Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Flashové aplikácie na iPhone.


Zekeasakura

Recommended Posts

Včera na keynote Adobe bola ohlásená jedna vec, ktorá je pre nás, vlastníkov iPhonov veľmi dôležitá. Flash na iPhone. Flash nebol primárne povolený v Safari prehliadači, keďže Apple vôbec nespolupracuje s Adobe, ale Adobe do Flash professional CS5 zakomponuje kompilátor, pomocou ktorého bude možné akúkoľvek flashovú aplikáciu prekompilovať do Objective-C aplikácie, ktorú môžete normálnou cestou poslať do AppStore.

Čo to znamená pre uživateľov ? Obrovský prísun nových aplikácii a nových programátorov, keďže k tým, čo programujú v Objective-C sa pripoja aj tí, ktorí ovládajú Flash (a tých je oveľa viacej).

Čo to znamená pre programátora ?

1. Aplikáciu, ktorú naprogramujete vo Flashi, môžete spustiť skoro na všetkých OS od Windows, Mac, Windows mobile až po Android a iPhone OS.

2. Na programovanie pre iPhone už nepotrebujete Mac !. Toto je perfektná správa pre mnohých užívateľov PC, ktorí chcú programovať pre iPhone (včetne mňa).

3. Nemusíte vedieť Objective-C.

Mnoho ľudí si to neuvedomuje, ale toto ohlásenie je pre iPhone veľmi dôležité.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ziadne nove tutorialy netreba. Normalne naprogramujes aplikaciu v starom dobrom Flashi (tutorialov existuje plno) a zkompilujes ju pre iPhone (V Adobe Flash Professional CS5 ktory este nevysiel :D).

Odpoved k Editu: Ked chces programovat priamo v Objective-C, tak Mac potrebujes (iPhone SDK). Ked ale neco naprogramujes vo Flashi tak FP CS5 to zkompiluje do plnohodnotnej Objective-C aplikacie. iPhone nema ani tusaka ze pusta Flash. Je to vlastne nieco ako taky maly legalny hack :D Tymto sposobom sa vlastne podarilo pretlacit Flash do Appstore.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu