Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Olympus E-420 DZ Kit?

trusty

Recommended Posts

presne tenhle fotak mam kupoval jsem ho nedavno nejsem zadnej profik zatim se s focenim se zrcadlovkou seznamuju.... na moje foceni to je super fotak zalezi samozrejme co a jak chces fotit. fotky to dela pekny je pekne malej (na zrcadlovku). planuju koupit externi blesk ten vestanej nic moc. olympus ma dost drahy objektivy kdybys chtel do budoucna rozsirovat.

ja bych ti ho doporucil ale nemam s cim srovnavat..... kvalita fotek zalezi hlavne na objektivu kterej pouzivas ty v setu jsou jen na "amatersky" foceni

kdybys neco konkretniho potreboval vedet tak se ptej.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, vy tady matláte plno věcí dohromady.

Někdo napsal, že oly420 není na profi focení. Co to jako je, to profi focení? Že vám s profi foťákem narostou profi ruce a neomylné oko? Ne, je to jen o tom, že oly420 nevydrží tak extrémní podmínky, které jsou nezbytné při určitých druzích focení. Ale myslím, že u nás - amatérů - tyto podmínky nikdy nenastanou. Jinak využitelné funkce jsou stejné u těla za 10000 jako u těla za 100000. Takže pokud někomu nezáleží na odolnosti těla, je pro něj o420 stejně profesionální jako oly e-3.

Ale:

Pak tu někdo psal o 20000 za pořádnou kvalitu. Nezlobte se, ale to je další extrém. Ne že by canon 500d nebo nikon d5000 nebyly schopné foťáčky, ale za tu cenu je to šílené. Zvláště u nikonu jsem marně bádal, jak by se daná konstrukce dala ještě zlevnit, ale na nic jsem už nepřišel. Nižší modely canonu a nikonu možná pěkně fotí, ale ta plastovost už přesáhla mez mé tolerance. Bavíme se ale pořád o nových foťácích kolem 17000, kde tvrdím, že je to šíleně předražené.

Pokud by někoho zajímala moje rada, mrkněte třeba na www.paladix.cz do bazaru a podívejte se na nějaké mírně jeté, mírně starší modely. Při téměř shodné obrazové kvalitě stojí oproti canonu 500d bazarový canon 350d kolem 6000kč i s objektivem, a ta třistapadesátka byla ještě jeden z mála poctivých canonů. Jinak se dá běžně koupit canon 30d v neprosto skvělém stavu, v záruce, s objektivem 17-50 se světelností v 2.8 v plném rozsahu za 14000 (ano, koupil jsem ho na paladixu já :D ) Canon 400d stojí taky pár peněz, bývalé profi mašiny jako nikon D100 se za chvíli budou dávat zadarmo :cheesygrin:

Neblbněte, lidi, megapixely fotku nedělají. Já teď fotím na canon D1 mark II s Lkovým objektivem. Sehnal jsem ho za docela dobrou cenu, ale když můžu, drapnu svůj stařičký olympus E-1 se zuikem 14-54 - to je mazel! Na ten se komfortem žádný canon nehrabe, můžu ho protáhnout vodou, blátem a na to, že má 5mpx snímač, fotí královsky. A na to, že mě stál i s objektivem 8000kč, fotí prostě bohovsky! Nebo jinak - i ta stará e-1 mě ničím nelimituje, jsem omezený pouze svojí (ne)dovedností. Megapixely, rychlejší sekvence nebo 456bodový autofokus (mimochodem další píťovina na ntou, profíci používají výhradně ostření na střední bod) na mém výsledku těžko něco změní.

Odkaz ke komentáři

ano mas pravdu shai_tan ale jednu vec si zapomel uvest a to ze zadna zrcadlovka neumela zobrazit scenu na displeji pri foceni ale jen v hledacku az kdyz ta fotka byla vifocena tak teprve si vydel fotku a preci jenom nekdy je potreba nekoukat jen do hledacku pri urcitich zaberech v tom vydim vyhodu prave u toho nikonu plus vyklopnej displej ne megapixeli jinak za se u canon tak ten ma zase taky to same a novej cip coz zase par veci zlepsuje ale je fakt ze canon udelal ted jednu spatnou vec a to ze dal za se novou patici tak proto doporucuji raci nikon D 5000 jinak tez mam canon prave ten enos D30 ja vim je to jen vylepsena trochu D20 jen ze prave obektiv my s D30 nebude uz pasovat do te nove patice u novejch zrcadlovek jinak nejlepsi fotak je porad analog nez digital ten dela nejlepsi fotky ale samozrejme bez sikovnich rukou neudelas fotku poradnou nikdy

samozrejme musis pocitat jeste se stativem nebo Monopod aby ty fotky za neco staly a o obektivu ani nemluvim nejdulezitejsi je svetelnost

Odkaz ke komentáři

2Shai tan:Mluvis mi z duse.

Sam jsem si pred nedavnem poridil Canon EOS 400D a samozrejme ne novej nicmene stale jeste v zaruce.

Ale rekneme si to na rovinu i v teto oblasti se vyskytuje tzv. machrindex tzn.lidi kteri nefoti ale delaj machry = koupi si tu nejnovejsi zrcadlovku a k tomu co nejvetsi objektiv(nejdelsi ale ne ohniskem ale velikosti) a hraji si na pany profesionalni fotografy...

Samozrejme ze jak 500D od Canonu(450D to mela taky) tak i Nikon ma tzv. Realview ale to je jen kosmeticka vychytavka...

Kdyz si vzpomenu na svou analogovou minulost tak by mi ani nenapadlo fotit jinak nez pres hledacek(ono to totiz ani jinak neslo:) )

Odkaz ke komentáři

Jaccomo: Jasně, uznávám, že živý náhled a výklopný displej je super věc. Vážně.

Lachtan: však máš úplnou pravdu - pořádně investovat...a pořádná investice je podle mě do zachovalého staršího super stroje, než do předraženého bakeliťáku. S těma mýma fotkama - tos mi dal :cheesygrin: hele, já už jsem trochu stařec, fotil jsem od 13 na čb kinofilm, v albu mám kolem 500 negativů a teprve nedávno jsem zrušil temnou komoru. Digit.zrcadlovky používám samozřejmě taky asi 7 let. Ale z pořízených digitálních fotek mám snad pět až šest kusů, které bych někomu hrdě ukázal, zbytek je hrozný. A těch pět-šest fotek je navíc nějaká nahatá ženská :wohow: Proto ti sem teď žádné svoje fotky nepřilepím, a proto jsem psal, že jsem omezen svou (ne)dovedností. Ale zkusím dneska něco naskenovat z filmu a hodím to sem..

Odkaz ke komentáři

Lachtan: já a profesionál praktik určitě ne. Každopádně jsem vyrostl na kinofilmu, čb i barevné negativy umím vyvolávat, čb i barevné fotky umím z negativu udělat, pár desítek foťáků i objektivů už mi prošly rukama, nějaké soutěže jsem kdysi taky obeslal (ale nikdy jsem žádnou cenu nezískal :cheesygrin: ), tak snad zas takový fotograf-teoretik nejsem.. :roll:

Odkaz ke komentáři

no nevim jak ti to rici ale v profesionalni branzi nebudu jmenovat v jake raci je zivej nahled dost velka pomoc to my ver nez pres hledacek ale samozrejme kdyz zivej nahled nebyl muselo se to fotit pres hledacek jinak stejne nejdulezitejsi na fotaku je objektiv pokud ten mas spatnej tak je sechno spatne no a rozebirat na co je jaka vzdalenost a pobobne to tady nebudu jinak dalsi vec bacha digitalni fotoaparaty maji jednu obrovskou vadu vuci analogu svalne jestli viz jakou

pokud te zajimaji nake kvalitni informace najdi si knihy od Nefta

trozku ti usetrim praci

ww.digineff.cz

Odkaz ke komentáři

já si teda zkusím tipnout: digitály mají malý rozsah velmi světlých odstínů barev. Pak tedy následují: přepaly. Z tmavých míst, které se zdají být černé, vytáhneš klidně celé spektrum, ale z přepálených ani ťuk - holt digitál narazil na nejjasnější barvu a všechno okolní jasnější už nepobere... říká se tomu tuším dynamický rozsah? U digitálů bývá výrazně posunutý doleva oproti kinofilmu?

Na Neffa pozor. Ten chlap ví o foťácích a focení velké hovno. Můžete mě za můj názor ukamenovat, ale ten chlap je podplacený a neschopný.

abych jen nenadával, tak místo nového canonu 500d bych koupil třeba radši tohle, a ještě by zbylo na ženské :)

http://foto-optika.avizo.cz/zrcadlovka-olympus-e-510-double-kit-komplet-novy-2405299.html

nebo tohle - tam bych mohl ze zbytku pařit aspoň týden

http://foto-optika.avizo.cz/canon-eos-400d-18-55-2561425.html

pokud si k tomuhle dokoupíte za nějakých 1000kč obyč záklaďák,tak jste o velký skok nad 500d a zaplatíte navíc mizerných 2000kč..

http://foto-optika.avizo.cz/canon-40d-2197644.html

fajnšmejkři pozor - tahle nenápadná krabička dělá tak kvalitní fotky, že mi spadla čelist, když jsem je viděl naživo. Stačí mrknout třeba na dpreview...

http://foto-optika.avizo.cz/prodam-sigmu-dp1-2560006.html

a tady jeden příklad inzerátu, který NEBRAT!!! Předraženo tak o 10000kč...

http://foto-optika.avizo.cz/prodam-nikon-d80-18-20035-56-2554112.html

Odkaz ke komentáři

uz je to vyreseny fotak koupen jenomze nakonec sem si vybral jinej a to olympus E-520 KIT a myslim ze je to docela dobrej stroj ,profik a nic takovyho nejsem mam ho od vcerejska dneska sem byl na vystave a nevim jak sem to dokazal ale nafotil sem neco pres 1500 snimku ,jak ja to delam?:D no nic takze fotak koupen starosti zadny nemam dotazy taky ne takze prosim o LOCK

Odkaz ke komentáři

Datejusts replica watches SA is a Swiss manufacturer of wristwatches and accessories. cheap Datejusts watches are popularly considered status symbols.Datejusts replica watches the largest single luxury watch brand by far, producing about 2,000 watches per day, with estimated revenues of around US$ 3 billion.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu