razziel Odesláno Březen 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 cus lidi chci poradit koupil sem si new pc a chtel bych si taktnout procak poradil by mne nekdo jak na to a jakej bych mel pak koupit chladic procak mam Procesor: CPU AMD Athlon™ 64 Dual-Core 6000+ 3.1GHz 89W socket AM2 ,BOX Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StAfo0 Odesláno Březen 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 To není třeba ani taktovat :D...Ale když chceš... Stáhni si program AIDA 32 na zjišťování teploty...Pak najeď do biosu a dej něco Volatage tak to vyber...A pak tam máš kolonku s MHZ tak tu zvyšuj... Vždycky zvyš o jedno a pak normálně spusť comp a dívej se na teplotu jestli přesáhne 25 stupňů tak změň takt na menší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Em3R Odesláno Březen 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 no řekl bych ti pár základů v biosu bys měl mít v menu záložku "jumper free" či něco podobného takže bych začal budeš tam mít: FSB = Frekvence procesoru Mulltiplier = Násobič Voltage = Napětí procesoru HT link = Rychlost (čipu s cpu) taktovaní je vskutku jednoduché stačí když fsb v biosu dáš třeba na 175 následně nastav nasobič třeba na 10,5x a jednoduchým výpočtem ti výjde - 175 * 13,5 = 2362mhz (tj. příklad) tento způsob taktování nezpůsobuje poruchy jen si dej pozor abys nedal fsb moc vysoko musel bys restartnou bios pomocí jumperu (nenajel by). *při taktovaní se ti automaticky zvyšuje frekvence operační paměti při extremních OC se ramky podtaktujou (to asi ve tvém případě nehrozí ;)) *při taktovaní se ti zvyšuje HT link doporučuji ho dát asi na 4x (opět se to dá nastavit v biosu,přiliš velké HT způsobuje nestabilitu) OC pomocí voltage (zvýšení napětí): NEDOPORUČUJI: pokud bys to přepískl mohl bys hodit cpu do koše, nevzaly by to na reklamačku jo a ještě poslední věta, při zvyšovaní fsb si spust náročnější hru a hrej pokud nespadne tak taktuj dál... (existuje i spousta programu PCMARK,ORthros,CPU Burner atd.) ale raději za nic neručím kdyby něco, ale nic se nemusí stát ;) kdybys ses chtěl na něco zeptat tak ICQ: 385740249 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
razziel Odesláno Březen 31, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 ma prave mam teplotu celkovou pc hryz sem na netu tak 30 az 40 a pri hrani 40 az 50 a to se me zda docela hodne tak to asin necham odbornikovy aby me tam hodil nakej vykonej chladic rovnou a nataktoval me to aspon o tech20 procent Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Em3R Odesláno Březen 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 50 stupnu u her je totalní pohoda ;) udělej si to raději sám :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meteleskum Odesláno Březen 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 To není třeba ani taktovat :D...Ale když chceš... Stáhni si program AIDA 32 na zjišťování teploty...Pak najeď do biosu a dej něco Volatage tak to vyber...A pak tam máš kolonku s MHZ tak tu zvyšuj... Vždycky zvyš o jedno a pak normálně spusť comp a dívej se na teplotu jestli přesáhne 25 stupňů tak změň takt na menší... Hehe.. 25°C. Tak to jsem neměl ani nepamatuju. To mam http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62839 q6600 nataktovanej na 3,4GHz a tuhle teplotu neznam. Pravda je ze hranice unosnosti je pro tenhle procak zvednuta na 90°C a na 100°C tece. Ja jsem permanentne na 50-60°C. A to mam znacne odvetravanou i skrin... :wohow: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Em3R Odesláno Březen 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 Hehe.. 25°C. Tak to jsem neměl ani nepamatuju. To mam http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62839q6600 nataktovanej na 3,4GHz a tuhle teplotu neznam. Pravda je ze hranice unosnosti je pro tenhle procak zvednuta na 90°C a na 100°C tece. Ja jsem permanentne na 50-60°C. A to mam znacne odvetravanou i skrin... :wohow: asi myslel teplotu v místnosti :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
407sw Odesláno Březen 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 stahni si softa clock gen a jed je to jednocuchy ucinny a rychly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
razziel Odesláno Březen 31, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 sem se s kamosem bavil o taktovani a prej ze kdyz si procak nataktuju z 6.2 na 7.6 coz je nakejch 20 procent tak prej se snizi hodne zivotnost procaku treba z 6 let 2 je na tom neco pravdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
407sw Odesláno Duben 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Duben 1, 2009 jo pravda to je, ale pokud co nejvic srazis telpoty tak to nebude tak hrozny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StAfo0 Odesláno Duben 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Duben 1, 2009 S těma stupněma...Je to u každého procesoru jiné...AMD maj 40-50 kritikál 65 a intely 20-30 a kritikál 45...Myslím...Nějak tak to bylo jak jsem si taktoval já počítač...ale to bylo dávno :D:D EDIT: razziel:tak to je jasný, že se ti zmenší životnost :D ...Ale říkám ten tvůj procesor není třeba taktovat... Třeba já mám procesor AMD AThlon 1.46 :D a to už se musí taktovat...A athlony jsou k tomu nejlepší :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azumaninja Odesláno Duben 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Duben 1, 2009 To zas ne..ja mam u her tak 40-50° a to mam taky q6600 ale na 2.4gh.a MYSLIM ZE DO 60°STUPNU TO JE DOBRY. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.