Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

CING - Visual Novels? nebo adventury?


Wojtee

Recommended Posts

Zkusím tady sepsat, s čím jsem se už srazil a co si o tom myslím, v pořadí, jak mi to šlo rukama a DSkem :)

První kontakt - Hotel Dusk - Room 215

hotel-dusk-box-art.jpg

Hezky napsaná detektivka, hlavní věc, co se mi na tom líbila, je, že se to celé odehraje na jednom místě za jednu noc a asi s deseti postavami. To je plus, protože příběh docela drží pohromadě, (k tomu se dostanu u další). Hlavní hrdina sympatickej loser, kterej hledá věci, co nechtějí být nalezeny a najde toho ještě víc (a leccos taky nenajde). Ale jo, zatím je to pro mě pořád nejlepší. Jinak je to fakt víc Visual Novel než adventura, pohybujete se sice po hotelu, ale vlastně jenom od dialogu k dialogu (s občasným vloženým puzzlem).

Again

Again_Cover.jpg

Další detektivka, naopak ale strašně shozená tím, že je v ní spousta míst a osob (odehrává se po celém městě během cca 14 dnů) a jediný řešení všeho je každý den projít všechny a promluvit se všema, navíc ještě v určitém pořadí (takže osoba, která se při prvním setkání tváří jakoby nic, se najednou rozpovídá, když před ní vyslechnete někoho jinýho na úplně jiný téma). Přitom ten příběh není úplně od věci... A náhodou není úplně špatná ta puzzle část, kdy hrdina musí dávat současnost do souladu s minulostí a na jednom displeji je starý stav a na druhém nový, ve kterém se pohybujete...

Trace Memory:

Another_Code_Two_Memories_cover_art.jpg

Ale jo, jestli se dokážete identifikovat se čtrnáctiletou školačkou s bílejma vlasama, je to pro vás :) V hlavní roli kromě děvenky její osobní počítač, který nápadně připomíná DS (první verzi :)). Asi nejvíc vypadá jako hra, docela hezky je tam udělané chození ve 3D prostředí a dohledávání interaktivních částí prostředí. Takovej mile napsanej příběh, s vtipnejma hláškama přítomného ducha, který se na hrdinku přilepí hned zkraje a nedá pokoj, dokud není vyluštěno. Akorát to vezme strašně rychlej konec, varuju. Zatím nejkratší hra, co jsem tak měl. Jedno projetí bylo pod 4 hodiny, myslím. Zrovna, když si člověk říká, že to už má v paži, tak konec.

Last Window - The Secret Of Cape West:

Last_Window.jpg

Aktuální, poslední. Teď mám rozehráno (jenom za první kapitolu), tak uvidíme, co se z toho vyvrbí. Stejnej hrdina jako v Room 215, stejný způsob hraní.

Kromě vydavatele mají všechny hry společné to, že je v nich spousta čtení, ze kterého vás notabene po konci každé kapitoly hra vyzkouší. Což je fajn, protože to aspoň člověka nenápadně postrčí dál. Míň fajn to je, když přijdete ke hře po delší době a už si to nepamatujete :)

Hrajete (nebo spíš čtete) takové věci? Máte ještě nějaké tipy na podobné hry?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja za sebe muzu doporucit hru

Time Hollow

943349_102980.jpg

kde se v roli hrdiny (mladeho chlapce) prokousavate alternativnimi realitami a mate moznost menit minulost / budoucnost. Je to hodne zamotana hra a jde tam hlavne o texty. Kdyz jsem se s hrou setkal, nejak me zpocatku nebralo to umorny cteni, ale jak se (uz v prvni kapitole) pribeh zmenil, nedalo mi to a "zakysnul" jsem u ni dokud jsem ji nedohral... Na jeden zatah cca 8hodin.

Mozna jsem se setkal i s dalsimi, ale tahle me dostala asi nejvice.

Wojtee - dobry napad, klidne pokracuj dal a predstavuj dalsi a dalsi. Takovychto temat by tu mohlo byt vice :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu