Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak vytvořit z Wireless ovladače na baterky ovladač napájený z USB


RIPR

Recommended Posts

Dneska mě to jenom tak napadlo a je to vážně jednoduchý, zvládne to opravdu každý.

Budete potřebovat 5 minut času, jeden USB kablík a Wireless ovladač. Ten se bude poté připojovat k USB vepředu (popřípadě vzádu) XBOXu. Jedná se pouze o napájení (nebudete potřebovat baterky), nikoli o výrobu normálního Wired ovladače - tudíž nebude fungovat po propojení s PC!!!

Ze začátku vezmeme kablík od USB (koupíte v lepší elektře, můžete odstříhnout od nepoužívané myši atd.) a ustřihnete jeden konec (pokud jste si koupili prodlužku na USB, tak odstřihněte female část). Stáhněte kousek bužírky a najdete čtyři drátky.

USB-cable-wiring.png

Budete potřebovat pouze červený a černý. Bílý a zelený můžete s čistým svědomím odstřihnout ;). Nyní musíte opatrně stáhnout i bužírky černého a bílého kabelu.

image134dny.jpg

Takhle to bude nějak vypadat. Potom sundejte kryt na baterky z ovladače a udělejte na konci drátků z USB kabelu háčky. Červený dejte na levý kontakt a černý na pravý (zahákněte)

image137n.jpg

Teď by vše mělo fungovat, zkuste ovladač strčit do USB a zapnout. Jestli je vše v pořádku můžete nějak drátky dodatečně zajistit (přelepit přes nějakým lepítkem, připájet atd.).

Osobně doporučuji nepájet, protože kdyby náhodou jste potřebovali přejít na baterky, tak byste museli poté všechno složitě předělávat a poté zase pájet.

image139j.jpg

Já mam osobně drátky jenom zaháknuté a poté přiklapnuté krytem na baterky, takže všechno drží.

Doufám, že vám návod bude k užitku a že ušetříte za baterky (popřípadě za dobíjení nebo play'n'charge kit) ;)

Edit: Upravena velikost obrázků ;)

Edit 2: Dodávám ještě, že je potřeba nejdříve zapnout xbox jako takový a až poté ovladač!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak za prvý tohle tě napadlo, jen díky tomu, že sem to napsal já v jiný sekci. A mimochodem :D je to opravdu idiotskej návod - stejně jak píše DOMI-CZ - sem fakt moc zvědavej jak dlouho vám vydrží elektronika když do ní cpete o 2 V víc :D :D :D. To moje řešení je mnohem lepší :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je možný, že si to ty napsal někde jinde, ale to není moje chyba. A když říkáte, že to nevydrží... Podívejte se prosím laskavě na štítek u baterek na ovladači. Co je tam napsáno? 5V, stejnosměrný proud, 450mA... Kolik má USB? 5V! Nemyslete si, že jsem to sám nekontroloval. A navíc vás nikdo do ničeho nenutí!

image140vz.jpg

Tady je ještě obrázek...

Edit: Koukal jsem se na ten tvůj způsob... Vůbec bych z toho nevyvodil, abych to napíchl na USB. A navíc neni to trošku nepraktické používat trafo? Mě přijde USB lepší, ale je to věc názoru... A jak mě to teda napadalo? Dělal jsem si větráček na USB k pc (vlastní chladící podložku), ale byl pomalý, takže jsem tam nakonec připojil 12V trafo a kablík zůstal. Potom vyměňuju baterky a koukam, že tam je napsáno 5V a USB má 5V... Bylo logický to zkusit ;)

Edit2:. A podívejme se, jaképak má napětí originální Play and Charge kit? 5V!

http://www.frontierpc.com/ProductDetails.aspx?eId=10950534

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ou ...nechci ti kazit radost :D ale víš, že play and charge kit se připojuje ze zhora :D a baterie se nabíjí těma 4řmi pozlazenými piny:D. Ty víš jak má ten ovladač udělanou eletroniku. Když udělám něco na baterie :D tak tam přeci na plošnáku nebude srážet napětí na 3 V. Když vím že mi dvě baterie víc nedají :D :D :D. A mimochodem můj způsob vůbec není přes usb :) to je hovadština, která tě nutí tahat kabel přes půl obýváku a ještě hnusit Xbox kabelem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Našel jsem i pár videí na youtube, kde to lidi udělali stejně, jako já a nikdo si tam nestěžuje v komentářích, že by mu to odešlo... Jak říkam, je to každýho věc a pro mě (ano, mám konzoli přímo před sebou) je mnohem lepší než mít trafo velký jak... připojený v zásuvce mít ovladač napájený z USB...

Je každýho věc, zda si to takhle připojí, nikoho nenutim. Jestli chcete, budu každý měsíc psát, jestli ovladač odešel nebo ne :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou maximální hodnoty(usb poskytne podle normy 500mA max). Podivej se na xbox a taky uvidíš jakej má výkon a to taky nebere pořád. Co se týká tohohle. Play and charge se připojuje ze zhora. Baterie přes 4 piny. S tím napětím bych to asi neviděl tak kriticky. pro elektroniku je lepší mít napětí dokonce vyšší a elektronika vevnitř si to zkrouhne, než mít míň nebo rozkmitaný. Asi si někde najdu zapojení protože nevylučuju možnost že to je vevnitř normálně spojený a ta elektronika má prostě rozsah 2,5-6V a v tom rozsahu to je schopný fungovat. Ale stejně mi to osobně přijde jako hloupost, protože osobně mi přijde že je naprosto dokonalá právě ta volnost pohybu, žádný dráty, nabíjecí tužkovky přece nestojí svět :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To SETH : ale volnost stále zůstavá, já to mam na opravdu slaboučký 0,3 žílu. Absolutně flexibilní. Je to jako s bezdrátem.

Jo a takovej kec :D, že pro elektroniku je lepší mít větší napětí než měnší :D si sebral kde :D. Míň než rozkmitaný ? :D čoveče když nerozumíš ani trochu elektřině tak se nevyjadřuj. Předpokládám, že jsi měl na mysli vyhlazený špičky stejnosměrného proudu. Ten bude u USBčka usměrnej dostačujícně :) jinek se obyčejně čistí kondenzátorem. Já sem si tam jeden kondík přidal, aby ten ovladač měl pokud možno co nevyžehlenější proud jako z baterek :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ale taky jde o to, co když tu volnost prostě nepotřebuju? :D Mam XBOX připojenej k monitoru a hned vedle je PC, takže nepotřebuju bezdrát. Kdybych měl 72 palcovou plazmu, tak bych taky chtěl mít pěkně bezdrát :) Ale takhle mi to zbytečně papá baterky a já je musím pořád dobíjet a to nevydrží věčně. Já nemám problém s tím to připojit a hrát s kablíkem, protože je to prostě z takový vzdálenosti jedno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci tu flamovat, ale troufám si říct, že elektronice trochu rozumím, sice už to je delší doba co sem naposledy něco bastlil(od prváku na vejšce se věnuju spíš sw). Pro jakýkoli zařízení je podle mě opravdu lepší mít napětí vyšší, pokud zařízení nenavrhoval diletant, tak tam bude mít filtr a ochranu, kdyby to napětí bylo opravdu vyšší. Tím rozkmitáním sem myslel nějakou vf složku na ss napětí, popř i ony špičky. Ovšem pokud zařízení budeš dávat napětí menší tak v tom lepším případě nebude fungovat(ochrana proti brown-out)a v tom horším bude fungovat špatně. představuju si to stejně tak, že ovladač je na 2.5 voltu, nebo podobný napětí a je prostě 5V tolerantní, tak jak tak si nemyslím že 3V a 5V je rozdíl že by tam něco shořelo.

Volností sem nemyslel, že u hraní mě něco omezuje, ale spíš to, že když mám headset a s někým třeba mluvim a jdu se podívat do vedlejšího pokoje na něco na notes, tak nic neřešim a prostě odejdu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Óooo, to je ale zase pěkný, věcný příspěvek... JÁ VÁS DO NIČEHO NENUTIM, poukazuji, že je tady ta možnost, to takhle připojit, konec, finec! Takže si vy hnidopiši laskavě příspěvky typu, který je nad tímto odpusťte, děkuji.

Já zde prezentuji jen svůj názor, nic víc. Tak klid ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak sem to vyzkousel, udelal sem vsechno presne podle navodu, ale ovladac sice zapnu, ale zacne jen blikat indikator...-nespáruje se s konzolí, tlacitko na to pripojeni, ktere je na ovladaci i na konzoli sem zkousel- indikator se zacne tocit dokola, ale stejne potom zacne jen blikat...neporadite mi nekdo prosim ?? predem dik ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu