Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám v plánu si pořídit novou televizi k PS3 a pořád řeším zda LED nebo LCD. LED má podle mě obraz na kterej se líp kouká, ale někde jsem slyšel, že nejsou vhodné na hraní her - je to pravda a popřípadě proč? Jde mi o to, jestli je to nějaký adekvátní důvod nebo jen nějaká drobnost. Nemám sice ještě přímo typ televize, ale pravděpodobně to bude osmičková řada Samsungů v obou případech, o jiné značce jsem zatím neuvažoval. Díky za jakoukoliv zkušenost s tímhle problémem :roll:

Odesláno

No ja mam ledku a nemuzu si stezovat:)v menu obrazu si rovnou nastavís mod zobrazení hry a kdyz to mas pres HDMI(SAMOZREJMOST) tak pak nemusis ps zapínat ani pres ovladač ani tlačítkem na konzoli jen proste zmáčkněs na ovládací od televize příslušné tlačítko pro hdmi(ave) a v 600 hercich to je proste luksus:)(ja sem li teda vyhrál:-D)

Odesláno
Urcite ber LED. Krom vyssi ceny nema zadnou nevyhodu. Lepsi kontrast (protoze cerna je opravdu cerna - ledka proste nesviti...), lepsi jas, mensi spotreba. Jedina nevyhoda je trochu vyssi odezva (cca 20 ms - ale samozrejme zalezi na konkretnim monitoru).

Vyhody ale dle mne prevazuji ;-)

To si pleteš s OLED.

To, o čem se bavíte, jsou pořád jen LCD televize - liší se jen způsobem podsvícení. Klasické LCD mají pro podsvětlení barevné matrice použity trubice (něco jako zářivka), LCD-LED používají místo této trubice několik LED diod. Tyto diody ale neosvětlují jen jeden pixel, ale spoustu pixelů - stejně jako ta trubice. Mají ale lepší svítivost a dají se líp regulovat, proto ten obraz působí lépe.

Až budou k mání displeje OLED, tak tam platí, že se jednotlivé pixely rozvěcují a zhasínají, takže černá je opravedu černá, protože pixel neemituje světlo.

U soušasných LCD-LED displejů toto ale neplatí ...

Tolik edukační okénko :-)

Ano, LCD-LED má lepší obraz a pokud se rozhoduješ a máš peníze, spíše bych volil ten ...

M.

Odesláno

Mam tenhle netbook http://www.zive.cz/bleskovky/acer-aspire-one-d250-netbook-s-nativnim-hd-rozlisenim/sc-4-a-148119/default.aspx a ten ma LED podsviceni - tedy ten displej, o kterem jsem psal. Okolni krystaly/pixely rozhodne podsvicene nejsou. Cerna je proste cerna ;-)

Tolik praxe. Jak je to teoreticky nebo jestli teoreticky lehce podsvicen je, nevim. V praxi se mi ale jevi jako nepodsviceny a cerna scena ve filmu je opravdu cerna - ne sediva, jako na mem 23" LCD, kde jsou klasicke podsvetlovaci trubice - a tudiz tam logicky cerna nikdy vzniknout nemuze.

Jinak samozrejme mas pravdu - pouze zminuji, jaka je realita :-) A jeste vice zduraznuji "pro" LED displeju, respektive tedy LED podsviceni.

Odesláno

Tak podsvícení LED se ještě stále vyvijí což se u CCFL (zářivky) říct nedá,ty jsou dotažený k dokonalosti. Pořídil jsem si sony 40W5500 která má CCFL podsvícení a obraz má dle mě dokonalej jelikož to byl jeden z posledních CCFL modelů.

Jinak rozdílů mezi LCD-led a LCD-ccfl se moc nenajde a nejedná se o zásadní rozdíly.. Ty nejdůležitější jsou asi kontrast,spotřeba a možná i trochu životnost ale v ničem neni tak markantní rozdíl jinak je to všechno marketingová masáž :)

to marwa: Mrkni sem http://avforum.zive.cz/forum-1703/TV-prijimace-a-projektory.html je tam hodně zkušenejch lidí který ti můžou poradit. Hlavně to neuspěchej..LCD se nekupuje každej den..

Odesláno
Jinak rozdílů mezi LCD-led a LCD-ccfl se moc nenajde a nejedná se o zásadní rozdíly.. Ty nejdůležitější jsou asi kontrast,spotřeba a možná i trochu životnost jinak je to všechno marketingová masáž :)

To muze rict jen clovek, co nemel oba typy LCD pred sebou ;-) Rozdil v barevnem podani je kurva znatelny a rozdil v jasu jeste vetsi. Rozdil ve spotrebe taky dost znatelny - oceni a poznaji predevsim majitele note/netbooku..

A hlavne jeste vyhoda, kterou tu nikdo nezminil - LED podsviceni je zpravidla rovnomerne, to se o zarivkach rict neda.

Jinak, rekl jsi to spatne. LED se jeste vyviji a UZ TED JSOU LEPSI, nez CCFL. CCFL se uz nevyviji a vyvijet nebude - je mrtve a nikdy lepsi, nez LED nebude. Je hovadina investovat do neceho, co je "out", co jde pryc, co je mrtve a co je horsi a uz se nebude vyvijet ;-) LED jelikoz se vyviji a uz ted je lepsi, tak muze byt jedine jeste lepsi ;-)

Odesláno

Koukal jsem na oba typy v Sony v Olimpiy a rozdíl byl sotva znatelnej a to spíš byl je v nastavení.. CCFL měla Bravia engine 3 a 10 bit panel a barvy měla tak parádní že nějaká LED Sharpka se může jít zahrabat.. U nás v Datartu měli Sharpku LED 40" za 16K myslíš že bude mít lepší obraz než Sonka CCFL 40" za 25K?

edit: jako neříkam nějaká pořádná LEDka bude mít určitě lepší obraz než CCFL ale zatim to zas takovej rozdíl prostě neni..

Odesláno

Je rozdil se na to koukat v obchode, kde svitej bile zarivky a je rozdil se na to koukat doma ve tme, jak se na filmy normalne kouka. Je taky rozdil koukat na nejakou TV H@vna nebo co to tam maji pustene a poradny film, kde jsou pekne (tmave) sceny.

Je to jak kdyby jsi testoval Hi-Fi soustavu hned vedle pustene cirkularky...

Odesláno

Nemám s tím teechnické zkušenosti, ale co jsem viděl v obchodech (LED) nbo u známých (LCD) tak vždy LEDka vynikala v celkové plynulosti obrazu, spotřebě a pak i velikosti (tloušťce) televize. Jen je dražší no.

Určitě jdi do LED. Teď už se i ty nejjednodušší LEDky dělají alespoň 100hz, což je většinou koro dvojnásobek co LCD, má věrnější barvy a obraz mi přijde plynulejší než kdekoli jinde. S černou nevím, přišla mi podobná té na plazmě (kterou mám doma, ale starou, takže nevím jak to mají nové).A největší výhoda je tloušťka tv, která může být i dva-tři centimetry, což ti nezabere už téměř žádné místo (de facto je tloušťka dvojnásobek nebo trojnásobek šířky největšího konektoru který na tv je) A přijde mi, že se tolik nezahřívá.

Mluvím o LED které jou v obchodech, ne o technicky "správných" LED

A s 3D bych se tolik nezatěžoval, pokud to bude Bravia od Sony, možná bude mít vstup pro vysílač 3D (takže kdyžtak dokoupíš), a obecně vzato si myslím, že 3D ještě není tak daleko, aby to bylo lepší než 2D (Co do sledovatelné doby a kvality hloubky). O 3D sem taky přemýšlel, 3D vidím, ale nepřijde mi to ještě ono. hezké to je, ale tak na předvedení se, nebo v kinech, ale v domácích rozměrech a ještě s brýlemi na očích mi to nepřijde dost pokročilé (a taky nemusíš 3D vidět, nebo z toho mít malé zdravotní problémy)

Odesláno

Osobně mám LCD za pár korun a čekám na rozšíření technologie OLED. LCD mi zatím bohatě stačí i když, samozřejmě, pošilhávám po LCD s LED podsvícením a s 3D ... ale asi se na to vykašlu.

Kdybych ale TV kupoval, asi bych se neovládl a koupil s LED podsvícením - mám sklony kupovat poslední technologické hity ... :-)

Odesláno
Osobně mám LCD za pár korun a čekám na rozšíření technologie OLED. LCD mi zatím bohatě stačí i když, samozřejmě, pošilhávám po LCD s LED podsvícením a s 3D ... ale asi se na to vykašlu.

Kdybych ale TV kupoval, asi bych se neovládl a koupil s LED podsvícením - mám sklony kupovat poslední technologické hity ... :-)

Asi tak na co teď vrážet větší peníz do LED, když tu co nevidět máme OLED a jelikož to bude zas technologický hit tak podle toho bude vypadat i cena:roll: řeším to stejné jestli vrážet do LED nebo si počkat na OLED ale s takovou bych mohl pořád čekat.. takže otázkou je vyplatí se teď utrácet za LEDku? Přece jen to není věc co se kupuje jak rohlíky :)

• 2 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu