Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Odesláno

Mám dva a půl roku starýho kompa:

Intel c2d 6320 šoupnutýho z 1.8 na 2.8GHz s deskou asus p5b

Grafiku Asus 8800GTS přetočenou o cca 30%. Když jsem tomu naložil víc, tak už karta začínala mít halucinace xD (špatný textury občas žádný..zkrátka artefakty)

Tenkrát když jsem to testoval mi to udělalo asi 4000 bodů v 3dmarku. S přetaktovánim nemám problém, jen je jednou za čas potřeba vysát/profouknout bednu od prachu, protože pak procík leze přes 70C (burn). Grafiku mi hlída utilitka od asusu, která si toči s ventilátorem podle teploty. Zatim žádný problémy, vše stabilní a s box chladiči ;)

btw. jo, přes bios.

• 1 month later...
Odesláno

mám takovej problém. Totálně se mi začalo sekat pc. Nechápu hrál sem a najednou takovej lag a už se mi to seká furt. Nevíte jestli to je tím taktováním rivou? Jinak sem se dočetl, že se to u nvidí má zvýšit. "Pro nVidii je dále třeba učinit jeden důležitý krok, a to zrušit onu kontrolu frekvencí v ovladačích. K tomu je potřeba nastavit na záložce Power user hodnotu položky RivaTuner 2.0 RC 15.4 \ NVIDIA \ Overclocking \ DisableInternalClockTest na 1. Tím se kontrola zruší (viz screenshot na straně 6).

" a u nové verze 2.24c to tam nikde není.

• 2 weeks later...
Odesláno

ZDAR xD ja mam pretaktovanej procak: Athlon IIx4 620 z 4x2,6GHz na 4x3,1GHz a jede v pohode s BOXOVANYM CHLADICEM !! teplotu mam pri normalu kolem 40 a pri zatezi na 100% 61 stupnu.

Grafiku mam GF N9500gt od MSI a takty mam z 550,1500,400 tak sem to taktnul na 660,1620,476 a napr u COD 6 sem videl rozdil ze se to neseka a jede plynule na high detajly na extra je tam sem tam mensi lag :) piste vase pretaktovaci rekordy xD

Odesláno
muzu se zeptat kde v biosu najdu taktovani cpu?

mam bios fheonix

uz hodne stary, jinak kde bych mohl aktualizovat? Z deska MSI

ted jsem si nataktoval o par % grafiku (3650 s cipem ati) a teplota je bez zatizeni 67% uz pred tim lezla dost vysoko a chci se zeptat jestli se nemuze znicit, a kdyz tak jaka je max teplota?

vazne nikdo? potrebuju to zjistit

nahodou jsem cetl ze grafika by mela vydrzet az 120 stupnu celsia

je to mozne?

Odesláno

sasa.lohr> jasne ze se muze znicit voe :D kdyz nebudes opatrnej...ze zacatku to chce zvedat tak o 5MHz pak po 2..vzdy zvysit, pustit 3D mark bo nejakou parbu (tim nemyslim zrovna maria) koukat po fragmentech a hlidat teplotu..tech 130°C mi pride jako kravina max bych to videl do 90ti. u CPU stejny postup ale zvysoval bych po 2MHz uz od zacatku a chce to snizovat frekvenci RAMek a AGP/PCIe (pretaktovanim sbernice se zvysuje frekvence na vsem)

kuba741> myslim ze si delal prdel ;)

btw tim ze pretaktujete HW treba o 10% nebude mi PC o 10% vyssi vykon..pisu to pac to vypada ze si to tady dost lidi mysli :)

• 4 weeks later...
Odesláno

Intel je prý na přetaktování blbej(větší nebezpečí zhoření), lepší je AMD, tak až mi něco nepůjde, tak to začnu studovat.

Zdar, Intel a blbej na přetaktování? Ty tomu asi moc nerozumíš co? AMD je nejhorší na taktování co může být...Jestli nataktuješ Phenom II, tak můžeš být štastnej jak blecha. S Intelem ti to nebude dělat žádný problém..A když chcete taktovat..tak asi ne z boxovým chladičem né? Fakt hloupost...8)

• 3 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu