Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Procesor


xbox

Recommended Posts

Předpokládám že pojedeš z64bit systémem jinak čtyřjárdo nemá moc smysl a pokud máš dostatek prachů tak jdi do intelu (ale do Core i7 bych nešel drahá hračka, bud počkat na i9 a nebo koupit prověřené Core2Quad) AMDčka jsou levnější není u nich drahá tak deska jako u intelu...ale výkonově zas extrémě nezaostávaj i když je lepší koupit čtyřjádro s větší frekvenci, protože když ti program nepodporuje všechny jádra tak to nebude brát s výkonem čtyřjádra ale výkonem jednoho jádra (přip. dvou)a tim jak čtyřjádra zas víc topěj tak musej bejt podtaktovaný což se projevuje právě u těch aplikací kterou nepodporujou víc jader a tím pádem se výkon propadá na úrověn starších C2D...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

L053r:

1. Desky drahé nejsou (cca 1500)

2. Dost programů i her podporuje Quad Core -> ty žiješ asi minulostí

3. Čtyřjádra netopí natolik, aby museli být podtaktovaný. Takovou blbost jsem ještě neslyšel. Já mám Quad Core Q6600 přetaktováno na 2.6 a teplota je kolem 65stupňů.

karan: Jdi do Intelu, AMD je v porovnání shit, akorát levnější. Pokud nemáš dostatek peněz a nechceš používat náročnější aplikace, tak jdi do AMD.

Dorovnavam chybny post:

1.Tím že jsou desky drahé jsem myslel architektůru i7 Nehalem s Socketem LGA1366

2. Pokud vím jediná hra co plně podporuje quad core je GTA IV u aplikací jsou to především benchmarky z kterejch vylezou čísla na vysoké úrovni ale pro běžného smrtelníka jako WinRAR ap...

3. Čtyřjádra opravdu víc topí alespon určitě ty starší Q6600

(Musíš počítat s tím, že Q6600 je mnohem "žravější" na elektřinu -> výšší vyzářené teplo atd. zdroj: svethardware.cz) U těch 65°C záleží co máš za chlazení...

Takže asi takhle bych to shrnul pokud máš dost peněz jdi do čtyřjádra Intelu (Q9300/9400)

Nejlepším poměrem cena výkon se mezi čtyř-jádrovými procesory může pyšnit pouze AMD PhenomII X4 920

Také by bylo dobré napsat zda-li hodláš taktovat, ono i takový "zastaralý" procesor kterým je Q6600 na frekvenci 3,6 Ghz hravě strčí do kapsy i Q9650 na základních taktech. Tedy pokud bude OC ber Q6600/Q8200/Q8300 pokud se OC nechceš zabývat vezmi AMD PhenomII 940.

info: zive.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
Taky se "přimlouvám za toho Intela, nevím jestli to tu někdo už psal, ale občas se říká, že graf. karty od Nvidie si spíše rozuměj s Intelem, ale mám kámoše, co má procák od AMD a grafiku od Nvidie a jede mu to:-)

to zalezi na tom jakej mas chipset........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že 4jádra mnohem více topí je snad jasné. Podtaktované to myslel vzhledem k dvoujádrům, které jdou vzduchem uchladit na velmi vysokých frekvencích, což si u 4 jádra může nechat zdát.

Podívej se na škálování výkonu a tebou zmiňovaných her. 4 jádro využije skoro jedině GTA 4 a World of war. Jinak rozdíl mezi 3jádrem a 4jádrem je minimální a rozhoduje spíše frekvence. Proč tu každému cpeš, že desky stojí 1500kč? To je totál low-end jaký vůbec existují, které by si do herního kompu, dal opravdu jen trouba, ale od 2k a více se dají koupit slušné kousky.

Já bych v této době volil PII X3,X4 v BE ideální poměr výkon/cena. Nebo počkal na i5, ten by měl hodně rozčeřit vody mainstremu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu