle BIOSy na tve desce je CLOCKGEN nebo nTune.

Tak Ti drzim palce,a pisni jestli Ti to pomohlo.

nj ale jestli tomu rozumim tak se tady pise ze v tom clockgenu nejde ta cv190bpag.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu