Jump to content

potřebuju ''právnickou'' help

Smaky

Recommended Posts

Zdravim,potřebuju udělat něco ve smyslu kupní smlouvy,která by se nedala jen tak lehce ochcat,jak to dnešní zbohatlíci lehce udělaj...

Jedná se o toto -

Jeden cápek prodává kamery a vybavení,dohromady asi za 800 000kč a já to prodám.Jenže ty kamery jsou jeho a pokuď by z toho příslušenství (snad ne!) nefungovalo,tak aby se to neobrátilo proti mě,protože všechny převody peněz jsou na mojí osobu (na mamky účet,ale pod mím ménem)

Takže bych potřeboval,aby se v případě nějakýho vrácení peněz nemohl obrátit na mě a třeba podat žalobu,prostě že ze všim souhlasil a v případě nesrovnalostí se musí obrátit na toho pána (ve smlouvě stačí,když bude napsáno v uvozovkách pána,jméno nebudu zveřejňovat ...Moje jméno- Tom Šmakal,Vlasta Šmakalová-matka

Prosím jen o lidi,který tomu rozumí,takže výplody nějakýho 13 letýho děcka budu ignorovat a budu žádat o upomínku,protože zde nechci žádný OFFTOPIC!

Pokuď by smlouva byla udělána jako od nějakýho právníka,tak bych po dokončení obchodu mohl zaslat 500kč jako menší kompenzaci.Díky.

Zkus kouknout na obchodní podmínky této uživatelky na aukru: http://aukro.cz/my_page.php?uid=10735298

Dělá v podstatě to samé - zprostředkování prodeje...

(ale jen tak btw, nechápu, proč není ten člověk schopný to zboží prodat sám za sebe. osobně bych se dost bál, že něco chystá a vykašlal bych se na něj, ale to je tvoje věc..)

Zkus kouknout na obchodní podmínky této uživatelky na aukru: http://aukro.cz/my_page.php?uid=10735298

Dělá v podstatě to samé - zprostředkování prodeje...

(ale jen tak btw, nechápu, proč není ten člověk schopný to zboží prodat sám za sebe. osobně bych se dost bál, že něco chystá a vykašlal bych se na něj, ale to je tvoje věc..)

Proč?Protože je prostě zbohatlík,navíc neumí na internetu,tak mi to dal za úkol...Jinak díky,ale opravdu bych chtěl kupní smlouvu mě ''ušitou na míru'' .Tim myslim,aby tam byli všechny jména správně,zákoníky a o co jde.Já se v tomhle zase tak nevyznám,prostě chce to někoho kdo tomu rozumí a kdo mi jí může udělat ve verzi pro tisk.

• Administrators

Myslim si ze to bude trosku slozitejsi, penize pujdou na tvuj ucet, pokud se nepletu mas v planu to prodavat pres nejaky svuj ucet na aukru atp, to znamena ze mezi kupujicim a prodavajicim (ty) dojde k uzavreni kupni smlouvy. Zprostredkovatelska smlouva tohle prave nedovoluje, podle ni mas pouze obstarat kupujiciho, ale ty za nej neuzaviras smlouvu. Takze pripadne reklamace budes stejne resit ty, to ze mas nejakou smlouvu kupujiciho zajimat nebude, to si budes muset nasledne vyresit sam. Nemluve o tom, ze tohle bude uz na zivnostak.

Doporucil bych zalozit ucet na jeho jmeno a nasledne uzavrit zprostredkovatelskou smlouvu. Pripadne plnou moc. :D

• Administrators
Jo,nevšiml jsem si tě :lol:

to rix:

Prodávám to přes hyperinzerci,kupující už dostal číslo účtu a jméno.Takže tam žádná kupní smlouva není jestli jde o tohle.

Pokud jste se dohodli kdo, komu, co a za kolik prodava, tak jste uzavreli kupni smlouvu. :D

Ahoj,doufam,ze se na me nebudes zlobit za muj nazor,a ze muj nazor neni zbytecny prispevek:

1) pokud neumis sestavit smlouvu a nemas penize na pravnika,jdi od toho. Je tu urcite spousta chytrych lidi,ja jsem si vzdycky myslel,ze blby vylozene nejsem,ale nikdy bych si nedovolil bez pravnickeho vzdelani vyrobit smlouvu,ktera kryje kseft za 800000

2) uz tvoje snaha usetrit za pravnika je dost mimo. Pri napriklad prodeji bytu za 1000000 si pravnik bere minimalne 20000kc,takze tvoje nabidka 500kc je dost legracni.

3) toto vse pisu proto,ze oslovovat prodavajiciho ve smlouve jako "pána" je taky mimo. Z toho soudim,ze moc zkusenosti s podobnymi ksefty nemas,a proto tvuj zisk bude maly,ale riziko ztraty velke.

4) kdysi jsem mel ostry konflikt s jednou advokatni kancelari ohledne smlouvy najemni,kterou vyrobili. Byla to bezna firma,ktera se tim zivi-a jejich smlouva byla uplne na hovno! Fakt, jeste jednou te varuju-vse v dobrem-jestli se v cemkoliv necitis jisty,jdi od toho. Dobrych rad dostanes plno,ale prakticky v tom jedes sam,bacha na to!

5) nezlob se za muj nazor. Nakseftoval jsem se za zivot opravdu dost.

pokud najeds nejakyho normalniho, tak si za sestaveni smlouvy rekne cca 2000 - 3000. To co tady psal shai tan je blbost /promin ale je to tak/

-pravnik si za vytvoreni smlouvy na byt bere max. 5000,- 20.000,- je provize realitaka ve ktere je vetsinou pravnik jiz zaplacen /firemni pravnici/

Bez radne sepsane smlouvy to nema cenu. koukni se i na netu. je tu spousta prednastavenych zprostredkovatelskych smluv. kazdopadne bych to stejne radsi resil s pravnikem pri takovym obchodu.