Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PSN Stahování

Sheva

Recommended Posts

Ahoj, dnes se ke mě doneslo toto:

Ako to je so zdieľaním hier z PSN?

Určite už nejeden z vás počul, že každú hru zakúpenú z PS Store je možné stiahnúť až päťkrát. Čo je, a zároveň aj nie je pravda. Ako to je možné? Vysvetlím to na príklade.

Rozhodol som sa, že si založím PSN účet, ktorý budem zdielať s ďalšími PS3 hráčmi, aby som mohol mať PSN hry lacnejšie - za 1/5 ceny. Kúpil som si z PS Store nasledujúce hry: Flower, Trine, Bomberman Ultra a Fat Princess. 8 hráčov okrem mňa prejavilo záujem o tieto hry.

Hráč č.1 som ja a stiahol som si všetky hry (Flower, Trine, Bomberman Ultra a Fat Princess)

Hráč č.2 by chcel stiahnúť Trine a Flower.

Hráč č.3 chce iba Flower a Bomberman Ultra.

Hráč č.4 berie len Bomberman Ultra.

Hráč č.5 má zájem iba o hru Trine.

Hráč č.6 chce stiahnúť Fat Princess a nejde mu to aj napriek tomu, že si Fat Princess okrem mňa nikto ďalší nestiahol. Pri každom pokuse o stiahnutie hry mu vypíše, že účet už bol aktivovaný na maximálnom možnom počte 5 konzol a keď má záujem si stiahnúť hru, musí si ten účet niekto z predchádzajúcich používateľov deaktivovať.

Čo to teda znamená? Hry, ktoré sa nachádzajú na jednom PSN účte, môže z toho účtu vrátane vlastníka účtu stiahnuť max. 5 používateľov účtu. Používateľ, ktorý by bol šiesty v poradí a pokúsil by sa stiahnuť hru, ktorú si predtým nikto nestiahol by mal smolu, pretože PSN účet sa už používa na päť PS3 konzolách. Aj ja sám som bol v domnení, že hru je možné stiahnuť na päť PS3, čo je pravda, ale vždy iba na prvých päť PS3, kde bol účet aktivovaný. Ak sa vám náhodou pokazila PS3, nezabudnite zavolať do Sony a dajte si deaktivovať vašu konzolu, aby vám zbytočne nezaberala jedno z piatich možných stiahbutí.

Veľakrát som sa stretol s inzerátom nasledujúceho znenia: "Vymením 4 sloty na Call of Duty Classic za iné PSN hry." Ak na tom účte máte spolu s Call of Duty Classic viacej hier, dajme tomu 10, tak kvôli tomu, že si štyria užívatelia stiahnu Call of Duty Classic si už zvyšných 9 hier nebude môcť nikto nový stiahnuť, len tí štyria, ktorí si už predtým stiahli Call of Duty Classic.

Sú dve riešenia ako tomuto problému predísť. Pre každú hru, ktorá sa bude zdielať s inými ľuďmi sa založí nový PSN účet. V tomto prípade sa ale neodporúča kúpiť PSN kartu, ak je hodnota hry menšia ako je hodnota PSN karty, pretože by na účte zostal nepoužitý kredit. Ostáva teda zaplatiť za hru platobnou kartou, pretože v tomto prípade sa zaplatí len presne toľko, koľko hra stojí. Je veľmi dôležité v prípade platby platobnou kartou, aby sa predtým ako sa niekomu odovzdajú detaily účtu (prihlasovací email a heslo) vymazali údaje o platobnej karte.

Podľa mojich informácií momentálne pre slováka, ktorý vlastní slovenskú platobnú kartu nie je možné nakupovať na žiadnom PS Store. Posledné informácie používateľov totiž nasvedčujú tomu, že už ani na US Store sa nedá platiť slovenskými platobnými kartami. Na UK Store to nikdy možné nebolo a ak mám dobré informácie tak to nejde ani na CZ Store.

Jediná možnosť teda je zaobstarať si PSN karty, ktoré sú v hodnotách £20 a £50 pre UK Store, €20 a €50 pre väčšinu europských Store (nemecký, rakúsky, írsky, francúzsky, ...) alebo 500 KČ alebo 1000 KČ pre CZ Store.

Co je na tom pravdy? Bylo mi řečeno že to na každou hru funguje zvlášt...jak to tedy doopravdy je? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 5 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu