Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Sputím na svém telefonu nové hry?


javak810i

Recommended Posts

Zdravím, Android je bohužel platforma, která ke svému plnému využití potřebuje co nejlepší stroje a co nejnovější verzi OS. Na jakých zařízení tedy spustím novou hru?

Především se budeme zabývat náročnými 3D hrami, ty méně náročné a 2D hry spustíte na 99% telefonů, takže to bych nechal.

Jako příklad vezměme oněch 11 "HD" her od Gameloftu. Je to vlastně port těch nejlepších 3D pecek z iPhonu na Android a jsou opravdu náročné. Samozřejmě jsou i jiné náročné hry, třeba od Polarbitu (racing thunder 2), nebo od EA (NFS:Shift, Sims 3). Ke spuštění těchto her potřebujete z 90% Android 2.0 a vyšší. Pár her se spokojí s 1.6, ale moc jich není (majitelé výkoného SE X10 mít radost nebudou). Druhým předpokladem je výkonný HW. Především procesor a grafický čip.

Možná vás to překvapí, ale třeba takové HTC Desire s 1Ghz snapdragonem má menší grafický výkon, než Motorola Milestone s 550mhz procesorem. A to proto, že Milestone má grafický čip (ano, snapdragon taky, ale je mu k hov...). Takže co z toho plyne? Ke spuštění nových her potřebujete buď: telefon s 1ghz snapdragonem, s výkonější grafikou, s výkoným procesorem i grafikou :D. Tyhle údaje se dobře najdou například na mobilmanii. Příklad telefonů:

Se Snapdragonem:

Nexus One

HTC Desire

Acer Stream

SE Xperia X10 (tam vadí ten android 1.6)

HTC HD2 (s Android ROM)

HTC Desire HD

HTC Z

S výkonější grafikou:

Motorola Milestone

Motorola X1702

S výkoným CPU i GPU:

Samsung Galaxy S

Samusng Beam

Motorola DroidX

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motorola Milestone je dostacujici diky grafice "stejna jako v IP" a pri pretaktovani na 1ghz "baterie ma vysi spotrebu minimalne" automaticky si telefon nastavuje potrebnou frekvenci do 1ghz. jede vse plynule i narocnejsi emulatory. Hry jako HFS Shift, NOVA, Asphalt 5 atd... mi jedou plynule i na default 550Mhz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano a jedou plynule právě díky grafice. Procesor je třeba horší než snapdragon a přitom se to na snapdragonu seká - protože to nevužije graviku. Ale ta grafika není stejná, iPhone 3GS má PowerVR 535 a Milestone má PowerVR 530. (Samsung galaxy S má PowerVR 540 - 90 mil triangels/s,PSP má 33 mil...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu