Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Černá obazovka, prý oběť soft.kriminality, ale software mám legální

zuzkys

Otázka

Ahoj všem, mám celkem problém. Dnes se mi objevila na notebooku černá obrazovka s tím parádním textem: stali jste se obětì softwarové kriminality. OK. Jenže problém je v tom, že v tom počítači žádný nelegální software není! Je to mámin firemní notebook, vše, co jsem tam instalovala bylo 100% legální. Windows XP Professional a Office jsou s licenčním štítkem a nic jiného v tom PC není! Co s tím?

Existuje jiná varianta, jak zachránit data, než rozebrání notebooku a vyndání HDD?

Je proti tomuto vůbec nějaká možnost odporu? Já jsem žádný software neukradla a teď mě prostě nutí na tom strávit celý den a protože je to v současné době hlavní pracovní stroj tak to musím vyřešit ještě dnes.

Je možné se tomu nějak bránit? Prosím zdržte se příspěvků typu kašli na MS jdi na Linux - tohle není řešení. Mě prostě děsí fakt, že 4 roky jako v pohodě funguje a najednou tohle.. A může se to v klidu stát za měsíc zase.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

1) asi nekdo pouziva stejne cislo, co ty -> jedou dve cisla soucasne -> zruseni license... Zavolej na m$ linku (ma nekde tu bezplatnou) - jsou velice ochotni a verim, ze to vyresite.

2) Pokud mas pristup do biosu, tak povol bootovani z CD a nabootuj live linux a data si zkopci treba na externi usb hdd..

3) Zvykej si. V tomhle svete to vzdycky odserou ti, co jedou cestne a legalne. Tech, co bezi na cracklych winech, se to nikdy nedotkne :) Prekrasna politika, ze? :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Anonymous díky za ten linux, to mě nějak nenapadlo, nikdy sem linux nepoužívala... zkusím to.

Tak já vím politika je strašná, nicméně mě strašně zarazilo to, že prostě z ničeho nic bez žádného upozornění ti rovnou znepřístupní tvoje data a vůbec.

No rozhodně to nenechám jen tak - linku samozřejmě zkusím, i když moc velký naděje do toho nevkládám.

Vzhledem k tomu, že je to firemní notebook tak do toho rozhodně nechci cpát nelegální kopie, protože by z toho mohl být celkem průšvih. Na svém bych to možná ani neřešila. Ještě víc mě na tom prostě štve, že je tam vše koupené, taková multilicence na Office taky nestojí 2.50 a oni se zachovají takhle. Hold MS.

No nic - díky za linux a já to jedu zprovoznit.

Odkaz ke komentáři

• 0

řešil sem nedávno tento problém tak sem se zozvěděl o zaručeně funkčním způsobu který vás zbaví tohoto otravného hlášení takže doporučuji přejmenovat nebo smazat soubor wgasetup.exe který naleznete v umístění C\WINDOWS\system32\KB905474\wgasetup.exe

pokud tudle složku nemůžete nikde najít mi se to stalo tak doporučuji použít program leg win který tento soubor automaticky smaže je zdarma ke stažení na: http://uloz.to/840158/legwintym-1.26.rar ...

ke spuštění souboru budete potřebovat program WINRAR nebo podobný je zdarma ke stažení: http://www.rar.cz/download.php ...

opravdu to funguje

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu