Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Telefon s MW Jaký ... Sony Ericson X1 nebo X2 a nebo nějaké HTC

Recommended Posts

Myslíš, že s tím se vejde do 5k? :D

Jinak pořád tu zmiňuješ WM, tak pokud je chceš klidně si je kup, ale musíš počítat s tím co se tu už zmínilo. Je to horší systém pro telefon než ostatní OS a není přizpůsoben na 100% ovladatelnosti prstem. Navíc s běžnou ROMkou není moc použitelnej (asi jediný WM co se dá používat s normální ROMkou je HD2). Navíc počítej s tím, že přijde WP7 a vývojáři nejspíš už nebudou vyvíjet pro WM6 (to neznamená, že bude konec jenom bude méně nových aplikací). Před časem jsem také vybíral mezi WM a Android. WM je spíše PDA a má trochu větší možnosti než Android, ale Android je rychlý, stabilní a momentálně hodně oblíbený OS. Nakonec jsem nekoupil ani jeden s tímto OS a mám Maemo, kterému z hlediska možností OS nemůže ani jeden konkurovat. Jak jsi zmiňoval instalaci jiného OS, tak právě na Maemo (Nokia N900) je tohle možné a běží to jako dualboot, takže je to stejné jako přístroj s Androidem (momentálně je to stále ve vývoji a není 100% funkčnost). Můžeš tu spustit třeba i nový systém MeeGo a nebo Linuxovou distribuci Ubuntu (obojí jako dualboot, takže to neběží pod OS Maemo).

Kup si WM pokud se v tom chceš hodně hrabat nebo si kup Android pokud ho chceš mít normálně funkční a možnost se v tom pohrabat tu taky je (root). Na tvém místě bych se rozhodoval mezi Android a iOS a pokud to má stát do 5k koukni po nějakém Androidu, protože pro tebe to bude asi nejvhodnější systém. Pokud by se ti začalo líbit Maemo což je víc počítač než telefon, tak budeš muset asi zvýšit cenu, protože N900 do 5k asi neseženeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chces levnej telefon s OS, tak jdi do http://vodafone.katalogmobilu.cz/mobilni-telefon/vodafone-845/ (a muzes mit i novej, za dobrou cenu).

Jeho hlavni NEvyhody jsou

- nema EDGE

- mensi rozliseni

- ten opticky joystick obcas na slunicku sere

.. ale za tu cenu, je to imho super pomer cena X vykon, i navzdory temto minusum :)

FreeMan, Maemo je pro geeky samozrejme nejlepsi. Pro normalni usery ale imho ne (neni tam TOLIK aplikaci, jako na Androida a na WM).. A hlavne ta cena :( Bejt levnejsi, tak pro nej taky utikam.

Odkaz ke komentáři

Cena N900 by normálně asi odpovídala, ale vzhledem k tomu, že na tenhle model Nokia ****, tak je ta cena vysoká. Já jsem si ho koupil, protože komunitní podpora je hodně dobrá a pro někoho kdo se orientuje v Linuxu je tohle nejlepší přístroj. Oproti WM a Androidu je málo aplikací, ale koukal jsi někdy na ty aplikace co jsou na Android a WM? Plno je jich zbytečných a takových blbostí, ale na N900 jsou právě dělané hlavně potřebné věci a nenašel jsem nic co by mi tam chybělo (navíc když chceš něco z Linuxu můžeš si to zkompilovat pro Maemo).

Vodavone 845 vypadá na pěknej lowend a možná bude i rozšířený právě kvůli ceně. Jinak asi bude lepší volba Samsung i5700 nebo HTC Wildfire, kde cena je asi něco přes 5k.

Odkaz ke komentáři

Cena N900 by normálně asi odpovídala, ale vzhledem k tomu, že na tenhle model Nokia ****, tak je ta cena vysoká. Já jsem si ho koupil, protože komunitní podpora je hodně dobrá a pro někoho kdo se orientuje v Linuxu je tohle nejlepší přístroj. Oproti WM a Androidu je málo aplikací, ale koukal jsi někdy na ty aplikace co jsou na Android a WM? Plno je jich zbytečných a takových blbostí, ale na N900 jsou právě dělané hlavně potřebné věci a nenašel jsem nic co by mi tam chybělo (navíc když chceš něco z Linuxu můžeš si to zkompilovat pro Maemo).

Vodavone 845 vypadá na pěknej lowend a možná bude i rozšířený právě kvůli ceně. Jinak asi bude lepší volba Samsung i5700 nebo HTC Wildfire, kde cena je asi něco přes 5k.

Ale vsak ja vim, ze do N900 muzes doinstalovat plnohodnotny Debian a tam muzes mit aplikaci prehrsel. Vim, ze tam nic nechybi :) Vsak mne to rikat nemusis, ja si ten telefon asi koupim (az cena opadne na <5k). Ale pro normalniho BFU, co rad hraje hry a prave takove hovadiny, asi bude lepsi vice blbosti a zbytecnych aplikaci, nez par uzitecnych aplikaci, ale mene her atd. To jsem chtel rici. Pochybuji, ze si BFU bude kompilovat aplikace nebo instalovat debian atd. BFU bude pouzivat ryze oficialni cesty a u oficialnich cest je proste repozitar aplikaci pro BFU (takze zadny aircrack atd) rozhodne mene, nez u iOS a u Androidu.

Samozrejme, ze ten VDF 845 je lowend. Byl s tim cilem vyraben, je to nejlevnejsi tel. s Androidem :) Osobne o nem take trochu uvazuji, pac ma vsechno, co by clovek potreboval (GPS, BT, WiFi...) a pritom je tak levny. Jedinny problem je vydrz pri navigaci (ale tak existuje adapter do zapalovace zejo), to, ze nema EDGE - jelikoz 3G neni vsude (a zvlast u VDF :lol:), tak je jedinna moznost pomale GPRS.. absolutne tu absenci EDGE nechapu.. I ten muj starz veteran ma EDGE.. No a hlavne bych se bal toho optickeho senzoru, zda je na slunicku tak nepouzitelny (ale na to by se imho dal udelat nejaky plugin - zvlast po rootnuti Androida) nebo zda jsou ty obavy prehnane ;)

Odkaz ke komentáři

Tak jestli cena opadne na <5k tak si koupím ještě jeden :D Ano v tom máš pravdu, že N900 neni pro BFU. Já jenom když vidím kolik BFU ji má a stěžujou si na daleko víc problémů než kdyby měl normální telefon a přitom si ty problémy ještě sami zaviní :D

Výdrž při navigaci je u toho Vodafonu nějakej zvláštní problém? Protože pokud vím, tak všechny telefony mají při zapnuté GPS malou výdrž. S tím EDGE to fakt taky nechápu, ale asi by mi to moc nevadilo, protože na N900 používám hlavně wifi a když jsem mimo, tak 3G. Pokud u sebe nemáš pokrytí, tak třeba na nějaký web aplikace GPRS ani EDGE nestačí, takže se to nedá použít pro plnohodnotnej web. Jinak synchronizace widgetů a nenáročný browserování jde na GPRS v poho. Za chvíli bude 3G skoro všude, takže ho u sebe budeš mít možná dřív než si ten telefon koupíš :D Nevím co přesně myslíš s tím optickým joistickem, ale Desire ho má taky a neslyšel jsem na něj nějakou stížnost. Buď jsem to přehlíd nebo je to rozdílná kvalita vzhledem k cenám přístrojů. Pokud si ho chceš koupit, tak určitě počkej na root (jestli už není), protože bez toho by tě to asi nebavilo :D

Odkaz ke komentáři

Tak jestli cena opadne na <5k tak si koupím ještě jeden :D Ano v tom máš pravdu, že N900 neni pro BFU. Já jenom když vidím kolik BFU ji má a stěžujou si na daleko víc problémů než kdyby měl normální telefon a přitom si ty problémy ještě sami zaviní :D

Výdrž při navigaci je u toho Vodafonu nějakej zvláštní problém? Protože pokud vím, tak všechny telefony mají při zapnuté GPS malou výdrž. S tím EDGE to fakt taky nechápu, ale asi by mi to moc nevadilo, protože na N900 používám hlavně wifi a když jsem mimo, tak 3G. Pokud u sebe nemáš pokrytí, tak třeba na nějaký web aplikace GPRS ani EDGE nestačí, takže se to nedá použít pro plnohodnotnej web. Jinak synchronizace widgetů a nenáročný browserování jde na GPRS v poho. Za chvíli bude 3G skoro všude, takže ho u sebe budeš mít možná dřív než si ten telefon koupíš :D Nevím co přesně myslíš s tím optickým joistickem, ale Desire ho má taky a neslyšel jsem na něj nějakou stížnost. Buď jsem to přehlíd nebo je to rozdílná kvalita vzhledem k cenám přístrojů. Pokud si ho chceš koupit, tak určitě počkej na root (jestli už není), protože bez toho by tě to asi nebavilo :D

Nebudu kupovat HTC WILDFILE když se mi ale ubec nelíbí když HTC tak nějaké verze Diamondu a nebo Touch pro nic jiného mě u HTC nenatchlo ... a i do těchto modelů bude časem android když už je ve tom modelu od HTC jen ho vyextrahovat a vyladit mouchy aby pracoval co nejlíp na HTC těch modelů co sem vypsal ... a nebo počkám až výjde na konci roku WM 7 což doufám bude podporovat i tahle řada PDA ček ... nevím no ale dneska sem si hrál s telefónem který ma WM a nijak špatný mi nepřišel ještě to zvážím a uvidí se času mam dost :D nikam nespěchám

Odkaz ke komentáři

To je ta největší blbost koupit si telefon s WM a čekat, že na něj časem bude neoficiální Android :D Možná bude, ale vůbec to nebude použitelný. Koukal si jak ten Android běží na těch ostatních telefonech s WM? Já bych ho teda takhle nechtěl používat. WP7 nepůjde nahrát do žádnýho dnešního telefonu s WM. Jediný model u kterého se odhaduje, že dostane upgrade je USA verze HTC HD2, která má větší ROMku zřejmě kvůli možnosti upgradu. Možná bude nějaká neoficiální verze, ale s tím teď nemůžeš počítat. Prostě vyber si OS a potom telefon. Jestli chceš WM, tak si kup WM, ale s Androidem tam nepočítej, protože nebude tak použitelnej jako telefony co jsou dělaný na OS Android. Nejlepší Android co jsem zatím viděl pro telefon bez androidu je na Nokii N900, ale ani tam to neni 100% a nevim o tom, že by to někdo používal běžně místo Maema. Pokud chceš přístroj, kde se dají nejlíp nahrát jiný OS, tak je to asi N900, ale to neni pro BFU a navíc nestojí do 5k.

Buď to udělej jak říkám nebo si kup co chceš a narvi tam Android, ale pak si nestěžuj, že to nefunguje. Možná to někdy v budoucnu bude použitelně optimalizovaný pro nějakej přístroj, ale jak říkám to nemůžeš vědět a i kdyby podle mě to nikdy nebude pro přístroj typu HTC Diamond.

Odkaz ke komentáři

To je ta největší blbost koupit si telefon s WM a čekat, že na něj časem bude neoficiální Android :D Možná bude, ale vůbec to nebude použitelný. Koukal si jak ten Android běží na těch ostatních telefonech s WM? Já bych ho teda takhle nechtěl používat. WP7 nepůjde nahrát do žádnýho dnešního telefonu s WM. Jediný model u kterého se odhaduje, že dostane upgrade je USA verze HTC HD2, která má větší ROMku zřejmě kvůli možnosti upgradu. Možná bude nějaká neoficiální verze, ale s tím teď nemůžeš počítat. Prostě vyber si OS a potom telefon. Jestli chceš WM, tak si kup WM, ale s Androidem tam nepočítej, protože nebude tak použitelnej jako telefony co jsou dělaný na OS Android. Nejlepší Android co jsem zatím viděl pro telefon bez androidu je na Nokii N900, ale ani tam to neni 100% a nevim o tom, že by to někdo používal běžně místo Maema. Pokud chceš přístroj, kde se dají nejlíp nahrát jiný OS, tak je to asi N900, ale to neni pro BFU a navíc nestojí do 5k.

Buď to udělej jak říkám nebo si kup co chceš a narvi tam Android, ale pak si nestěžuj, že to nefunguje. Možná to někdy v budoucnu bude použitelně optimalizovaný pro nějakej přístroj, ale jak říkám to nemůžeš vědět a i kdyby podle mě to nikdy nebude pro přístroj typu HTC Diamond.

Pochybuju o tom že by WM 7 neměl zpětnou kompatibilitu s ostatními modely HTC to by snad neudělaly (když už je od verze 6 až do ted ), podle mě je 512Flasch rom (jestli se dle udajů jedna o pamět pro zápis firmwaru ) dost ne a je to standart u dnešních mobilních telefonů... Uvidíme ale zřejmě pudu do nějakýho staršího HTC vyzkouším a když mě nesedne tak ho na aukru prodám ... a koupím něco jiného

Odkaz ke komentáři

Klidně pochybuj, ale já ti říkám, že přístroje s WM nebudou kompatibilní s novým WP7 (možná kromě toho USA HTC HD2). Tuhle informaci vypusti přímo Microsoft, takže nevidím důvod doufat, že se to změní. Je to hlavně proto, že pro WP7 jsou jasně určený požadavky na HW a to by starší přístroje nesplňovaly. Klidně si kup HTC s WM, ale je blbost počítat s tím, že tam někdy půjde nějaký jiný OS.

Jinak já bych už dneska nešel do staršího přístroje s WM typu Diamond. Android bude mít určitě lepší budoucnost a určitě se ti bude i líp ovládat než WM na stejně velkým displeji. Když už WM, tak něco novějšího jako HTC HD2, ale tam je zase vysoká cena. Bejt tebou, tak překousnu design, a jdu do Androidu, ale pokud se ti zdá tak ošklivej, tak si holt kup něco hezkýho.

FreeMan, to jsi vystihl přesně jen bych dodal, že android už taky stanovil podmínky pro další update např na 3.0 (v dnešní době to zvládnou jen dva a to htc Desire a samsung galaxy S) ostatní android zůstanou na 2.2

Tohle přesně nevím, ale nezapoměl si na Nexus? Bylo by divný kdyby telefon od Googlu nedostal update a přitom má stejný parametry jako Desire :D

Odkaz ke komentáři

no nexus je kapitola sama o sobě, google ukončil výrobu... a vyjádření googlu: "chtěli jsme definovat jak by měl v budoucnu vypadat android a ostatním výrobcům říct jakým směrem jít" neboli nexus=minimální hw požadavky do budoucna... (i když s tím ukončením výroby to asi nebude úplně pravda... google nabízí za cenu necelých 10k nexus vývojářům)

Fenix: skutečně jiný telefon než HD 2 (us) nebude podporovaný... (Microsoft si stanovil nějaké své požadavky na hw a žádny WM telefon kromě HD 2 nemá 1ghz procesor o dalších věcech nemluvě... )

Odkaz ke komentáři

Navíc se ještě neví jestli bude vůbec aspoň ten HD2 US podporován, protože HW by na to měl, ale Microsoft přišel s takovou blbostí, že ten přístroj má na WP7 moc tlačítek, tak jestli tohle bude důvod k zamítnutí updatu, tak... :D :D :D

Vím, že Nexus už nebude, ale myslel jsem, že ho budou alespoň nějakou dobu podporovat.

Odkaz ke komentáři

Klidně pochybuj, ale já ti říkám, že přístroje s WM nebudou kompatibilní s novým WP7 (možná kromě toho USA HTC HD2). Tuhle informaci vypusti přímo Microsoft, takže nevidím důvod doufat, že se to změní. Je to hlavně proto, že pro WP7 jsou jasně určený požadavky na HW a to by starší přístroje nesplňovaly. Klidně si kup HTC s WM, ale je blbost počítat s tím, že tam někdy půjde nějaký jiný OS.

Jinak já bych už dneska nešel do staršího přístroje s WM typu Diamond. Android bude mít určitě lepší budoucnost a určitě se ti bude i líp ovládat než WM na stejně velkým displeji. Když už WM, tak něco novějšího jako HTC HD2, ale tam je zase vysoká cena. Bejt tebou, tak překousnu design, a jdu do Androidu, ale pokud se ti zdá tak ošklivej, tak si holt kup něco hezkýho.

Tohle přesně nevím, ale nezapoměl si na Nexus? Bylo by divný kdyby telefon od Googlu nedostal update a přitom má stejný parametry jako Desire :D

Kdybych chtěl telefon s Androidem tak si koupím Sony Ericson X10 mini která se dá sehnat za 5K v poho ale téma znělo jasně chci si vyzkoušet WM a poohlížím se po nějakým PDA s WM ... Chápeš

Odkaz ke komentáři

nechápu co tě tak táhne k WM je to mrtvej, archaickej systém a na mobil se nehodí :)

p.s. x10 mini nebrat, když jsem to viděl je to hoodně malinkatý a ta nástavba od SE stojí za nic, další co si mi na ní nelíbí je nemožnost qwerty klávesnice to je na dotykáči poněkud divné i když kvůli těm rozměrům by se to asi nedalo ovládat...

Odkaz ke komentáři

Taky nechápu co ho táhne k přístroji typu Diamond, protože podle mě jsou tyhle modely už dávno mrtví. Jak jsem psal lepší jsou aspoň nové modely s WM, které má hodně lidí na XDA. Mě je to jedno kup si co chceš, ale můj názor je (možná i ostatních), že takhle starej přístroj s WM se nevyplatí kupovat.

Odkaz ke komentáři

dobře tak ještě jinak ... doporučte mě mobilní telefón s querty klavesnicí (musí být to prostě od nového PDA požaduju líbí se mi to) Wifi , GPS , rozlišení displeje nehraje roly , fotak taky ne , další věcí kterou bych chtěl aby uměl je tedka už nějaký Op.systém cena maximalně dejme tomu 6k (nechci dát do telefonu 10K když za rok bude stát polovičku takovou chybu sem kdysi udělal s Nokii 6288) ... Na tom jestli bude nový a nebo bazar nezáleží klidně i z druhé ruky ... když mi ten WM nedoporučujete ... požadavky mate a tedka se předvedte co lze sehnat s tím co od PDA požaduju :D

Odkaz ke komentáři

Tak a je to vyřešeno koupil sem na aukru HTC TOUCH PRO 2 výkon docela přijatelný na dnešní dobu , průměr splňuje zatím moje očekávání a ani s ovladáním bez stylusu díky touch Flo není probem :D ... no nic díky za rady a tipy ale do komunikátoru s Androidem budu tak za rok možná i díl , třeba do tý doby bude nový Op.systém

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu