white Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Zdravim... ...mám DVD Windows 7... a potřebuji si reinstalovat notebook HP Pavilion DV2945se ...v BIOSU jsem si nastavil čtení CD/DVD ROM ... a naběhla instalačka... ...pokračoval jsem ale hodilo mi to hlášku, že mi chybí DRIVER (ovladač) k CR/DVD ROM mechanice... tudíž to nejde spustit... ... Hledal jsem všude možně a nenašel... poradí mi někdo? Dík všem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Moderators Zinglbee Odesláno Leden 19, 2010 Moderators Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Řešil jsem něco podobného, vyhodí se ti ta hláška ještě před zahájením instalace ? Chtělo by to screen, nebo přesně tu hlášku ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 white Odesláno Leden 19, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Řešil jsem něco podobného, vyhodí se ti ta hláška ještě před zahájením instalace ? Chtělo by to screen, nebo přesně tu hlášku ... Screen těžko... když instalaci spouštím přes BIOS... A ano... před instalací Winů.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Rychlahuba Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Ja jsem napriklad instaloval win 7 tim ze jsem si nechal nacist DVD normalne pri zapnutem pc klikl na setup ono si to udelalo restart a pri nacitani se spustila instalace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 white Odesláno Leden 19, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Ano, ale já potřebuju úplně přeinstalovat WINY... Prostě ZFORMÁTOVAT... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Han3 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Screen těžko... když instalaci spouštím přes BIOS... A ano... před instalací Winů.. foťák?............. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 white Odesláno Leden 19, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 foťák?............. Hned to bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 white Odesláno Leden 19, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Hned to bude. http://img18.imageshack.us/img18/6439/19012010832.jpg http://img403.imageshack.us/img403/1516/19012010833.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Rychlahuba Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 A ty ovladace nejdou stahnout? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 white Odesláno Leden 19, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 A ty ovladace nejdou stahnout? :D nenašel jsem je... už jsem to psal.... nevíte někdo jak aspoň zformátovat celej počítač a potom spustit instalaci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Rychlahuba Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 :D nenašel jsem je... už jsem to psal.... nevíte někdo jak aspoň zformátovat celej počítač a potom spustit instalaci? tak to nevim :D zalohuj si PC a zkus vymazat vse z PC :D a jeste otezka to mas origo system? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fenix1468622475 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Jesti ti jede mechanika a tedka nemam na mysli u instalace WIN7 ale normálně čte data (ostatní dvd bez problému ) a máš přístup od někud k netu a nejde ti o data prostě potřebuješ čistej hdd použij Linux Live ...http://www.slunecnice.cz/sw/parted-magic/ ... má to necelích 80mb. pár informací o této linuxové distribuci a jak funguje http://www.chip.cz/cs/clanky/parted-magic-4-4.html.. tenhle systém bootuje z dvd nepotřebuje instalaci a je volně ke stažení ... pak v něm můžeš naformátovat disky a zkusit reinstalaci win 7 uplně na čistý hdd ... bez žádných registru a prostě jako novej :) tenhle program je osvětčenej , osobně mi pomohl z mnoha šlamastyk co mi vidle provedly :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 RohLLIKs Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 Jesti ti jede mechanika a máš přístup od někud k netu a nejde ti o data prostě potřebuješ čistej hdd použij Linux Live ...http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/operacni_systemy/suse-linux-live-dvd/ ... tenhle systém bootuje z dvd nepotřebuje instalaci a je volně ke stažení ... pak v něm můžeš naformátovat disky a zkusit reinstalaci win 7 uplně na čistý hdd ... bez žádných registru a prostě jako novej :) tenhle program je osvětčenej , osobně mi pomohl z mnoha šlamastyk co mi vidle provedly :D aha a jak ty 7my nainstaluje pres linux? tohle mu pravda formatne disk ale dal by byl v hajzlu.. tyhle dve temata jsou fakt super v kazdym radi kazdej neco jinyho ;) nejsi jedinej kdo ma tenhle problem a driver na ni asi fakt neni..mam jen dva brutalni a slozity navrhy. bud do kompu zapoj druhej disk (externi) na ten nainstaluj system a z nej formatuj a instaluj na tvuj disk - problem je ze nevim jestli pujdou widle na externiho disk instalovat a pak z nej spoustet. druha moznost je disk rozdelit na dva svazky (partition magickem) a pak stejny postup. to je ale celkem riskatni 8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fenix1468622475 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 aha a jak ty 7my nainstaluje pres linux? tohle mu pravda formatne disk ale dal by byl v hajzlu..tyhle dve temata jsou fakt super v kazdym radi kazdej neco jinyho ;) nejsi jedinej kdo ma tenhle problem a driver na ni asi fakt neni..mam jen dva brutalni a slozity navrhy. bud do kompu zapoj druhej disk (externi) na ten nainstaluj system a z nej formatuj a instaluj na tvuj disk - problem je ze nevim jestli pujdou widle na externiho disk instalovat a pak z nej spoustet. druha moznost je disk rozdelit na dva svazky (partition magickem) a pak stejny postup. to je ale celkem riskatni 8) Vysvětli mě proč by to měl tahat externí disk jen kvuli tomu aby naformátoval ty co má v notasoj a když může použít tyhle distribuci linuxu (bootoje s CD ... a ukláda se do RAM pamětí takže po vytžení Cd a vypnutí pc nebude po linuxu ani známka :D ) a jednoduše sformátovat disky na čisto... vypnout linux a zkusit to znova nabootovat s WIN 7 instalačního dvd ... přes linux se jenom formátujou disky nikoliv instaluje systém ... Takhle sem to dělal už asi tisickrát když nastal problém při instalaci systém , a žádnej externí disk ani dělení disku na partychny jsem nikdy nedělal a to je isntalace systému bez záloh na uživatské hračkou , setkal sem se už i se složitějšími případy oprav pc ... a nebo mě napadlo zformátovat disky a naistalovat třeba jinej systém WIN XP ... po jeho dokončení naistalovat ještě sedmičku ... xp mě šli naistalovat bez probléml na všechno :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 RohLLIKs Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 chjo ok bude mi prazdnej disk bez systemu ale porad bude mit ten problem ze po nem bude chtit instalacka widly driver k mechanice (coz je mimochodem dost ujety :D ) to mu chces pomoct aspon k 50ti%nimu uspechu tim ze bude mit aspon zformatovanej disk? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fenix1468622475 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 chjo ok bude mi prazdnej disk bez systemu ale porad bude mit ten problem ze po nem bude chtit instalacka widly driver k mechanice (coz je mimochodem dost ujety :D ) Jo a ty si někdy viděl drivery na moderní mechaniky většina jich je plug and play (nepočítam FW)... Podle mě měl již systémi naistalovaný naistalovaný a pak mu spadly ... předpokládam že to bude harprovat nějakej registr... po sformátování by to mělo OK ... popřípadě zkusit jinou verzy systémů ... taky me to hodilo chybu podobného rázo po pádu systému že sem nemohl zapisovat na disky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 RohLLIKs Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 to jako ze se uz instalacka hrabe v registrech momtalne instnutyho systemu? to se mi nejak nechce verit ale jestli jo melo by staci najit v registrech tenhle klic HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\Class\ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} a smazat tyhle hodnoty * LowerFilters * LowerFilters.bak * UpperFilters * UpperFilters.bak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fenix1468622475 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 to jako ze se uz instalacka hrabe v registrech momtalne instnutyho systemu? to se mi nejak nechce verit ale jestli jo melo by staci najit v registrech tenhle klicHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\Class\ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} a smazat tyhle hodnoty * LowerFilters * LowerFilters.bak * UpperFilters * UpperFilters.bak Instalačka systému možná neprohlíží registry ale rozhodně registruje předchozí instalaci systému , proto je v nabídce reistalace či oprava systémů, nepodlední řadě i kompletní naformátování a nová instalace proto i myslim že si instalačka systému nějaké informace o předchozí verzy bere , rozhodně ví kde se nachází stará instalace ... A jestli je poškozená může hlásit chybu a znemožní novou instalaci ... Proto si myslím že kompletní formát hdd a starého systému by mohl pomoci , vyřešit problém s mechanikou :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 RohLLIKs Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 jo to dava smysl ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fenix1468622475 Odesláno Leden 19, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 19, 2010 jo to dava smysl ;) Tak to sem rád že sme se alespoň na něčem shodly :):) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
white
Zdravim...
...mám DVD Windows 7... a potřebuji si reinstalovat notebook HP Pavilion DV2945se
...v BIOSU jsem si nastavil čtení CD/DVD ROM ... a naběhla instalačka...
...pokračoval jsem ale hodilo mi to hlášku, že mi chybí DRIVER (ovladač) k CR/DVD ROM mechanice... tudíž to nejde spustit...
... Hledal jsem všude možně a nenašel... poradí mi někdo? Dík všem.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
19 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.