azumaninja Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Potreboval bych poradit jak mam taktnout sve cpu.hledal jsem v biosu,ale nic tam neni.tak jestli neznate nejakej softik na to,anebo jestli nekdo ma stejnej procesor jak ja a poradil by mi.mam intel core 2 quad q6600. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fenix1468622475 Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Zkus treba ClockGen ale hlavne opatrne at si neznicis procesor... - za dalsi tenhle software podporuje jen nektere desky ale tak se na to mrkni ja sem ho taky pouzil kdyz sem taktoval ale jen na posledni doladeni :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 1, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Tenhle program jsem zkousel,ale objevili se mi tam jen nejaky hodiny a nic se snima nedalo delat.jinak ma to 2400mhz a chtel bych to tak na tech 2500. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 PodFuck3r Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Tenhle program jsem zkousel,ale objevili se mi tam jen nejaky hodiny a nic se snima nedalo delat.jinak ma to 2400mhz a chtel bych to tak na tech 2500. není to zbytečný? :roll:jinak já bejt tebou....neumíš to ,nemáš s tim žádný skušenosti...dal bych to nějakýmu známímu co s tim umí.... já osobně bych se fakt bál...je to an tobě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 1, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 No jako ja uz taktoval,ale pomoci biosu.a prave tady to nikde neni.tak aspon nejakej ten soft na to... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 PodFuck3r Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 No jako ja uz taktoval,ale pomoci biosu.a prave tady to nikde neni.tak aspon nejakej ten soft na to... ok tak sorry.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 1, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 J to je v pohode.nezna nekdo teda nejakej ten soft na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 manousp Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 co je to za zakladni desku? .. to mi nerikej, ze tam neni moznost zvednou FSB.... jinak pokud uvazujes o zvyseni o 100mhz, tak to rovnou zabal ... tento cpu de uplne bezna na 3.0Ghz ... pokud mas dost dobry chladic (tzn box v zadnem pripade) tak se muze podarit i okolo 3.5Ghz .... a jak tu nekdo psal o "zniceni procesoru", tak to v pri normalnim taktovani rozhodne nehrozi ... zvysenim FSB nic nepokazis, maximalne pri nestabilite jej das o neco nize, ... co se teploty tyce, tak "prehrati" taky nehrozi ... staci jen v BOISU nastavit nejakou rozumnou hranici teploty, pri ktere se cpu (cely pc) vypne .... coz by se ti ovsem stat nemelo, znamenalo by to, ze je neco v neporadku .... jedine nebezpeci hrozi pri zvysovani napeti jadra (pri vetsim zvyseni FBS je vetsi napeti na jadru nutnost pro stabilitu cpu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 1, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 No tak klidne bych to dal na 3gh.ale mam 4 jadrak takze kdyz to zvednu o 600mh takze tim padem o 2,4gh.jinak deska tam je nejaka od asusu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Mačo Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Normal v biosu zvedni fsb jen dej pozor na voltage cpu se zacne zahrivat atd.. pc muze byt nestabilni...proto bych pak vyzkousel i nejakej zatezovej test.Ty ses blazen zvedat o tolik dyt ti ten cpu muze odejit xD kdyz nemas dostatecny chalze doporucuju otevrit kejs.A bacha na tu volatge.A na co je ti dobry taktovat quad core :) dyt tam je nevyuzityho vykonu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 manousp Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 No tak klidne bych to dal na 3gh.ale mam 4 jadrak takze kdyz to zvednu o 600mh takze tim padem o 2,4gh.jinak deska tam je nejaka od asusu. prosimte... dve nebo ctyri jadra, to je jedno ... ty takty, co sem uvadel sou primo pro tvuj Q6600 !! tzn 4 jadro... bezne ho lidi maj na 3ghz ...;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Jsou desky na kterych CPU nepretaktujes,tak treba intel ma desky proti pretaktovani zablokovane.Pises,ze mas Asus,tak to snad nebude problem.Zkus nTune je to docela dobrej programek,mrkni sem:http://www.pegasoft.cz/cz/nVidia-nTune-5.05.54.00/. Taky zkus mrknout na youtube, jsou tam docela dobre videonavody.Napis tam do vyhledavace pretaktovani core na deskach asus ,a urcite tam neco najdes . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 1, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Ok vyzkousim.ja jsem prave taky koukal ze to maj uetsinou na tech 3gh.no uvidime.ale jak rikam v biosu to nikde neni,je tam jenom popis toho cpu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dutch Odesláno Březen 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 Jaký ramky (výrobce, typ, časovaní, takt) a desku (výrobce, patice, typ) máš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 1, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2009 K cemu tohle vsechno?jinak az to zjistim tak ti to se napisu. Jsou desky na kterych CPU nepretaktujes,tak treba intel ma desky proti pretaktovani zablokovane.Pises,ze mas Asus,tak to snad nebude problem.Zkus nTune je to docela dobrej programek,mrkni sem:http://www.pegasoft.cz/cz/nVidia-nTune-5.05.54.00/.Taky zkus mrknout na youtube, jsou tam docela dobre videonavody.Napis tam do vyhledavace pretaktovani core na deskach asus ,a urcite tam neco najdes . j ale mam vistu,a tam to je pro xp. Takze:ram 4*1gb ddr2 sdram 666mh,zakladka:asus ipibl-lb(benicia),cipova sada-intel bearlake g33. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Březen 2, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 To,ze mas OS Vistu vubec nevadi,jestli mluvis o tom programku ? Jde to dobre na Windows Vista tak i na Windows XP , klidne to tam nainstaluj.Samotna instalace pro Visty neni. Taky jsem trochu patral na zahranicnich forech,a nasel jsem tam,ze deska co mas kdyz ma HP BIOS tak je bloknutej v BIOSu proti pretaktovani !!! Ze nekecam muzes mrknout sem :http://www.overclock.net/intel-bios/431629-asus-ipibl-lb-e2180.html. Jeste se mrknu ,ale vypada to ,ze pres BIOS to neudelas.Zkus ten programek nic tim nepokazis . Jsem tu zase mozna mame vyhrano na tomto linku je navod jak to nekdo udelal pres ClockGen !!! Dam Ti sem ten postup co popisuje,a na konci si klikni na link. Here are the steps: 1) Simply search the net to download and run a freeware called ClockGen. 2) Choose PLL clock generator IDT CV107C. As this is not the native clock generator for the motherboard (correct one is CV190BPAG but not available in ClockGen), the PCIE and PCI bus speeds are not reported correctly. Anyway, ignore these as you are not going to alter these since there is no advantage to do so. 3) Crank up the FSB bus speed, and the CPU speed will increase proportionally. link:http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1977976 Tak jsem tu jeste jednou,at jsem patral kde se dalo,tak vsude pisou ,ze jedine reseni pro blokle BIOSy na tve desce je CLOCKGEN nebo nTune. Tak Ti drzim palce,a pisni jestli Ti to pomohlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 2, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 Ok vyzkousim.ja si to prave taky myslel,ze kdyz tam jsou origo zakladky uz ze sestavy,tak to bude blokly.hle jsi moc hodnej,ja to vyzkousim,a pak pisknu.jinak dik Tak jsem to zkusil,ale pres setfsb.no ale taktnout to jde,ale vzdycky to zamrzne,takze to musim vypojit a zase zapojit.jinak dal jsem ti thanks. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Březen 2, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 Kdyz to delas pres ten ClockGen podle toho navodu,tak Ti to taky nejde ? Zkus v Biosu pred tim taktovanim pridat CPU trochu stavy,jestli to ovsem v tom BIOSu jde.Mrkni na to ,jestli to jde ,tak tomu CPU dej tak 1.45V. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 2, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 Nn nejde.a v tom glocgen to nejde.tam se mi objevej jenom nejaky hodiny,nic vic a nic stim nejde delat.jinak to jde v tom setfsb,ale to kdyz taktnu,tak program de,ale ostatni veci ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 2, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 To,ze mas OS Vistu vubec nevadi,jestli mluvis o tom programku ? Jde to dobre na Windows Vista tak i na Windows XP , klidne to tam nainstaluj.Samotna instalace pro Visty neni.Taky jsem trochu patral na zahranicnich forech,a nasel jsem tam,ze deska co mas kdyz ma HP BIOS tak je bloknutej v BIOSu proti pretaktovani !!! Ze nekecam muzes mrknout sem :http://www.overclock.net/intel-bios/431629-asus-ipibl-lb-e2180.html. Jeste se mrknu ,ale vypada to ,ze pres BIOS to neudelas.Zkus ten programek nic tim nepokazis . Jsem tu zase mozna mame vyhrano na tomto linku je navod jak to nekdo udelal pres ClockGen !!! Dam Ti sem ten postup co popisuje,a na konci si klikni na link. Here are the steps: 1) Simply search the net to download and run a freeware called ClockGen. 2) Choose PLL clock generator IDT CV107C. As this is not the native clock generator for the motherboard (correct one is CV190BPAG but not available in ClockGen), the PCIE and PCI bus speeds are not reported correctly. Anyway, ignore these as you are not going to alter these since there is no advantage to do so. 3) Crank up the FSB bus speed, and the CPU speed will increase proportionally. link:http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1977976 Tak jsem tu jeste jednou,at jsem patral kde se dalo,tak vsude pisou ,ze jedine reseni pro blokle BIOSy na tve desce je CLOCKGEN nebo nTune. Tak Ti drzim palce,a pisni jestli Ti to pomohlo. nj ale jestli tomu rozumim tak se tady pise ze v tom clockgenu nejde ta cv190bpag. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Březen 2, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 To rozumis dobre,ale pise se tam ,ze to mas ignorovat a mas tam zadat CV107C.Hodnoty to ma trochu jine ,ale da se to v tom udajne nastavit.Pak hodnoty po pretaktovani zkontrolujes v programu CPU-Z. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 2, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 Nj rad bych,ale ta moje verze co jsem si stahl tak tam je jen option tam jsou jenom nejaky kraviny typu spusteni po startu windows atd.a pak druha clock a tam jsou jenom nejaky modry hodiny a nic vic a nic se stim neda delat.tak jestli je i jina verze?... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Březen 2, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 A nejde na tech hodinach pridavat ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Březen 2, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 Pres ten nTune jsi to uz zkousel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 azumaninja Odesláno Březen 2, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2009 N prave ze nejde,prave ze kdyz jsem to zkousel tak to hejbalo se vsim tim myslim celou tou tabulkou.n ten ntune jeste ne me nejde nejak stahnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
azumaninja
Potreboval bych poradit jak mam taktnout sve cpu.hledal jsem v biosu,ale nic tam neni.tak jestli neznate nejakej softik na to,anebo jestli nekdo ma stejnej procesor jak ja a poradil by mi.mam intel core 2 quad q6600.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
24 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts