Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Xbox 360 - vadné zobrazování při pohybu


Freemanboy

Otázka

Mám takový dotázek, nevím jestli je to chyba, nebo se to dělá na každým Xboxu.

Je to jen při pohybu nebo rozhlížení, jak se zastavím, tak je obraz zas čistý, ale pokud se rozhlížím, tak se část obrazu posunuje jiným směrem, jakoby to nestíhalo renderovat obraz nebo co, ale je divné, že to dělá jen pár her. Prostě např. ve hře Dead Rising je to pořád. Obraz je při hře i v těch herních animacích jakoby posunutý, ale jen část obrazovky, prostě polovina obrazovky je více na pravo a ta druhá na levo, neni to uplně přesná polovina, pokaždé je to v jiné části. V Dead Rising mi to dělá pořád a Resident Evil 5 jen při pomalém otáčení, jakmile se zastavím, vše je opět čisté. V jiných hrách se mi to nestává, např. Gears of War 2 je náročný dost a ten mi to vůbec nedělá. Kdybych to měl popsat jak to vypadá, tak si přestavte obrázek, ten ustřihněte v nějakém místě nůžkama a a ten ustřižek drobet posunte k tomu prvnímu obrazu. Jak jsem ale psal, je to jen při pohybu do stran, v klidu je to v pohodě a je to jen v některých hrách, tak nevim.. :-/ Jinak nepoužívám na Xbox TV, ale projektor a ten je v pohodě, na notebooku mi nic nedělá. Na Xboxu používám rozlišení 1024x768, neboť to je i reál.rozlišení projektoru, nativně ale ten projektor udělá i víc. Děje se to ještě někomu? Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji za cené rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

zkus pouzit kalibraci obrazu pokud mas lcd/plazmu nebo primo v nastaveni hry myslim ze zrovna DR to tam ma.. proste si posunes nebo upravis obraz podle sve predstavy :) doufam ze jsem ti trosku pomohl :)

EDIT: tak se se vsim ze mas projektor tak tam radim to same jedine kalibrace nebo zkusit jine rozliseni..:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Nic jsem zatím nezjistil :cry:

Zkoušel jsem různé rozlišení, nastavení zobrazení na Xboxu, na projektoru i v těch hrách a pořád stejný.

Jedná se ale opravdu jen o 2 hry. Ostatní hry (Fable 2, Prince of Persia, Gears of War 2, Silent Hill Homecoming, Mirrors Edge, TR Underworld, GTA4...) mi jedou uplně v pohodě. Ten Resident Evil 5 mi blbne jak v plné hře tak i ve staženým demíčku z Xbox Live. Jo a všechny hry hraju z disku. Zkusím to potom ještě napojit na TV a uvidím co to bude dělat. Každopádně díky moc za rady :cheesygrin:

Sice TV doma nemám, ale zkusil jsem aspoň Xko napojit na notebooka přes TV kartu v PAL režimu a zobrazení přes LCD notebooku.

Výsledek: dělá mi to pořád!

Využil jsem toho, že to mám připojený na TV kartu a vytípal jsem nějaké obrázky.

Bylo to foceno při pohybu - otáčení kamerou kolem dokola.

V klidu je obraz v pohodě, při pohybu do stran se část posouvá...

dr1.jpg

dr2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

To je holt známá bolístka Xboxu - screen tear, který je způsobený tím, že Xbox hra nemá vertikální synchronizaci obrazu.

Na PC se s ním nepotkáváš, proto,že tam V-Sync bývá defaultně zapnutý. Na CRT televizích je méně markantní než na LCD, ale to jako řešení asi nehrozí. Bohužel není jiné spolehlivé řešení než si zahrát nějakou jinou hru... Jedině snad ještě zkusit jiné (i vyšší) rozlišení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu