Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Vada displeje?

FreeMan

Otázka

Zdravím, měl bych otázku ohledně displeje na PSP 2004. Je to asi 1,5 roku co jsem koupil PSP a myslim, že hned od začátku tam jsou takové svislé červené čárky. Na psp jsem hrál jenom hry a tam to skoro neni vidět, takže mi to vůbec nevadilo a neřešil jsem to, protože jsem měl jedno z posledních flashnutelných psp, který jsem scháněl dost dlouho. Teď bych chtěl psp používat také k přehrávání filmů a tam už je to daleko víc vidět a docela mi to při sledování vadí. U žádného displeje jsem se s tímto ještě nesetkal, tak nevim co by to mohlo být, ale podle mě to normální neni. Přikládám fotky kde jsou vyznačený místa ve kterých je to vidět. Jsou to pouze svislé čárky po celou šířku displeje, ale hodně vidět jsou pouze na některých barvách.

7o7rx17a_thumb.jpg2tfyf2v0_thumb.jpghquc73wg_thumb.jpg h5i3kqep_thumb.jpg a2ssybab_thumb.jpg 69pa64_thumb.jpg 8sa0aavu_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

22 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

http://digg.com/tech_news/How_to_Fix_a_Dead_Pixel_on_an_LCD_Monitor

čti

hlavně tento titulek

Apperently works on "stuck" pixels, not "dead" ones. Dead ones appear black, stuck ones seem to be one color (red, green or blue) no matter what else is on the screen.

Luckily for the DS owners with faulty pixels, the problem seems to solely be stuck pixels, not dead ones.:)

Connect mě předběhl, ale má pravdu jedná se o stuck pixels, use google before ask a dumb question, www.justfuckinggoogleit.com:):):)

Odkaz ke komentáři

• 0

Sreepeo:

1) nauc se pouzivat edit

2) Oprava stuckpixelu nefunguje.. zvlast pokud uz to trva nekolik mesicu (nebo dokonce let) a stale se sami neodblokovaly, pritom na tom hral hry, takze se barvy pixelu menily asi dost casto

3) tohle na stuckpixely nevypada - ty se vetsinou netvori v rade.. takze si ten google strc vis kam a nedelej chytreho ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Neumíš anglicky nebo co?:)

AAAA, oukej budu si pamatovat, už jednu upomínku mám:)

Ani jsem nevěděl že tohle jde, omlouvám se

// Anonymous_: proc bych nemel umet anglicky? Jak muj post souvisi s anglictinou? Naopak, ty asi neumis anglicky - cetl jsi komentare na diggu? Ruzne ,,masaze" displeju privodily vetsine lidem akorat dalsi stuck pixely...

Jenom jsem to přeletěl, nebyla to výtka, nemusíš se hned vztekat;-), jenom na těch anglických fórech je spousta užitečných informací...

Odkaz ke komentáři

• 0
No, ja myslim, ze normalni to neni. Alespon jsem si toho u zadneho PSP jeste nevsiml...

Nevim, jak moc je to neprijemne, ale za vymenu displeje to imho nestoji...

No pri hraní to nevadí, ale právě že na tom teď chci i sledovat filmy a tam je to docela poznat a kazí mi to podívanou. Stuck pixely to podle mě nejsou, protože v reálu to vypadá jako kdyby se to lehce pohybovalo neni to prostě jako čára, která by tam byla na jednom místě. Je to prostě po celým displeji, ale ta čára vypadá že se trošku pohybuje. Za výměnu displeje to nestojí o tom jsem ani neuvažoval, ale psp je právě ještě asi do června v záruce, tak jestli to reklamovat nebo to nechat. Jaklime to půjdu reklamovat, tak to znamená nahrát OFW, oni na to kouknou a když by třeba z nějakého důvodu reklamaci neuznali tak bych musel znovu flashovat přes pandoru. V opačným případě dostanu nejspíš PSP 3k nebo nějaký opravený slimko z jiné reklamace na kterým nejspíš stejně flash nepude.

Odkaz ke komentáři

• 0

Ne, to jim fakt rict nejde. Oni zadne rady neposkytuji a kdyz uvidi CFW, tak ti mohou PSP i zabavit. A pri takovyhlech poruchach dost casto meni cele PSP, takze klidne to 3k nebo 2k s novou deskou dostat muzes - rozhodne bych to na reklamaci nedaval.

Zvlast ne ted, kdyz Sony zacalo tak silne bojovat proti flashovani.. Je skoro jiste, ze to tve flashnutelne PSP ,,odpani" :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Tak říct jim to jde, ale záleží na nich co tam dají nebo nedají :D Mě jde ale spíš o to, že s tim bude tak jako tak třeba zbytečná práce, protože jim to tam půjdu dát a musim nahrát OFW a i když mi to vrátí v původním stavu, že reklamaci neuznají, tak musim znovu k nějakýmu flasherovi, protože nemám pandoru. Když by reklamaci uznali (nejspíš by to dali do Sony servisu), tak buď vymění jenom displej a určitě by nahráli i novej OFW nebo mi dají nový PSP slim (s neflashnutelnou deskou) a nebo PSP 3k což taky nejde flashnout.

Anonymous_: Tak já bych to tam ani s CFW nedával nahrál bych tam OFW a odnes bych to tam. Jak jsem se dočet tady na fóru tak pokud tam ten OFW nahraju, tak nejde poznat že tam byl CFW nebo snad jo? No a kdyby mi dali PSP slim s novou deskou tak nic, ale pokud by mi chtěli dát PSP 3k tak bych mohl říct, že chci zpátky peníze když je to už jakoby "jiný" zařízení ne?

Odkaz ke komentáři

• 0

Podle mě je to jinak. Pokud ti můžou dát stejný typ přístroje, tak po nich nemůžeš chtít peníze, protože jsi vlastně dostal to co jsi měl. Kdyby to chtěli opravit, tak peníze můžeš chtít až pokud to bylo v reklamaci už 3x. Teď jde o to jestli se PSP 3k bere jako jiný přístroj nebo by to brali jako novější slim. Já bych za to rád dostal peníze a byl bych spokojenej.

Edit Anonymous_: No tak PSP s možností flashe možná trochu cenné je, ale s takovým displejem? Přemejšlel jsem o prodeji a za tohle bych asi moc nedostal proto se ptám na tu reklamaci byl bych rád kdyby vrátili peníze.

Odkaz ke komentáři

• 0

No jo, ale tady se o tohle nejedná protože to nebylo v reklamaci ani jednou a když to tam dam teď, tak to nejspíš opraví nebo vymění, takže peníze po nich asi chtít nemůžu.

Edit: Psal jsem mail do Sony servisu v Praze a odepsali: Dobrý den, PSP můžete dopravit k nám do servisu. Zasíláme jej do centrálního servisu v zahraničí. Opravy se řeší většinou výměnou přístroje.

Takže bych asi dostal buď nový PSP slim nebo PSP 3k a v obou příbadech nejspíš nepůjde ani jedno flashnout, protože pochybuju, že by mi dali nějaký slimko se starší deskou.

Odkaz ke komentáři

• 0

Hele zkus změnit podsvícení ;) ...

Pokud nepomůže zapoj do nabíječky a zkus to změnit a pokud ani to vyndej baterku a zapoj do nabíječky :)

takhle to zkus ,nevím jestli si to už zkoušel ,moc sem tohle téma nečetl.

Většinou mě tenhle postup pomohl :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Všechno tohle jsem zkoušel. Vyndat baterku, měnit podsvícení i v nabíječce a nic nepomáhá. Pokud bych věděl, že vrátí peníze, tak bych do toho šel, ale jestli to budou třeba opravovat, tak to flashnout už nepůjde a navíc jak znám ty servisy vrátí se mi ve stavu, že ho ani nepoznam.

Edit: Teď psali ze Sony, že pokud by byla výměna přístroje, tak by to bylo PSP 2004, takže PSP 3k bych nedostal, ale ono je to vlastně asi jedno, protože nejspíš to bude to s tou novou deskou.

Odkaz ke komentáři

• 0

Tak tohle jsme vyřešili. Pokud psp vymění už nepude žádným způsobem flash a ani hraní iso her na tomhle firmwaru. Časem možná jo, ale to mě teď nezajímá, protože se stejně neví kdy.

Teď ale nevim co mam dělat. PSP se asi stejně chci zbavit, tak prodat to takhle se záručákem a CFW nebo dát do reklamace a prodat nový PSP 2004 který mi dají?. Asi bych to spíš viděl na tu první možnost prodat to takhle. Ty čáry při hraní nejsou vůbec vidět, takže při hraní to ničemu nevadí a trochu znát je to jenom u těch filmů. Na ty filmy se dá v pohodě koukat (na fotkách to oproti reálu vypadá daleko horší) a trochu vidět to je jen občas.

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak tohle jsme vyřešili. Pokud psp vymění už nepude žádným způsobem flash a ani hraní iso her na tomhle firmwaru. Časem možná jo, ale to mě teď nezajímá, protože se stejně neví kdy.

Teď ale nevim co mam dělat. PSP se asi stejně chci zbavit, tak prodat to takhle se záručákem a CFW nebo dát do reklamace a prodat nový PSP 2004 který mi dají?. Asi bych to spíš viděl na tu první možnost prodat to takhle. Ty čáry při hraní nejsou vůbec vidět, takže při hraní to ničemu nevadí a trochu znát je to jenom u těch filmů. Na ty filmy se dá v pohodě koukat (na fotkách to oproti reálu vypadá daleko horší) a trochu vidět to je jen občas.

Pokud chceš display ti můžu vyměnit :

http://console-forum.net/showthread.php?t=86761

Ale odlepením ,té nalepky pod baterkou se strácí záruka

(Nálepka se dá nahradit a vyměnit :) )

Odkaz ke komentáři

• 0

Jak jsem psal, tak ty čáry nejsou tak strašný. Řekl bych, že když o tom někdo neví, tak si toho vůbec nevšimne (u filmu) možná po delší době a při hraní to neni vidět vůbec. Jakou myslíš, že by to PSP mělo +- cenu? Je v perfektním stavu nikde ani škrábanec a dokonce ani to zadní kolečko nemá škrábanec (většina lidí to má poškrábaný) + je k tomu 8GB Sandisk MS pro duo video HD mark2 a tohle pouzdro http://www.herni-prislusenstvi.cz/sony-psp/pouzdra-brasnicky-obaly/-/sony-psp-travel-bag-giugiaro-design-black/5096.html

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu