javak810i Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Zdravím, ikdyž mobilům rozumím a mám v nich přehled, potřebuju trochu helfnout. Chtěl bych novej mobil a už je mi trapný si po 3. kupovat Samsung i8910HD tak se ptám jestli je nějaká (lepší) alternativa. Osobní zkušenosti rád uvítám. A co by měl splňovat? - display alespoň 3,5" a vysoké rozlišení (640x360 min), kapacitní a amoled výhodou - procesor buď nějaký Cortex nebo Snapdragon, ale ne ty 528mhz sračky od QM, dále 3D čip výhodou - foťák nějaký kvalitní a rozlišení asi min 5mpix, blesk a slušné video výhodou - trochu kvalitnější konstrukce, žádný vrzající kšunt - měl by mít operační systém, WM nechci - měl by mít stereoreproduktory a 3,5mm jack (ten není nutný) na značce ani ceně nezáleží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RaiN1468624112 Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Nokia N900, nic intuitivnějšího asi momentálně neexistuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
James XR Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Také si myslím, že nejlepší volbou bude Nokia N900... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javak810i Odesláno Březen 29, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Sakra, nechtěl jsem aby ji někdo napsal :D Pár hodin jsem si s ní hrál, je to super telefonek a má rozhodně budoucnost a možnosti rozšíření, ale prostě má celkem dost nedostatků, sice drobných, ale znáte to 100x nic.... Nejvíc mi asi vadilo: odporový display (to je diskutabilní), slabý foťák (nokia má i lepší 5mpx), žádná tlačítka na přední straně, nic moc hw klávesnice, zatím bez plné podpory portrait režimu a pak několik SW chyb a maličkostí jako např. chybějící sim toolkit. Navíc nevím, jak by to bylo s internetem, já nemám tarif na mobilní net a tenhle macek ho prý celkem dost využívá. No a to už nám zbývá z těch lepších jen HTC HD2, které nechci (moc velké, mono repro, shit foto, WM, slabé aku) a pak modely, které by se mi zamlouvaly (Xperia X10, Samsung Beam), ale ještě nejsou na trhu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Nechci tu zas něco rozjet, ale o applu jsi přemýšlel ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates1500 Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 - display alespoň 3,5" a vysoké rozlišení (640x360 min) Nechci tu zas něco rozjet, ale o applu jsi přemýšlel ? ne,to on opravdu nepremyslel,iPhone ma na h**no rozliseni 480x360 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javak810i Odesláno Březen 29, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 No iPhone 3GS už by šel, ale na to, co umí je pořád předražený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir Jarousek Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 No, mám pocit, že tvoje požadavky krásně splňuje Motorola Milestone - od pátku je v oficiálním prodeji v ČR a dneska jsem si ji koupil a zatím paráda (jen netuším, jestli má stereo reproduktory). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javak810i Odesláno Březen 29, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Čoveče o ní jsem přesně uvažoval, akorát po přečtení pár recenzí už z ní dobrý pocit nemám, vlastně už ani nevím kvůli čemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir Jarousek Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 No, pokud se chceš na něco zeptat, klidně můžeš :) Mně se v pátek podařilo utopit iPhona, tak se mi nechtělo si kupovat horší mobil a chtěl jsem zas zkusit něco novýho a zatím jsem spokojenej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeMan Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Nevim jestli ten telefon potřebuješ hned nebo si můžeš počkat, ale já bych měl nějakej tip. Z toho co jsi psal by nejlíp vyšel asi HTC Desire je to perfektní stroj akorád nevim jak ty foťáky u HTC nikdy nebyly nic extra. Další co bych doporučil je HTC 4G na který já čekám a budu uvažovat o koupi, ale pokud to chceš hned, tak tohle nemá smysl ten u nás bude odhadem někdy v červnu. HTC 4G je vlastně něco jako HD2 akorád to má Android a nějaký další vylepšení jako např. přední kamerku, Wimax, HDMI výstup... Jak někdo psal, že N900 je dobrá a má budoucnost, tak s tím nesouhlasím. Je to sice pěknej přístroj, ale Maemo systém už se dál nebude podporovat, protože se spojili s Intelem a bude z toho MeeGo. Pokud by šlo MeeGo oficiálně dostat do N900 a vývojáři by s tím předem počítali, tak by to byl dobrý přístroj hodně dlouho, ale o tomhle se nic neví a stejně asi bude daleko lepší přístroj který představí společně s MeeGo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javak810i Odesláno Březen 29, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 HTC ani náhodou, o obou přístrojích jsem již četl a neoslovil mě ani jeden. K Maemu, nevím, jak drasticky se bude meego lišit, ale nokia už mluvila o nějakém maemu 6, takže pochybuju že by se na maemo vyprdla. Navíc slíbila patch, kde budou přidány či opraveny fce podle proběhlé ankety (např přidání portrét režimu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeMan Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Nevim co jsi kde četl o Maemu 6, ale nic takovýho se už neplánuje místo toho Bude novej systém MeeGo, takže záleží jenom na tom jestli bude podporována N900 nebo ne. Nevim co se ti na HTC nelíbí, ale když ho nechceš tak s Androidem je tu ještě Samsung i9000. Jinak nenapsal jsi co chceš za systém jenom že nechceš WM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Březen 29, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Podle mě by pro tebe byl výborný Android. Píšeš co vše nechceš a podle mě to celkem Android splňuje. Kažpodápádně HTC Desire by ti mohl vyhovovat, ale jak píše Freeman - těžko říct jaký bude foťák, většina foťáků od HTC je fakt divných - na příležitostné fotky proč ne, ale nic moc. Třeba ty super LEDKY u HD2 :D no nemám slov - nepoužitelné, ještě, že foťák nepoužívám... Chce to počkat na skutečnou recenzi, skutečné fotky atd. Ale Desire ještě není, ale už se dá předobjednat takže asi nebude moc dlouho trvat až opravdu bude na trhu. U HTC Evo 4G si myslím, že tam naráží na problém, který nechce a to velikost - má být ještě větší než HD2 (tlustší), takže nevím, zda něco takové chce. I když mě se líbí.. :) No a pak ještě bude novinka Samsung Galaxy S (někdy označovaný jako Galaxy 2), který je takovým kompromisem s 4" displejem AMOLED. Jenže je to Samsung a prostě to jejich super ovládání TouchWiz mi prostě nějak nesedí. Jenže všechny tyhle telefonu teprve budou, takže bys musel nějaký ten měsíc počkat. V současné nabídce zařízení s Androidem se mi nelíbí, že mají všechny prťavý displeje. N900 opravdu není dobrá volba... většinou se s novým systémem nepodporují ty starší zařízení takže s podporou moc nepočítat... takže podle mě nebrat. Nabídka Android telefonů ohromně roste a ani se nedivím, nové WP7S, co vyjdou jsou naprosto hnusné, zprasené a navíc prostě výrobci v nich nevidí takový potenciál, protože si Microsoft svůj systém začal jakoby moc hlídat (což jim bylo vždy vyčítáno jako mínus, že to moc nedělají), navíc ta všemožná omezení, takže pro výrobce začíná být trochu nezajímavý. Proto veliký boom Android telefonů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javak810i Odesláno Březen 29, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2010 Tak HTC nechci už jen kvůli: kvalitě (TyTn 2 a HD nic moc), vzhledu, foťáku, repru a prostě HTC je mi nesympatické. Navíc HD2 a to 4G už je obrovský. Kamarád má HD2 a ovládat to jednou rukou je na křeč, tady jsou fakt 4" maximum (těch 3,7" celkem ideálních u Omnie HD). Navíc ten foťák opravdu stojí za starou bačkoru a mono repráček je taky luxusní. A nemluvím o výdrži, která je stěží den. Jinak souhlasím s tím, že Android bude nejspíš můj budoucí systém, ten Symbian prostě není ono (ale není špatnej). O Galaxy S už jsem četl, Samsungu mám rád, televize a mobily dělají super xD, ale trochu mi vadí ten 5mpix foťák a to, že nejspíš nebude mít stereorepro (nechápu, moc to nestojí a rozdíl je obrovský). Tady mi Ideální příjde Samsung Beam, který má 8mpix foto, lepší repro, větší akumulátor a rozumnou úhlopříčku 3,7". Bohužel má pro mě nevyužitelný projektor, který zbytečně zvyšuje cenu. No a pak je tu ještě Xperia X10, která u mě vítězí hlavně vzhledem a značkou, ale jinak je srovnatelná/horší proti Beamu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 Promiň, ale pokud řekneš, že Tytn 2 (alias Kaiser) je kvalitou špatný tak nerozumíš telefonům... Musíš vše porovnávat ve své době a ve své třídě, ve své třídě byl Kaiser to nej, co se dalo nabídnout. HD taky tedy nevím, kde jsi přišel na to, že je špatný... Hele pokud WM a telefonům pro WM nerozumíš - protože se o ně nezajímáš tak tohle je fakt zbytečné říkat... Jestli jde pouze o vzhled tak každému se líbí prostě něco jiného a upřímně nějaký manažer opravdu nepotřebuje veselý design, ale raději volí decentní tvary s černou.. a právě pro tyto lidi tyhle telefony jsou primárně určeny. Pro veselé teenagery je iPhone... Svým způsobem trochu nechápu, proč se tady vůbec ptáš na názory, když vlastně vše víš nejlíp.... Nic proti... to, že se ti nelíbí HTC je prostě tvůj pocit, OK - nikomu to nevadí, je to tvůj názor, já třeba nemám ráda Samsung jako telefony - podle mě je to zmršené a navíc ten jejich super TouchWiz je prostě moc na mě.. V dnešní době v těchto systémech je to prostě rozdělené na HTC a ti ostatní. Tak to je prostě.. HTC je v dnešní době prostě to nej co se dá nabídnout ať už s jakýmkoliv systémem - a nejde tu o systém, ale o HW parametry. Btw ovládat HD2 jednou rukou je celkem v pohodě.... možná je to tím, že sem levák a trochu jinak ovládám.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javak810i Odesláno Březen 30, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 No tak nemusíš hned tak zhurta ;) Ano, vůůbec telefonům nerozumín, přiznávám se. Všechny tyhle telefony (TyTn 2, HD, HD2) měl/má můj nej kámoš, maniak do WM a programátor. Takže jsem měl celkem dobrou možnost si všechny vyzkoušet, navíc na něco nadává i on sám (např výdrž u HD2, tu už mi kvůli ní skoro nepučuje xD). A taky jsem levák a nemám zrovna nejmenší ruku, takže tím to nebude. Vzhled je subjektivní. Já proti funkčnímu manažerskému vzhledu nic nemám a elegantní černá se mi také líbí, ale prostě některá HTC jsou vyloženě škaredá. Mě šlo hlavně o to, jestli se dá teď na trhu sehnat mobil, který by mi vyhovoval víc, než Samsung i8910HD, kde mi vadil spíš jen nezájem Samsungu o jeho SW podporu a některé neduhy symbianu. Jinak telefon to byl skvělý - super display, foťák, repro, široká podpora multimedií, atd.. P.S. s WM už jsem se setkal - měl jsem Xperii X1. Jediný, v čem mi přišly super, byla správa hlavní obrazovky a dalších pár věcí (správa sítí) a nastavení, které byly hodně podobné s těmi ve stolním windows. Bohužel když jsem se dostal z grafické nadstavby tak na mě vypadl design windows 3.1 a to je bohužel i WM 6.5. Což ot to, funkcí to má spousty, ale proč pracovat s něčím, co se mi nelíbí, když to jde i jinak. A WP 7 už ani nepočítám, to nebudou WM. Jinak uživatelským prostředím jsem plně otevřen. Nevadí mi v zásadě žádné, vyzkouším a pokud nebude vyhovovat, tak ho vypnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 Hele já rozhodně nikomu WM nevnucuju a ani tobě jsem nenabízela žádný WM telefon. Ale prostě mi vadí, že někdo řekne o Kaiserovi, že je to šmejd... protože to tak prostě není...a z toho usuzuju, že ho prostě neměl, neviděl a nezná.... :) O výdrži toho bylo napsáno už hodně na spoustě serverů... Ty si kup Android - fakt podle mě je to dnes nej systém pro telefony pro "normální" použití hlavně pro multimedia - je to takovej zlatej střed mezi iPhonem a WM. Sice nevím jestli už se jim podařilo vyrobit nějakou použitelnou navigaci (mám pocit, že stále ne), ale jinak fakt pěkné, programů dnes už spousta - veliká uživatelská základna. Já nepotřebovat WM tak už si dávno Andorid koupím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 kaiser je celek slabý telefon (jenom kvůly chybějícím ovladačům) ale jinak za ty prachy nabuchaný telefon který má spoustu funkcí osobně bych bral asi jenom HD2 bez WM asi nějakej androidovej ... ostatní maj na hovno os nebo maj obyčejný SW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeMan Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 Tahle diskuze zase dostává pokračování jako všechny typu AMD vs Intel, Ati vs Nvidia... javak810i: Nechápu jak můžeš říct že HTC jsou špatné telefony. To že jsi ho neměl nebo se ti nelíbí neznamená, že je to nějakej šmejd. Nevim proč teda nechceš ten Samsung i8910 když se ti líbil a to že neni podporovanej je blbost. Nevim jakou chceš podporu, ale dělá se českej neoficiální firmware pro tenhle telefon, kterej z něj dokáže dostat maximum (HyperX). HTC dneska patří ke špičce, ale je fakt, že foťáky nic moc. Docela to možná chápu, protože já mám třeba Nokii N95 8GB a ta má dobrej foťák, ale když to tak vemu na focení mam digitál a v telefonu mi klidně stačí to co má HTC a vzhledem k tomu, že HTC jsou spíše manažerský telefony, tak nepotřebujou mít nějakej super mega foťák. Jestli chceš multimédia tak na to je asi ten Samsung i8910 nejlepší nebo si kup nějakýho toho Androida, ale když nechceš HTC a já nevic co ještě, tak na výběr toho už moc neni. Když se ti líbí Samsungy, tak s Androidem bude i9000. Jedině by jsi ještě mohl zkusit Bada OS od Samsungu, ale to nevim jakou má budoucnost podle mě věší než Android určitě ne. zuzkys: Neřek bych, že Iphone je pro veselé teenagery. Sice je i pro tyhle lidi, ale má ho třeba dost architektů a viděl jsem ho i u hodně lidí s vysokým postavením, takže je to takovej telefon pro všechny. To že je Android na multimedia nevim nevim teda. Dost se mluvilo o tom, že na to nejsou ani kvalitní přehrávače a tak podobně. Dneska už je sice dál, ale multimedia asi nejsou hlavní předností Androidu. Teď je to vlastně jedno, protože je to ještě mladý systém a pořád se vylepšuje, takže postupem času bude všechno. Na Android už jsou navigace a třeba Sygic je jedna z těch lepších. [/url] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zuzkys Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 Já neříkam, že je pro veselé teenagery... trochu čti mezi řádky... nechytej se jednotlivých slov. Já vím, že iPhone má spousty vysoce postavených lidí a proč? Protože je to prostě takový etalon "luxusu". Android znám velmi dobře... a pro multimedia je naprosto v pořádku. Rozhodně lépe než WM. No vidíš, je tu Sygic to je pravda. Já měla na mysli třeba TomTom, nebo Copilot - tyhle ještě na Androidu nejsou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeMan Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 A TomTom na Android někdy bude? Podle mě upustili od mobilů a dělají už jenom navigace do auta a proto je Sygic takova kopie TomToma. Edit: s tím iphonem ja to nějak celý nečet tak jsem to asi blbě pochopil :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NewX4 Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 Celkem dobrý foun je : Sony Ericsson Satio nebo Aino .... (: Já osobně mám N900 a nemůžu si ho vynachválit ....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javak810i Odesláno Březen 30, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 Brzděte, nechci tu žádný flame :D No, jak jsem psal, díky kamarádovi jsem měl možnost se blíže seznámit s Kaiserem, HD a HD2 + jsem měl 2 měsíce Xperii X1. Z toho jsem si udělal názor, že WM nechci. A s těma HTC, prostě mám k nim averzi, stejně jako k iPhonu, nebo jiní lidé k něčemu jinému ;) Napřííklad - proč nechci HD2. Když si shrneme + a - oproti Omnii HD + větší display s vyšším rozlišení + multitouch - horší foťák - mono reprák - slabší podpora multimédií - horší výdrž - a subjektivně: WM, rozměry Takže bylo jasný, že si ho nekoupím. Jinak souhlas po 2. s tím, že Android bude asi nejlepší volbou. Operační systém někde "mezi", který je navíc pod křídly velikána Google. Bohužel třeba Motorolu Milestone jsem musel vyřadit kvůli absenci ofiko podpory od Googlu. 2 Horcí kandidáti s Androidem jsou pro mě Samsung Beam a SE Xperia X10. O Omni HD vím své, nejen kvůli tomu, že jsem měl 2, ale i díky tomu, že jsem redaktor a spoluzakladatel stránek 8910.cz a samozřejmě jsem vyzkoušel různé FW a HyperX nevyjímaje, ale prostě to není ono a na pořádně vyladěný FW od výrobce je stejně něco jiného. Nemluvě o ztrátě záruky a problémech díky Windows 7. Prostě Samsung na Omnii HD sere a to nikdo nevokecá, naopak třeba nechápu tu megakampaň na Omnii 2 :roll: O iP si taky myslím svoje, ale zas na druhou stranu chápu lidi, který si to koupí. Je to pěkné, je to "cool", má to dobré ovládání, hry, multimediální záštitu Applu a iPodů a hlavně je to celé skvěle optimalizované a funguje to. Ale aby přesvědčil mě, musel by stát 3GSka max těch 10k (i tak by to ale bylo v určitých věcech předražené). Edit: Satio - zhoršená verze Omnie HD, má jen o 4mpix lepší foťák, ale jinak má - menší, horší a odporový display - mono reprák - problémy se SW - fastport, nemá 3,5mm jack A Aino nemá operační systém a dotykový je jen napůl. Navíc oba telefony jsou předražené Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeMan Odesláno Březen 30, 2010 Nahlásit Share Odesláno Březen 30, 2010 Tak Xperii X10 bych vyřadil rovnou, protože poslední dobou když SE představí nějakej telefon tak to vypadá na špičkový zařízení, ale v době kdy se opravdu dostane na trh už to neni nic moc. Samsung Beam je blbost pokud nechceš ten projektor, protože ho to dost prodražuje. Takže já jsem vyřadil oba tvé kandidáty :D ale přidam jeden další a to Google Nexus one sice je to HTC, ale výhoda je v tom, že má nejlepší podporu od Googlu jako žádnej jinej Android. Pokud Nexuse nechceš, tak zbejvá jedině ten Samsung i9000 k tomu si ještě nic nenapsal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.