Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak správně dát fólii na display PSP


ice22222

Recommended Posts

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

- screen protector (pouze ty, které jsou přilnavé na display a né s lepidlem na straně screan protectoru, která přijde na display)

- mikrovláknový hadřík

- utěrku na nádobí (nebo něco jiného co saje vodu)

- vodu (stačí zajít do umyvadla)

POSTUP:

1) mikrovláknem vyleštíme display (nevadí pokud nám nějaký prach na display potom ješte spadne)

2) ze screen protectoru sundéme tu ochranou fólii, která je na straně, která bude na displayi

3) screen protector na straně, která bude na displayi, opláchneme vodou

4) pleskneme to jakýmkoliv způsobem na display do míst kde ji chceme mít a nezajímáme se o to, jestli to hned doléhá nebo jestli to má bublinky. Prostě ji pouze položíme na místo, ve kterém pak zůstane.

5) vezmeme utěrku (mikrovlákno NE!) a vytlačíme kapičky z podfólie (kapičky totiž jsou kolem prachu, a ten se s vodou vytlačí ven)

6) ztáhneme ochranou fólii z horní strany screen protectoru

7) a pak už jen -> :psp:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omg vy ste vseci zas chytri jak radio. zkusil uz nekdo z vas to oplachnout? asi ne co, jinak byste vedeli ze folie je maximalne hladka a voda na ni temer nezustane.

a jeste jedna vec. voda je overena i sklenarema. lepi se tak folie na zrcadla a na dalsi veci jako treba tmavici folie a podobne. psp se nema co stat. ti co kecaji ze na sucho je to lepsi tak sou ****** a nevi o cem melou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...

tak jsem nalepil hori folii presne podle navodu a jak se to má. ale je to nic moc .. nejakej ten pidi chloupek tam proste jde videt a navic se mi lehce podlevaji bubliny .. nebo spise se to lehce odchlipuje po obvodu folie a dela to sedy nadech a neni to pekne. nevím čím to je :-( máte s tím nekdo taky ten problém, no je jen jsem udelal neco špatně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle není odemě ale přikláním se spíše k téhle verzi...

Postup nasazení fólie 1/ Pro tento technologický postup, si vyberte pokud možno bezprašné prostředí. Rozložit se s náčiním na koberci opravdu není vhodné. Poletující všudypřítomný prach naskakuje hlavně na staticky nabitou fólii, těsně po odstranění její ochranné vrstvy. Mnoha uživatelům se nejvíce osvědčila KOUPELNA, kde polétavý prach stáhne pára po koupeli. 2/ Kvalitním hadříkem, který je přiložen vyčistit lcd, nesmí zůstat šmouhy a mikrosmetí. Poté začněte nalepovat fólii, ze které postupně při nalepování sundavejte ochranou vrstvu (to je ta, kterou zahodíte). Přitom dbejte na to, že po pravé straně displeje se nachází posuvná lišta, takže fólie musí být nalepena pokud možno až k pravému okraji. Zachování rovnoběžnosti je věc cviku. Nikdy nesahejte na fólii zespodu, otisky prstů by tam zůstaly navěky. 3/ POZOR !!!! K úplnému vymizení mikrobublin dojde aso do 14-ti dnů !!! Pozor ! Na některých internetových fórech se často setkáte s postupem nalepování pomocí roztoku jarové vody, nanesené na displej. Fólii sice můžete posouvat po tomto roztoku a snáze ji umístit doprostřed. Jenže jar je rozpouštědlo, které nevratně naruší její spodní lepivou vrstvu. Po několika dnech se údajně zbylý vodní roztok vsákne. Navíc riskujete nehodu způsobenou zkratem. Pokud se voda dostane dovnitř a naruší nějaké kontakty, můžete přijít o přistroj nenávratně. Každý servisman takovou nehodu pozná, buďte bez obav. Závěrem Obavy, že ochranná fólie sníží citlivost displeje, jsou zbytečné. Spíše můžeme říci, že různé značky mají odlišně citlivou obrazovku. Pokud patříte k uživatelům, kteří dokáží přístroj po celou dobu používání udržet ve stavu „jako nové“, neváhejte a zvolte tu kvalitní folii na. Někdy ani po dvou letech nenese fólie na displeji sebemenší známky opotřebení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Nějak nechápu, proč se by se měl před nasazením folie display leštit, když se pak folie má opláchnout vodou a ta se nalepí na display, tudíž se tam dostane i voda. Přijde mi to nelogický.

neleští se to proto, aby tam nebyla voda či podobně... ale proto, aby si tam neměl třeba otisky prstů, nebo zbytek od snídaně :)

já bych ještě chtěl k návodu doplnit, že není tak úplně jedno jak se to na PSP plácne... fólie by se měla (už namočená) raději rovnou položit tak, jak už bude... bláhově sem si myslel že kvůli vodě ji budu moct ještě po displeji lehce posunout, ale ouha... po chvíli nervů se mi ji podařilo odlepit a dát znova, ale další prach a jiný svinstvo zůstal... takže mě zanedlouho čeká koupě nové folie a pokus číslo dvě :) doufám že už úspěšnější

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) predpokalad byl takovy ze to das spravne a postupne to nechas prilnout a ne ze to proste polozis a nechas tak :D kdybys to delal na mobilu tak na nem to klouze kdyz lepis folii ale tady je to moc velke

2) nevim proc bys mel kupovat dalsi folii. Normalne tady tu co tam ted mas sundej, oplachni vodou a nalep znova. (samozrejme toto muzes udelat pouze u folii ktere nemaji na spodni casti ktera se dava na display lepidlo - jsou pouze prilnave)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám originál hori folii, tak by to neměl být problém... dám vědět ja to dopadlo

edit: takže dopadlo to dobře :) stačilo opravdu pořádně opláchnout a je to v cajku... díky... bál sem se že po odlepení už s tim nic neudělám

každopádně s tou vodou je to výborný! dobrá rada

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu