Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Odesláno

uz jsem studoval tolik (vysokoskolsky) matiky (a nedostudoval nic) a muzu rict, ze neni potreba tomu rozumet, staci se nasprtat definice, dukazy, atd. O pochopeni to vubec neni.. resp muze byt, pokud jses "genialni", obyc student se to jen nauci, tot vse.

Jinak jsem tento thread necet, ale VS jseou u nas z 95% o tom vedet, jak to ochcat, kde vzit dopradu zadani zkousky, jakyho ucitele si napsat, pripadne jakou studijni referentku. A to je fakt, netreba zpochybnovat ;)

Odesláno
uz jsem studoval tolik (vysokoskolsky) matiky (a nedostudoval nic) a muzu rict, ze neni potreba tomu rozumet, staci se nasprtat definice, dukazy, atd. O pochopeni to vubec neni.. resp muze byt, pokud jses "genialni", obyc student se to jen nauci, tot vse.

Jinak jsem tento thread necet, ale VS jseou u nas z 95% o tom vedet, jak to ochcat, kde vzit dopradu zadani zkousky, jakyho ucitele si napsat, pripadne jakou studijni referentku. A to je fakt, netreba zpochybnovat ;)

Konečně člověk, který to pochopil. Aspoň, že jeden.. :)

Protože jak vidím asi došel do stejného stupně, co ví o VŠ jako já.. Člověk, který to nikdy nezkusil a nepřišel na to jak to je, to nedokáže posoudit.. A to nemyslím nijak špatně.

Btw, ale já chci dostudovat.. :)

Odesláno
Samozřejmě, je to přesně tak. Člověk s 5 pětkami atd to nedá. To je logické. Nicméně ta debata se směřovala už spíše všeobecně.

Jde také jen o to, že 1.ročník VŠ je skoro ten nejtěžší - a proč? Protože logicky se potřebují vyselektoval totální tupci, proto možná teď tekk, či další říkají, že je toho moc a těžké. Ano, je. Ale od druhého ročníku dál je to docela pohoda, možná mnohdy i mnohem lehčí než na střední - víš co se naučit, na kdy atd. Máš jen specifické předměty, které si sám vybíráš, ty, o které se zajmáš. Tak to je.

O matfyzu tady nemůže být řeč - to je tak specifická škola, že je to jen pro těch pár, který se tím prostě chtějí zabývat. Ale takovou VŠE dokáže prostě studovat téměř každý. (Rozumněj ne člověk s 5 pětkami v 1.ročníku střední, ale průměrný člověk.)

Ted tu nefunguje Thanks, tak ti to napisu primo tady - dekuji za tvoji zpravu.

Jednak s ni souhlasim a jednak jsem se dozvedel i par novych info :)

Existuje mnoho lidí co neměli nápad ale jen štěstí a duplikace jim pomohla k tomu že jsou z nich vylcí podnikatele ... s těmito body souhlasím krom toho nápadu ... Je mnoho neprozkoumaných podnikatelských záměru ve kterých se dá ještě dost slušně profitovat ... Pro přiklad : zimní sezona lyžařské instruktorstvý , tenhle záměr je sice jen sezoní ale z vlastní zkušenosti vím že to zatraceně dobře sype ... podle mě největším problémem lidí že se bojí podnikat jejich lenost , kapitál a tzv know-how... ale uplatnit se v čr zas není tak těžké ale je těžké přijít včem

Hele.. nevim zda jsou ty priklady idealni.

- instruktori jsou na kazdem lyzarskem stredisku. Jeste jsem nansel stredisko bez lyzarske skoly. A dve skoly v jednom stredisku se neuchyti, navic si to z hlediska konkurencniho boje nedovedu predstavit.

,,tzv know-how... ale uplatnit se v čr zas není tak těžké ale je těžké přijít včem"

.. to je prave ten napad :)

karelB: tak to jsem netusil. Lidi, co znam zadne zadani atd. nemaji predem.. Proste nijak VS nefinguji.. Asi je to o charakteru a o dane skole. Ne vsude se muze stat to, co pises nebo to, co se stalo v Plzni ze. Ale je to smutny, kdyz pak nekdo jede cestne a vedle je debil, co to takhle smeli, ma v hlave nasrano a vyjde se stejnym titulem.

A asi je to opravdu skola od skoly. Na nejake se staci nasprtat, nekde je asi treba vedet - protoze jinak by se ti kamosi nesnazili pochopit, pred kazdym zkouskovym, o co se jedna a proc to tak.. Jinak by se to vsici primitivne nasprtali a dal by neresili, ze :)

(navic uz i po nas na stredni pozaduji z nekterych predmetu porozumeni.. fyzika napr. .. bez pochopeni muzes mit pri takovych pisemkach otevrene ucebnice, sesity, tabulky.. proste cokoliv a nevis.. odpovedi tam nenajdes - takze kdyby jsi se to jen nasrotil a nepochopil latku, nezvladl by jsi ten test.. jestli je to na nekterych VS jinak, nevim) ;)

Odesláno
Dnes je úplně nulový rozdíl mezi maturitou a VŠ, záleží na tom jaké schopnosti a znalosti máte. Pokud jste na pohovoru kde je např.12 uchazečů o danou práci a bude tam blb s vysokou(na tu se dneska dostane každý průměrný blb)

a člověk s maturitou který je schopný tak jim bude jedno jestli budeš mět vysokou nebo maturitu v tom dneska žádnej rozdíl není.:)

Jediný rozdíl je si myslím např. u takových technických oborů jako nějaký inženýr a tak. ale to je zase jiný stupen vysoké školy než např.bakalář a podobné sračky

Teda takovou pitomost uz jsem dlouho necetl. Ale fakt dlouho. Predpokladam,ze uz mas u jmena nejaky solidni titul-zadnou sracku, a dobrou a hlavne jistou praci, protoze vis,jak to chodi na pohovoru. Jo? Nebo ne a jen teoretizujes?

• 3 weeks later...
Odesláno
To mi jako chceš říct že ten kdo řídí bus nemá žádnou praxi v řízení dlouhého vozidla , nákladáku , to je ještě větší blbost než ta má teorie s praxí ... když skončí týpek na učnáku jde makat jako řidič tak mu je 19 let do jednadvaceti má dva roky ... Vůbec se mi to nezdá že by tě nechaly křídit autobus bez jakeho koliv předchozího ježdění s tahačem..

Nepotřebuješ mít žádnou praxi pouze řidičák B nebo C, jeden z nich stačí.

Dupenka přesně moje slova - teď jsem to chtěla akorát napsat. VŠ není dneska nějaké terno (protože se tam dostane téměř každý, kdo chce).

Dnes je terno mít dobrý nápad a úsilí něčeho dosáhnout, škola je až na "druhém místě" v dnešní době, protože i tupec má dnes VŠ. VŠ je jen o tom, že se něco dokážeš nabiflovat. Ne o praxi a nápadech.

Rozhodně preferuju být pánem svého času bez VŠ a pohodové podnikání, než se někde honit za tituly a pak celý život za šéfem. Můj případ to sice není - školu dělám, ale ne kvůli budoucímu zaměstnání, protože to už mám dávno jasné.

Souhlasím se zuskys více méně ve všem i s těma vejškama, i když sám jsem tam nešel a šel jsem dělat věci, co mě bavili a věděl jsem, že si na nich i vydělám. Mě rodiče odjakživa vychovávali v podnikatelskym duchu, takže jsem se o sebe musel naučit starat sám a vydělávat si svoje prachy, což zde mnoha mladíkům dost chybí, neříkám že to je špatný někomu otevírat vrátka od toho známosti jsou, ale je lepší si to zasloužit.

A co se týče těch co skončili se základkou tak jim řeknu jedno nebojte se podnikat je to jako se čmelákem ten by podle fyzikálních zákonů neměl lítat, ale to on neví a proto lítá, já podnikám ve stavebnictví nejsem vyučenej jenom jsem to šel dělat a když jsem vyděl jaký pitomci co neuměj ani dělat vedou svoje firmy a odíraj svoje kámoše co jim vydělávaj na bazény a kulečníky, tak jsem věděl že to i bez vejšky můžu dělat líp jak oni. Najděte si to co vás baví a snažte se to dělat líp jak ostatní...

Odesláno
Já chci jen dodělat školu s maturitou,jako když budu chtít tak myslím že to půjde protože jsou na tý škole dobrý učitelé kromě naší třídní.Když těd dostanu těch 6 pětek a 2x neklasifikace atk dělám testy za ty neklasifikace a dkyž to neudělám tak mám 8 pětek ale postoupím dál ?

Nic ve zlém, ale podle toho co tady píšeš si podle mě dement, jestli už v prváku máš 6x za 5 + 2 neklas. A dávat takovým lidem maturity je dost nefér vůči ostatním, kteří dřou celé 4 roky, ale bohužel je to tak ...

Odesláno
Zdravim,

studuji střední školu a toto pololetí mám 6 pětek a 2 neklasifikace jsem v prváku takže mně to štve doufám že to v druhém pololetí doženu a projdu do druháku.

Jak je to se zaměstnánim a maturitou potřebuji maturitu abych dělal dobrou práci za dobré peníze,kdyžtak jako příklad napište jestli máte maturitu a jaké máte zaměstnání.

Díky

Promiň za upřímnost,ale když máš tak špatné známky v prvním ročníku tak

asi děláš něco co je hodně špatné ve škole i v soukromí..Určitě to není jen tak. Třeba špatní kamarádi..Radim ti skus se s tím poradit a nevzdávej to s učením.. Ale,nevěš přitom hlavu i ve stáří si můžeš zlepšit kvalifikaci..

Až dostaneš rozum tak ho dostaneš do té doby žádné kraviny.Najíst,naučit spát...(vičúrat) jinak to ona nemá

• 4 weeks later...
Odesláno
Je to kurva rozdil, do lepsich firem.. Microsoft, Ceska Sporitelna atd. se na tebe ani nepodivaji (ani neodepisou), kdyz jim posles CV, ve kterem pises jen o stredni.. Pises proste nesmysly.

Fenix: tak to mas zkreslene predstavy. Kdyz odejdes z matfyzu z oboru informatika nebo z cvutu kybernetika, tak rozhodne nemas nastupni plat 17k - to jsem mel v 16 pri jedne brigade (ale je pravda, ze to bylo kurva stesti).. Z MF/CVUT zacinas na 30k/mesic...

Co se CZ MS pobocky tyce, tak se mozna radsi nevyjadruju.....tam vice mene ocividne staci bud dostatecna praxe, nebo Bc. ;-) ... u sporitelny nevim...nevyjadruju se....

sry, ale to by me zajimalo, co si mel za brigadu....co se tyce 30k mesicne kdyz vylezes z MF/CVUT tak kamosuv spolubydlici ma ing arch z cvutu, 3 roky praxe a dela doktoranda a ma nejakejch 26.....tze je dobry taky rict, ze zalezi kam nastupujes, nakolik si veris a jak moc ses ve svym oboru dobrej....

4all: co se tyce dokoncenyho vzdelani...tak se zakladkou mam byvaleho spoluzaka co dneska je v podstate spolumajitel skateshopu (neni blbej, jen kaslal na skolu) a dari se mu dobre...zas na druhou stranu znam i cloveka kteryho nechteli vzit bez stredni ani do skladu na benzinovy pumpe..... kazdej dle svyho uvazeni....

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu