Anonymous_ Odesláno Květen 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 21, 2009 Ja reagoval na toto: Ale prakticky opravdu nic takového není, biosy se flashují různě, jejich epromky mají jinou kapacitu a navíc, stačí vytáhnout jumper a všechno je v původním stavu. To rozhodne nevypadalo, jako by jsi psal stale o te desce "se dvema BIOSy". Samozrejme nepopiram, ze ta deska existuje a ze to tak funguje. Jen popiram, ze flashnes blbe BIOS u normalni a staci vytahnout jumper a je vse ok. .. ad tvuj edit: aha, to vse vysvetluje :) ... tak i dnes by urcite slo dumpnout eepromku a v pripade problemu tam zase tu 1:1 zalohu prdnout .. Jenze to uz se nikomu nevyplati, do programatoru to asi nenacpes a delat si pro to neco vlastniho? To uz se vyplati koupit novou desku :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dark_user Odesláno Květen 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 21, 2009 ja si radsi obednam novej bios od nekud presne pro tuhle zakladku ... mam starej komp a tutid zakladku uz nekoupim a na novej nemám prachy :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spectrum Odesláno Květen 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 21, 2009 Asi budu patřit mezi pamětníky, ale virus co napadá BIOS jsem zažil. Tenkrát to ve škole odskákalo hned několik PC a desky putovali přímo k výrobci. Na druhou stranu HW, který se dá takhle blbě zničit si ..... Je to tedy realita, i když jsem to od té doby již neviděl. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shai_tan Odesláno Květen 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 21, 2009 Anonymous: nooo měl jsem v sobě asi 5 piv, práce nešla od ruky, proto jsem poslal takový zmatečný post :) Spectrum: tak to vidím poprvé, fakt to existovalo... Tomáš: a co stáhnout ten bios v souboru, koupit švába (teda pokud se dá vytáhnout - ale píšeš, že si chceš objednat jiný, takže předpokládám, že jde) a v nějaké elektroprodejně - nemyslím obchod s pračkami - ať ti to do toho nahrajou? Naposledy jsem potřeboval naprogramovat modul do rc kontroléru, udělali to do hodiny a stálo mě to pár korun... Jestli to tak jde, tak bys možná docela ušetřil. Anebo ten bios reflashni-nenajede ti aspoň dos? Nebo zkus nejdříve vyměnit tu baterku... hm? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dark_user Odesláno Květen 22, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 22, 2009 batekru sem mnenil...nenajede objevi se "nekdy" logo a pak restart (grafiku i ramku sem zkousel na jiny zakladce a funguje. bios sem si uz obednal za 100kc od jednoho znamyho a snad to pak bude fungovat. a kdyz to nepude ani tak tak holt asi zakladka a to si pak radsi pockam az budu mit treba vysvedceni a reknu ze chci novej komp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Květen 22, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 22, 2009 Tak jestli ti nekdy najede logo.. tak je to divne - pokud by bylo neco primo s BIOSem, tak by se to chovalo skoro jiste pokazde stejne - to uz bych skoro videl na neco jineho - typicky treba spatne elyty na desce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dark_user Odesláno Květen 22, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 22, 2009 taky si rikam ze je to divne, ale na zakladni desce naní nic poznat (jako ze by byly spoje nekdy necernaly, nafoukly kondenzatory atd..), ale v nedeli budu mit ten bios tak to zkusím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.