.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Mam zvlastni prosbu... ;) Napada nekoho z vas nejaky efektivni zpusob, jak ziskavat informace z hodin, na kterych jednoduse nemuzu byt, protoze jsem na VS na dvou fakultach a nektere hodiny se prekryvaji? Krome kamery/diktafonu. Neresil bych to, mit napr. jako jednu skolu prava, nebo podobny obor, kam ani neni zase tak potreba chodit, bohuzel ale mam obe skoly velice prezencniho typu. Bude se mi prekryvat minimalne 10 hodin a hledam tedy zpusob, jak co nejjednoduseji ziskat informace z nich. ^^ Piste klidne zdanlive blbosti, ale prosim jen vazne. Diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jonny1619 Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 No, udělej si na jedné škole nějakou chytrou kamarádku a pak si od ní kopíruj zápisky;). Nějakou holku, která prostě má čich na to, co je důležité a umí vypsat jenom to vážně nejpotřebnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Jasne, vypisky od znamych jsou dobra vec, ale ze zacatku tam naprosto nikoho nebudu znat. ;) Navic je ta skola i v jinem meste, takze opravdu ze zacatku zadne kontakty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jonny1619 Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Aha, podle mě bude ale toto tvé jediné řešení:). Takže honem honem se začni s nějakou seznamovat=). Máš to těžké no, když je ta škola navíc v jiném městě. Pak mě ještě napadlo, třeba poprosit ty kantory, kteří přednášejí, aby ti dali nějaké materiály, kde by byl vlastně obsah té hodiny. A vymluvit se na to, že teď máš nějaké problémy v rodině a prostě to naprosto nestíháš. Ale raději bych to řešil tím stylem "kamarádky". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teddy1468623798 Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Mno hele,seznam se s nakou holkou,bud pozornej a tkvy blbustky a pak ji rekni ze ses na dvou skolach jesi by nemohla tohle a tohle,kdyz rekne jo,tak ji treba kup kytku...tohle maj holky rady.:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PodFuck3r Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Mno hele,seznam se s nakou holkou,bud pozornej a tkvy blbustky a pak ji rekni ze ses na dvou skolach jesi by nemohla tohle a tohle,kdyz rekne jo,tak ji treba kup kytku...tohle maj holky rady.:D když už tak bombonieru než kytku edit: no,tak jak chceš no :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teddy1468623798 Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 proc bombosku?Este si zkazi zuby,kytka je lepsi;-).Sry za OT,jen sem chtel rict ze holky maj radsi kyticky nez bombosky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Chlapci, vim, ze jste nadseni, ze jste nedavno poprve oslovili devce - je to ale trochu OT ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
<^KeNnY^> Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Spíš se zkus dohodnout s těma učitelema, popros je jestli by ti nemohli pujčit podklady k těm hodinám, popřípadě je třeba taky něco napadne, myslim, že nejsi jedinej :) Na VS zadni ucitele nejsou xD :lol: Sakra :lol: :lol: to je jedno :D btw.takhle to dělám já, zase takovej rozdíl tam neni :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Na VS zadni ucitele nejsou xD :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teddy1468623798 Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 taky peknej OT anonymouse...a este bych skusil zajdi za profesorama treba ti pomuzou...:D:D:D:D:D:D:D: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piggy Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Taky jsem se dostal na dva obory na jedný fakultě. Ale to prostě nedáš, na některejch hodinách musíš bejt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 OK, holka uz tu byla asi 10x, takze prosim zas neco dalsiho. ^^ Kenny: No, rozhodne nas tam neni vic, nez by se dalo spocitat na prstech jedne ruky, alespon na mych oborech. Kdyby to takhle mel kazdy druhy, tak by to asi nebyl takovy problem. :) piggy: Vim, ze na nekterych byt musim, s tim pocitam... I kdyz je to dost blbe casove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Tak většinou se to dělá tak, že nastupuješ do druhé školy až o rok později, protože v prvních ročnících se většinou nedá nijak hýbat s rozvrhem. Další roky už jsou bezproblémové prakticky vždy si můžeš pro každou hodinu najít 2 - 3 alternativy jiného termínu. Navíc v dnešní době už jsou na 99% školách přednášky i cvičení povinné (tuším, že s tím má co do činění nařízení vlády o výuce na VŠ) , takže nevím jak tohoto chceš dosáhnout. Možná napiš o jakou školy se jedná, dá se pak trochu víc popřemýšlet jak nejlíp na to. Osobně si myslím, že v dnešní době začít obě současně ve stejném roce je téměř nemožné kvůli povinné docházce. Začít o rok později je skoro bezproblémů. Není to jak v dřívější době kde jsi všude slýchával jak někdo studoval 2 školy najednou. Jo dříve to nebyl problém, protože přednášky nebyly povinné a chodit na cvičení na dvou školách se zvládat dalo. A zbytek už mít jen jako zápisky od kamarádů. V dnešní době prostě školy zjistily, že když nebudou přednášky povinné, budou si profesoři vyprávět pro 5 nadšenců a posluchárna jinak bude prázdná. Ale jak ted čtu - ty jsi na dvou fakultách jedné školy? Potom by se dal ujednat individuální "plán" - jakože budeš mít místo cvičení třeba povinné konzultace defacto něco jako dálkové studium. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 zuzkys: Ve zkratce je to cinska a japonska filologie a optometrie. Co jsem se ptal studentu na tech prvnich dvou (dvojobor), tak pry ne vsechno je s povinnou dochazkou, nektere predmety proste "staci umet". Navic ja s japonstinou bych snad nemel mit moc problem, jelikoz velkou cast z vyuky na VS umim uz ted dopredu, takze snad se nejak povede rozumne domluvit s vyucujicimi. Zaroven ten prvni dvojobor ma casto vice terminu v rozvrhu (ale i po co nejvetsim prizpusobeni se prave nektere hodiny prekryvaji). A ano, jsou to dve fakulty jedne skoly. Tusis, kde muzu zjistit informace o pripadnem individualnim planu? Na webu skoly jsem o tom nic nenasel (nebo to prehledl). Jinak to vidim tak, ze pokud bych to od zacatku nedaval, tak prave optometrii zkusim odlozit. Ale to az v krajnim pripade. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 No ono odložit nejde... musel bys příští rok znovu přihlášku, zaplatit - zkoušky pokud byly. Odložit školu jde až potom co uzavřeš 2 semestry nejméně. Vždy a všude na školách ti pomůžou na studijním oddělení - ti co tam pracují přesně tyhle problémy musí řešit. Takže pokud je to tak jak píšeš a nemuselo by být úplně vše povinné, tak si myslím, že není co řešit. Dojdi na studijní osobně nejlépe a zkus jim to vysvětlit - určitě nejsi za léta jediný, který chce studovat 2 školy. Buď ti řeknou ano jde, ale musíš splnit to a to, nebo ti rovnou řeknou, že to nejde. A veř mi na studijním v 99% případech pracují fakt dobrý lidi, kteří se s tebou pobaví a hned tě nepošlou někam. Vše ale chce abys měl oficiálně povoleno, ne žádné soukromé dohody s profesory, mohl bys pak někde nechtěně narazit na nějakýho blba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Dik moc za info. Mam teda radeji skocit osobne na studijni oddeleni, az opravdu zacne skola (tzn. od 21. zari v mem pripade), nebo je muzu uz ted zacit prudit na mailu? Sice bych to mel radeji nejakym zpusobem vyresene uz pred zahajenim vyuky, ale zas s tim nemam zadne zkusenosti a nevim, co je lepsi...takze se radeji ptam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 No studijní oddělení rozhodně již od začátku září funguje na všech školách. Takže tam můžeš zajít třeba hned. Rozhodně by to mělo být na webu fakulty od kdy do kdy otvíračka atd - většinou tam bývají jen dopoledne. Třeba by mail stačil, ale já jsem asi typ člověka co si radši popovídá osobně - je to takové lepší i pro ně, že se ti budou snažit vyhovět když uvidí, že fakt jako máš zájem a zajímáš se o to. Však ono ne marně se říká, že na VŠ se musí lézt profesorům do pr... ještě víc než na SŠ.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Ja bych tam bezel treba uz dneska, kdyby to nebylo pro me pres pul republiky. :( Takze osobne to bohuzel opravdu moc dobre nevyridim driv, nez az po nastupu na skolu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shai_tan Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 tak si jednu školu dělej prezenčně a druhou dálkově..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 To bohuzel nejde. Obe jsou prezencni a na obou uz jsem stejne zapsan. Takze ted jen resim, jak nevyletet. ^^ Zni to sice trochu "lajdacky", ale myslim to vazne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Tak prostě pošli maily s dotazem zda se to dá nějak řešit. Určitě ti poradí. Je jasný, že je těžký najít způsob jak nevyletět kvůli nutnosti povinné docházky - to je prostě fakt a lajdácký to není pokud prostě nejsi superman. Jinak dálkově se nechá dělat téměř jakýkoliv obor, ale až od druhého ročníku, nebo od 2. semestru - jak která škola. Ale to v tvém případě hlavně vůbec nic neřeší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Dobre, sesmolim maily na studijni na obou fakultach a budu doufat, ze alespon jedna z nich vyjde nejakym zpusobem vstric. Jake jsou obvykle moznosti, ktere by mi teoreticky mohli nabidnout, pokud mas zkusenosti? Abych taky vedel, o co je vlastne mam vubec zadat. Preci jen je asi lepsi se trochu informovat predem, nez jim psat a netusit, co presne pozaduju a co pozadovat muzu a nemuzu. Je to pro me docela dulezite, takze pardon, ze se tolik ptam. :) Koukal jsem na webu skoly tentokrat i pres vyhledavani, ale nenasel jsem zadne konkretni informace pro podobne situace...a to je ten web sakra obsahly ( www.upol.cz ). Takze to nemam jak dopredu zjistit primo od skoly. Jeste proctu Studijni a zkusebni rad, ale pochybuju, ze tam neco najdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Srpen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Studijní a zkušební řád nečti - zbytečné, tam se nic nedozvíš. Ono těžko říct co můžeš požadovat. Každá škola pomáhá jinak. Požadovat podle mě vlastně nemůžeš vůbec nic. Je to jen na dobré vůli dané školy a Palackého já neznám. Pokud jak říkáš dejme tomu ten dvojobor zvládáš, tak se nějak zkusit domluvit na tom, aby jsi nemusel mít úplně stoprocentní docházku, ale jen třeba aby ti místo některých hodin povolili pouze konzultace (tak je vlastně uděláno dálkové studium). Kde vlastně by ti dejme tomu každý profesor zadal "úkoly" a do příště bys je vypracoval atd (opět model dálkového). Tím bys mohl dostat zápočet. Zápočet totiž v 90% případů dostaneš jen za docházku a práci v hodině. To by se ti mohlo podařit právě těmi samostatnými úkoly a pravidelnými konzultacemi defacto tou docházkou na ně. No a samozřejmě zkouška už by pak byla jen na tobě jak se to naučíš. Podle mě by to jít mělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2009 Dobre, zkusim teda neco vymyslet v tomto duchu. Dekuju. A pokud nahodou nekdo porad mate napady, jak si obstaravat informace, tak sem s nimi. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.