suchac500 Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 sairus >pokud o tom nic nevis tak tezko :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 Procesor taktujete přes BIOS? Na procesory jsou taky nějaké programy ne? Ano přes bios. Je tam celkem dost nastavení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dutch Odesláno Listopad 25, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2009 Mám dva a půl roku starýho kompa: Intel c2d 6320 šoupnutýho z 1.8 na 2.8GHz s deskou asus p5b Grafiku Asus 8800GTS přetočenou o cca 30%. Když jsem tomu naložil víc, tak už karta začínala mít halucinace xD (špatný textury občas žádný..zkrátka artefakty) Tenkrát když jsem to testoval mi to udělalo asi 4000 bodů v 3dmarku. S přetaktovánim nemám problém, jen je jednou za čas potřeba vysát/profouknout bednu od prachu, protože pak procík leze přes 70C (burn). Grafiku mi hlída utilitka od asusu, která si toči s ventilátorem podle teploty. Zatim žádný problémy, vše stabilní a s box chladiči ;) btw. jo, přes bios. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexXx Odesláno Prosinec 26, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 26, 2009 mám takovej problém. Totálně se mi začalo sekat pc. Nechápu hrál sem a najednou takovej lag a už se mi to seká furt. Nevíte jestli to je tím taktováním rivou? Jinak sem se dočetl, že se to u nvidí má zvýšit. "Pro nVidii je dále třeba učinit jeden důležitý krok, a to zrušit onu kontrolu frekvencí v ovladačích. K tomu je potřeba nastavit na záložce Power user hodnotu položky RivaTuner 2.0 RC 15.4 \ NVIDIA \ Overclocking \ DisableInternalClockTest na 1. Tím se kontrola zruší (viz screenshot na straně 6). " a u nové verze 2.24c to tam nikde není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skype Odesláno Prosinec 26, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 26, 2009 Taktuju :) Procesor C2D E6550 2,33GHz na desce Asus P5KR taktlej na 3,4GHz jen s AC Freezerem 7 PRO na 1300ot. Ramky mám A-Data 2GB DDR2 800MHz 5-5-5-15 - "přečasovaný" na 4-4-4-12 Grafika Sapphire HD 2600XT GDDR3 Ultimate - pasivní chlazení takže netaktuju - nehraju hry, mám Xbox :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deyf1468623793 Odesláno Prosinec 26, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 26, 2009 Ja mam amd 5000+Black Edition z 2,6 na 3,1 bez zvednuti napeti a slape me tu uz takhle vic jak rok s chladicem blue orbII Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fatality Odesláno Prosinec 31, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 31, 2009 ja jsem taktoval C2D E6300 z 1.86Ghz na 3.23Ghz a cca po roce se mi na nem neco podelalo:cheesygrin: ale tak intelaci mi dali novy C2D E7500 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.net Odesláno Leden 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 3, 2010 Jinak tady máte velmi pěkné články o taktování doporučuji přečíst začátečníkům 8) Jak na přetaktování - Úvod a vysvětlení základních pojmů Jak na přetaktování - Core i5 750 a socket LGA 1156 Jak na přetaktování - Athlon II a Phenom II pro AM3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scarecrow Odesláno Leden 3, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 3, 2010 jediný co mám přetaktovaný je 4jádrovej procesor na 8jádrovej a hnedka jde crysis na max Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paprika4 Odesláno Leden 16, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 16, 2010 ZDAR xD ja mam pretaktovanej procak: Athlon IIx4 620 z 4x2,6GHz na 4x3,1GHz a jede v pohode s BOXOVANYM CHLADICEM !! teplotu mam pri normalu kolem 40 a pri zatezi na 100% 61 stupnu. Grafiku mam GF N9500gt od MSI a takty mam z 550,1500,400 tak sem to taktnul na 660,1620,476 a napr u COD 6 sem videl rozdil ze se to neseka a jede plynule na high detajly na extra je tam sem tam mensi lag :) piste vase pretaktovaci rekordy xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasa.lohr Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 muzu se zeptat kde v biosu najdu taktovani cpu? mam bios fheonix uz hodne stary, jinak kde bych mohl aktualizovat? Z deska MSI ted jsem si nataktoval o par % grafiku (3650 s cipem ati) a teplota je bez zatizeni 67% uz pred tim lezla dost vysoko a chci se zeptat jestli se nemuze znicit, a kdyz tak jaka je max teplota? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ALEX2121 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 ja sem svuj E5300 dostal z 2.6 na 3.4 s box chladicem, testama prosel dlouho snim hral a naprosto stabilni, skousel sem jit i vejs, procak zvladal ale nezvladal sem uz chladit budu muset poridit nejaky lepsi chlazeni ale ono i tech 3.4 staci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasa.lohr Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 muzu se zeptat kde v biosu najdu taktovani cpu?mam bios fheonix uz hodne stary, jinak kde bych mohl aktualizovat? Z deska MSI ted jsem si nataktoval o par % grafiku (3650 s cipem ati) a teplota je bez zatizeni 67% uz pred tim lezla dost vysoko a chci se zeptat jestli se nemuze znicit, a kdyz tak jaka je max teplota? vazne nikdo? potrebuju to zjistit nahodou jsem cetl ze grafika by mela vydrzet az 120 stupnu celsia je to mozne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba741 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 jediný co mám přetaktovaný je 4jádrovej procesor na 8jádrovej a hnedka jde crysis na max co to meles????pretaktovat u cpu jde jenom frekvence a ne pridavat jadra mga u crysis nezalezi na cpu crysis je staveny na dvoujadra a vykonnou grafiku gts 250 gtx 260 9800gtx 8800gtx atd vzbud se z pohadky kamo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RohLLIKs Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 sasa.lohr> jasne ze se muze znicit voe :D kdyz nebudes opatrnej...ze zacatku to chce zvedat tak o 5MHz pak po 2..vzdy zvysit, pustit 3D mark bo nejakou parbu (tim nemyslim zrovna maria) koukat po fragmentech a hlidat teplotu..tech 130°C mi pride jako kravina max bych to videl do 90ti. u CPU stejny postup ale zvysoval bych po 2MHz uz od zacatku a chce to snizovat frekvenci RAMek a AGP/PCIe (pretaktovanim sbernice se zvysuje frekvence na vsem) kuba741> myslim ze si delal prdel ;) btw tim ze pretaktujete HW treba o 10% nebude mi PC o 10% vyssi vykon..pisu to pac to vypada ze si to tady dost lidi mysli :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasa.lohr Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 RohLLIKs: diky moc, dal bych THX ale ted jak vidim nefunguje hold az pujde:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PC jiky Odesláno Leden 20, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 20, 2010 Mohl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi integrovanou grafikou a grafikou???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba741 Odesláno Leden 20, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 20, 2010 Mohl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi integrovanou grafikou a grafikou???? velkej :lol: integrovana=shit normal grafiká=dobra integrovany dela intel a sou hodne pomaly maj zastaraly directx picel shadery atd di do normal grafiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasa.lohr Odesláno Leden 20, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 20, 2010 poradi mi nekdo, kde jde v biosu nataktovat CPU? ja to tam nemuzu najit a neni nejaky program treba jako CPUFSB? me to v tomhle neslo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejsetina Odesláno Únor 17, 2010 Nahlásit Share Odesláno Únor 17, 2010 Možná to vyzkouším z grafickou kartou. Na cd mám i k tomu software.. Jestli hry půjdou lépe jak píšeš tak to by bylo docela dobré,.. Vyzkouším .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolda Odesláno Únor 20, 2010 Nahlásit Share Odesláno Únor 20, 2010 tak jsem se pres everest podíval jakou mam teplotu v PC ale nvm jestli je dobrá na taktování GPU a později i CPU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lenochod Odesláno Únor 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Únor 21, 2010 Intel je prý na přetaktování blbej(větší nebezpečí zhoření), lepší je AMD, tak až mi něco nepůjde, tak to začnu studovat. Zdar, Intel a blbej na přetaktování? Ty tomu asi moc nerozumíš co? AMD je nejhorší na taktování co může být...Jestli nataktuješ Phenom II, tak můžeš být štastnej jak blecha. S Intelem ti to nebude dělat žádný problém..A když chcete taktovat..tak asi ne z boxovým chladičem né? Fakt hloupost...8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skype Odesláno Únor 21, 2010 Nahlásit Share Odesláno Únor 21, 2010 Kolda: Ani náhodou! Ten počítač se trápí už teď. Chtělo by to lepší chlazení procesoru, grafiky a chipsetu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasa.lohr Odesláno Květen 24, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 24, 2010 tak jsem si koupil athlon II X3 a podarilo se mi zapnout 4. jadro a L3 6mb, coz mi z nej udelalo phenoma x4 a aby toho nebylo malo, taktnul jsem na 3,4ghz (234x14,5) napeti mam na atomatic, aby se to nesralo(bere si kolik potrebuje) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasa.lohr Odesláno Květen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Květen 29, 2010 je normalni 45°C na zakladni desce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.