Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak na SSH vašeho iPodu/iPhonu (WinSCP)


Moki

Recommended Posts

Chtěli jste vědět, jak na SSH vašeho iPodu, ale nikde nemůžete najít pořádnej návod? Tady ho máte!

winscpau4.png

SSH vám pomůže, pokud chcete nainstalovat užitečný aplikace např. z Cydia Store, který jsou normálně placený - například iFile nebo Safari Download Plugin, umožňující stahování a přehrávání her a filmů přímo v iPodu bez nutnosti se připojovat k PC. Plno aplikací najdete v mým threadu Cydia Store App Pack (68 aplikací).

Obtížnost: Pokročilý

---------------------------------

Část 1 - Připrava iPodu

  1. Na začátek to nejzákladnější - bez Jailbreaku to prostě nepůjde, ať děláte co děláte. Proto za a) nemusíte číst dál b) Jailbreakněte si iPod. Tutoriálu je jak na fóru, tak po netu plno.
  2. Ujistěte se, že máte nainstalovanou Cydiu.
  3. Poté nainstalujte z Cydie MobileTerminal a OpenSSH - najdete je přes "search".

Část 2 - SSH souborů do vašeho iPodu

  1. Pro ukázku jsem zvolil placenou aplikaci z Cydia Store jménem iFile - dovolí vám prohlížet soubory v iPodu (videa, hudbu i některý texťáky). Hodně užitečná věc, pokud si stahujete filmy a hudbu rovnou do iPodu, bez použití syncu s iTunes. Jak na instalaci .ipa bez použití PC vám ukážu v jiným tutoriálu.
    Download: iFile
  2. Stáhněte si iFile z mýho mirroru - pokud máte jiné aplikace, můžete to zkoušet na nich - týká se to pouze .deb aplikací! (většina je z Cydia Store)

Část 2.1 - Jak na samotné SSH?

  1. Stáhněte si WinSCP (zde) - to vám umožní se připojit do iPodu přes PC. Rozhraní je podobný třeba Total Commanderu a není problém se zorientovat.
  2. Spusťte WinSCP (je v češtině) a klikněte na Nový. Jako hostitele dejte IP vašeho routeru (najdete ho tak, že kliknete v iPodu na Nastavení -> Wifi -> modrá šipka u vaší sítě -> IP adresa - příklad je 193.164.1.1). Uživatelské jméno je "root" a heslo "alpine" (pokud jste nic neměnili). Protokol je SFTP. Připojení uložte.
  3. Do iPodu se nyní můžete připojit tím, že vyberete z menu vaši síť a kliknete na připojit.
    • Soubory můžete uplodovat tím, že je jednoduše přetáhnete z levého panelu do pravého.

[*]Vjeďte do složky /private/var/mobile/tmp a přetáhněte vaše aplikace (v našem případě iFile).

Část 3 - Instalace aplikací do iPodu

A jsme skoro u konce. Otevřete v iPodu MobileTerminal, a pište následující.

  1. su
    - klikněte enter (return)
  2. alpine
    - klikněte enter (return)
  3. cd /tmp
    - klikněte enter (return)
  4. dpkg -i /tmp/jménosouboru.deb
    - nezapomeňte na příponu .deb, dále místo jménosouboru pochopitelně vložte jméno aplikace, jak jste ji SSHovali do iPodu - v našem případě je to ifile1.0.1-1.deb
    - opět enter (return)

iPod soubor nainstaluje a můžete a) pokračovat od bodu č.4 (dpkg -i /tmp/jménosouboru.deb b) restartovat iPod a užívat si aplikací.

Nezapomeňte na to, že kroky 1, 2 a 3 se NEopakují!

---------------------------------

Další tutorial se bude (doufám) týkat instalace her bez použití PC. Do Download sekce přidám aplikace pro Cydii, aby vám SSHování k něčemu bylo :) Tak co, stihnete SSHnout iPod rychlejc, než za jakou dobu jsem napsal návod? GO!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

diky za navod,.. mam jenom jeden problem.. z cydii je starej mobile terminal ktery na iOS4 nejede.. musi se tam nahrat 426 verze: http://www.myiphone.sk/news/15/mobileterminal-ios-4-beta

SSH jsem nejak rozchodil pres T-pot ale ted nevim jak to tam mam dostat.. zadnou /Applications tam nevidim.. a ikdyz ji tam udelam a hodim to tam jak v deb tak v te app slozce tak to porad mezi aplikacema v iphonu nevidim.. jak na to? dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

Zdravím, chci instalnout nějaké .deb aplikace ;) jen nevím, kde ji dát - to, co máš v návodu jako private/var/mobile/tmp - tak to nemám...;) v mobile mám pouze applications, library, documents, media ... ;) ale tmp je jinde - private/var/tmp - mám to hodit do toho nebo ne? ;) zkoušel jsem to dát do toho tmp a pak přes terminal nainstalovat, ale nic se nezměnilo ;) dík za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 11 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu