Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Windows 7 ..... Reinstalace? Ani omylem!

white

Otázka

Zdravim...

...mám DVD Windows 7... a potřebuji si reinstalovat notebook HP Pavilion DV2945se

...v BIOSU jsem si nastavil čtení CD/DVD ROM ... a naběhla instalačka...

...pokračoval jsem ale hodilo mi to hlášku, že mi chybí DRIVER (ovladač) k CR/DVD ROM mechanice... tudíž to nejde spustit...

... Hledal jsem všude možně a nenašel... poradí mi někdo? Dík všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

19 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Jesti ti jede mechanika a tedka nemam na mysli u instalace WIN7 ale normálně čte data (ostatní dvd bez problému ) a máš přístup od někud k netu a nejde ti o data prostě potřebuješ čistej hdd použij Linux Live ...http://www.slunecnice.cz/sw/parted-magic/ ... má to necelích 80mb. pár informací o této linuxové distribuci a jak funguje http://www.chip.cz/cs/clanky/parted-magic-4-4.html.. tenhle systém bootuje z dvd nepotřebuje instalaci a je volně ke stažení ... pak v něm můžeš naformátovat disky a zkusit reinstalaci win 7 uplně na čistý hdd ... bez žádných registru a prostě jako novej :) tenhle program je osvětčenej , osobně mi pomohl z mnoha šlamastyk co mi vidle provedly :D

Odkaz ke komentáři

• 0
Jesti ti jede mechanika a máš přístup od někud k netu a nejde ti o data prostě potřebuješ čistej hdd použij Linux Live ...http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/operacni_systemy/suse-linux-live-dvd/ ... tenhle systém bootuje z dvd nepotřebuje instalaci a je volně ke stažení ... pak v něm můžeš naformátovat disky a zkusit reinstalaci win 7 uplně na čistý hdd ... bez žádných registru a prostě jako novej :) tenhle program je osvětčenej , osobně mi pomohl z mnoha šlamastyk co mi vidle provedly :D

aha a jak ty 7my nainstaluje pres linux? tohle mu pravda formatne disk ale dal by byl v hajzlu..

tyhle dve temata jsou fakt super v kazdym radi kazdej neco jinyho ;)

nejsi jedinej kdo ma tenhle problem a driver na ni asi fakt neni..mam jen dva brutalni a slozity navrhy. bud do kompu zapoj druhej disk (externi) na ten nainstaluj system a z nej formatuj a instaluj na tvuj disk - problem je ze nevim jestli pujdou widle na externiho disk instalovat a pak z nej spoustet. druha moznost je disk rozdelit na dva svazky (partition magickem) a pak stejny postup. to je ale celkem riskatni 8)

Odkaz ke komentáři

• 0
aha a jak ty 7my nainstaluje pres linux? tohle mu pravda formatne disk ale dal by byl v hajzlu..

tyhle dve temata jsou fakt super v kazdym radi kazdej neco jinyho ;)

nejsi jedinej kdo ma tenhle problem a driver na ni asi fakt neni..mam jen dva brutalni a slozity navrhy. bud do kompu zapoj druhej disk (externi) na ten nainstaluj system a z nej formatuj a instaluj na tvuj disk - problem je ze nevim jestli pujdou widle na externiho disk instalovat a pak z nej spoustet. druha moznost je disk rozdelit na dva svazky (partition magickem) a pak stejny postup. to je ale celkem riskatni 8)

Vysvětli mě proč by to měl tahat externí disk jen kvuli tomu aby naformátoval ty co má v notasoj a když může použít tyhle distribuci linuxu (bootoje s CD ... a ukláda se do RAM pamětí takže po vytžení Cd a vypnutí pc nebude po linuxu ani známka :D ) a jednoduše sformátovat disky na čisto... vypnout linux a zkusit to znova nabootovat s WIN 7 instalačního dvd ... přes linux se jenom formátujou disky nikoliv instaluje systém ... Takhle sem to dělal už asi tisickrát když nastal problém při instalaci systém , a žádnej externí disk ani dělení disku na partychny jsem nikdy nedělal a to je isntalace systému bez záloh na uživatské hračkou , setkal sem se už i se složitějšími případy oprav pc ... a nebo mě napadlo zformátovat disky a naistalovat třeba jinej systém WIN XP ... po jeho dokončení naistalovat ještě sedmičku ... xp mě šli naistalovat bez probléml na všechno :D

Odkaz ke komentáři

• 0
chjo ok bude mi prazdnej disk bez systemu ale porad bude mit ten problem ze po nem bude chtit instalacka widly driver k mechanice (coz je mimochodem dost ujety :D )

Jo a ty si někdy viděl drivery na moderní mechaniky většina jich je plug and play (nepočítam FW)... Podle mě měl již systémi naistalovaný naistalovaný a pak mu spadly ... předpokládam že to bude harprovat nějakej registr... po sformátování by to mělo OK ... popřípadě zkusit jinou verzy systémů ... taky me to hodilo chybu podobného rázo po pádu systému že sem nemohl zapisovat na disky

Odkaz ke komentáři

• 0

to jako ze se uz instalacka hrabe v registrech momtalne instnutyho systemu? to se mi nejak nechce verit ale jestli jo melo by staci najit v registrech tenhle klic

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\Class\ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

a smazat tyhle hodnoty

* LowerFilters

* LowerFilters.bak

* UpperFilters

* UpperFilters.bak

Odkaz ke komentáři

• 0
to jako ze se uz instalacka hrabe v registrech momtalne instnutyho systemu? to se mi nejak nechce verit ale jestli jo melo by staci najit v registrech tenhle klic

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\Class\ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

a smazat tyhle hodnoty

* LowerFilters

* LowerFilters.bak

* UpperFilters

* UpperFilters.bak

Instalačka systému možná neprohlíží registry ale rozhodně registruje předchozí instalaci systému , proto je v nabídce reistalace či oprava systémů, nepodlední řadě i kompletní naformátování a nová instalace proto i myslim že si instalačka systému nějaké informace o předchozí verzy bere , rozhodně ví kde se nachází stará instalace ... A jestli je poškozená může hlásit chybu a znemožní novou instalaci ... Proto si myslím že kompletní formát hdd a starého systému by mohl pomoci , vyřešit problém s mechanikou :D

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu