Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Syberia - skvost nebo propadák?!


petersweter

Recommended Posts

Zdravim ve spolek,

pri zjisteni ze je novy titul s nazvem GTA jsem velmi rychle "oprasil" NDS a take rychle procetl forum, weby atd.

Mile zjisteni bylo, ze je krom GTA take titul Broken Sword... A tak ctu dale a co nezjistim?

SYBERIA na NDS - Nevim, jestli to znate, ale je to skvela hra !!! Na Gamespot dostala DS verze katastrofalni score 3,5. Jenze jsem se docetl, ze vyvojari se drzeli org.dilu jak jen to slo a upravili drobnosti na ukor vykonu NDS.

Po provnich 15min. hrani musim rici, ze to bude super stejne jako org. dil!!!

Velmi pekna grafika, prijemne ovladani sytlusem, animace a hlavne cela tato adventurka je bozi...stejne tak SYBERIA 2, kterou jsem buril na xboxu a dodnes na to vzpominam...

Zde je recenze na bonusweb (85% a priznak BW hit):

http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/syberia-emotivni-vypravny-epos-dnu-/clanek.A020616_syberia_bw.idn

Pokud jste nekdo hral, napiste prosim dojmy...Pokud neznate, stahnete a hrajte - byt s navodem...Je to krasna hra!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Syberie byla (a je) pro me nejlepsi adventura co jsem kdy hral :)

Na PC jsem si ji uplne maximalne uzil, dokonaly pribeh, nadherna grafika, a co hlavni dohral jsem ji uplne bez navodu protoze to byla snad jedina smysluplna adventura kde se inventar pouzival logicky a nemuseli jste vymyslet vselikaje nesmyslne stroje...

Na NDS bych si ji mozna stahl znovu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, Posel Smrti je orig. nazev. Ale neni to na DS - mozna tak ve ScummVM..

Ta hra je sice dost stara. Hral jsem ji na pc, vyzkousel i na NDS, potesilo mne, ze je to prakticky kopie. Neni to spatne, ale po case mne omrzelo, mozna moc slozite pro obcasneho hrace :) Na DS doporucim Hotel Dusk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Syberia je jedna z mála her, které vyšly snad všude. Kromě verze pro PC se nakonec dočkala portu na Windows Mobile 6 a NDS. Pokud bych měl srovnávat tyto dvě verze, pak verze pro NDS z tohoto souboje vychází jednoznačně lépe.

To, co by mohlo vadit, a proč hra dostala na některých serverech (viz Gamespot) tak nízké hodnocení, je ze dvou důvodů:

1. Nejedná se o nic nového, je to "jen" port. Což samozřejmě Gamespot kritizuje. Ostatně co čekat od serveru, který kritizuje i Broken Sword za to, že to je starý příběh s pár novými lokacemi (nové lokace zabírají cca 25 % celé hry).

2. Na tak malém displeji se z toho občas stává pixelhunting. To se nedá nic dělat. S tímhle si poradili například u Runaway, kde je možnost použít jakousi lupu a zvětšit si výsek obrazovky. Tohle Syberia nenabízí a protože samozřejmě lokace a věci v nich byly dělány pro PC, tak se jaksi nepočítalo s tím, že to někdo bude hrát na tak malém displeji. Osobně jsem měl problém nepřehlédnout už klíček na natažení zvonku na začátku hry (a to jsem z PC verze věděl, že tam je). Zároveň tady nejsou žádné Hinty nebo jiné věci, které by hraní zjednodušovaly, jak je na NDS zvykem.

Z toho všeho vyplývá, že se jedná o adventuru ze staré školy přesně tak, jak ji znáte z PC. Je to výzva, která trpí tím, že si na tak malém displeji neužijete krásně navrhnuté lokace. Na druhou stranu, dáte ji do kapsy.

Jinak ať tady netlachám úplně zbytečně - pokud jste příznivci her od Benoita Sokala, pak na NDS vyšel i port jeho (mám pocit, že poslední) hry Paradise. Hra ovšem vyšla pod novým název: Last King of Africa!

EDIT: K tomu, co je jinak - inventář využívá horního dispeje a rozvhovory nejsou dělány přímo ve hře, ale přepnou se do "rozhovorové obrazovky", kde dole volíte témata, nahoře se odehrává dialog. Je to praktičtější, protože se to lépe čte.

--------------------------------------------------------------------------

ad Posel smrti (anglicky vyšlo pod názvem Black Mirror) - není to až tak stará hra, jak se zdá. Je to tuším rok 2003. Hra je určena samozřejmě pro Windows, takže ve Scummu ji asi nespustíte. Jinak je to česká adventura od Future Games. Osobně bych řekl, že představila po Mafii patrně nejlepší český dabing (byť i k němu bych měl výhrady).

EDIT: A doufám, že mi tady moderátoři nesloučí. Sice mám dva příspěvky pod sebou, ale prosím - respektujte to, že se oba vztahují k jinému tématu a jejich sloučení by vedlo k nižší přehlednosti!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu