Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Prosím pomoct.Dám vše své credits.

Mrkej_Na_Drat

Otázka

Mám starej kompl a koupil jsem do něho novej HDD a chci na něj nainstalovat windows,ale mám nastavený vše v biosu a bootovací CD v mechanice a stejně to napšíe hlášku:

Disk boot failure,insert system disk and press enter.

To nechápu diť tam disk je a stejně to nerozjede,jinak ten disk jede :(

Kdo to vyřeší má všechny moje credits :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

• 0

Takže jestli ti ten starej HDD fungoval dobře. tak jestli ho ještě máš, tak se na něj koukni a na tej straně jak se zapojuje IDE a napájení tak by tam ještě měla bejt asi řada pinů a nad nima popis zapojení a tam by mělo bejt napsáno asi Device 0, Device 1 (0=Master, 1=Slave). Tam musíš zjistit právě jestli je to na Master nebo Slave a to samí musí bejt udělaný na tom novým disku protože to zřejmě máš na stejný větvy tak proto musí bejt každý jinak. Většinou se Disk dává jako master a mechanika slave. Zkus na to kouknout a napiš co jsi zjistil nebo nezjistil :D

edit: Pokud máš jenom jednu mechaniku a jeden disk na jednom kabelu, tak na tom hdd nemůže bejt nic jinýho než master nabo cable select.

Odkaz ke komentáři

• 0
Takže jestli ti ten starej HDD fungoval dobře. tak jestli ho ještě máš, tak se na něj koukni a na tej straně jak se zapojuje IDE a napájení tak by tam ještě měla bejt asi řada pinů a nad nima popis zapojení a tam by mělo bejt napsáno asi Device 0, Device 1 (0=Master, 1=Slave). Tam musíš zjistit právě jestli je to na Master nebo Slave a to samí musí bejt udělaný na tom novým disku protože to zřejmě máš na stejný větvy tak proto musí bejt každý jinak. Většinou se Disk dává jako master a mechanika slave. Zkus na to kouknout a napiš co jsi zjistil nebo nezjistil :D

edit: Pokud máš jenom jednu mechaniku a jeden disk na jednom kabelu, tak na tom hdd nemůže bejt nic jinýho než master nabo cable select.

To by mohlo bejt ono kámo :)Ale vůbec se v tom nevyznám přikládám fotky :)Prvni dvě jsou ten starej,pak zase dvě je ten nový HDD :)

Odkaz ke komentáři

• 0

No tak je to jasný. Jak máš u toho novýho HDD ten černej čuplík (nevim jak to líp popsat odborně se tomu říká Jumper jestli to znáš) je to mezi tim napájením a ide konektorem tak ten spojuje druhou řadu pinů zleva tak ho vyndej a posuň o jeden doleva, takže bude spojovat tu první řadu.

Odkaz ke komentáři

• 0
No tak je to jasný. Jak máš u toho novýho HDD ten černej čuplík (nevim jak to líp popsat odborně se tomu říká Jumper jestli to znáš) je to mezi tim napájením a ide konektorem tak ten spojuje druhou řadu pinů zleva tak ho vyndej a posuň o jeden doleva, takže bude spojovat tu první řadu.

Jasně znám Jumpera,ok jdu to vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři

• 0

Zkus to, ale teď jsem si všimnul že je tam calbe select tak to by mělo jít protože HDD by se sám měl zvolit jako master. Zkus to přehodit na ten master a uvidíš ale nevim. Když to nepude tak ti poradim něco jinýho.

edit: Teď tak přemejšli jetli nepíšu blbost, ale nějak sem vydedukoval že to je asi něco jinýho. Napiš přesně postup jak si to dělal a co ti vubec nejde nabootovat CD? Já teď nějak přesně nechápu co řešíme akorád si říkal že ti to vyhodí tu hlášku, ale to neznamená, že to nevidí disk.

Odkaz ke komentáři

• 0
No už se dlouho neozval, tak snad to s tim "správným" nastavováním nepřehnal :D

Tak jedeto bylo to tím Jumprem,díky moc credits jsem poslal,ale teďka mi zase nejede další PC vůbec mi nenačte HDD,asi jsem ten HDD spálil ze spodu se dost zahřívá ten plošnej spoj :(

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak jestli to máš dobře zapojený a všechno je v pořádku, tak ti ten hdd asi opravdu nefunguje jinak nevim na dálku se těžko radí v tutěch věcech.

Ok to chápu a mrkni ještě na tyhle fotky,ty první dvě jsou HDD,který to PC normálně načte,takže doufám že ten Jumper je na tom druhým HDD taky dobře zapojenej podle toho prvního.Je to trochu složitější na tom druhým je těch pinů celkem deset.Díky.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu