Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Velký přehled her pro Xbox360 (aktuálně 79 her)


xDante1986

Recommended Posts

#

50 Cent: Blood On The Sand

Žánr: 3rd Person akce

Vydavatel: THQ

Výrobce: Swordfish Studios

Datum vydání: 24. února 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 79%

Hodnocení IGN: 71%

Hodnocení Gamespotu: 70%

O co jde: 50 Cent: Blood On The Sand. Po první díle můžeme očekávat pokračování s podtitulem Blood on the Sand. Drsný Padesátihalíř bude bojovat proti všemu a všem, čemuž mu nebude dopomáhat bůh, ale našlapaná písnička. Co se zpracování týče, půjde o 3rd person akci ve vzduchu i na pevnině. K dispozici bude také možnost drop-in/drop-out kooperativního multiplayeru. Perličkou na závěr je fakt, že příběh hry si vzal na starost Kamaran Pasha, jenž se už v minulosti postaral o Bionic Woman a nyní spolupracuje právě se Swordfish Software.

Trailer

A

Alone In The Dark

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Atari

Výrobce: Eden Games

Datum vydání: 23. června 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 84%

Hodnocení IGN: 35%

Hodnocení Gamespotu: 65%

O co jde: Alone in The Dark patří mezi legendární hororové série a její příznivci se mohou těšit na Alone in the Dark: Near Death Investigation, což je pátý nejnovější díl. Odehrává se v Central Parku v New Yorku a hráči se podívají do lokací jako je zoo, opuštěná zbrojovka, či kostel. Hlavní postavou je opět Edward Carnby, starý známý z předchozích dílů. Zemřel sice v roce 1926, ale tak nějak se stalo, že stále žije. Celé jeho dobrodružství je shrnuto do určitých částí, epizod, které budou stupňovat napětí podobně, jako je tomu ve slavných seriálech typu 24, Ztraceni, apod. Každá taková část vám zabere asi 30-40 minut. Navíc, až odehrajete všechny, které jsou součástí této hry, můžete se těšit na přídavky ke stažení. Co se týče hratelnosti, důraz je kladen na průzkum prostředí a odhalování jeho tajemství. Zároveň se dočkáte i mnohem více akce, než kolik jí bylo v předešlých dílech. Tato legendární hororová série určená pro next-gen konzole pochází z dílen Atari, které se původně rozhodlo tento titul udělat pouze pro Xbox 360, naštěstí se ale dočkají také majitelé PlayStation 3 a PC.

Trailer

Army Of Two

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Electronic Arts

Výrobce: EA Montreal

Datum vydání: 4. března 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano (lokální i online)

Moje hodnocení: 88%

Hodnocení IGN: 79%

Hodnocení Gamespotu: 65%

O co jde: Army of Two je takticko-akční titul pro next-gen konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Army of Two je hra určená primárně pro dva hráče, kteří budou postupovat v kooperativním módu. Herní prvky a postupy jsou již od počátku navrženy tak, že se počítá s účastí dvou hráčů, coby sehraného celku. Pro hráče tak vzniká celkem zajímavý moment, kdy budou muset plánovat strategický postup vždy pro dva, využívat svých schopností a vzájemně si krýt záda. K dispozici je samozřejmě i singleplayer, kde osamocenému hráči přidělí parťáka počítač. Díky nově vyvinuté technologii PAI - Partner AI by měl hráč získat pocit že jeho parťáka neovládá počítač, ale opravdový druhý hráč. Postupem hry si totiž umělý parťák bude osvojovat a učit se některé postupy a příkazy. Hra nabídne parádní grafiku, realističnost postav, skvělé efekty prostředí, dynamiku kapalin apod.

Trailer

Assassin´s Creed

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Ubisoft

Výrobce: Ubisoft Montreal

Datum vydání: 13. listopadu 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 79%

Hodnocení IGN: 77%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Assassins Creed je první v sérii next-gen titulů od Ubisoft Montreal, který je zasazen do ranného středověku, konkrétně roku 1191 našeho letopočtu, kdy ve Svaté Zemi probíhá třetí křížová výprava a právě tu se snaží zastavit tajemná skupina obávaných vrahů. Hlavní postavou hry je jeden z nich, nájemný vrah Altair, jenž ve svém bezprostředním okolí dokáže vyvolat chaos, který mu slouží k tomu, aby dosáhl svého cíle.

Trailer

Avatar: The Burning Earth

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: THQ

Výrobce: THQ

Datum vydání: 19. listopadu 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 55%

Hodnocení IGN: n/a

Hodnocení Gamespotu: n/a

O co jde: Avatar: The Burning Earth je akční RPG postavené na základech animovaného seriálu s hlavní postavou Aanga, který bude rovněž hlavním hrdinou hry. Musí čelit nepřátelskému národu Fire Nation a snaží se nastolit mír a pořádek ve své zemi. Hra nabídne dramatické letecké bitvy, zejména v klasickém módu kde je hlavním hráčovým úkolem záchrana města Earth Kingdom. V novém módu Arena Combat se bojuje v arénách a v multiplayeru je k dispozici kooperace dvou hráčů.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=o3yEkltVcGk

B

Beowulf

Žánr: 3rd person akce s rpg prvky

Vydavatel: Ubisoft

Výrobce: Ubisoft Tiwak

Datum vydání: 13. listopadu 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 72%

Hodnocení IGN: 40%

Hodnocení Gamespotu: 50%

O co jde: Legendární dánský bojovník Beowulf je hlavní postavou stejnojmenné akční hry, ve které hráči v roli Beowulfa absolvují celých 30 let jeho života. Beowulf je vlákán do pasti kterou prozi němu zosnovaly zlé síly, a bude na hráčích aby se z této nemilé šlamastyky vysekali. Jeho družina 12 ti bojovníků se skládá ze zemanů, které jednoho po druhém beowulf vysvobodil a s pomocí jednoduchého systému budete rozdávat příkazy až 12 dalším postavám, které se v rámci jednoduché RPG systému budou moci vylepšovat a získávat nové zbraně i schopnosti. Beowulf využívá enginu z Ghost Recon Advanced Warfighter 2, což hráči poznají jednak na konceptu samotné hry, ale i na audiovizuálním zpracování.

Trailer

Bionicle Heroes

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Eidos Interactive

Výrobce: TT Games

Datum vydání: 14. listopadu 2006

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 75%

Hodnocení IGN: 79%

Hodnocení Gamespotu: 50%

O co jde: Po úspěšné LEGO adaptaci hvězdných válek přichází další akční hra vycházející z populární LEGO série Bionicle, která vás uvádí do role mladého hrdiny, jenž se neznámým způsobem dostane z našeho reálného světa do světa Bionicle. Aby přežil a dosáhl svého cíle, musí ovládnout všechny speciální schopnosti Bionicle hrdinů, protože jedině tak se vyrovná svým soupeřům a překoná spoustu obtížných překážek.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=30kMyWchKi8

Bioshock

Žánr: 1st person akce

Vydavatel: 2K Games

Výrobce: 2K Boston

Datum vydání: 21. srpna 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 98%

Hodnocení IGN: 97%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Bioshock je zřejmě nejočekávanější FPS akcí, která má ambice zásadně posunout celý žánr o jeden level výše. Tvůrci z týmu Irrational Games jej výstižně nazvali shooter 2.0. Hra Bioshock vychází z vynikající série System Shock a odehrává se ve městě Rapture. Atmosférické prostředí města na hráči zanechá nezapomenutelný dojem. Neočekávajte žádnou statiku, jedná se o živé, dynamicky se měnící prostředí s nepopsatelnou atmosférou. Město totiž vzniklo jako nepodařený pokus o vybudování místa pro vyvolené s genetickým potenciálem pod mořskou hladinou. Výsledkem je peklo plné bizarních mutantů, se selhávajícími bezpečnostními systémy, naprostým rozkladem všeho, těsně před totální zkázou hrozící z moře. Hráči si užijí mimo jiné také řady RPG prvků, budou zdokonalovat své zbraně, geneticky upravovat vlastní tělo a ovládat různá mechanická zařízení.

Trailer

Bolt

Žánr: dětská

Vydavatel: Disney Interactive Studios

Výrobce: Avalanche Software

Datum vydání: 18. listopadu 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 69%

Hodnocení IGN: 51%

Hodnocení Gamespotu: 70%

O co jde: olt je hra podle stejnojmenného filmu od Walta Disneye. Jde o příběh německého ovčáka, který celý život žije pouze pro televizní show. Díky tomu má pocit, že disponuje super vlastnostmi. Jednou se však ztratí a potká křečka a kočku jménem Mittens. Posléze zjistí, že jeho schopnosti nejsou vůbec tak silné, jak se mylně domníval. Dabing obstarali osobnosti jako John Travolta, Susie Essman nebo Miley Cyrus.

Trailer

Bullet Witch

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Atari

Výrobce: Cavia

Datum vydání: 27. února 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 56%

Hodnocení IGN: 40%

Hodnocení Gamespotu: 55%

O co jde: Akční střílečka Bullet Witch se odehrává v roce 2013, kdy na lidstvo dolehly velmi zlé časy. Civilizace je na pokraji svého vyhubení, což je vina démonů a jiných pekelných příšer, jež se z ničeho nic začali objevovat na povrchu zemském, konzumujíc a devastujíc přitom vše živé. V této situaci se převtělíte do čarodějnice jménem Alicia, která se bude s pomocí svých zbraní a kouzel snažit démony vyhubit a zachránit tím lidstvo. Hra kromě tradičních prvků nabídne i docela velkorysou podporu služby Xbox Live, v jejímž rámci bude možné nakupovat i nové úrovně, speciální kostýmy, zbraně a další.

Trailer

Bully: Scholarship Edition

Žánr: 3rd person akce (obdoba GTA, ale ve školním prostředí)

Vydavatel: Rockstar Games

Výrobce: Rockstar Vancouver

Datum vydání: 3. březen 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 93%

Hodnocení IGN: 87%

Hodnocení Gamespotu: 70%

O co jde: Bully: Scholarship Edition je jakýmsi portem předchozího vydání Canis Canem Edit The Bully, ve kterém budete vystupovat v roli spratka, kterého si vezmou na paškál učitelé a veřejně ho označují za odstrašující příklad. On se přitom vysmívá svým šikanovatelům do tváře, dělá si šprťouchlata z ostatních žáků, no prostě proplouvá ústavem zvaným Bullworth Academy. kromě veškerého obsahu i herních prvků z původní verze hry nabídne tento port trochu nového obsahu navíc, ale hlavně upravené audiovizuální zpracování.

Trailer

Burnout: Paradise

Žánr: závodní arkáda

Vydavatel: Electronic Arts

Výrobce: Criterion Games

Datum vydání: 22. ledna 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 93%

Hodnocení IGN: 88%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Burnout Paradise je již pátým pokračováním vynikající série Burnout od Electronic Arts. Tvůrci Burnout Paradise slibují při příležitosti přechodu na next-gen konzole radikální změny, zejména v samotné struktuře hry, která by se měla více blížit modelu otevřeného světa. K dispozici tedy již nebude klasické menu, ale jednotlivé závody budou rozesety po celém fiktivním Paradise City. Jednotlivé herní výsledky se budou včetně bouraček a propadáků zaznamenávat do řidičského oprávnění. Zaznamenané úspěchy jsou cestou kupředu, za neúspěchy a bouračky si můžete vysloužit postih. Herní základ arkádového závodění zůstává samozřejmě zachován. S novou generací konzolí samozřejmě nastupuje zcela nová úroveň audiovizuálního zpracování a fyziky.

Trailer

Burnout: Revenge

Žánr: závodní arkáda

Vydavatel: Electronic Arts

Výrobce: Criterion Games

Datum vydání: 7. března 2006

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 91%

Hodnocení IGN: 89%

Hodnocení Gamespotu: 88%

O co jde: Hra Burnout Revenge však není o vyhrávání. Je o nedodržování silničních pravidel a úplném ovládnutí silnice. Burnout Revenge je výzvou pro hráče v rušném provozu mezi pomstychtivými soupeři. Nevidí nic jiného než sebe a cílovou čáru. Myslíte si, že jste připraveni na nelítostnou soutěž? Pak vítejte v Burnout Revenge.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=_33LKlUjDXY

C

Cabela´s African Safari

Žánr: lov

Vydavatel: Activision Value

Výrobce: Activison

Datum vydání: 21. listopadu 2006

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 69%

Hodnocení IGN: 50%

Hodnocení Gamespotu: n/a

O co jde: Cabelas African Safari. Afrika, jedna z nejdivočejších zemí světa co se divoké, k lovu stvořené zvěře týče. Zapojte se do honu na obávanou Velkou pětici zvířat – lev, leopard, slon, nosorožec a buvol. Vaše lovecké expedice vás zavedou na různá místa od rozlehlých plání Jižní Afriky až k řece Zambezi tekoucí přes pět afrických států. Objevte kouzlo Afriky a navštivte exotickou divočinu, obrovské pláně plné divoké zvěře a všudypřítomné nebezpečí číhající za každým rohem. Hra obsahuje přes 40 loveckých misí, lovení v safari, více než 30 exotických druhů zvířat včetně ptáků, mnoho zbraní na výběr a také různé mody hraní jako např. Adrenalin mode, Hunter Sense a Shot Cam, která vám ukáže zpomalený zásah zvířete.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=yY3r8nQO2_g

Cabela's Dangerous Hunts 2009

Žánr: lov

Vydavatel: Activision

Výrobce: ---

Datum vydání: 23. září 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 72%

Hodnocení IGN: 52%

Hodnocení Gamespotu: n/a

O co jde:

Ve hrách je boj o život normální. Stojíte často proti monstrům a démonům. Tentokráte se postavíte šelmám. Ovšem za zcela realistických podmínek.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=n8qSuEpqB-I

Call Of Duty 2

Žánr: 1st person shooter

Vydavatel: Activision

Výrobce: Infinity Ward

Datum vydání: 15. listopadu 2005

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 90%

Hodnocení IGN: 90%

Hodnocení Gamespotu: 88%

O co jde: Pokračování úspěšné hry Call of Duty opět přináší jedinečný intenzivní zážitek z bitev viděných očima jednoho z obyčejných vojáků bojujících v neskutečných konfliktech 2.světové války. Pokračování hry Call of Duty, která vyšla v roce 2003 a po celém světě získala více než 80 ocenění Hra roku nabízí opravdu úžasné, intenzivní a více realistické bitvy než jakákoliv hra předtím.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=Q-L_bQ02EwQ

Call Of Duty 4

Žánr: 1st person akce

Vydavatel: Activision

Výrobce: Infinity Ward

Datum vydání: 5. listopadu 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 96%

Hodnocení IGN: 94%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Call of Duty 4: Modern Warfare je pokračováním super série Call of Duty, jež poprvé vyšla v roce 2003. Call of Duty 4 poprvé v historii série opouští prostředí druhé světové války a je zasazena do moderního bojiště speciálních jednotek SAS a US Force Recon Marines. Děj je zasazen na Střední východ, kde se západní kultura střetává s ideologií východu, bojuje proti znovuobnovení Sovětského Svazu a svou roli zde sehrají také strategické suroviny. Změnila se herní fyzika a tím i odpovídající možnost destrukce prostředí. Pokud vám v minulých dílech stačilo schovat se esesákovi za zeď, nyní to stačit nebude, neboť použitím většího kalibru může zeď vzít za své. S tím souvisí i nová taktika boje, již nebude postačovat heroický výkon jednotlivce, ale bude potřeba nasadit letectvo, dělostřelectvo, sestřelovat nepřátelské vrtulníky apod. Hra nabídne také propracovaný multiplayer s RPG systémem postavy. Bude možno vylepšovat schopnosti a zbraňové vybavení.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=A0WWLRn-3WU

Call Of Duty 5: World At War

Žánr: 1st person shooter

Vydavatel: Activision

Výrobce: Treyarch

Datum vydání: 11. listopadu 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano (až pro 4 hráče)

Moje hodnocení: 75%

Hodnocení IGN: 92%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Call of Duty 5: World at War Game of the year edice se vrací zpět do druhé světové, do bitev na Pacifických ostrovech, ale i tradičně do Ruska a Německa. Call of Duty 5: World at War bude využívat engine z Call of Duty 4, dle slov Mike Griffitha ale s mnoha optimalizacemi, které grafickou stránku popoženou opět o velký kus dopředu. Ve hře se nově objeví také kooperační mód, různá inteligence dle národností, inovativní teamová taktika a narozdíl od COD4 se dočkají i majitelé konzole PS2.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=Y_Ip_SaJqpg

Call Of Juarez

Žánr: 1st person shooter

Vydavatel: Ubisoft

Výrobce: Techland (Poland)

Datum vydání: 12. června 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 88%

Hodnocení IGN: 75%

Hodnocení Gamespotu: 74%

O co jde: Ve hře Call of Juarez se vrátíte opět do populárního westernového prostředí, kde si vyzkoušíte střelbu z revolveru, jízdu na koni a honičky z westernových filmů. Call of Juarez je akční adventura ve které převezmete role dvou hlavních postav, uprchlíka Billyho a reverenda Raye, který Billa pronásleduje. Nyní se dočkali také majitelé Xbox 360 a Call of Juarez si mohou zahrát na své next-gen konzoli.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=bY4kpOQh3p0

Cars: Mater National

Žánr: závodní/dětská

Vydavatel: THQ

Výrobce: Rainbow Studios

Datum vydání: 29. října 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 46%

Hodnocení IGN: n/a

Hodnocení Gamespotu: n/a

O co jde: Cars Mater-National je pokračováním závodního tiulu Cars stvořeného podle stejnojmenného filmu - Auta dílnami THQ UK Limited. V novém díle Cars Mater-National se vše točí kolem premiéry Mater-National Race festivalu, což má být první ročník slavného závodního podniku. Setkáte se se starými známými, ale také se zcela novými postavami které opět ztvárňují různá kreslená auta. Děj se odehrává v původních lokacích městečka Radiator City, ve hře však naleznete nové tratě, minihry a nové multiplayerové rozjížďky.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=3WE52lFJynM

Conan

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: THQ

Výrobce: Nihilistic

Datum vydání: 23. října 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 87%

Hodnocení IGN: 67%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Conan je akční adventura, jejíž příběh je založen na impozantní brutalitě, ryzím zle a smrtelných soubojích v bohatém fanatasy světě. Hlavní hrdina se vydává na výpravu kde bude bojovat proti mnoha nepřátelům a sbírat síly na poslední bitvu na záchranu světa. S použitím všelijakých smrtících zbraní včetně věcí z okolního prostředí, musí Conan bojovat se vším co se mu postaví do cesty aby spasil svět. Bojový systém hry nabízí množství variací jak se vypořádat s nepřáteli. Vysoce intraktivní bojové prostředí a realistická fyzika umožní hráči vzít jakoukoli zbraň na dohled jako meč, sekery, pochodně a jiné a spolu s okolním prostředím uštědřit nepříteli co největší újmu na zdraví. Ve hře bude spousta audiovizuálních efektů a také epický soundtrack navozující atmosféru Conanova světa.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=CE6s08kKgSU

Condemned

Žánr: 1st person shooter

Vydavatel: Sega

Výrobce: Monolith Productions

Datum vydání: 15. listopadu 2005

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 92%

Hodnocení IGN: 87%

Hodnocení Gamespotu: 80%

O co jde: Ve hře Condemned Criminal Origins se dostáváte do role agenta FBI Ethana Thomase, který jde po stopách sériových zločinců a za pomoci moderního vybavení se je snaží dostat za mříže. Jenže občas je možné, že se věci trochu zvrhnou a místo bezpečné kancelářské práce se ocitáte sami v nebezpečném terénu. Condemned hráče v roli Ethana uvrhne do celé řady detailně zpracovaných urbanistických lokací, kde bude muset použít zbraní i svých osobních bojových schopností při zneškodňování sociopatů, vrahů a dalších vyvrženců lidské společnosti.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=Ks-ULCo_8jw

Crash Of The Titans

Žánr: plošinovka

Vydavatel: Sierra

Výrobce: Radical Entertainment

Datum vydání: 2. října 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 79%

Hodnocení IGN: 65%

Hodnocení Gamespotu: 70%

O co jde: Crash se tentokrát postaví zmutovaným obyvatelům svého ostrova, které Neo a Nina Cortexovi, Crashovi úhlavní nepřátelé, proměnili v krvelačné bestie. Crash se jich však nebojí. Naopak, bude využívat speciální schopnosti pobitých nepřátel v boji proti jejich ještě nebezpečnějším kolegům. Crash of the Titans nabídne celkem 15 unikátních nepřátel, proti nimiž bude hráč využívat nejenom sadu užitečných zbraní, ale i speciální schopnosti, mezi nimiž nechybí ohňový útok, nebo zemětřesení. Počet použitelných speciálních schopností se bude navíc v průběhu hry zvyšovat, jak je bude hráč přebírat od poražených nepřátel. Crash bude v boji kromě zbraní používat i své ruce a nohy, přičemž jednotlivé údery bude moci spojovat do ničivých kombo útoků. Chybět však nebude ani klasické hopsání, skákání, slézání stromů, houpání se na laně a další arkádové prvky. Hra bude podporovat kooperativní multiplayer, v jehož rámci se bude moci do hry kdykoli zapojit druhý hráč v roli Carbon Crashe, aby pak společně s Crashem ničili nepřátele dvojitou rasancí za použití speciálních útoků.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=x-gT4cMEb3w

CSI: Hard Evidence

Žánr: Point click adventura

Vydavatel: Ubisoft

Výrobce: Telltale Game

Datum vydání: 25. září 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 60%

Hodnocení IGN: 61%

Hodnocení Gamespotu: 55%

O co jde: CSI: Hard Evidence je pátý díl v adventurní sérii podle TV seriálu stanice CBS, který se bude odehrávat v Las Vegas a hráč v něm bude v roli Gila Grissoma, Catherine Willowsové a dalších členů původního CSI týmu vyšetřovat sérii vražd s využitím moderních metod na místě činu i v laboratoři. Dojde i na pitvy, podrobné analýzy lokací i objektů jako jsou auta, lodě a tak dále.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=2lsx5nK-Ooc

D

Dark Sector

Žánr: 3rd Person akce

Vydavatel: D3 Publisher

Výrobce: Digital Extremes

Datum vydání: 25. března 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 82%

Hodnocení IGN: 77%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Dark Sector je 3D-person akční střílečka, ve které se v roli agenta Haydena Tenna zůčastníte mise do východoevropského města Lasria, jenž ukrývá tajemství z dob studené války. Dark Sector, ve kterém se město nalézá, je infikován virem Technocyte, který své oběti mění ve fanatické vraždící stroje. Haydena tedy nečeká žádné pěkné uvítání, navíc se virem sám nakazí. Vlivem vakcinace speciálních jednotek virus v Haydenovi zmutuje a dodá mu neskutečnou sílu a schopnosti, které musí využít při zásahu v Lasrii.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=_LpJs2ichSU

Def Jam Icon

Žánr: bojovka

Vydavatel: EA

Výrobce: EA Chicago

Datum vydání: 6.března 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 80%

Hodnocení IGN: 70%

Hodnocení Gamespotu: 81%

O co jde: Def Jam: Icon je titul určený pro PS3 a Xbox 360 od tvůrců z EA Chicago. Čeká vás inovativní bojovka s řadou známých postav a vynikající hratelností. Inovace mimo jiné spočívá v hip-hopového rytmu který je zaimplementován do samotného boje a tvůrci také kladou velký důraz na ovládání. To by mělo překvapit citlivostí, která vás má přesvědčit že drtíte soupeře a ne váš gamepad.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=A95gMo4YVlE

Devil May Cry 4

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Capcom

Výrobce: Capcom Production Studio 1

Datum vydání: 5. února 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 88%

Hodnocení IGN: 87%

Hodnocení Gamespotu: 80%

O co jde: Devil May Cry 4 je pokračováním proslulé akční série od Capcomu, ve které si hráči zahrají v roli hlavní postavy bojovníka Nera a nikoli Danteho jak tomu bylo v předchozích dílech. Hratelnost neztrácí na síle, ba naopak. Přesto že Nero má poněkud menší výbavu než Dante, dohání vše svou démonickou pravačkou ve kterou má neskutečnou sílu. Ve hře tak můžete nepřítele mečem doslova odhodit, nebo si ho přitáhnout a praštit s ním třeba o zem. Ve hře se s Dantem dokonce několikrát střetne a bude muset vyřešit záhadu, na kterou stranu Dante vlastně patří. Kromě vynikajícího audiovizuálního zpracování hra nabídne prvek zvaný Devil Bringer. Jedná se o systém, ve kterém hráč prováděním co nejdelších nepřerušovaných kombo úderů získává sílu, kterou pak využije k boji Nerovou démonickou pravačkou.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=ZbmV6863mt8

E

Enchanted Arms

Žánr: RPG

Vydavatel: Ubisfoft/FromSoftware

Výrobce: FromSoftware

Datum vydání: 29. srpna 2006

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 70%

Hodnocení IGN: 76%

Hodnocení Gamespotu: 71%

O co jde: antasy dobrodružná RPG hra s akčními prvky a krásnou grafikou. Hráči se mohou těšit v roli čarodějnického učně Atsumy na epické dobrodružství se spoustou kouzel, jedinečných postav a více než 75 ovladatelnými potvůrkami, které odemknete postupně během hry. Hra prý disponuje značným množstvím dialogů a filmečků. Bohatý je rovněž celý herní svět. Města jsou otevřená vašemu prozkoumávání a silně obydlená. Do spousty budov lze vstoupit (např. kasino, kde můžete i vyhrát nějaký ten peníz). Včetně Atsumy budete chodit ve čtyřčlenné skupině, případné souboje probíhají tahově. Hra jinak podporuje také multiplayer přes Xbox Live, kde se můžete utkat s někým v bitkách jeden na jednoho.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=Wp9G-5x9Z0Y

Eternal Sonata

Žánr: RPG

Vydavatel: Namco Bandai

Výrobce: tri-Crescendo

Datum vydání: 17. září 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 85%

Hodnocení IGN: 83%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Eternal Sonata je klasické JRPG pro Xbox 360, jehož hlavním hrdinou je známý hudební skladatel 19. století Frédéric Francois Chopin. Příběh hry začíná v roce 1849, 3 hodiny před Chopinovou smrtí, kdy se mu zdá sen, hodně neobvyklý sen, který se odehrává v magickém světě, kde Chopin potká dívku jménem Polka. Tato křehounká dívenka ovládá velmi podivné magické síly a je nemocná, takže se jí všichni lidé z města Tenuto štítí a straní, až na její mámu a chlapce jménem Allegretto, který ji chce stůj co stůj pomoci.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=EPIthYJXZxI

F

Fable 2

Žánr: RPG

Vydavatel: Microsoft Games Studios

Výrobce: Lionhead Studios

Datum vydání: 21. října 2008

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Ano

Moje hodnocení: 87% (Bitchy)

Hodnocení IGN: 88%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Druhý díl tohoto nelineárního RPG - který ani tak nemá být klasickou hrou na hrdinu, jako spíše simulátorem role, kterou si sami definujete. V praxi to znamená, že pokud budete obchodovat s kupcem, který svoji maringotku zastavil na mýtině v lese, časem si tam postaví dům a během nějakých deseti let tam bude malá vesnice. Pokud jej ale naopak okradete a zabijete, mýtina zpustne a postupně zaroste lesem. Fable 2 se odehrává během nějakých 50 let a po celou tu dobu se jednotlivé lokace vyvíjejí dle zásahů hráče. V souvislosti s herním světem se tvůrci rozhodli umožnit hráči, aby koupil cokoliv. Můžete si koupit chatrč v lese, domek ve vesnici, hrad ve městě nebo dokonce i jeskyni. Pokud si koupíte hrad, stanete se zároveň pánem města v jeho okolí. Jestliže se zástupci daného města doposud hádali s církevními hodnostáři z blízkého kostela, kupte i kostel - problém vyřešen. Peter Molyneux chce, abyste nehráli jen skrz nějaký předepsaný svět a příběh, chce abyste hráli skrz poctivou simulaci. To je podle něj pravé next-gen RPG. Každý dobrý příběh stojí na bohatě vykreslených postavách, které se chovají přirozeně. Ve Fable 2 můžete mít sex. Tentokrát je také možné rozhodnout, zda si vezmete ochranu proti početí nebo ne. Pokud si ji nevezmete, nejspíš založíte rodinu. Skvělé na tom je, že pokud jste si na začátku hry vybrali ženskou postavu, pak budete moci poprvé v historii her otěhotnět. Vaše rodina pak může žít v chatrči nebo hradu – podle toho kolik jim dáte peněz. Při životě na hradě ale mohou vaše děti začít tloustnout, pokud jim nadále budete dávat příliš mnoho jídla a prostředků. Souboje budou inovovány především díky lepšímu fyzikálnímu modelu, chytře provázanému s návrhem hratelnosti. Zatímco dříve jste při máchání mečem mohli promáchnout skrz prostředí (zeď, strom apod.), ve dvojce se každý dotek s prostředím přesně počítá, takže abyste se mohli kolem sebe pořádně ohánět mečem, nesmíte zůstat v nějaké úzké uličce apod. Hra obsahuje češtinu ve hře (manuál a krabice je v angličtině).

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=VqeuVA3-RUI

Fallout 3

Žánr: RPG

Vydavatel: Bethesda Softworks

Výrobce: Bethesda Games Studio

Datum vydání: 28. října 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 83%

Hodnocení IGN: 96%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Nejočekávanější RPG loňského roku je tu! Hra Fallout 3 je pokračováním úspěšné a radioaktivním zářením naplněné RPG série Fallout, jež se tentokrát odehrává v roce 2277. Prozkoumejte svět Falloutu a využijte obrovského arzenálu zbraní - od těch laserových až po raketomet!

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=iYZpR51XgW0&feature=fvst

Fifa 2009

Žánr: Sportovní

Vydavatel: EA

Výrobce: EA Canada

Datum vydání: 13.10. 2008

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Ano

Moje hodnocení: 90% (Bitchy)

Hodnocení IGN: 86%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Vylepšení hratelnosti a přes 250 dalších podstatných změn ve FIFA 09 na PLAYSTATION 3 a Xbox 360 znamená věrohodnou fotbalovou simulaci přizpůsobenou požadavkům jednotlivých hráčů i herních zařízení. Nová technologie animací umožňuje citlivější střelbu a přihrávky z prvního dotyku, rychlejší a kontrolovanější kličkování a vylepšené bránění. Nová fyzika hráčů plně využívá možnosti těchto platforem. Budete svědky realistických kolizí hráčů, autentických strkanic o míč a dalších soubojů. Poprvé se můžete ponořit do herního enginu a určit strategii a postavení vašich hráčů a přesně definovat, jak se váš tým v té které situaci zachová.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=wrkGDjP1jB8

Forza Motorsport 2

Žánr: Závodní

Vydavatel: Microsoft Game Studios

Výrobce: Turn 10 Studios

Datum vydání: 29. Května 2007

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Split Screen

Moje hodnocení: 90% (Bitchy)

Hodnocení IGN: 89%

Hodnocení Gamespotu: 92%

O co jde: Nový engine umožňujícív hi-def rozlišení (720p) zachovat parametry jako je 60 fps, 4x full-screen anti-aliasing, motion blur či high-dynamic-range lighting. A také o podpoře oficiálního bezdrátového volantu, který by měl podtrhnout autentický prožitek ze zdejšího závodění proti vyspělým soupeřům, nyní je přirozeně řeč o singleplayerových hrátkách a AI konkurenčních jezdců, kteří rozhodně nemíní strojově opisovat ideální stopu. Díky vylepšení Drivatar Technology použité u originální Forzy se máme nadít unikátní zkušenosti, že každý jezdec bude mít osobitý jízdní projev - někdo v určitých situacích více riskuje, apod. Každopádně zmíněné situace budou opět pouze v intencích asfaltových silnic, neboli terénní vyjížďky se stále neplánují. Samozřejmostí je akurátní jízdní projev a s tím související fyzika, do čehož můžeme zahrnout také kolizní model, resp. implementaci pokročilé destrukce vozů, což má mít prokazatelný vliv na jejich následný výkon. Sice tu nebyla potvrzena taková vychytávka, že by soupeře bylo možné zpomalit i poté, co se mu do cesty připlete nějaká odpadlá část z vaší původní výbavy, ale s přihlédnutím ke skutečnosti, že tvůrci chtějí Forzu 2 dotlačit na trh do konce roku, nechme jim tuhle featurku pro třetí díl;-) V tomhle se plánuje mít současně na trati 12 detailně vymodelovaných vozů, se kterými se projedete na nějakých 65 tratích (včetně Nürburgring Nordschleife), kde jich je 13 licencovaných, o čtyři více, než měla původní Forza. Čímžto však tahle nabídka ještě nekončí, protože tvůrci momentálně uvažují o jejím dalším rozšíření. Což se koneckonců týká i dostupných pohledů na dění.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=T_y9M7yUhVE

Fuel

Žánr: závodní

Vydavatel: Codemasters

Výrobce: Asobo Studios

Datum vydání: 2. června 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 51%

Hodnocení Gamespotu: n/a

O co jde: Jde o závodní hru ve stylu Mad Maxe jež se bude odehrávat v alternativní přítomnosti. Celý svět byl zdevastován změny klimatu a surovin se nedostává. Prohánějte se po obrovském, zpustošeném světě na své motorce nebo bugině.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=P85HCuPc5fg

G

Gears Of War

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Microsoft

Výrobce: Epic Games

Datum vydání: 7. listopadu 2006

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 94%

Hodnocení Gamespotu: 96%

O co jde: Gears of War je klasická taktická third-person akce z dílen Epic Games a Microsoft Game Studios. Hráč se postaví do role Marcuse Fenixe, velitele speciální jednotky, která bojuje proti kreaturám za záchranu lidstva. Hra má silný příběh plný zvratů, emocí a dramatických situací. Vše se odehrává ve skvěle ztvárněném prostředí, excelentní grafiku obstarává Unreal 3 Engine technologie s reálnou fyzikou, spolu s hardware X360, na který padne jak ulitý. Hráči si budou moci vychutnat také velmi povedené animace a unikátní efekty. Ve hře dále naleznete široký arzenál zbraní a ovladatelných vozidel.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=3nLuDUwDLpA

Gears Of War 2

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Microsoft

Výrobce: Epic Games

Datum vydání: 7. listopadu 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 95%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Gears of War 2 je pokračování epické ságy Marcuse Fenixe a jeho Delta Squadu, které si rozhodně nenechá ujít nikdo z hráčů, kteří okusili první díl Gears of War. Vydání Gears of War 2 je naplánované na konec letošního roku, první nástřel je 28.listopadu. Nabídne lepší práci s dynamickými světly, pokročilejší stínování, lepší rozlišení textur a také daleko větší počet objektů na obrazovce.

Trailer

Guitar Hero 2

Žánr: party game/ hudební

Vydavatel: Red Octane/ Activision

Výrobce: Harmonix

Datum vydání: 3. dubna 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 94%

Hodnocení IGN: 94%

Hodnocení Gamespotu: 89%

O co jde: Guitar Hero II je pokračování skvělé hudební hry Guitar Hero od týmu Harmonix Music Systems, které bude podporovat kytarový ovladač z první hry a nabídne okolo 55 nových skladeb, jež budou opět tvořit mix klasického hard rocku, alternativního rocku, moderního rocku a heavy metalu. V hlavním singleplayer módu čeká na hráče v zásadě stejný systém jako v původní hře, v jehož rámci budou k dispozici nové postavy, nová koncertní místa a spousta bonusového materiálu. Trumfem Guitar Hero II však bude inovace v rámci multiplayer části, kde bude kromě tradičního kytarového souboje k dispozici i multiplayer kooperace, v níž se bude na zdolání=zahrání songu podílet několik hráčů, přičemž každý z nich bude hrát jinou stopu. V závislosti na tom co které písnička dovolí budou kytarové stopy maximálně tři, takže zatímco jeden hráč obstará hlavní kytaru, tak ti další obstarají basu a kytaru rytmickou.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=P1KKCljAx-E

Guitar Hero 3: Legends Of Rock

Žánr: party game/ hudební

Vydavatel: Red Octane

Výrobce: Neversoft Entertainment

Datum vydání: 28. října 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 91%

Hodnocení IGN: 89%

Hodnocení Gamespotu: 80%

O co jde: Guitar Hero 3 je další díl v sérii hudebních her od Red Octane a spol. Activision, jež bude stavět na osvědčené hratelnosti prvních dvou titulů, kterou tvůrci z týmu Neversoft rozvinou prostřednictvím nových herních módů v single i multiplayeru. Patří mezi ně například kytarové souboje s bossáky a multiplayer Battle mód, v němž spolu budou dva hráči soupeřit tváří v tvář o žezlo kytarového krále. Pro všechny čtyři verze hry budou k dispozici nové bezdrátové ovladače ve tvaru kytary, přičemž pro PS3, Xbox 360 a Wii verze to bude napodobenina kytary Gibson Les Paul, zatímco k PS2 verzi se bude prodávat bezdrátová kytara Kramer, což je ovšem značka spol. Gibson. Kytary pro všechny verze nabídnou vyměňovatelné krytky a nový layout tlačítek, který si vyžádaly nové herní módy.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=wAtfQDAgL10

Gun

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Activision

Výrobce: Neversoft Entertainment

Datum vydání: 15. listopadu 2005

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 84%

Hodnocení IGN: 79%

Hodnocení Gamespotu: 64%

O co jde: Gun je westernová akce odehrávající se na Divokém Západě okolo roku 1880 v okolí městečka Dodge City. Gun je akční adventura, ve které ale kromě hlavních a vedlejších misí existuje mnoo dalších možností jak se pobavit, podobně jako je tomu v sérii Grand Theft Auto, místo aut zde ale naleznete koně a povozy.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=D5FmmWwEfzQ

H

Halo 3

Žánr: 1st person akce

Vydavatel: Microsoft

Výrobce: Bungie Software

Datum vydání: 25. září 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 95%

Hodnocení Gamespotu: 95%

O co jde: Halo 3 je připravovamý gigantický projekt firmy Microsoft, založený na předchozích úspěších Halo 2, který je dosud nejhranější on-line hrou na X360. Co se týká konzole Xbox 360, Halo 3 je jistě nejočekávanější FPS akcí letošního roku. Microsoft se hodlá zaměřit zejména na on-line aspekty hraní, při kterých mají pomáhat sami hráči. Microsoft hodlá veřejně otevřít beta verzi Halo 3, kterou budou moci zkoušet hráči z celého světa. Trailer z této verze by měl být k vidění na oficiálních stránkách Microsoftu. Jako bonbónek by se měla objevit sada nových multiplayerových map pro Halo 2.

Trailer

Halo Wars

Žánr: strategie

Vydavatel: Microsoft

Výrobce: Ensemble Studios

Datum vydání: 3. března 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 84%

Hodnocení Gamespotu: 65%

O co jde: Halo Wars je real-time strategie zasazené do světa nikdy nekončících bojů mezi lidmi a společečnstím Covenant. Krom vynikajícího technického zpracování bychom se měli dočkat především silného příběhu, jenž nás provede celou singleplayerovou kampaní, v níž se postavíme do čela skupinky pozemských bojovníků, vedoucích trestnou výpravu proti roztomilým emzákům.

Trailer

Hitman: Blood Money

Žánr: 3rd person stealth akce

Vydavatel: Eidos Interactive

Výrobce: IO Interactive

Datum vydání: 30. května 2006

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 91%

Hodnocení IGN: 80%

Hodnocení Gamespotu: 82%

O co jde: Opět se vžijete do kůže nájemného vraha, v dalším pokračování akční simulace. Jednotliví spolupracovníci agentury ICA jsou systematicky odrovnáváni, evidentně se objevil v poli další silný hráč. Situace se priostřuje. Náš hrdina jede podle dosud zajetých kolejí, a to až do doby, kdy náhle s ICA ztrácí kontakt. V ten moment mu je jasné, že je to právě on, kdo je dalším cílem tajemné konkurence. Odcestuje proto do Ameriky, kde se začne připravovat na velký masakr.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=dCzx3Wxw6M8

J

Jumper: Griffin´s Story

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Brash Entertainment

Výrobce: Red Tribe

Datum vydání: 12. února 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 54%

Hodnocení IGN: 49%

Hodnocení Gamespotu: n/a

O co jde: Jumper je bojová hra podle stejnojmenného sci-fi filmu, kde existují jedinci, kteří jsou schopni se teleportovat na kterékoliv místo na planetě - Jumpers. Hra Jumper rozšiřuje základní děj filmu, takže se dozvíte informace, které jste ve filmu nezaznamenali. Ujmete se role Griffina, který pátrá po zabijákovi svých rodičů.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=8haPpmBj6KI

K

Kane & Lynch: Dead Men

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Eidos Interactive

Výrobce: IO Interactive

Datum vydání: 13. listopadu 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 86%

Hodnocení IGN: 70%

Hodnocení Gamespotu: 60%

O co jde: Kane and Lynch Dead Men je third-person akce dokumentující chaotické a násilí plné dobrodružství dvojice hodně podivných chlápků - pošahaného žoldáka a léčeného psychopata, kteří dobro a zlo rozlišují trošku jiným - brutálním způsobem, než většina "normálních" lidí.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=DZVi_fY3WJU

King Kong

Žánr: 1st person akce (Jack Driscoll)/3rd person akce (Kong)

Vydavatel: Ubisoft

Výrobce: Ubisoft Paris

Datum vydání: 22. listopadu 2005

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 87%

Hodnocení IGN: 80%

Hodnocení Gamespotu: 82%

O co jde: Jde vlastně o dvě hry v jedné - budete totiž ovládat jak hlavního lidského hrdinu Jacka Driscolla ve first-person akci, tak veleopa při third-person pohledu kamery. Zatímco Jack a jeho dva společníci si při postupu džunglí dovedou poradit s dinosaury, na hladovou skupinku tyrannosaurů rex, kteří je budou pronásledovat při jízdě na voru po řece, střelba ze samopalu nebo bodnutí kopím nestačí (jen je lehce zpomalí), ty přemůže jen silný, ale pomalu se pohybující King Kong. Ten pochopitelně nezapře svůj původ a bude se jako správná opice houpat na liánách, šplhat po útesech, bouchat oběma pažemi do země (která se začne třást) nebo přepádavat oběti dlouhými skoky či speciálními komby, jako je to běžné ve většině plošinovek. Důležitou roli hraje využívání prostředí k schovávání se a přežití, např. zapálením trávy ohněm z pochodně, což vás zachrání od smrti.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=2JgJ56qJGkY

Kung Fu Panda

Žánr: dětská

Vydavatel: Activision

Výrobce: Luxoflux corp.

Datum vydání: 3. června 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 85%

Hodnocení IGN: 75%

Hodnocení Gamespotu: 65%

O co jde: Ve hře Kung Fu Panda hráči vstoupí do výpravné, akční adventury v roli pandy Po, která mistrně ovládá bojová umění Kung Fu . Hráči se zde setkají s učitelem mistrem Shifu a obávanou pětkou legendárních mistrů Kung Fu: Opicí, Tygrem, Hadem, Strašilkou a Jeřábem. Kung Fu Panda nabízí rozmanitou hru, unikátní co-op, kompetitivní multiplayer módy a množství upgradů postav.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=Ag0DKyw5OiY

L

Left 4 Dead

Žánr: 1st person shooter

Vydavatel: EA/Valve

Výrobce: Certain Affinity

Datum vydání: 17. listopadu 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 75%

Hodnocení IGN: 90%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Left 4 Dead je hororová akční kooperativní střílečka,ve které budete mit za úkol uteci před nakaženými zombie. Utíkat budete jak ve stísněném měste tak i v rozsáhlém venkově. Hra je zameřená především na multiplayer a jeho kooperativní mod. Single player je spíše "dodatek" .

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=6aHcmePQnqo

Lego Star Wars: Completed Saga

Žánr: 3rd person lego akce

Vydavatel: Lucas Arts

Výrobce: Traveller´s Tales

Datum vydání: 6. listopadu 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 84%

Hodnocení IGN: 80%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Lego Star Wars: The Complete Saga je kompilací obou předchozích herních dílů LEGO Star Wars a všech šesti filmových dobrodružství. Hra je kombinací akce a puzzle, nabitá humorem a prošpikovaná scénkami z filmových podkladů. Setkáte se s novými úrovněmi a postavami, včetně nového nástroje pro jejich editaci. Nově je ve hře umožněno používat dopravní prostředky, přibyly také nové power-upy a bonusové mise. V PS3 a Xbox 360 verzích je k dispozici mód on-line koooperace. Wii se nezapře svým originálním ovládáním a verze pro Nintendo DS tradičně nabídne možnosti dotykového displeje, což hráči ocení zejména v rychlých puzzlech.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=p_hQNUIf-6A

Lips

Žánr: karaoke

Vydavatel: Microsoft

Výrobce: Inis

Datum vydání: 19. listopadu 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 88%

Hodnocení IGN: 68%

Hodnocení Gamespotu: 65%

O co jde: Lips je hudební karaoke na konzoli X-BOX 360. Díky hře Lips si budete moci zazpívat své oblíbené písne např. “Bust a Move” od Young MC, “Mercy” od Duffy a mnoho dalšího. V balení jsou dva dezdrátové mikrofony díky kterým nebude Lips chybět na žádné party.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=xtAmpASHxbg

Lord Of The Rings: Battle For Middle-Earth 2

Žánr: strategie

Vydavatel: EA

Výrobce: EA Los Angeles

Datum vydání: 5. července 2006

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 74%

Hodnocení IGN: 82%

Hodnocení Gamespotu: 83%

O co jde: Vydejte se na poutavou výpravu pro jednoho hráče, která Vás zavede do válečné vřavy na severu, které se účastní tři strany: trpaslíci, elfové a skřeti. Objevte nové strategické postupy – postavte hrad kdekoli, vytvořte svého vlastního hrdinu Středozemě, atd. Mějte se však na pozoru, tato nově objevená Středozemě je plná nebezpečných nepřátel, ovládaných novým počítačovým systémem, který jim propůjčuje skvělé schopnosti. Je tady hodně k vidění, ale také hodně toho, čeho se můžete obávat. Vyhrají Vaše armády válku o Středozemi nebo je přemůžou nepřátelské síly? Ovládněte Středozemi a rozhodněte o jejím dalším osudu.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=8ZYdn232WPY

Lost: Via Domus

Žánr: adventura

Vydavatel: Ubisoft

Výrobce: Ubisoft Montreal

Datum vydání: 26. února 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 59%

Hodnocení IGN: 55%

Hodnocení Gamespotu: 65%

O co jde: Lost je videoherní adaptace populárního seriálu, v níž má hráč štěstí, ale možná i smůlu a přežije havárii zaoceánského letu 815, který spadne na neznámém ostrůvku někde v Pacifiku. Jeho cíl je jasný - přežít, odhalit tajemství ostrova i temné stránky sebe a dostat se z ostrova pryč. Nebude to ovšem jednoduché. V cestě budou hráči stát nepřátelé, které je třeba přechytračit nebo porazit (monstrum z kouře). Dále nebudou chybět hádanky i puzzle a kdo ví, třeba se hráči postaví do cesty i někdo z dalších obyvatel ostrova. Jde přitom o postavy důvěrně známé ze seriálové předlohy.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=mI-839s8fI8

M

Marvel Ultimate Alliance

Žánr: Akční rpg

Vydavatel: Activision

Výrobce: Raven Software

Datum vydání: 25. října 2006

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano (až pro 4 hráče na jedné konzoli)

Moje hodnocení: 91%

Hodnocení IGN: 82%

Hodnocení Gamespotu: 83%

O co jde: Marvel: Ultimate Alliance je akční RPG, které dohromady svede více než 140 postav známých z komiksů od společnosti Marvel Comics. Více než 20 postav z výše uvedeného počtu přitom bude ovladatelných a budou plně k dispozici hráči, který si z nich poskládá svůj vlastní tým super-hrdinů, aby pak plněním úkolů (hlavně bojování proti úhlavním enemákům) podle svého vlastního gusta rozhodl nejenom o osudu Země, ale i komiksového světa společnosti Marvel. Základem hry je systém, v jehož rámci si každý hráč vytvoří/sestaví svůj vlastní unikátní tým, přiřadí mu vlajku, ikonu i vozidlo. Se svým týmem se pak vydá vstříc nelineární příběhové kampani s několika konci, v níž bude o dalším vývoji událostí rozhodovat právě hráč a jeho činy i rozhodnutí v průběhu jednotlivých levelů. Bojovat se proti nepřátelům bude na zemi, pod vodou i ve vzduchu, přičemž každá postava v týmu bude mít k dispozici unikátní zbraně i bojový styl. Díky přítomnosti RPG prvku se budou postavy v průběhu hry vyvíjet a získávat nové bojové schopnosti i dovednosti. Jaké to budou, o tom rozhodně sám hráč, jenž bude mít k dispozici možnost řídit vylepšování u každého člena týmu zvlášť, nebo se spokojí s tím, že se budou jeho super-hrdinové vyvíjet v rámci jednoho týmu stejně. Vedle nelineární singleplayer kampaně přijde Marvel: Ultimate Alliance i s podporou online a offline kooperativního multiplayeru, přičemž chybět nebude ani mód kompetitivní. V rámci něj bude hra shromažďovat různé údaje a statistiky, aby je na konci všem soupeřům předvedla a tím rozhodla, kdo je vítězem a kdo získá jaké vybavení, nebo množství zkušenostních bodů.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=OGtzwi0JScU

Mass Efect

Žánr: RPG

Vydavatel: Microsoft

Výrobce: BioWare

Datum vydání: 20. listopadu 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 94%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Mass Effect je akční 3D RPG z dílen Bioware, které se odehrává ve sci-fi prostředí. Hra Mass Effect je prvním titulem z plánované trilogie, a stejně jako další plánované díly nabídne bohatou příběhovou linii. Hráči budou muset dělat celou řadu rozhodnutí, které ovlivní další vývoj hry. Významnou částí Mass Effect jsou týmové souboje s notnou dávkou taktiky a také možnost prozkoumávat na vlastní pěst doposud neznámé planety. Po povrchu planet se hráč bude pohybovat prostřednictvím universálního dopravního prostředku. Na planetách čeká na hráče řada nebezpečných i zajímavých mini-dobrodružství, které nejsou nijak spojeny s hlavní příběhovou linií, ale jejich následování hráči může přinést nové informace, zbraně, předměty a další. Mass Effect naplno využije hardwaru konzole Xbox 360 a kromě fotorealisticky zpracovaných digitálních NPC postav nabídne i komplexní podporu Xbox Live a nádherné grafické zpracování ve vysokém rozlišení.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=nqBpRJ7qgaM

Meets The Robinsons

Žánr: dětská

Vydavatel: Disney Interactive Studio

Výrobce: Avalanche Software (USA)

Datum vydání: 27. března 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 77%

Hodnocení IGN: 70%

Hodnocení Gamespotu: 69%

O co jde: Meet the Robinsons je akční adventura o cestování v čase dle stejnojmenného filmu, ve které se ujmete role mladého klučiny Wilbura Robinsona, který se snaží lapit podlého padoucha skze jednotlivé časové období a zároveň tím neovlivnit budoucnost. Hra je nejen plná bojů s padouchovými přisluhovači, ale dá zabrat i vaším mozkovým závitům.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=ZDvKWLL66gI

Mortal Kombat vs. DC Universe

Žánr: Bojová

Vydavatel: Midway

Výrobce: Midway

Datum vydání: 16.11 2008

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Ne (2 hráči na jedné konzoli ano, ale proti sobě)

Moje hodnocení: 78% (Bitchy)

Hodnocení IGN: 75%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Pakliže vás někdy zajímalo, jak by dopadl souboj klasických superhrdinů jako Batman nebo Superman proti jejich kolegům ze světa Mortal Kombat, pak jste na správné adrese. Tento díl se vrátí k odkazu Mortal Kombat II, a to především stylem boje. Ten bude plynulejší, údery navazují v nepřerušené sérii akcí, komba se řetězí a propojují. Skvělé prý vypadá možnost prohazovat oponenty zdí a v některých arénách je dokonce poslat volným pádem do nižších pater. Vaše postava přitom skočí za svým protivníkem a následuje boj ve vzduchu. Jindy se zase podaří soka zachytit a začít tak boj na krátkou vzdálenost, který bude fatální záležitostí. Naprostým vyvrcholením se stane krátká minihra. Jedná se o formu ultimátního útoku, lišícího se u každého z hrdinů. V případě Supermana jde o netradiční finesu – sprint skrz zdi s protivníkem nastaveným před sebou. Jednotlivé charaktery se budou odlišovat svými speciálními schopnostmi. Ty představují do značné míry přesně to, co bychom od postav očekávali – Superman poletuje a smaží protivníky, Batman se zaměřuje spíše na hrubou sílu a bojová umění, Flash dostojí svému jménu s mnoha bleskovými útoky, vrací se Scorpionův spear attack, Sub-zerovy hrátky s ledem a Sonin jedový polibek. Každý speciální pohyb má navíc svou PRO variantu, k jejímu vyvolání je potřeba dobré načasování a šikovné prsty. A chybět nakonec nebudou ani věhlasné fatality útoky.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=PcOoCxwJCzY

N

Nhl 2009

Žánr: Sportovní

Vydavatel: EA

Výrobce: EA Canada

Datum vydání: 9.9. 2008

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Ano

Moje hodnocení: 85% (Bitchy)

Hodnocení IGN: 90%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Revoluční systém Skill Stick nabízí bezkonkurenční úroveň obranné činnosti s důrazem na pohyb puku. Zbrusu nový Defensive Skill Stick poskytuje hráči schopnost vkládat hůl do směru přihrávky soupeře a zvedat jeho hůl s cílem zabránit střele z první. Hra rovněž nabídne týmový herní online mód 6 na 6, v němž může soupeřit najednou až 12 hráčů na 12 různých konzolích kdekoli na světě. S novými týmy z ruské, české a německé nejvyšší soutěže propojí NHL 09 hokejové fanoušky na celé planetě jako nikdy předtím. NHL 09 obsahuje i mód Be A Pro, v němž hráč naskočí na led v dynamickém pohledu třetí osoby a bude hrát za jediného hokejistu.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=sRdyMSalCGA

O

Overlord

Žánr: adventura

Vydavatel: Codemasters

Výrobce: Triumph Studios

Datum vydání: 26. června 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 66%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Overlord patří mezi vynikající akční fantasy tituly z pohledu třetí osoby. Setkáte se v něm s ironickým humorem ve skvěle zpracovaném prostředí, bude na vás zda budete hrát hrát jako skutečný overlord, nebo zda se s ním neztotožníte. V každém případě budete za overlorda považováni svými poddanými, kteří vás budou poslouchat na slovo, ať budou vaše rozkazy jakkoli šílené. Overlord jednoznačně patří do sbírky každého hráče který vlastní konzoli Xbox 360.

Trailer

P

Prey

Žánr: 1st person shooter

Vydavatel: 2K Games

Výrobce: Venom Games

Datum vydání: 11. července 2006

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 79%

Hodnocení IGN: 90%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Hlavním hrdinou Prey, která využívá technologii Doom 3 enginu, je Tommy, potomek příslušníků kmene Cherokee, žijící svůj bídný život v jedné z rezervací. Vše se změní v okamžiku, kdy jeho dívku jménem Jenny unesou ufoni, kteří vidí v lidech pouze zdroj potravy a materiál dobrý pro genetické experimenty. Akce se tedy bude odehrávat v různých dimenzích, mj. i na velké vesmírné lodi zvané Dyson Sphere a obývané strašlivými monstry. Jsou zde i otevřené lokace, kde budete moci používat různé dopravní prostředky. Tommy bude přemáhat monstra nejen silou zbraní, ale také silou duchovní, kterou mu pomůže najít jeho otec. Jde o zvláštní schopnosti, jako například Spirit Walk, díky níž Tommy může na omezenou dobu opustit své tělo, procházet silovými poli či obejít nepřátele a zasadit jim ránu pomocí Spirit Bow. Navíc, když budete zabiti, hra tím nekončí. Svou cestu si budete razit dále prostřednictvím Death Walk nehmotnou dimenzí. Během vašich dobrodružství, při kterých se nevyhnete soubojům, stejně jako řešení různých zapeklitých hádanek, vám bude pomáhat přízrak totemu, jenž bude usazen na vašem rameni, odkud bude startovat prozkoumávat svět, aby vás informoval o zajímavých skutečnostech či vám překládal nerozluštitelné mimozemské texty, apod.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=1r6JPgxSIps

Project Gotham Racing 4

Žánr: Závodní

Vydavatel: Microsoft Game Studios

Výrobce: Bizarre Studios

Datum vydání: 2.10. 2007

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Split screen proti sobě

Moje hodnocení: 83% (Bitchy)

Hodnocení IGN: 81%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Vyjma vylepšené grafiky se příznivci téhle závodní série mohou těšit např. na propracovanou simulaci počasí, půjde o skutečně extrémní prožitek. Nečekejte tedy nějaké kosmetické zamračení či zešednutí oblohy, ale pořádné průtrže mračen, kdy se kapky budou zběsile rozstřikovat o přední sklo vašeho vozu se svižně pracujícími stěrači, od pneumatik vám půjde vodní tříšť a podobně. Také prostředí závodu bude mnohem živější než dřív, počítaje v TV štáby s kamerami a vrtulníky a počítaje v to také diváckou obec, bezprostředně reagující na váš jízdní projev, k němuž se neváhají vytasit a připomenout s vaší státní vlajkou. Samozřejmostí je širší nabídka vozového parku, ve kterém nemají chybět starší stroje (Maserati 250F či Corvette Sting Ray) stejně jako moderní značky (Ferrari 599 GTB Fiorano). Má na vás čekat projížďka skrze více než dvě stovky tratí rozesetých do deseti různých lokalit, přičemž v rámci obvyklých pohledů na závodění se dočkáte výrazného vylepšení toho z kokpitu. Zde bude řidič mnohem více akční, čehož důsledkem budou např. vítězná gesta po úspěšném absolvování závodu, do téhle perspektivy se připletou i efekty jako jsou otřesy a chvění obrazu při hodně vysokých rychlostech či rozostřené vidění po nárazu např. do zdi.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=mcpptadHBuE

Prototype

Žánr: akce

Vydavatel: Activision

Výrobce: Radical Entertainment

Datum vydání: 9. června 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: n/a

Hodnocení Gamespotu: n/a

O co jde: Ve hře Prototype ovládáte Alexe Mercera – genetického mutanta, který dokáže měnit podobu. Ten o své minulosti neví zhola nic, a tak se tvrdohlavě snaží odhalit tajemství své existence. Přitom se pohybuje v hustě osídleném New Yorku a pohlcuje každého, kdo se mu připlete do cesty – absorbuje jeho fyzickou identitu, vzpomínky i schopnosti. Děj celé hry pak prostupuje válka, v níž proti sobě stojí tři strany: Alex, vojsko s elitní divizí Blackwatch a lidé nakažení virem zvaní „Infected“. Ponořte se do hlubin konspirace, která se chystala celých 40 let!

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=vnz6Cxxoaek

R

Red Faction: Guerilla

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: THQ

Výrobce: Volition

Datum vydání: 2. června 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: n/a

Hodnocení IGN: 80%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Děj se odehrává na Marsu asi padesát let po první Red Faction, jste členem znovu obnoveného hnutí Red Faction v boji za osvobození z područí pozemských Defense Force. Hra má podle tvůrců zcela redefinovat limity destrukce v hrách s velkým, otevřeným světem, kde bojujete guerrilovým stylem. Hra slibuje skutečnou destrukci na bázi fyzikálních zákonů. Destrukce je právě jednou z vašich hlavních zbraní. Musíte dobře zvolit útok, aby řetězová reakce explozí co nejvíce nepříteli uškodila.

Trailer

Resident Evil 5

Žánr: 3rd person hororová akce

Vydavatel: Capcom

Výrobce: Capcom

Datum vydání: 13. března 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 94%

Hodnocení IGN: 90%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Resident Evil 5: Hlavní postavou Resident Evil 5 je Chris Redfield, ovládaný z third-person perspektivy stejně jako v předchozím díle. Novinkou bude v Resident Evil 5 zejména prostředí, děj se totiž bude odehrávat v krajinách plných slunce a nikoli v temných kobkách jako doposud. Herní mechanismy budou kromě jiného spoléhat na hrátky se studeným a teplým počasím v daných lokalitách. Změnou projdou také zombíci, kteří vyvolali úsměvné pozastavení nad otázkami rasizmu. Padly narážky na to, že v traileru běloch Chris Redfield vraždí v africké vesnici občany tmavé pleti. Resident Evil 5 přinese zombíky mnohem svižnější než ve čtyřce.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=UX89tmpiuDA&feature=fvst

S

Sacred 2: Fallen Angels

Žánr: RPG

Vydavatel: cdv Software Entertainment

Výrobce: Ascaron Entertainment

Datum vydání: 12. května 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ano (online)

Moje hodnocení: 84%

Hodnocení IGN: 65%

Hodnocení Gamespotu: 70%

O co jde: Sacred 2: Fallen Angel kráčí ve stopách předchozího dílu Sacred a datadisků. Sacred 2: Fallen Angel nabídne několik separátních kampaní jak za stranu dobra, tak i zla a co se týká změn oproti předchozí řadě, těch je tu hned několik. Zejména grafické zpracování je zdokonalené, 2D grafiku s 3D efekty nahradila plnohodnotná 3D grafika s několikafázovým zoomem. Dalším zpestřením jsou nové postavy a jejich třídy, kterých ve hře přibyla celá řada, za všechny lze jmenovat zlého anděla Seraphina. Sacred 2: Fallen Angel vychází nově také na next gen konzolích.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=uS3_ss8E650

Shellshock 2: Blood Trails

Žánr: 1st person akce

Vydavatel: Eidos Interactive

Výrobce: Rebellion

Datum vydání: 24. února 2009

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 62%

Hodnocení IGN: 46%

Hodnocení Gamespotu: 40%

O co jde: Shellshock 2: Blood Trails je násilná, single player, hororová FPS zasazená do pozadí vietnamské války. Na cestě do válkou zmítaného Vietnamu se v Kambodži ztratí letadlo s přísně tajným nákladem, známým jen pod krycím jménem „Whiteknight“. Do akce je vyslána speciální jednotka, která má za úkol najít náklad a zmizet beze stopy. Dokud, o měsíc později, jeden z týmu neodejde pryč… Něco v temnotě ho pohání k šílenství.. Něco z temnoty ho pronásleduje…

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=etoiFyApwaY

Silent Hill: Homecoming

Žánr: Survival horror

Vydavatel: Konami

Výrobce: The Collective

Datum vydání: 30. září 2008 (EU verze až v březnu 2009)

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 89%

Hodnocení IGN: 65%

Hodnocení Gamespotu: 67%

O co jde: Silent Hill: Homecoming je nejnovějším titulem ze série Silent Hill. Příběh sleduje Alexe Shepherda, který se vrací domů do Shepherd’s Glen, aby vyšetřil náhlé zmizení svého bratra. Pátrání ho zavede ze Shepherd’s Glen až do mlžných ulic Silent Hill, přičemž se střetne s nejděsivějšími nočními můrami. Pokusí se odhalit tajemství, které stojí za zmizením jeho bratra a otce, a přitom si zachovat zdravý rozum. Nebude to lehký úkol, zvláště když zlo číhá v jeho vlastní krvi.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=mwS3CS1-6Qk

Skate

Žánr: Sportovní

Vydavatel: EA

Výrobce: Black Box

Datum vydání: 13.9. 2007

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Ne

Moje hodnocení: 90% (Bitchy)

Hodnocení IGN: 90%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Next-gen konkurence Tonyho Hawka od EA nazvaná prostě SKATE hráči nabídne nejen otevřený svět, který sami autoři přirovnávají k GTA, ale také možnost vnést do hry svoji vlastní identitu. Při tvorbě postavy totiž bude možné si zvolit nejenom z více než čtyřiceti skejťáckých značek, ale také vybrat nejrůznější drobnosti, třeba jestli má mít závodník vyhrnuté rukávy, přičemž zároveň bude možné k postavě přiřadit fotky a videa. Velkou míru přizpůsobení dovolí také samotný skateboard, který dá pocítit sebemenší změně: jestli má měkká nebo tvrdá kola, nakolik jsou utažená apod. Fyzikální model má být natolik přesný, že kolikrát bude dokonce potřeba před stanoveným úkolem skateboard upravit, aby danou dráhu správně zajel. Protože všechny triky a komba budou k dispozici od samého začátku, bude záležet jen na hráčových schopnostech, které se budou s každou odjetou hodinou lepšit. Herní město San Vanelona nabídne stovky závodů a příležitostí, jak si získat prestiž. Body nebudou udělovány jen za to, že hráč zvládl ten či onen trik, ale především za podmínky: nakolik jel závodník stylově, jak byl na tom s dechem, zrychlením apod. Pokud tedy dostanete za úkol například natočit tzv. bombing hills video, tedy pořádnou jízdu z kopce, vaše ohodnocení obsáhne třeba i to, jak jste se dokázali vyhnout chodcům a automobilům. Díky celé řadě sponzorů a partnerů bude SKATE nadupaný jmény: budete se zde moci setkat s Mikem Carrollem, Markem Gonzalesem či Patem Duffym. Kromě toho budou ve hře figurovat i časopisy Thrasher a Skateboard Mag.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=__FmFthNPtY

Skate 2

Žánr: Sportovní

Vydavatel: EA

Výrobce: Black Box

Datum vydání: 21.1. 2009

Multiplayer: Ano

Co-op režim: Ne

Moje hodnocení: 95%

Hodnocení IGN: 83%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Hra znovu využije ovládacího schématu Flickit z prvního dílu s již avizovanou možností slézt z prkna a odstrkovat lavičky i jiné předměty z cesty. Díky variacím a kombinacím nyní celkem přes 200 triků, mezi nimi např. ten, kdy prkno necháte podjet před překážkou, sami ji přeskočíte a dosednete zpět na skejt. Policie a sekuriťáci opět v plné síle a ještě chytřejší než minule. Z rozšiřujících vlastností dálého Slappyho blog (něco jako noviny o událostech ve skejťáckém světě) a používání mobilního telefonu. Dojde k jemným změnám v kameře, která se v méně přehledných či úzkých místech jemně nadzvedne, abyste mohli závodníka lépe navigovat. Komu to nebude vyhovovat, bude moci stále používat klasický third-person pohled. Lidé budou tentokrát uskakovat z cesty, pokud se vyloženě nebudete snažit do nich narazit. Z jedničky se vrátí některé značky a jména, např. Danny Way a Rob Dyrdek, vedle nichž jsou slíbeny další legendy. Tentokrát se snáze zraníte, nebo si neopatrnou jízdou zašpiníte či roztrháte oblečení, případně zapříčiníte šrámy na těle. Při obzvláště drsných pádech bude téct i krev, to vše však jen u uměle vytvořených jezdců, abyste takto nemohli znetvořit opravdové profíky, kteří hře propůjčili svoji podobu. Větší důraz na peníze se projeví v možnosti zadávat ostatním skejťákům úkoly (např. vyčištění bazénu nebo průpravu některého objektu) i případné koupi pozemku, z nějž si pak uděláte vlastní skateboardový park.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=9beyjF7ZC6w

Soul Calibur 4

Žánr: bojovka

Vydavatel: Namco Bandai

Výrobce: Project Soul

Datum vydání: 29. července 2008

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 92%

Hodnocení IGN: 87%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Přichází další pokračování bojovkové série Soul Calibur, s označením Soul Calibur IV. Kromě vynikající grafiky která opět zaznamenala krok kupředu, Soul Calibur IV nabídne ještě nové speciální efekty, nový mód boje ve kterém budou kontinuálně přicházet další a další protivníci, zničitelnost výstroje a vybavení, nová komba a v neposlední řadě nové postavy, např. Yoda a Darth Vader z hvězdných válek. Hra Soul Calibur IV vychází exkluzivně pro next-gen konzole Playstation 3 a Xbox 360.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=leChgK5fKyY

Star Wars: The Force Unleashed

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Lucas Arts

Výrobce: Lucas Arts

Datum vydání: 16. září 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 86%

Hodnocení IGN: 73%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Příběh Star Wars: The Force Unleashed je akce z pohledu třetí osoby a odehrává se mezi třetí a čtvrtou epizodou Hvězdných Válek. Darth Vader ovládá prakticky celou galaxii a impérium prohledává každý její kout za účelem zničení zbývajících rytířů Jedi. Ve Star Wars: The Force Unleashed se hráč ujme role Darth Vaderova učedníka a začne se učit využívat speciální schopnosti temné strany síly, jako je např. telekineticé škrcení, elektrické blesky, házení předměty silou vůle apod. Pomocí plavidla Rogue Shadow navštívíte spoustu známých i neznámých planet, a zjistíte že vesmír Star Wars skýtá mnoho neprozkoumaných oblastí.

Trailer

Street Fighter 4

Žánr: bojovka

Vydavatel: Capcom

Výrobce: Capcom

Datum vydání: 17. února 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 93%

Hodnocení IGN: 93%

Hodnocení Gamespotu: 90%

O co jde: Ve Street Fighter 4 se opět setkáte známými bojovníky jako Ryu, Ken, Chun-li a Guile a také s novými tvářemi jako Crimson Viper, Abel, El Fuerte a Rufus, které byly vytvořeny speciálně pro tento nový díl. Postavy i prostředí jsou trojrozměrné, zatímco hra samotná se odehrává v klasické Street Fighter 2D perspektivě. Hraní je díky tomu velmi přehledné. Tradiční šesti-tlačítkový ovládací systém byl rozšířen o další kombinace pro nové pohyby hrdinů. Poslední pokrok firmy Capcom v technologii nové generace, slibuje Street Fighter IV mimořádný zážitek, který znovu představí svět časem prověřeného virtuálního bojového umění. Klasická 2D Street Fighter bojovka s 3D postavami a prostředím, nové speciální pohyby Focus Attack, Super Combos a Ultra Combo systém, které jdou až za hranice představivosti fanoušků Street Fighteru

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=JWhOsX_LAfw

T

Terminator Salvation

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Evolved Games / Equity Games Productions (EGI)

Výrobce: Grin

Datum vydání: 19. května 2009

Multiplayer: ne

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 42%

Hodnocení IGN: 63%

Hodnocení Gamespotu: 50%

O co jde: Terminator Salvation: The Videogame je videoherní adaptace stejnojmenného filmu, která staví hráče do role Johna Connora, vojáka v řadách odboje bojujícího o přežití lidstva proti brutální síle Skynetu. Stylově půjde o third-person akci zaměřenou na střílení a likvidování jednotek Skynetu, mezi nimiž se prý budou nacházet i kusy vytvořené speciálně pro hru.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=zn092bPBroI

The Simpsons: Game

Žánr: dětská akce

Vydavatel: Electronic Arts

Výrobce: EA Redwood Shores

Datum vydání: 30. října 2007

Multiplayer: ne

Co-op režim: ano

Moje hodnocení: 84%

Hodnocení IGN: 77%

Hodnocení Gamespotu: 70%

O co jde: The Simpsons Game je hra postavená na základech celovečerníhu filmu The Simpsons. Jedná se o akční arkádu která přisoudila známým filmovým postavičkám unikátní a někdy dost absurdní schopnosti, kterých budete ve hře hojně využívat. Např. Homer se bude moci proměnit v ničící kouli požíráním všeho možného, speciální vlastnosti bude mít i Bart, Lisa a Marge. Hra je parodií na všechno od filmů až po herní tituly. Čeká vás 16 levelů v podobě samostatných příběhů. Hra je krásně animovaná a nabízí rovněž možnost kooperativního multiplayeru s druhým hráčem, který se může kdykoli připojit do již rozehrané hry.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=jm3ovvBIClY

U

UFC 2009 Undisputed

Žánr: bojovka

Vydavatel: THQ

Výrobce: Yuke´s Media Creations

Datum vydání: 19. května 2009

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 72%

Hodnocení IGN: 76%

Hodnocení Gamespotu: 80%

O co jde: UFC 2009 je ultimátní bojová hra ,v níž se postavíte do ringu kde na vás bude čekat vice jak 80 bojovníku rozdělených do 5 hmotnostních kategorii. V UFC 2009 mužete očekávat populární sportovní komisaři, rozhodčí a chybět nebudou ani trenéři. Hra má fotorealistické modely , díky kterým je videt učinek zvlnění tváře.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=ycGKg03Cgv4

V

Velvet Assassin

Žánr: 3rd person stealth akce

Vydavatel: SouthPeak Games

Výrobce: Replay Studios

Datum vydání: 29. dubna 2009

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 79%

Hodnocení IGN: 50%

Hodnocení Gamespotu: 75%

O co jde: Velvet Assassin je 3D akce se stealth prvky, která se odehrává během 2. světové války. Hlavní postavou je tajná agentka MI6 Violette Summer (tvůrci se nechali inspirovat skutečnou postavou Violette Szabo), jejímž úkolem je provádění speciálních sabotážních akcí namířených proti nacistům. Hráč se v roli Violette pokusí zcela tajně proniknout do nacistických vojenských táborů ve Francii, Polsku i Německu, aby se zde pokoušel o odstranění vysoce postavených nacistických pohlavárů, osvobozování zajatců a plnění dalších úkolů. Velmi důležitou roli ve hře sehraje hra světla a stínu, kterou bude hráč muset využívat ke svému prospěchu.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=-CDSOQn97mA

Virtua Fighter 5

Žánr: bojovka

Vydavatel: Sega

Výrobce: Sega AM2

Datum vydání: 30. října 2007

Multiplayer: ano

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 85%

Hodnocení IGN: 90%

Hodnocení Gamespotu: 85%

O co jde: Virtua Fighter 5 je nejnovější přírůstek do slavné série od Segy. Vychází exkluzivně pro PlayStation 3. Ve Virtua Fighter 5 si hráči budou moci upravovat oblečení a doplňky svých postav, přidávat jim různé předměty apod. Tyto předměty ovšem nebudou zadarmo, získat půjdou buď za peníze, nebo od poražených protivníků. Peníze půjdou získávat za vyhrané zápasy. K dispozici je ve hře celkem 17 postav, do kterých přibyly dvě nové. Mexický bojovník El Blaze a Eileen z Číny. Bojový styl mexičana je Lucha Libre, přičemž číňanka provozuje Monkey Kung-Fu. Ve hře se rovněž objeví některé nové pohyby, např. Offensive Move, ale v každém případě bude úspěch záležet na zvládnutí bojového stylu.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=st6kQ-D8E3M

W

Wanted: Weapons Of Fate

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Universal Studios

Výrobce: Grin

Datum vydání: 24. března 2008

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 80%

Hodnocení IGN: 73%

Hodnocení Gamespotu: 60%

O co jde: Wanted: Weapons of Fate je parádně vypadající filmová akce, která slibuje skloubení mnoha herních elementů s velice variabilní a atraktivní hratelností. Užijete si přestřelky, krytí, plížení, střelby za roh a mnohem víc.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=awbBDIzWsKo

X

X-Men Origins: Wolverine

Žánr: 3rd person akce

Vydavatel: Activision

Výrobce: Raven Software

Datum vydání: 1. května 2009

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 89% (dle mě nejlepší hra podle filmu)

Hodnocení IGN: 78%

Hodnocení Gamespotu: 70%

O co jde: X-men Origins: Wolverine: Herní adaptace nebude přímo vypravovat děj podoby filmové, ale na obrazovky se nám dostanou jen výstřižky těch nejlepších scén, co film v budoucnu nabídne. Autoři se totiž snaží vytvořit akční nefalšovanou mlátičku, ve které zazní vše, co je obecně s X-Meny spojováno, tedy boje s mazanými bossáky a mutantní schopnosti, které zaručí pokaždé relativně jiný styl soubojů. K tomu všemu chtějí zachovat filmovou atmosféru a nabídnout tak něco, co se zalíbí i těm nejzatvrzenějším fanouškům původních filmů.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=g5i0ct8IML8

X-Men: The Official Movie

Žánr: 3rd person akce s rpg prvky

Vydavatel: Activision

Výrobce: Z-Axis

Datum vydání: 16. května 2006

Multiplayer: ne

Co-op režim: ne

Moje hodnocení: 76%

Hodnocení IGN: 59%

Hodnocení Gamespotu: 57%

O co jde: X-Men: The Official Movie Game je akční titul od společnosti ACtivision, jehož příběh mají na svědomí Zak Penn (scénárista filmů X2: X-Men United a X-Men: The Last Stand) a Chris Claremont (autor komiksů). Hra bude prequelem chystaného filmu X-Men: The Last Stand, který na ni bude přímo navazovat a jedině ti co si před návštěvou kina najdou čas na hraní budou vědět, proč se například ve filmu neobjeví Nightcrawler, jež bude jinak ve hře k dispozici jako jedna ze tří hratelných postav. Kromě Nightcrawlera bude k dispozici ještě Iceman i Wolverine, přičemž všichni tři budou disponovat svými tradičními speciálními schopnostmi, které bude možné v rámci Mutant Evolution systému vylepšovat. Wolverine bude nepřátele ničit svojí brutální silou, Nightcrawler rychlostí i mrštností a Iceman zase svými ledovými útoky. Všichni tři přitom budou moci účinky svých speciálních schopností násobit v adrenalinových a fury módech. Jednotlivé mise nabídnou náplň odlišného charakteru, což by mělo hráče společně s designem lokací inspirovat k využívání speciálních schopností všech tří postav, což platí nejenom pro boj na blízko a překonávání překážek, ale i pro avizované stealth mise.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=ROM_H0t6FC8

Na topicu spolupracují: Bitchy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je to docela užitečný topic protože sem dáváme jenom hry které jsme hráli (aspoň já) a můžeme o nich říct svoje hodnocení. Je to jen otázkou času kdy se tenhle topic rozroste na větší počet her všech žánrů atd atd.. Já to dělám proto abych pomohl při výběru jiným uživatelům. Takže se Dante vy*ser na nějakýho joudu kterej si toho neumí vážit. Je tu dost lidí co se jim tenhle topic líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu