Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

KOSS vs SKULLCANDY poradíte co je lepší?

David32

Recommended Posts

zdravim potřebuji poradit ohledně toho co si vybrat bud tyto

KOSS:

http://www.alza.cz/koss-patfinder-bila-d134498.htm

a nebo SKULLCANDY:

http://www.alza.cz/skullcandy-smokin-bud-d129167.htm

co si myslite že bude líp hrat?popř. pošlete odkaz na lepší v podobné cenové relaci a poslouchám vše krom hip-hopu děkuji za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako těžko porovnávat, když výrobci neprozradí některé parametry... ^_^

Skullcandy bych rozhodně nebral, protože ty mají v popisu jen impedanci a frekvenční rozsah, což nic moc nevypovídá (a ještě mají jen 18 Hz až 20 kilo, což je v podstatě základ) citlivost a zkreslení výrobce raději neuvádí, nejspíš proto, že není čím se chlubit.

KOSS opět základní frekvenční rozsah, ale už uvádí i citlivost - 112 dB - což je pěkná hodnota. zkreslení <0,3 % je taky super.

a zmiňované CREATIVE mají sice o trochu menší citlivost, ale 106 dB je pořád výborná hodnota. sice ani na webu výrobce není zkreslení, ale vzhledem k širšímu frekvenčnímu pásmu bude snad i to zkreslení malé.

takže Skullcandy nebrat, váhal bych mezi KOSS a CREATIVE, možná s lehkým příklonem ke Creative jejichž širší frekvenční rozsah potenciálně slibuje menší zkreslení v celém slyšitelném pásmu. (opravdu škoda, že to výrobce nepodložil nějakým údajem)

Odkaz ke komentáři

jako těžko porovnávat, když výrobci neprozradí některé parametry... ^_^

Skullcandy bych rozhodně nebral, protože ty mají v popisu jen impedanci a frekvenční rozsah, což nic moc nevypovídá (a ještě mají jen 18 Hz až 20 kilo, což je v podstatě základ) citlivost a zkreslení výrobce raději neuvádí, nejspíš proto, že není čím se chlubit.

KOSS opět základní frekvenční rozsah, ale už uvádí i citlivost - 112 dB - což je pěkná hodnota. zkreslení <0,3 % je taky super.

a zmiňované CREATIVE mají sice o trochu menší citlivost, ale 106 dB je pořád výborná hodnota. sice ani na webu výrobce není zkreslení, ale vzhledem k širšímu frekvenčnímu pásmu bude snad i to zkreslení malé.

takže Skullcandy nebrat, váhal bych mezi KOSS a CREATIVE, možná s lehkým příklonem ke Creative jejichž širší frekvenční rozsah potenciálně slibuje menší zkreslení v celém slyšitelném pásmu. (opravdu škoda, že to výrobce nepodložil nějakým údajem)

Sice se hezky vyznáš v číslech, ale víš jak hrajou ? Já sice slyšel jen ty KOSSy a Creative, ale rovnou ti mužu říct, že tydle KOSSy nebrat, byly hodně oblíbené kvůli hlubokým Basům, které se mi zdáli už docela dost připaráděné a občas se při méňe kvalitní písničce stávalo, že místo basu mi to jen drnčelo a výšky tam jsou spíše podprůměrné, jsou velice utlumeny na ukor těch bassů. Ty Creativy jsou na svojí cenu velice dobré, bassy jsou přiměřené a přesnější. Výšky tak akorát, samozdřejmě to nejsou žádný CX500, ale bohatě postačí. Já určitě doporučuji ty creativy.

Odkaz ke komentáři

Sice se hezky vyznáš v číslech, ale víš jak hrajou ?

Nevím, proto mi nezbývá nic jiného, než porovnávat čísla. ^_~

Samozřejmě pokud tu je někdo, kdo je může subjektivně porovnat na základě přímé zkušenosti, je to jedině dobře.

Jsem rád, že si potvrdil moji domněnku ohledně Creativů.

Odkaz ke komentáři

Nevím, proto mi nezbývá nic jiného, než porovnávat čísla. ^_~

Samozřejmě pokud tu je někdo, kdo je může subjektivně porovnat na základě přímé zkušenosti, je to jedině dobře.

Jsem rád, že si potvrdil moji domněnku ohledně Creativů.

No každopádně se neptá na moc dobrém místě.

Chtělo by to fakt na nějakém přímo zaměřeném foru.

Kde by se ostatně ani nemusel ptát je to tam napsané :-D

Odkaz ke komentáři

Koss.. kvalita..

Skullcandy sází na styl.. kvalitně není až tak dobré..

Koss kvalita ???? To odpovídá -> Koss The spart plug.... :roll:

Jinak samozdřejmě, že Porta Pro je prostě luxus, ta cena a zvuk je taky supr.

Pro ti tomu nic nemám.

Ale s tim, že třeba ty plugy jsou kvalita s tim na mě nelezte..

(Jinak kvalita zpracování se mi taky nezdá zas tak úžasná)

Mno a Koss porta pro vs. ty Creativy

To určitě ty Kossy. Ale zas je to něco jinýho, nemám třeba rád, když dalších 20 lidí v buse slyší to, co poslouchám.

Odkaz ke komentáři

Koss.. kvalita..

tak to bych netvrdil - sice mi bez vady vydrzely pres 3 roky, pak se pokazil konektor a nehralo jedno ze sluchatek... poslal jsem je na reklamaci, ale presne po 2 mesicich se opakavala ta sama zavada. no a protoze me tohle celkem dopalilo, koupil jsem si BOSE Triport on-ear, ale portum dam jeste sanci a jeste jednou je necham opravit :D

Odkaz ke komentáři

SKULLCANDY = styl, design

KOSS = kvalita a čistota zvuku

CREATIVE = renomovaná firma vyrábějící elektroniku už několik desetiletí

Myslím že ale není na místě jen vybírat podle této úvahy. Jde taky o to, jaký model sluchátek volíš - i skullcandy má modely pro "DJ's" které se kvalitou rovnají leckterým studiovým sluchátkám.

Odkaz ke komentáři

kamo jestli se ti libi styl tak ber skullcandy... ja sam mam uz druhy a to tyhle...

http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/skullcandy-icon-2-all-american-rejects/

Jeste sou jako clipi za usi

http://www.supergamer.cz/sluchatka-skullcandy-icon-clipblack-p-39606.html?utm_campain=zbozicz&utm_source=zbozi

akorat v jiny barve.... na netu uz ani nejsou a chystam se na tyhle :

http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/skullcandy-lowrider-black-chrome/

akorat jeste musim popremyslet o barve...

Jinak celkove se mi skullcandy libi i co maji kamosi (DJ) tak ma model G.I a nebo jeste Skullcrushers ale ty uz sou extrem... Celkove se mi zda ze skullcandy hrajou pekne...

Koss... klasika to ti doporuci hodne lidi...

Odkaz ke komentáři

Do iphona strkam tyhle a jsou perfektni, super zvuk, perfektne padnou do ucha a neslysim nic jenom hudbu: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008A01N2SDM8F

Koss pathfinder jsou sluchatka vhodna leda tak pro masochisty, nez si to srolujes a strcis do ucha tak porodis, nehlede na to ze nejaky extra pohyb (behani) s tim neudelas jelikoz ti budou padat z usi.

Sluchatka Skullcandy (jakykoliv model) nebrat, jsou to ty nejvetsi smejdy co jsem kdy videl a kvalita je rovna levnym sluchatkum co se dodavaji k levnym mp3. Otresny design (osobni zast), naprosto udesna kvalita zpracovani (ten nejlevnejsi vrzajici plast)

za to chteji opravdu silene moc penez (ovsem tady je na vine distributor), takze opravdu nebrat.

Ty creativy ktere ti nekdo vyse doporucoval nejsou spatne (malo basu, ale za ty penize...) ale byt tebou tak si priplatim za kvalitnejsi senheisery.

Vsechna ta sluchatka jsem mel, tudiz mluvim z vlastni zkusenosti :)

Odkaz ke komentáři

Do iphona strkam tyhle a jsou perfektni, super zvuk, perfektne padnou do ucha a neslysim nic jenom hudbu: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008A01N2SDM8F

Koss pathfinder jsou sluchatka vhodna leda tak pro masochisty, nez si to srolujes a strcis do ucha tak porodis, nehlede na to ze nejaky extra pohyb (behani) s tim neudelas jelikoz ti budou padat z usi.

Sluchatka Skullcandy (jakykoliv model) nebrat, jsou to ty nejvetsi smejdy co jsem kdy videl a kvalita je rovna levnym sluchatkum co se dodavaji k levnym mp3. Otresny design (osobni zast), naprosto udesna kvalita zpracovani (ten nejlevnejsi vrzajici plast)

za to chteji opravdu silene moc penez (ovsem tady je na vine distributor), takze opravdu nebrat.

Ty creativy ktere ti nekdo vyse doporucoval nejsou spatne (malo basu, ale za ty penize...) ale byt tebou tak si priplatim za kvalitnejsi senheisery.

Vsechna ta sluchatka jsem mel, tudiz mluvim z vlastni zkusenosti :)

Opravdu mužu jen souhlasit.

Odkaz ke komentáři

Taky přispěju...

Mám portaPro a už bych nechtěl jiný sluchátka. Super kvalita i zvuk, perfektně sedí na hlavě, navíc je mám se slevněnou doživotní zárukou.

Sennheisery jsem měl taky možnost mít na uších a nebylo to uplně zlé. Řekl bych o chlup horší než Kossy.

No a scullcandy je hlavně štýlo, o zvuku to moc není :roll:

Takže bych řešil KOSS vs. Sennheiser to je to oč tu běží :cheesygrin:

shifter960: na běh, nebo kolo používám apple co jsem dostlal k iPodu, super pecky. Mě vůbec nepadají z uší a kvalita (zpracování i zvuk) na to že to jsou pecky je opravdu dobrá... ale 800 za nový bych nejspíš nedal.

Odkaz ke komentáři

Taky přispěju...

Mám portaPro a už bych nechtěl jiný sluchátka. Super kvalita i zvuk, perfektně sedí na hlavě, navíc je mám se slevněnou doživotní zárukou.

Sennheisery jsem měl taky možnost mít na uších a nebylo to uplně zlé. Řekl bych o chlup horší než Kossy.

No a scullcandy je hlavně štýlo, o zvuku to moc není :roll:

Takže bych řešil KOSS vs. Sennheiser to je to oč tu běží :cheesygrin:

shifter960: na běh, nebo kolo používám apple co jsem dostlal k iPodu, super pecky. Mě vůbec nepadají z uší a kvalita (zpracování i zvuk) na to že to jsou pecky je opravdu dobrá... ale 800 za nový bych nejspíš nedal.

no nevim jestli kossy uz jsou tak kvalitny mam je uz asi rok 2x sem je daval na reklamaci ze mi prestalo hrat jedno sluchatko, je ale fakt ze jsem dicky dostal uplne nove.

Odkaz ke komentáři

Tak ja je mam 2 roky a byly taky na reklamaci a dostal sem fungl novy :D. Shodou okolnosti taky vynechavalo a pak prestalo hrat L sluchatko. Kdyz sem to vsak trochu prozkoumal, tak sem zjistil ze bude nejakej pochroumanej kabel hned u jacka...

Ale to se ani moc nedivim ten kabel mam tak nejak smuchlanej v kapse a u toho jacka se to klidne za nejakej cas nalomit muze, takze k tomuhle mam toleranci :)

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

me se nezdaji Skullcandy az tak spatne... nekdo psal nejlevnejsi plast ?? Mam svoje uz pres rok a to toho uz zazili fakt dost a porad drzi jako novy !! Zvuk se mi zda taky dobrej ale posloucham elektronickou hudbu (Tekno,HC) takze ja vtom rozdili moc nehledam ;) hlavni je ze rvou tak ze si to ani nemuzu ohulit na plno xD

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu