Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

iPhone Emulatory (aktualne 8)


Galaxy

Recommended Posts

14w8s1v.jpg

Rozhodl jsem se sepsat topic o vsech emulatorech, co na iP existuji. Vsechny tu nejsou, protoze bud nefunguji na FW 3.x, nebo jsem je proste nenasel. Pokud tedy najdete nejaky jiny emulator, ktery tady jeste neni, napiste do topicu a ja ho doplnim. :-) U kazdeho emulatoru bude download, kratke info o konzoli z wikipedie (nebo odnekud jinud :-D) a konecne odkaz, odkud muzete stahnout romky. Doufam, ze se bude topic libit. :-)

psx4iPhone (Playstation One)

cui2w_th.jpg

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200601/psx4iphone110-deb/

Info o konzoli: PlayStation je herní konzole 5. generace od firmy Sony uvedená roku 1994. Originální PlayStation byla první konzole z úspěšné řady PlayStation kompatibilních konzolí, která dále obsahovala například PSone (zmenšená verze originálu), PocketStation, PlayStation 2, PlayStation Portable a PlayStation 3. V březnu 2005 prodejnost konzolí PlayStation a PSone dosáhla 100 milionů kusů

Romky: http://romhustler.net/roms/psx

Cesta, kam maji byt romky ulozene: /var/mobile/Media/ROMs/PSX/

mame4iPhone (Multiple Arcade Machine Emulator)

20svbsk_th.jpg

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200598/mame4iphone-deb/

Info o konzoli: 24. listopadu 1996 začal Nicola Salmoria práci na svých emulátorech arcade her, například Multi-Pac, které potom spojil v průběhu ledna 1997 do jediného programu. Výsledek potom pojmenoval "Multiple Arcade Machine Emulator", ve zkrácené verzi MAME. MAME poprvé oficiálně vyšlo ve verzi 0.1 dne 5. března 1997. (23:32 +0100). MAME používá modulární a driverovou architekturu ve spojení s filozofií "open source" (veřejný zdrojový kód"). Díky tomu narostlo MAME velmi rychle do velikých rozměrů. Poslední verze podporuje 2337 her. Jednotlivé verze MAME vycházejí v momentě, kdy jsou připraveny a doba mezi nimi je zhruba 4 měsíce. Aby se uživatelé tolik netrápili, rozhodl se team pro zveřejňování jednotlivých beta verzí, které vycházejí přibližně každé dva až tři týdny. Dále existuje stránka WIP - Work in progress - na které se dovíte aktuální informace.

Romky: http://romhustler.net/roms/mame

Cesta, kam maji byt romky ulozene:/var/mobile/Media/ROMs/MAME/roms/

ScummVM (multiplatforma)

2j7hqb_th.jpg

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200602/scummvm100-deb/

Info o konzoli: ScummVM je svobodný software šířený pod licencí GNU GPL, který umožňuje bezproblémový běh mnoha klasických adventur. Jedná se v podstatě o plnohodnotný interpret jazyka SCUMM vyvinutého firmou LucasArts. Program obsahuje i původní zdrojové kódy her Beneath a Steel Sky, Broken Sword a Broken Sword 2 uvolněné firmou Revolution Software a adventury Flight of the Amazon Queen. Podporovány jsou také hry Simon the Sorcerer a Simon the Sorcerer 2.

Romky:http://www.emuparadise.org/ScummVM_Games/21

Cesta, kam maji byt romky ulozene + kompatibilita her:http://wiki.scummvm.org/index.php/IPhone

gpSPhone (Gameboy Advance)

2w3cpvo.jpg

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200597/gpsphone_6-6-7-deb/

Info o konzoli: Následovník nejúspěšnějšího handheldu na světě na sebe nenechal dlouho čekat a rázně vstoupil na pulty japonských obchodů na konci března roku 2001. Už během prvních tří týdnů se prodalo 1,1 milionů kusů a později se tato situace opakovala i ve zbytku světa. Konečně se stal Gameboy tím, na co všichni hráči netrpělivě čekali. Dokonalým herním handheldem s obrovskými možnostmi a se skvělým designem, za který se nikdo nemusel stydět. Z původní nevzhledné krabičky se stala elegantně zaoblená placka se širokoúhlým displayem schopným zobrazit najednou 32 tisíc barev. Hardwarově je na tom GBA nejlíp za celou historii 2D handheldů. Nemá sice žádné funkce pro 3D grafiku, přesto ale pro něj později vyšly předělávky her jako je Wolfenstein 3D, Duke Nukem 3D či Doom.

Romky: http://romhustler.net/roms/gba

Cesta, kam maji byt romky ulozene:/var/mobile/Media/ROMs/GBA/

Mne nesly, ale podle ohlasu funkcni:

snes4iphone (Super Nintendo)

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200596/com-zodttd-snes4iphone-cs_7-0-0_iphoneos-arm-1-deb/

Info o konzoli: Osm let od vypuštění NESu na trh, roku 1991, představuje Nintendo svou novou herní konzoli SNES, která se měla stát důstojným protivníkem konkurenčnímu zařízení Sega Genesis (v Evropě přejmenovaná na Megadrive). Přestože byl Genesis technicky lepší a rychlejší, SNES nakonec souboj vyhrál. Hlavně díky přitažlivější grafice, lepšímu zvuku (ten byl opravdu vynikající) a zajímavějším hrám (ale pozor – na Genesis vyšlo spoustu krásných her, největšími trháky byly jednoznačně hry s ježkem Sonicem). SNESu se nakonec prodalo 48 miliónů a Segy Genesis 29 miliónů kusů, což byl jednoznačně úspěch pro obě strany. Po technické stránce na tom byl SNES velmi dobře. Procesor na 3,58 MHz a 128 Kb RAM se sice nemohl rovnat s konkurenční konzoli (Genesis – 8 MHz, 64 Kb RAM), přesto dokázal dát do pohybu mnoho a mnoho překrásných her.

Romky: http://romhustler.net/roms/snes

Cesta, kam maji byt romky ulozene: /var/mobile/Media/ROMs/SNES/

N64iPhone (Nintendo 64)

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200599/n64iphone081-deb/

Info o konzoli: Herní konzole Nintendo 64 byla prvním 64-bitovým systémem na trhu, čemuž odpovídal i hardware, který byl na svou dobu neuvěřitelný. Porovnejme v té době kralující (tj. v roce 1996/7) Playstation 1 s novým Nintendem 64. Playstation 1 pracuje s procesorem na 33 MHz a s 4 MB RAM. Naproti tomu N64 má procesor na 93,75 MHz + 62,5 MHz koprocesor a 36 MB RAM! Navíc N64 zvládá Z-buffering, anti-aliasing, korekci perspektivy, realistické mapování, atd.. Ovladač má speciální slot pro paměťovou kartu, ve které se dají přenášet uložené pozice. Dokáže provádět 500 milionů vektorových operací za sekundu. To je jen zlomek úžasných parametrů, které jsou Nintendu 64 vlastní, a o kterých si Playstation 1 může nechat jen zdát.

Romky: http://emu-russia.net/ru/roms/n64/0-Z/full/#googtrans/ru/cs

Cesta, kam maji byt romky ulozene: ?

nes4iPhone (Nintendo Entertaiment System)

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200600/nes4iphone100-deb/

Info o konzoli: Roku 1983 (platí pro Japonsko, do Ameriky se tato konzole dostala až o dva roky později a do Evropy o tři) vypustilo Nintendo na trh svou první domácí konzoli, která byla svou cenou a rozměry konečně přístupná široké veřejnosti. NES byl 8-bitový herní systém, jehož procesor tepal na frekvenci 1,79 MHz a paměť RAM činila pouhé 2 Kb. Z dnešního pohledu se tato konfigurace zdá být směšná, ale v době vydání byl NES na špici a není divu, že se do roku 1994 (tehdy byla ukončena výroba) prodalo přes 62 miliónů kusů, což je číslo, které překonal až Playstation 1! Proč ale byl NES tak úspěšný? Bylo to dáno příznivou cenou (při launchi stál 249 dolarů) a hlavně tím, že Nintendo zavedlo systém využívající cartridge, což byla velká a převratná novinka. Do té doby platila rovnice - jedna konzole = jedna hra.

Romky:http://romhustler.net/roms/snes

Cesta, kam maji byt romky ulozene: ?

gameboy4iphone (Gameboy a Gameboy Color)

Downlolad: http://www.multiload.cz/stahnout/200649/gameboy4iphone_v5-0-0-deb/

Info o konzoli: Myslím, že tento herní handheld není potřeba představovat. Gameboy se za 17 let své existence stal fenoménem a prakticky každý na této planetě o něm někdy slyšel (nepočítám divochy žijící v bambusových chýších). Byl odpovědí na konkurenční Atari Lynx a Sega Gamegear, ale má oproti nim jednu nevýhodu, která je ale zároveň i obrovskou výhodou. Oba konkurenční handheldy už v roce 1989 (!!!) disponovaly barevným displayem, v případě Lynxu i podsvícením a multiplayerem (na to si museli příznivci Nintenda počkat dalších 12 let!) a spoustou různých zajímavostí. Naproti tomu měl Gameboy jen černobílý display schopný zobrazit čtyři odstíny šedi, což se nakonec ukázalo jako největší klad. Atari Lynx měl sice barevný display s podsvícením, ale s tím byla spojená i obrovská spotřeba baterií, takže Lynx byl, při běžném užívání, za tři hodiny bez energie.

Romky: http://emu-russia.km.ru/default.php?a=roms&sid=gb&from=0&to=9&l=en

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 year later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu