Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Koupě NDSi, co k tomu, rady, tipy


Slitherin

Recommended Posts

Ahoj, chci si koupit NDSi, ale potřeboval bych poradit. Jsem Otaku, takže od NDS požaduji přehrávání videa (konvertované anime, už vím jak z vašich návodů), taky zobrazování mangy (na PSP to údajně jde v pohodě - formáty JPG a PDF?), sem tam nějakou hudbu a plno her, visualnovel, ale nemám dost peněz, abych si nechal vozit kamiony z playasia.com.

Takže... mohl by mi někdo poradit, popřípadě dodat linky, co koupit, stáhnout, čemu se vyvarovat? :)

Rozhodoval jsem se mezi PSP a NDS, ale NDS mě láká více - přece jenom více her v anime stylu seženu na NDS a samotné NDS je mi takové milejší...

Na NDS se dívám na aukru, ale nechám si poradit, dále jaký soft do něj, příslušenství, FLASH card (na tu ,,cracklou,, se normálě nahrávají hry, nebo se použivá jako boot CD na PS2??).

A ještě - dá se na tom dotykovém displeji kreslit? Rád kreslím mangu (vystačím si s jednoduchým kreslením postav)

Děkuji za pomoc :) každý kdo pomůže dostane THX ;) samozřejmě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obrazky asi v nejakem programu prelouskas, ale kvuli nizkemu rozliseni displaye by ses zblaznil ze scrollovani, pokud na tom chces cist komixy. Ono i PSP nic moc na tohle. To stejne plati i pro kresleni, jit to jde, ale ma mozna az prilis hruby rastr. Radsi si s sebou nos tuzku a blocek. ;) Jinak ale pokud preferujes japonske hry a anime-like hry + visual novels a nejake rhythm hry, tak jednoznacne ber NDS.

Flash karta funguje jako mix "chipu" a "boot CD" (vetsinou), strcis do ni mircoSD kartu ze ktere pak spoustis hry/programy - tudiz flash kartu nemusis vubec vyndavat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha. Dík dost jsi mi to objasnil, kartu si mám objednat AceKart 2 ? Kde ji asi tak seženu nejlevněji? microSD už sprasím jinde (kdyžtak více, anime bude zabírat poměrně dost...)

A za kolik se tak běžně kupuje NDS? V obchodek je někdy i za 6000, na netu za 4000, dovozem z Japonska za 3000 (nevím jestli tam ale narvu lokalizace + jaký je adaptér...) a na aukru nabízí nové zboží za 2000 a méně (a všechno prodejci s 100% pozitivním hodnocením, prodej 300+).

Je něco na co si mám dát při koupi pozor?

Díky za odpověď dávám THX ;)

EDIT: tak to kreslení není zas tak špatné :) Ale musím stáhnout ten jeho soft, no to půjde. Díky za link, dávám thx

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam NDS Lite z Japonska, anglictina tam je, dodavany adapter byl s japonskou vidlici a bylo na nem psano 100 V (nemuzu potvrdit, jestli funguje i na 230 V, nezkousel jsem). Spis je otazka, jak to sem vubec dovezes, pokud tam nejedes, nebo ti to nekdo neposle.

Tak kreslit se da i ve Windows malovani, ze. ;) Jen od toho necekej zazraky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No plánuji koupi DSi, ale vlastně ani nevím jak moc je to jiné než lite. Ten dovoz bych si snad i zařídil, ale teďka jste mi vážně vložili brouka do hlavy :D DSi/Lite. Hlavní věci na které se dívám je displej, ten 3Mpx foťák, cena a dostupný soft. Co byste za těchto podmínek koupili? Dá se NDS nabíjet pomocí USB? Tím bych zanevřel nad nějakou vidlicí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha tak s tím foťákem mě dostal kámoš...no, nevadí, ale nějaký má ne? Dokonce dvojice kamer - 1 slabší převážně na snímání pohybu, aspoň takhle je to na netu... No dobře dejme tomu že zůstanu u DSi, když už..tak už.. k tomu Acekard 2i, nějaký ten kryt, microSD kartu, ještě něco je potřebné koupit. Kdyžtak nevíte kde sehnat levně tu Acekard 2i ? Na fóru jsou linky na jeden obchod, ale nenašel jsem to tam (údajně za 300 kč). Pouze za 1000 kč. Co používáte za soft k přehrávání videa, zobrazování obrázků, txt (má to něco v sobě?). A jaká tam je WiFi? g?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DSi má 5 stupňu podsvícení, vydrží stejně jako lite kdžy dáte na nejnižší. DSi má lepší WiFI jak DSL a lepší dosah. DSi ma DSiWARE shop + operu atp.

Nemluvě o tom že kamera je tam kvuli toho že za chviličku na ní budou hry a GBA hry budou na DSI ware.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak ten foťák je fakt podpásovka....prostě na fotky fotoaparát no... Když se mluví o výdrži, kolik to je při maximálním vytížení? Dále z toho DSiWare shopu se nakupuje jak? A mám si teda kupovat Acekard 2i? Nebo je něco lepšího kvalita/cena? Všem děkuji za odpovědi :)

EDIT: Tady píšou že přibyla 3Mpx kamera http://nintendo-ds.surtep.cz/konzole/nintendo-dsi-white/? obchodní trik, nebo nová verze?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli se můžu vložit ..tak já mám DSL a teď nové DSi. DSi je bomba...jediná nevýhoda je že do něj nenacpeš ty staré hry ....jinak obrazovka, podsvícení....paráda...mám ho teprve od vánoc, tak si užívám...jenom dotaz na ostatní...kreslení jsem nevykoumala...to se někde stáhne soft, nebo koupí?...díky !!:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dsi nemá 3mpx foťák :D ale má větší displej výkonější procesor, větší paměť ram a dokonce má i flash paměť dále podpora sd karet atd... pro mě teda jasná volba DSi

a ještě k tomu kreslení dsi má přímo soft na kreslení animací ;)

prosim tě, kde ten soft na kreslení najdu?..díky!!:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu