Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Nabízím 3.500 credits za pomoc! Pro IT uživatele...

white

Otázka

Zdravím...

Za prvé se omlouvám moderátorům atp. za založení dalšího topicu se stejným obsahem, ale jiným názvem. To proto že to pospíchá... Díky za ponechání a hlavně pochopení.

Problém:

Potřebuju si kompletně přeinstalovat Windows 7... Tak abych měl úplně čistý HDD.

1) Zkoušel jsem to skrze ,,BIOS nastavení" ale kopla mě hláška, že prý nemám ovladač pro CD/DVD mechaniku... Nikde, NIKDE ani na googlu jsem ho nemohl najít.

2) Nainstaloval jsem si Windy přes .ISO, klasicky z počítače... Ale udělala se mi již v pořadí druhá složka ,,Windows.old; Windonws.000old" ve které je všechno to co nepotřebuji... Pokud bych provedl formát disku C, tak se mi kompletně smaže OS a tím pádem nespustím instalačku skrze Deamon Tools... A skrze BIOS také ne, jelikož mi to hází onu chybku...

Jak by jste si poradili vy? Kdo mi pomůže a vyřeší tuto ,,záhadičku" pošlu mu 3.500 credits.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

1. vypal si ty win7 jako klasickou instalacku (nacti image do virtualni mechaniky a ve vypalovacim programu dej kopirovat disk. jako zdroj vyber virtualni mechaniku a cil tu fyzickou, kde mas prazdny dvd)

2. pote restartuj PC a spust bootovací menu (stiskem nejake F klavesnice). pak zvol DVD mechaniku

3. potvrd stiskem jakekoliv klavesnice spusteni z DVD disku

4. pri instalaci si pak naformatuj disk.

Odkaz ke komentáři

• 0
1. vypal si ty win7 jako klasickou instalacku (nacti image do virtualni mechaniky a ve vypalovacim programu dej kopirovat disk. jako zdroj vyber virtualni mechaniku a cil tu fyzickou, kde mas prazdny dvd)

2. pote restartuj PC a spust bootovací menu (stiskem nejake F klavesnice). pak zvol DVD mechaniku

3. potvrd stiskem jakekoliv klavesnice spusteni z DVD disku

4. pri instalaci si pak naformatuj disk.

Ano, přesně tohle dělám... ALE HÁZÍ MI TO CHYBU!

Odkaz ke komentáři

• 0

podle všeho se jedná o notebook, správně? jaký je to model?

snažší varianta: opravdu smazat složky Win*.old

laborace: co jsi zkoušel nastavovat v BIOSu?

v jaké fázi instalace Ti to píše, že nemáš ovladač pro CD/DVD (opravdu je ta chybová hláška formulována takto)?

instaluješ finální verzi Windows 7 nebo nějaký Beta release?

případně zkusit v BIOSu změnit nastavit u položky AHCI (pokud tam je) na Disable a nebo by to mohlo být pojmenováno Sata Mode, tak by tam mohlo být Compatible. nicméně toto by Ti umožnilo akorát vidět HDD při výběru disku pro instalaci, což si myslím, že s tím Windows 7 nemá problém...

Odkaz ke komentáři

• 0
podle všeho se jedná o notebook, správně? jaký je to model?

snažší varianta: opravdu smazat složky Win*.old

laborace: co jsi zkoušel nastavovat v BIOSu?

v jaké fázi instalace Ti to píše, že nemáš ovladač pro CD/DVD (opravdu je ta chybová hláška formulována takto)?

instaluješ finální verzi Windows 7 nebo nějaký Beta release?

případně zkusit v BIOSu změnit nastavit u položky AHCI (pokud tam je) na Disable a nebo by to mohlo být pojmenováno Sata Mode, tak by tam mohlo být Compatible. nicméně toto by Ti umožnilo akorát vidět HDD při výběru disku pro instalaci, což si myslím, že s tím Windows 7 nemá problém...

1) Takto... http://img18.imageshack.us/img18/6439/19012010832.jpg

2) V BIOSU jsem akorát přenastavil BOOT z HDD na DVD...

3) Hláška se mi ukáže hned ze začátku, jen vyberu jazyk a objeví se tohle...

4) Je to Final

5) AHCI...? Není...

6) Sata mode jsem v BIOSU také nenašel...

Je to HP Pavilion dv2945se

Odkaz ke komentáři

• 0
1) Takto... http://img18.imageshack.us/img18/6439/19012010832.jpg

2) V BIOSU jsem akorát přenastavil BOOT z HDD na DVD...

3) Hláška se mi ukáže hned ze začátku, jen vyberu jazyk a objeví se tohle...

4) Je to Final

5) AHCI...? Není...

6) Sata mode jsem v BIOSU také nenašel...

Je to HP Pavilion dv2945se

http://console-forum.net/showthread.php?t=81424 nějaké rady sem ti hodil do tvého druhého topicu tak se na to mrkni . možná to půjde :)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu