Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Odesláno

Podat trestni oznameni, jit si to k nim vyridit osobne, nejlepe jeste s nejakou partickou a trochu jim pohrozit (pozor, aby se to naobratilo proti tobe a ty svine nepodali trestni oznameni na tebe za vyhrozovani, ci napadeni...). A priste jedine osobka. Tohle (a spousta dalsich podobnych pripadu) je duvod, proc bych na aukru nikdy nic jinak, nez osobkou neresil (a i pres tu osobku se clovek muze spalit). Na eBayi se ti tohle nestane. Proc? Protoze tam je preferovany zakaznik, pred prodejcem (cool_majkl to muze z oci prodejce potvrdit) a tak si prodejce dava sakra bacha, aby neslapl byť jen trochu vedle. Radsi zakaznikovi vrati sam penize, nez aby si zakaznik stezoval eBayi, resp. PayPalu. Kupodivu a ackoliv je to mezinarodni zalezitost, kde se problemy nedaji resit policii a pres soudni system, tak to funguje lepe - diky PayPalu a celkove diky eBayi a feedbackum. eBay je cenny pro kazdeho prodejce a jeho vyoutovani z eBaye rozhodne neni nic prijemneho.. Jinak receno - aukro je proste sracka, nebrat!

Kazdopadne doufam, ze si tam zajedes a minimalne pohrozis, protoze tohle by tem parchantum nemelo prochazet - a presne kvuli necemu takovemu jako: "ja dostal zmetek, ty jsi ho dostal - tak ho predej dal" aukro hnije.

EDIT: sorry, az ted jsem si vsiml, ze je to resene pres bazos.cz - tak tam je to uplne jasne. To je uplne provarenej web. Tam se to hemzi podvodnikama.

Odesláno

no bojej ale když jim rekdeš ze chceš osobku tak but napíšou nemam cas nebo se uz neozvou (ja sem si chtel koupit přes aukro nokii n900 mel jí tam za 9 000 Kč a když sem mu napsal že chci osobku tak napsal ze nema čas tak říkam že si proto zajedu k nemu domu že to nemam daleko a už ni a druhý den tam ten inzeret nebyl takže to je asi jasný co by se stalo kdybych si to nechal poslat :D)

Odesláno

On mel asi na mysli, ze u hodne aukci a prodeju se plati prevodem na ucet a prodejce to pak zasila normalne balikem, ne na dobirku.

Jinak, o te poste jsem to vazne nevedel - je to na 100%, ze si proste muzes zazadat, at ti to otevrou? Kdysi se to tu resilo a padl tam celkove verdikt, ze to nelze, ze balik si lze vzit a otevrit az po prevzeti.

Odesláno
On mel asi na mysli, ze u hodne aukci a prodeju se plati prevodem na ucet a prodejce to pak zasila normalne balikem, ne na dobirku.

Jinak, o te poste jsem to vazne nevedel - je to na 100%, ze si proste muzes zazadat, at ti to otevrou? Kdysi se to tu resilo a padl tam celkove verdikt, ze to nelze, ze balik si lze vzit a otevrit az po prevzeti.

Pošta zodpovídá za doručení a ne za obsah (takže proč by si s tím přidělávala starosti).

Odesláno

Anonymous_ pokud znáš nějakého právníka nebo někoho na poště tak se můžeš poptat protože si netroufám říct že je to možné na 100%

pokusím se najít v archivu ten díl z ČT1 ale pokud ho nenajdu do 60min tak nato kašlu,ale fakt vim že se tam právě řešili tyto podvody a nějaký právník tam radil jak se proti těmto podvodníkům bránit protože jak to rozbalíš až doma tak už ztrácíš právo na vrácení peněz

Odesláno

Jak už psali před tím pošta za obsah nezodpovídá, ty můžeš akorát požádat toho co ti to na poště předává aby ti posloužil jako svědek když v balíku bude něco jínýho, ale ten balík musíš převzít a otevřít sám. Ptal sem se na to už sem jednou měl podezření že mě na aukru chce někdo podělat a právě sem si myslel že je to jak v těch černých ovcích, taky sem to viděl, ale dopadlo tak jak sem už psal...

Odesláno
pítr směješ se jenom vlastí blbosti...nikdy se neplatí předem!zaplatíš to až na poště když ti ten balík dají a ty tam jenom podepíšeš takový papír a jeto!a pokud nemáš jistotu tak máš jestli jsem dobře poslouchal právo podívat se na obsah balíku

já se nesměju vlastní blbosti protože sem mi tohle nikdy nestalo a nejsem takovej idiot abych si nechával posílat poštou nakou věc která je dražší nez 1000 Kč a né všichni ti to pošlou na dobírku ale většinou chtěj zaplatit předem na učet jak psal Anonymous_

Odesláno

Co se týče České pošty, tak kontrolovat balík před převzetím se nedá, jednalo by se o porušení předpisů pošty. V případech, kdy je balík viditelně poškozen se to dá nějak řešit, ale nevím jestli přímo otevřít. Jinak se ale dá po převzetí otevřít balík před zaměstnancem pošty a sepsat s ním nějakej záznam.

to alesek__: Nejsem si jistej, ale myslím, že Podbořany jsou spíš v Ústeckým kraji, než Plzeňským, takže s tím profilem nev nevim...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu