Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Jak na Unbrick Slimáka? :)


NuM3Ro

Otázka

Zdravím, s Pandorou nemám moc praxi, ale o co jde vím...

Takže, sehnal jsem si Slimko který nejde a bylo mi řečeno že má brick (DATE CODE je 8A), do Recovery Menu taky dostat nejde takže to bude nejspíš "Full Brick". Rozebral jsem tedy baterku a přeřezal ten spoj aby se PSP nabootovalo do servisního menu, baterka by tady měla být OK (jsem si jistej, že poškozená není!). Pak jsem přes PC vytvořil MMS a vypadá, že je taky OK, ale po vložení Pandory + MMS se pouze do černa rozvítí displej a problikne kontrolka na paměťovku, nic víc se neděje. Nevíte kde by mohla být chyba? Zkoušel jsem project net, ale na nic podobnýho jsem nenarazil, akorát jsem se pomocí Googlu v japonštině dozvěděl, že by někde mohla bejt chyba u boot IPL souboru, nemá s tím někdo zkušenosti? Případně, že by mohla být vadná paměťovka? Používám PhotoFast 5400 redukci s 2 GB MicroSD paměťovkou. Hledal jsem řešení už x dnů a bezúspěšně. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Full brick asi těžko - full brick je brick, kterej nejde opravit přes pandoru a ani nijak jinak, způsobovala to nějaká stará verze flasheru, už si to nepamatuju, stává se hodně málo. Pokud bys nahodil Recovery menu, ale do XMB by ses nedostal, byl by to Semi-brick. A na závěr klasickej brick - poškození firmwaru, který jde spravit přes pandoru, přístup do XMB ani RM nemáš.

Vkládáš první pandoru nebo MMS? Nejdřív musíš vložit MMS a až potom pandoru, pořadí je důležitý. Nic jinýho mě nenapadá, jakou verzi DC používáš? Pokud DCv8 a vkládáš nejdřív MMS, hledal bych chybu v MMS. Doporučuju vytvořit MMS na klasický Memory Stick Pro Duo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tu MMS jsem zkoušel vytvořit v X programech, např. PSP Grader, Rains Ultimate Maker, Pandora Deluxe nebo dle TOHODLE návodu a ještě ňáký další... ale všechno jakoby nefunkční. PSP na tu paměťovku vůbec nereagovalo, jakoby tam ani nebyla. Pak jsem vyhledal ještě tenhle starší návod:

http://console-forum.net/tema/16495-ako-vytvorit-mms-bez-cfw

A to už se chytlo (viz. jak jsem psal v prvním příspěvku), rozvítil se ten displej, zablikala dioda paměťovky a toť vše.

Jinak bylo jedno co jsem vložil první, rozvítilo se to až když jsem tam dal Pandoru a pak dal tu MMS, jinak to taky nereagovalo a držení ňákýho tlačítka, třeba "L" taky nehrálo roli... Jsem s tím fakt marnej, a viděl bych tu chybu u tý paměťovky, že by jí to nějak špatně načítalo nebo byla nějak vadná ta MMS. Oni totiž jsem si všiml, že ty programy přes PC který mi tu MMS vytvářeli tak tam vůbec nic nezapsali co se týče toho IPL, akorát v tom návodu od "mootoo"a je a teprv až pak se to trochu chytlo.

Jinak ještě jsem vyhledal prográmek "Rains IPL Tool", mohlo by to ňák pomoct?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Takže jsem si potvrdil to, že je to fakt tím IPL. Mám to dělaný dle toho "mootoo"ova postupu pro Fat+Slim 3.71 M33.

Když třeba nastavím "Time Machine IPL" tak po vložení MMS dioda baterky vypne, když ale nastavím "Boosters Multi IPL" tak se ten displej zas rozvítí a myslím že se rozvítí i u "z3r0s0ul Single/Multi IPL (Sleep Fix)", ale bohužel "Classic Pandora IPL" mi nahrát nejde, píše že se to na paměťovku nevejde. :? Opravdu nikdo neví co s tím?? Rád bych to konečně ňák zprovoznil. :(

Tady je ten program pomocí kterýho tu IPL přehazuju:

http://www.dcemu.co.uk/vbulletin/showthread.php?t=168947

(Srry za DP.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

1) udelej klasicky Universal Unbricker v8 - vyzkousej si, zda pandora i MMS opravdu funguji - nejlepe na jinem flashnutelnem PSP

2) mootuv postup obsahuje stary despertar de cemetrio a ten jeste nepodporuje novejsi desky, coz 8A uz je.

3) S photofast redukci muze byt problem pri pouziti MMS, zkus si sehnat klasickou memorystick pro duo - nejlepe 512MB - 2GB - ale i kvalitni 4GB bude fungovat.

4) pokud to na jinem PSP jede a na tomhle nic, tak se nejedna o zadny brick, ale o HW chybu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Tak jsem si sehnal 4 GB Pro Duo, ale nejspíš díky tomu, že je to Fake tak mi tam ta IPL zas zapsat nejde a díky tomu mi to taky nechce nabootovat... To je zase případ, zkusím sehnat tu 512 MB - 1 GB No Fake. :)

E:// Tak to vypadá na po*ranou základovku, Lock.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu