Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2009 Chci se zeptat,je to trapny ale potřebuju polopaticky vysvětlit jak mám udělat když mám u pc wifi,tak jak to připojit a hlavně co kde nastavit aby mi šel net na pc i notebooku zároven. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Prosinec 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2009 to je podle toho ca máš za modem/router Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Frey Odesláno Prosinec 6, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 6, 2009 hlavne je treba si prvni uvedomit jak si predstavujes ze by to melo fungovat az potom neco resit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 7, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 No modem mám od ufona :D a jak by to mělo fungovat?no jak už sem popisoval,aby šel net na obou propojenejch pc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dark_user Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Jestli mas ten modem (zelenej) od Ufona, tak ten jsem mel taky a řešil jsem to následovně: V 1. PC byl modem a byl nasdílen internet po LANku... z LANu to šlo do WANka v routeru a potom z routeru do dalších zařízení... Samozřejmostí je, že ten PC ve kterem byl modem a sdílel internet po LANku se nevipínal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 7, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Jestli mas ten modem (zelenej) od Ufona, tak ten jsem mel taky a řešil jsem to následovně: V 1. PC byl modem a byl nasdílen internet po LANku... z LANu to šlo do WANka v routeru a potom z routeru do dalších zařízení... Samozřejmostí je, že ten PC ve kterem byl modem a sdílel internet po LANku se nevipínal. Jo přesně ten mám,no skusim to teda podle tohodle návodu,ikdyž polopatickej by byl lepší:D ale dík,pak dám vědět jak to dopadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kinder Master King Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Jo přesně ten mám,no skusim to teda podle tohodle návodu,ikdyž polopatickej by byl lepší:D ale dík,pak dám vědět jak to dopadlo A nebylo by jednodušší aby šel ten net rovnou do routeru a nemusel být kvůli internetu zapnutý počítač? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 7, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 A nebylo by jednodušší aby šel ten net rovnou do routeru a nemusel být kvůli internetu zapnutý počítač? To je otázka namě?pokud jo,tak odpověd sám nevim,sám na nějakou normální čekám :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dark_user Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 A nebylo by jednodušší aby šel ten net rovnou do routeru a nemusel být kvůli internetu zapnutý počítač? Asi jak když je to USB modem? Vím o nějakem routeru s USB podporou modemu, ale je to celkem drahe a nevím zda to vubec tento modem podoruje. btw: pokud jsem správne pochopil že se jedna o: http://www.ufon.cz/cz/pristroje/anydata-adu-510l-1/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kinder Master King Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Asi jak když je to USB modem? Vím o nějakem routeru s USB podporou modemu, ale je to celkem drahe a nevím zda to vubec tento modem podoruje. btw: pokud jsem správne pochopil že se jedna o: http://www.ufon.cz/cz/pristroje/anydata-adu-510l-1/ Aha a jak to funguje, to jen zapojíš do kompu a jde net? Jo kupovat router který podporuje usb modem je zbytečný. Ale ufoni by mohli mít nějakej modem rovnou s routerem v nabídce, což by bylo nejideálnější řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dark_user Odesláno Prosinec 7, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 7, 2009 Ale ta cena je jak 3 routery. Jinak funguje to tak že to píchneš do USB nainstaluješ, spustiš a jede, ale je i inteligentnejsi reseni: nainstalujes ovladace a nastavis telefonicke připojeni... ma to tu vyhodu, že když připojení spadne, tak počitač automaticky znovu vytoči připojení atp... rozhodně lepší než použivat ten jejich teplej program :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 8, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Celej ten zasran*** ufon je přihřátej,jediný mě napadlo dát do modemu rozdvojku na usb,každej kabel dát do jednoho kompu a pak na každym mít připojení,jenže když budou oba připojený najednou,tak to nejspíš bude pomalý jak hov**,což už je stejně:o Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kinder Master King Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Celej ten zasran*** ufon je přihřátej,jediný mě napadlo dát do modemu rozdvojku na usb,každej kabel dát do jednoho kompu a pak na každym mít připojení,jenže když budou oba připojený najednou,tak to nejspíš bude pomalý jak hov**,což už je stejně:o Tak to by snad ani nešlo, aby to bylo zapojený do dvou pc zároveň. Takovej kabel jsem nikdy neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 8, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Tak to by snad ani nešlo, aby to bylo zapojený do dvou pc zároveň. Takovej kabel jsem nikdy neviděl. Normal usb přece,ten modem ufon se normálně zapojí do usb,a pak do pc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dark_user Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 takovej kabel se neprodava... jako mužes ho vyrobit, ale nevím zda by to fungovalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 8, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 takovej kabel se neprodava... jako mužes ho vyrobit, ale nevím zda by to fungovalo Usb?tyd mám doma 4,5m :D a co vim prodávaj se běžně :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Bludi Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Usb?tyd mám doma 4,5m :D a co vim prodávaj se běžně :D Zřejmě myslíš, něco podobného tomuto http://anonym.to/http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=134172 Ale připojit k tomu 2 PC a USB modem jsi asi nezkoušel, že? Zjistil bys, že to prostě fungovat nemůže... Je to vhodné např. pro připojení 1 tiskárny k dvěma PC, s tím, že v jednu chvíli je připojeno právě jedno PC, ne obě najednou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kinder Master King Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Usb?tyd mám doma 4,5m :D a co vim prodávaj se běžně :D ty bys ale potřeboval obrácenou rozdvojku, 2 samci a jeda samice. Krom toho by si moh možná odjebat ten modem když do něj pude proud z obou pc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 hosanek Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 a nebo můžeš si za 300 koupit RJ-45(ethernet) a bude to vyeseny ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kinder Master King Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 a nebo můžeš si za 300 koupit RJ-45(ethernet) a bude to vyeseny ne? tak ale on má usb modem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 hosanek Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 jj no ale kdyz kupii ten kabl tak mu to pojede ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 8, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Přesně tak,to mě napadlo,jedna rozdvojka,tu dát do modemu a z něho rozvýst do každýho pc usb,a co se týče toho toho modemu,myslíte jako že by mi výkon obou pc ho moch nějak poškodit jo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kinder Master King Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Přesně tak,to mě napadlo,jedna rozdvojka,tu dát do modemu a z něho rozvýst do každýho pc usb,a co se týče toho toho modemu,myslíte jako že by mi výkon obou pc ho moch nějak poškodit jo? Já myslel že si to tak původně myslel :). Ale tohle nejspíš fungovat nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 8, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Já myslel že si to tak původně myslel :). Ale tohle nejspíš fungovat nebude. Proč by ne?:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Bludi Odesláno Prosinec 8, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 8, 2009 Tak to zkusím ještě jednou. Pokud máte alespoň základní pojem o počítačových sítích a IP adresa pro vás není neznámé slovo, tak vám musí být jasné, že pomocí jakékoliv USB rozdvojky a zmíněného modemu internet do obou PC současně nedostanete!!!!!! To umí pouze nějaký ,,chytřejší´´ síťový prvek typu router... Jediná možnost je ten USB modem připíchnout do jednoho PC a na tom PC nasdílet internet přes Ethernet kabel do druhého PC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ďáblův Žoldák 666 Odesláno Prosinec 9, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 9, 2009 Tak to zkusím ještě jednou. Pokud máte alespoň základní pojem o počítačových sítích a IP adresa pro vás není neznámé slovo, tak vám musí být jasné, že pomocí jakékoliv USB rozdvojky a zmíněného modemu internet do obou PC současně nedostanete!!!!!! To umí pouze nějaký ,,chytřejší´´ síťový prvek typu router...Jediná možnost je ten USB modem připíchnout do jednoho PC a na tom PC nasdílet internet přes Ethernet kabel do druhého PC. A určitě se my tím dvojitým připojením omezí rychlost toho internetu žejo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Ďáblův Žoldák 666
Chci se zeptat,je to trapny ale potřebuju polopaticky vysvětlit jak mám udělat když mám u pc wifi,tak jak to připojit a hlavně co kde nastavit aby mi šel net na pc i notebooku zároven.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
27 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.