Bios Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli je nějak trestné prodávat kopie výrobků apple (mp4,Iphone,Ipod) Samozdřejmě na bazaru mám napsáno že se nejedná o pravé zboží... Je to nějak postihnutelné? J e to legální prodávat kopii ? Předem děkuji...8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyrantx Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Píšeš že to je original??A to ještě nejsi ještě stíhany:-D tak to udělaj třeba iiphone :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sunfig Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 na aukro se podívej tam se prodává toho :) když napíšeš název třeba Ipod - kopie tak o nic nejde ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bios Odesláno Prosinec 11, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Ne nepíšu že je to originál píšu Mp4 přehrávač :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cool.Majkl Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Je trestný to prodávat, pokud tam nenapíšeš že je to Apple iPod a pod. a neni to výrobek značky Apple. Když napíšeš mp3 přehrávač 2 GB tak je to v pořádku :thumbup: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bios Odesláno Prosinec 11, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Ano děkuji moc :) A ještě jsem se chtěl zeptat když chci mít nějaký menší eshop musím mít živnostenský list ? Napadlo mě například eshop-zdarma.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RaiN1468624112 Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Bios: Samozřejmě, že musíš mít živnostenský list a navíc, musíš odvádět daně :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bios Odesláno Prosinec 11, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Ok tkaže když chci vlatní eshop musím mít živnostnák a když chci po bazarech nemusím mít nic :D No když já na některých eshopech četl "nejsme plátci DPH" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Nejsem takovy ,,ekonom", abych ti rekl, co ,,Nejsme platci DPH" znamena, ale muzu ti s klidem rici, ze na JAKYKOLIV eshop potrebujes zivnostak a MUSIS odvadet dane :) A s tou kopii - pokud je to jen kopie (napr. sciPhone) a neni na ni nikde napsane napriklad iPhone a pokud to nevydavas za iPod/iPhone/Apple (proste za neco, co ma registrovane jmeno/znacku), tak je to v poradku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hojoko Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Ok tkaže když chci vlatní eshop musím mít živnostnák a když chci po bazarech nemusím mít nic :D No když já na některých eshopech četl "nejsme plátci DPH" daně platíš i tak jako mourovanej,To jestli chceš nebo budeš plátce nebo neplátce DPH zálež jen na tom: Jakou daň dph ti židák stát na tu tvojí službu dá : Když budeš mít prodej/službu na 19%dph a zboží kupuješ taky za 19% nemá cenu bejt platce Dph - protože to z lidí -chudáků dostaneš zpět. Ale dejme tomu že budeš třeba montovat žaluzie za 9%dph a kupuješ žaluzie za 19%dph vyplatí se bejt plátce dph protože........stát-anděl ti rozdíl 10%vrátí na učet zpět kapišto:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bios Odesláno Prosinec 11, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Jasně už to chápu takže jak má uživatel nejlevneji že si stahnete katalog vyberete atd to je zcela legální ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Jasně už to chápu takže jak má uživatel nejlevneji že si stahnete katalog vyberete atd to je zcela legální ? Pokud to pak neprodava pres aukro nebo jineho zprostredkovatele, tak musi mit zivnostnak i on a musi odvadet dane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 tak to je ajk kdybch tu prodaval psp musle bych mět živnostnák? To se mi zdá jako legální :) dit to prodává jako bazar :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 11, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2009 Podivej se zde http://www.pravnik.cz/forum/topic/5091/zivnostensky-list.html na dotaz od Silvie Chodníčkove. Pokud prodas 3 veci za rok, tak je to ok. Pokud je to pravidelne/pokud neco stale nabizis, tak uz se to urcite neda posoudit jako ,,prilezitostne". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.