Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Sony Vegas 9.0 PRO CZ si nějak nerozumí s kodek XVID 1.2. je to normální?

brians

Otázka

Prosím pomožte mi mám problém v sony vegas 9.0 - profesional, česká verze!!!

Už mám úplně sestřihané a upravené video a teď ho chci převést do avi formátu v hd kvalitě 720 a chci použít nejnovějš kodek: xvid 1.2, ale je tu velký problém.

Když dám tedy renderovat video (uložit ho na disk a zpracovat ho) tak se chvíli 5 sekund konvertuje do formátu, a pak mi to celé nestabilně spadne a ukáže se chybové hlášení a poslat zprávu výrobci, a tak se to děje při dalších marných pokusech renderovat video na hardisk.

Nestalo se vám nikdy něco takového nebo podobného?

Prosil bych o rady k veřešení mého problému za užitečné rady dám thx předem děkuji vám za případnou pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

achjo... pisu to tady uz asi po 50ty...

pouzivej vegas jen na to dat movie do kupy, potom z vegasu udelej uncompress avi format, a pomoci jineho softu (napr virtualdub nebo megui) udelas pozadovany kontejner s kodekem (xvid, divx, x264, wmv a pod...)

vegas se sice tvari jako profi studio ale profi v tom smyslu, ze to umi dat 2 obrazky dohromady a pridat tam nejakej efekt... encoding mu vubec nejde, protoze nerozezna polovinu kodeku!

Odkaz ke komentáři

• 0
achjo... pisu to tady uz asi po 50ty...

pouzivej vegas jen na to dat movie do kupy, potom z vegasu udelej uncompress avi format, a pomoci jineho softu (napr virtualdub nebo megui) udelas pozadovany kontejner s kodekem (xvid, divx, x264, wmv a pod...)

vegas se sice tvari jako profi studio ale profi v tom smyslu, ze to umi dat 2 obrazky dohromady a pridat tam nejakej efekt... encoding mu vubec nejde, protoze nerozezna polovinu kodeku!

Díky za typ.

Doufam, že bez kopresní soubor 10 minutový v HD kvalitě nebude zabírat přes 10GB na horu.

Takže mám zvolit deafault template uncompressed pro bez kompresi?

Jinak mi ten kodek xvid funguje, ale jenom, když nepoužívám ten réžim s kalkulačkou na výpočet birate výpočet délky videa a nepoužívám tuto funkci na konvert.

Tak bych mohl dosáhnout lepší kvality obrazu.

A třeba s kodekem Divx nemám vůbec žádný problém, ale ten je tu jedna otázka, který z těchto kodek dokáže udělat lepší a kvalitní video?:roll:

Odkaz ke komentáři

• 0

no hele uncompress zabira opravdu hodne (6min movie ma cca 25GB dat)

co se tyka toho, ktery kodek je nejkvalitnejsi, tak tezko rict, vzdy zalezi na nastaveni (ale rozhodne ne na tom, ktery nabizi kodek samotny... tzv: prednastavena kvalita) ale podle me je best x264 encodovany v megui, tahle kombinace je vrazedna. Viz MKV kontejnery s x264 kodekem BR filmu, kdy BR film ma 8GB a vypada 3x lip jak fullDVD moviecko! nicmene x264 vyzaduje silny HW + grafickou kartu ktera podporuje HD prehavani movie. A samozrejme nastavit x264 v megui neni prdel.

Odkaz ke komentáři

• 0
no hele uncompress zabira opravdu hodne (6min movie ma cca 25GB dat)

co se tyka toho, ktery kodek je nejkvalitnejsi, tak tezko rict, vzdy zalezi na nastaveni (ale rozhodne ne na tom, ktery nabizi kodek samotny... tzv: prednastavena kvalita) ale podle me je best x264 encodovany v megui, tahle kombinace je vrazedna. Viz MKV kontejnery s x264 kodekem BR filmu, kdy BR film ma 8GB a vypada 3x lip jak fullDVD moviecko! nicmene x264 vyzaduje silny HW + grafickou kartu ktera podporuje HD prehavani movie. A samozrejme nastavit x264 v megui neni prdel.

Pro moje pc to nebude problém s tímhle dělat.

Jenom by mě zajímalo co znamená ten výraz: megui

Jinak se už myslím, že by byl nejlepší volbou x264 ten používá úplně stejnou technologii jako mainconcept H264, který stojí kolem 8500,-

A neměl bys nějaké typi, jak ten kodek mám správně nastavit tak, aby konečné video mělo nejlepší kvalitu a velikost velice přijatelnou ještě v mb.:cheesygrin:

Ten kodek má hodně odlišné a co víc rozšířené nastavení moc se v tom nevyznám.:?

Odkaz ke komentáři

• 0

:roll: megui je software na encoding x264 nebo xvid. Prakticky asi best soft... tip ti muzu dat kdyz kliknes na www.han-sai.parba.cz je tam sekce tutorialy a tam je muj vlastni navod jak nastavit x264 v megui, bohuzel je dost stary, ale i tak by ti mel pomoct...

bez znalosti nastaveni kodeku moc moviecek neudelas =)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu