- Úvod
- Jak hrát stažené (ISO) hry
- Vše kolem ChickHENU
- Kam co nakopírovat
- Pojem nejpoužívanějších slovíček v PSP
- Problémy se spuštením
- Recovery menu
- Časté otázky
- Chybové kódy
- Ostatní:
- Technické parametry
- Regiony
Nainstaluji vůbec na své PSP nějaký Custom Firmware?
Mám PSP 1000 (Fat)
Mám PSP 1000 (Fat) ...
Na všechny typy PSP Fat lze nainstalovat CFW a to hned několika způsoby
- pro PSP Fat s FW max. 3.50 downgradem FW na verzi 1.50 a následné nainstalování CFW (zastaralé, návody ZDE)
- pro PSP Fat s FW max. 5.03 flash pomocí ChickHENu bez Pandory
- pro PSP Fat s FW 6.20 pomocí Henu
- pro PSP Fat s FW 6.31/6.35 pomocí downgradu
- pro PSP Fat s FW 6.37 pomocí Half Byte Loader
- pro PSP Fat s FW 6.37 Custom Firmware 6.38 ME-9.7
- pro PSP Fat s FW 6.60 CFW6.60 ME-1.6
- pro PSP Fat s FW 6.60 pomocí PRO-B10 fix1 Light Custom Firmware
- pro PSP Fat s jakýmkoli FW flashnutím přes Pandora's battery
Mám PSP 2000 (Slim)
Mám PSP 2000 (Slim) ...
Už trochu složitější a musíte si dávat pozor na verzi základní desky PSP.
Pro PSP Slim koupeno před cca září 2008
Pro PSP Slim koupeno před cca září 2008 - modely PSP se základní deskou nižší než TA-088v3 + PSP se základní deskou TA-090v1 - všechny tyto modely jdou flashnout pomocí Pandora's battery BEZ ohledu na verzi FW
- pro PSP Slim s FW max. 5.03 flash pomocí ChickHENu bez Pandory
- pro PSP Slim s FW 6.20 pomocí Henu
- pro PSP Slim s FW 6.31/6.35 pomocí downgradu
- pro PSP Slim s FW 6.37 pomocí Half Byte Loader
- pro PSP Slim s FW 6.37 Custom Firmware 6.38 ME-9.7
- pro PSP Slim s FW 6.60 CFW 6.60 ME-1.6
- pro PSP Slim s FW 6.60 pomocí PRO-B10 fix1 Light Custom FirmwarePro novější PSP Slim od září 2008
Pro novější PSP Slim od září 2008 - jedná se o PSP se základní deskou TA-088v3
- zde je možnost použít tzv. ChickHEN + CFWEnabler / 5.03 GEN, ale pouze do FW. max. 5.03 !!
- pro PSP Slim s FW 6.20 pomocí Prometheus-pro PSP Slim s FW 6.31/6.35 pomocí downgradu
- pro PSP Slim s FW 6.35 pomocí Henu-pro PSP Slim s FW 6.37 pomocí Half Byte Loader
- pro PSP Slim s FW 6.60 pomocí PRO-B10 fix1 Light Custom Firmware
Rozpoznání základní desky:
- Podle písmena na krabici PSP
- Podle písmena pod baterií PSP
7X, 8A/B - plnohodnotný CFW
8C - na 99% zákl. deska TA-088v3 - CFW pouze do FW 5.03
8D - zákl. deska TA-088v3 - CFW pouze do FW 5.03Mám PSP 3000 (Brite)
Mám PSP 3000 (Brite) ...
- pro PSP 3000 je možnost tzv. ChickHEN + CFWEnabler / 5.03 GEN, ale pouze do FW. max. 5.03 !! Snížení FW na 5.03 není u této verze PSP možné ! (stejně jako u novějších modelů PSP Slim)
- pro PSP Brite s FW 6.37 pomocí Half Byte Loader
- pro PSP Slim s FW 6.60 pomocí PRO-B10 fix1 Light Custom Firmware
Mám PSP Go
Mám PSP N1000 (Go) ...
- pro PSP GO s FW 6.20/6.31+6.35 HEN 6.20 / 6.31+6.35
- pro PSP GO s FW 6.37 pomocí Half Byte Loader
- pro PSP GO s FW 6.60 pomocí PRO-B10 fix1 Light Custom FirmwareMám PSP E1000 Street
Mám PSP E1000 (Street) ...
- pro PSP E1000 s FW 6.60 pomocí PRO-B10 fix1 Light Custom Firmware
Nainstalováním CFW - Custom firmwaru záruku neztratíte, doporučuji však před předáním do opravy/záruky do PSP opět nahrát originální Firmware.
Sony by vám díky CFW nemuselo reklamaci uznat.
CFW žádné nevýhody s sebou nenese, naopak, má to spoustu výhod. Můžete si kompletně PSP přestavět k obrazu svému.
ChickHEN = Homebrew enebler pro všechny typy PSP (zde), který využívá chybu ve FW 5.03 a tím se otevírají vrátka k ISO/CSO hrám - jenom PSP Slim - 2000 (zde) a nově PSP Brite (zde).
Co ChickHEN umí ?
Co ChickHEN neumí ?
- Instalovat CFW zde (PSP 3000)
- Spouštět homebrew aplikace/hry (PSP 3000/2000)
- Spouštět ISO/CSO hry (PSP 2000/3000)
- Spouštět PS1 her zkonvertovaných pro PSP zde (PSP 2000)
- Flash flashnutelných PSP zde
ChickHEN je stabilní na kartách do 1GB, nad je nestabilní a musí se to zkoušet vícekrát. Je více způsobu jako ho spustit 1. způsob, 2. způsob, 3. způsob
- Spouštět Pluginy (Ty, které nějak zasahují do FW - předevšim cxmb schémata)
- Přístup do flash paměti PSP
- Neumožňuje nainstalovat CFW na neflashnutelných PSP
XMB - menu PSP
FW - firmware - Operační System PSP
Custom firmware - CF, CFW - upravený FW pro hraní ISO her a spouštění homebrew aplikací
Homebrew - HB - aplikace na PSP tvořena "doma" scenou kolem PSP... neni to nic oficialniho a podporovaneho Sony
Downgrade - DG - snížení verze FW - většinou na 1.50 (ktera je uplne otevrena pro libovolne upravy)
Flash - flash FW přes Pandora’s Battery - umožnení hrat ISO hry na PSP
Brick - PSP s poškozenym (C)FW, lze opravit flashnutim > Mapa flasherů
Death pixel - DP - vadná pixel, která nefunguje
Memory Stick Pro Duo - MS, paměťová karta
PB - Pandora’s battery (servisní baterie, přes kterou se provadí flash)
MMS - Magic Memory Stick (používa se při flashovani spolu s PB)
D_X nebo DAX nebo DX - Dark Alex nejznámější hacker na PSP scéně, "vyrobce" CFW. Predevsim od nej se "očekává" prolomeni PSP 3000 a PSP 2000 (s FW 4.01+)
-Homebrew - ms0:/ PSP / GAME / (u custom firmwaru také GAME150, nebo GAME3XX - GAME3XX podle verze CFW)
-ISO - ms0:/ ISO /
-Obrázky - ms0:/ PSP / PHOTO / nebo ms0:/PICTURE
-Hudba - ms0:/ PSP / MUSIC / nebo ms0:/MUSIC
-Video MP4 - ms0:/ MP_ROOT / 100MNV01 / ,custom fw ms0/:VIDEO
-Video MP4 AVC - ms0:/ MP_ROOT / 100ANV01 / custom fw ms0/:VIDEO
-Video MP4 a MP4 AVC (fw.3.30 a vyšší) - ms0:/ VIDEO /
-Video PMP - ms0:/ PSP / VIDEO / (již není podmínkou)
-Video video s názvem MAQXXXXX do ms0:/MP_ROOT/100ANV01
-Video video s názvem MP4XXXXX do ms0:/MP_ROOT/100MNV01
-Video video ve formátu ISO do ms0:/ISO/VIDEO
-Dema ms0/PSP/GAME/složka se hrou/EBOOT.PBP
-Uložené pozice her - ms0:/ PSP / GAME / SAVEDATA /
-PSX (PS1) hry - ms0:/PSP/GAME/složka(většinou název hry)/EBOOT.PBP (někdy + KEYS.BIN)
- Theme v PTF formátu - ms0/PSP/THEME (FW 3.70 vejš)
(savy můžete stahovat na www.gamfaqs.com )
PSP dokáže emulovat "pouze" PS1 hry v žádném případě PS2 hry!
Nejde vám spustit PSP, ISO hra nebo homebrew program ?
možnosti řešení:
1 ) U ISO her pokud nemáte UMD disk nastavte v Recovery (úplne vypnout PSP; podržet power tlacitko, zapnout a ihned držet R; pravé "horní" tlačitko) nebo VSH menu (v menu stisknete SELECT) vyberte UMD MODE na Sony NP9660 Driver
Poznámka: Recovery a VSH Menu je dostupné samozřejmě jen na flashnutem PSP a pomocí CFW enableru / Genu.
2 ) Zkuste Restore default settings nebo Recovery/advanced/format flash1 (resetuje nastavení)
3 ) Pokud ste udělali update a PSP potom zčerná, po chvilce se vypne - Při startu PSP podrž pravé horní tlačítko (R), najede ti černá tabulka, jdi do Configuration a Položku "Autorun program at PSP/GAME/BOOT/EBOOT.PBP" nastav na DISABLED
4 ) nejde spustit HB aplikace na PSP Slim - Slim nemá 1.50 kernel pod kterým je napsána většina aplikací pro PSP.
(tento problém může nastat i na Fat PSP pokud si u novější verze CFW zapomenete doinstalovat 1.50 kernel - zmást by vás mohlo že v recovery je možnost změny na 1.50 i bez této instalace, takže pokud si nejste jisti že 1.50 kernel máte doinstalujte ho klidně znovu - na PSp Slim je tato možnost taky v Recovery - 1.50 kernel však pro PSP Slim není určen !!!!)
Možnosti 1.50 kernelu na PSP Slim
eLoader v1.000
TimeMachine
Nejde mi spustit PSP, jen svítí zelená kontrolka a po chvíli se vypne, nějak jsem si s nim "hrál". Chtěl jsem tam dát nová temata atp.
- nejspiš jste si "bricknuli" PSP, tzn. poškodili (C)FW, mrkněte ma mapu flasheru > Mapa flasherů a s někym v okolí se domluvte, PSP vám během chvilky, na počkání, opraví (pozn. opraví se flashnutim pres PB)
Více o Recovery Menu - PSP.novinky.org
Update oficiálního FW / přehled FW
viz. tento topic
Jak zjistim co mám za FW - firmware se dá zjistit v (system settings -> system information -> software version)
Jak poznám co jsem měl za předchozí FW, když jsem udělal update ?
PSP je pomalé, jak ho zrychlim? - Ve VSH Menu (v menu stisknout SELECT) zvolte první položku na default a druhou na 333, pokud nemužete do VSH Menu, pak jdete do recovery menu (úplně vypnout PSP, držet power, zapnout a držet R, dokud nenaskočí červeno černé menu) a v položce configuration najdete CPU XMB Speed a CPU ISO/Game Speed, XMB změnte na default a ISO/Game na 333.
Jak spustim pluginy? - Obsah stáhnutého souboru nahrajete do ms0:/Seplugins/ (Pokud nemáte, tak vytvořte ručně.) a v recovery menu (jak se do nej dostat, viz. PSP je pomalé) aktivujete.
Podrobnosti o pluginech zde
Soubory .prx musí být ve složce seplugins.
Poté musí být v textacích game.txt, vsh.txt, pops.txt odkaz na umisteni pluginu
např.: ms0:/seplugins/soubory.prx (plugin ve složce seplugins se jmenuje soubory)
Pak to musíš aktivovat v recovery menu.
Kde stáhnu dema do PSP? - http://pspdemocenter.com/
Co je to pojem "FAKE" ? - V PSP se to používá hlavně kolem karet. Fake je z Angličitny Falešný/Padělany. Fake karta má pomalé načítání, občas dokonce menší velikost, než je udávaná.
FAKE:
NO FAKE:
Jak zjistim, jestli nemám fake kartu? - Přes nějaký tester rychlosti zápisu/čteni. Pokud máte flashnute PSP, mrkněte sem: Test karet - návod
Při zapnutí hry mi zčerná obrazovka a nic se neděje - Musíte udělat update na vyšší FW/CFW.
Stáhnul jsem hru a po stáhnutí má hra divný,špatný formát a název (něco.jpg nebo down.obj, apod..) - Soubor jednoduše přejmenujte na hra.iso (down.obj -> hra.iso) Hra muze byt zabalena a rozdělena do více souboru > vybalte a ziskejte jeden soubor. Do X:\ISO se vždy musí kopirovat je jeden soubor k jedne hre (.iso nebo .cso), pokud jich je víc, nejspiše jsi rozbalil .iso winrarem.
Mám custom firmware a při spuštění hry mi PSP po animaci napíše chybu s tímto číslem:
a) 80020148 - Spustili jste ISO hru s nastavením [UMD ISO MODE=Normal] ve VSHMenu - nastavte Sony NP9660 nebo M33 driver, při startu PSP držte R (pravé horní tlačítko), naběhne tzv. Recovery menu. Najeďte do Advanced/Advanced configuration/ a zde nastavte Execute BOOT.BIN in UMD/ISO na Disabled. Nebo nizký FW (hry vyžaduje vyšší než máte)
b) 80020321 - V mechanice není UMD
c) 80010002 - V Custom fw ani v devhook nefungují UMD filmy, nebo máte pravděpodobně vadné iso
d) pokud nejde v RECOVERY najet na možnost config (PSP se sekne) dejte v RECOVERY Advanced/Toogle USB to flash1 a smažte soubor config.se
Jiné chybové kódy zde - http://console-forum.net/showthread.php?t=9898
Na moji WiFi síť se nejde připojit a je světle šedá.
Řešení: Máte typ šifrování internetu WPA2. Změňte ho na WEP nebo WPA.
Technické parametry; Rozdíly PSP Fat, Slim, Brite, Go, E1000; Regiony
Technické parametry > psp.novinky.org
Jaky je rozdil mezi PSP 1000, PSP 2000, PSP 3000? Kromě toho, že se jedná o jednotlivé generace PSP a tudíž PSP 1000 je nejstarši a PSP 3000 nejnovější?
PSP 1000
+ má IrDA
+ baterie 1800 mAh
+ nativně všechny 1.50 aplikace
- nemá TV vystup
- méně RAM paměti
- horší displej, než PSP 2000
- větší a mohutnějši, než PSP 2000/3000
PSP 2000
+ TV výstup
+ RAM paměť dvojnásobná, oproti PSP fat
+ nejlepši displej
- nemá irDA
- baterie 1200 mAh
- aplikace 1.50 jen přes eLoader, LEDU nebo TimeMachine
PSP 3000
> stejně, jako PSP 2000, jen ma problemy s displejem >http://console-forum.net/showthread.php?t=37193, žadná verze fw nelze flashnout a má navíc mikrofon a velice lehce jiný vzhled.
PSP N-1000
změny
- posouvací 3.8" display, 480x272
- nemá UMD mechaniku
- Bluetooth (možnost připojení Headsetu, PS3 ovladače)
- interní flash paměť (16GB)
- menší (128 x 69 x 16.5 mm) a lehčí (158g)
používá MemoryStick Micro M2 místo MemoryStick Pro Duo
PSP E1000
+ dotyková spodní tlačítka
- bez WiFi
- bez TV výstupu
- jeden monofoní reproduktor
- větší hmotnost
Píšeš tu pořád o PSP 2000 nebo 2004 atp. Já mám 2001, je v tom nějaký rozdíl?
Prakticky ne, je to jen oddělení na regiony, pokud jsi tedy koupil PSP v USA, tak budeš mit nakonci 1, pokud v UK, tak 3 atp. Viz.:
Regiony:
* PSP1000/PSP2000/3000 - Japonsko
* PSP1001/PSP2001/3001 - USA
* PSP1002/PSP2002/3002 - Austrálie
* PSP1003/PSP2003/3003 - Velká Británie
* PSP1004/PSP2004/3004 - Evropa, Blízký východ, Indie, Afrika
* PSP1005/PSP2005/3005 - Korea
* PSP1006/PSP2006/3006 - Hong Kong, Singapur
* PSP1007/PSP2007/3007 - Tchaj-wan
* PSP1008/PSP2008/3008 - Rusko
* PSP1009/PSP2009/3009 - Čína
* PSP1010/PSP2010/3010 - Mexiko